Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Köszönöm szépen! Egy összetett dologról van szó, ha elkészülök a teljes kapcsolási rajzzal (táp nélkül) akkor egészben meg tudom mutatni!
A kiinduláshoz talán elég egy blokkvázlat is. Beírod egy-egy hasábba az egység funkcióját és összekötöd megy egységek állnak kapcsolatban egymással.
Milyen tesztek léteznek az elektrolit kondikhoz? Van itt 1962-től 1987-ig bezárólag. Meg van amire az van írva made in czechoslovakia. (Tesla)
Teszt gyanánt a következőt teheted.
A "teszt" előtt rövizárral (néhányszor alkalmazva) biztosan kisütöd a kondit. Azután multiméter ellenállás mérő állásában teszteled a kondit, mintha ellenállász mérnél. A jó kondinál idővel arányosan töltődik a kondi, egyre nagyobb értéket fogy mutatni. Kis kapacitás esetén gyorsan, nagyobb kapacitás esetén lassabban fog töltődni, áram folyni. Ha tudsz konkrét ellenállást mérni bármely állásban, akkor zárlatos a kondi, akkor jó, ha kis idő múltán szakadást mutat. Kisfeszültségű kondiknál elfogadható az eredmény. Nagyobb feszültségű kondenzátoroknál az üzemi, vagy némileg kisebb feszültséggel, és árammérővel lehet tesztelni. Ha a kondenzátor feszültsége elérte a rákapcsolt feszültséget, nem fog áram folyni.
Van egy glimmes kondi teszterem. Tehát nincs más dolgom mint rákötni és figyelni az áramokat.
Egyszerűsített kondi kisütő 200k-val.
Te ötleted alapján épitettem, János.
Ha ismerem a frekvenciát, meg az adott frekvencián képviselő ellenállást, hogy számítom ki a kapacitást?
XC= 1 / ( 2*pi*f*C ) -ből kifejezed a C-t ( farádban kapod az eredményt ).
Valószínűleg azért kérdeztem, mert nem tudom kifejezni belőle a C-t.
2 forintért elárulom. Jajj!
Ok! Én fizetem!
5Ft-ból tudsz visszaadni? ( Vagy kerekíthetünk lefele?! )
Szerintem ne áruld el. Maradjon ez a te titkod.
Kicseréled a 2 tagot..
C = 1/ ( 2 * pi * f * XC ) - ahol C farádban jön ki, XC-t pedig ohm-ban add meg.
Sziasztok!
Nem értek az elektronikához. Abban tudna valaki segíteni hogy otthoni tv hálózaton, koax kábelen lehet-e a tv adás mellett áramot is vezetni, legalább 12v 10a kellene. Ha lehet akkor valaki el tudná mondani hogyan valósítsam meg? Köszönöm
Helló.Ellenállás értékét szeretném tudni.Szìnkódja,barna-szürke-citromsárga-szürke.
Nem az a koax sem bír 10A-t. Sokkal kisebb áramokat szoktak pl antennaerősítőnek feladni.
A hozzászólás módosítva: Nov 21, 2020
Sziasztok!
Jelenleg egy Compother Q7 vezetékes termosztátom szabályozza a ház fűtését a kazán egy WESTEN STAR DIGIT 1.240 Fi csak fűtő kazán. Teljesen hibátlanul megy minden, de szeretnék egy olyat, hogy hőmérséklettől függetlenül valahogy óránként bekapcsoljam a kazánt rövid időre. Valami időrelé a termosztát mellé jó lehetne, ha igen, hogy kellene bekötni? Esetleg valami jobb megoldás? Vagy, ha van ilyen termosztát akkor az is jöhet, csak ne legyen extra drága (állítólag ez Evohome tudja, sőt ez óránként többször is bekapcsolja, mondjuk ez sem szerencsés). A hozzászólás módosítva: Nov 22, 2020
Viszonylag olcsó és jó az AHC15A nevű időzítő. A termosztáttal sorba lehet kötni a reléjét vagy termosztát helyett is be lehet kötni.
Igaz, értelmét nem nagyon látom de ha neked ez kell, hajrá.
Ha sorba kötöm akkor, ha a termosztát nem kapcsol be, akkor kazán sem fog, nem?
Nekem az kellene, hogy a termosztáttól függetlenül az időrelé bekacsolja a kazánt. ezért kellene:A lenti részen padlófűtés van, és az sokáig tartja a meleget, fönt a srácoknál radiátoros fűtés van, így fönt hamarabb kihűl, jó lenne, ha óránként mondjuk egy öt percre bekapcsolna a kazán, mert akkor fönt kicsit fölmelegítene.
Azt is odaírtam. A termosztát helyett is be lehet kötni. Pár ilyet beépítettem, egyszerű beállítani.
A vázolt problémádra a kétkörös fűtés és vezérlés lenne a megoldás. Egyik termosztát az alsó, másik a felső szintet figyeli.
Úgy is lehet, csak a kérdés nem egyértelmű.
Köszi, igen, két kör kellett volna azt már tudom, lehet majd egyszer megcsináltatom.
A termosztátot nem akarom kiiktatni, csak annyi, hogy mondjuk óránként 5 percre bekapcsol mindenképpen a kazán. Ha párhuzamosan kötöm, és egyszerre bekacsol a termosztát és az idő relé is akkor az úgy is rendben, nincs gond?
Nem lesz gond. Akkor lehet némi galiba, ha az időrelé nem sokkal a termosztát kikapcsolása után kapcsol be. Kicsit túl fogja fűteni a lakást.
AHC15A: 1 és 2: 230 V~ 4 és 5: párhuzamosan a termosztát érintkezőivel (mindegy, hogy melyiket hova) 3: nem kell sehova |
Bejelentkezés
Hirdetés |