Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Köszönöm a kimerítő választ, ebből jobban értem lelkes hobbista ként is. Holnap megpróbálom, mert szinte semmi nyugalmi áram nincs bekapcsoláskor. és 30s után mikor már nem hallható füllel torzítás akkor is nagyon kevés.
Egyébként már többször jártam így kínai csoda erősítökkel (ibiza, hollywood,skytech) , hogy semmi hibát nem találtam a végtranyókon kívül és kicserélve ugyan arra a tipusra pl 2sc5200-1943 nyugalmi áramot kellet növelnem mert édes kevés volt. Addig egyszerű is még van rá beállító szerv, de ha már nincs akkor kérdezek A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2020
Bocs a kérdésért, de a "H" osztály az hogy értendő?
Itt az SM. 31. oldal alján a tápvezérlő áramkör.
Sziasztok.Tanácsotokat kérném.Egy Schneider Team300r végfokja meghalt,nem bajlódnék a beszerzésével,meg nem biztos hogy ér annyit.Az elöfok és a rádió négy különböző szabályzott feszültséget kap.Hagyományosan a nulla a készülék ház,egyben a negatív a panelnek.A pozitívott a szimetrikus táp pozitívját használja,arról van le osztva a négy kőr.Arra gondoltam szimetrikus tápról menne,csak akkor negatív polaritáson lenne az egész,viszont az audiojel árnyékolt vezeték földje nem illeszkedne a végfok nullájával.Az lenne a kérdésem hogy így járható e??Vagy maradjak az eredeti bekötésnél.Előre is köszönöm válaszotokat.
Szia! Nem világos miért szándékozol eltérni az eredeti bekötéstől. Másik végerősítőt építenél bele?
Szia..SI1135-hd van benne,fél oldala a tápot adja ki,a hangszórók felöl veri a biztit. Gyárilag a dupla trafós,az egyiken gyárilag nem használt ág van,és én eszt használtam volna ki.Ma tda7294 próbáltam bele,az eredeti teljesítményt elfogom érni vele 8 ohm-on.A táp+-33.5volt.A hang minőséget annyira azért nem üti meg.Szívesen fogadom a jobb ötleteket.
Sajnos nem találok dokumentációt a készülékről. A polaritással kapcsolatos problémádat nem látom át.
Szia!
Én két darab LM3875-el váltanám ki az eredetit. Akár be is lehet drótozni simán. Esetleg egy-két passzív kiegészítőre lesz szükség (ellenállás kondenzátor). Az a TDA PWM modul nem a legjobb választás.
A kolléga TDA7492-re gondolhatott. Könnyű a két számot összekeverni.
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2020
De a TDA7492 annál a tápfeszültségnél valószínűleg nem éli túl. Jó eséllyel nem olvasta végig.
Igazad van, majdnem. TDA7498. A 33,5V, negatív tápon a föld, automatikusan erre terelte a gondolataimat. De most átolvasva értem. Köszönöm a helyreigazítást.
Nem szabad úgy fórumozni, hogy közben beszélgetünk a családdal.
Benéztem. Azt gondoltam PWM modullal próbálja kiváltani a végfok részt.
Egyszer alkalmam volt kipróbálni a TDA2030, 7293, 7294, az LM1875, 3875, valamint a TDA7498, aTPA3116, 3118, és a TA2020 kapcsolóüzeműt. Szerettem volna többet, de ennyit kapartunk össze. Jó hangúnak mutatkozott az LM1875, 3875. Valamint kapcsolóüzeműből a TA2020, TPA3116, 3118. Ez a kettő utóbbi ugyan az, csak a tokozás fordított. Közepesen szerepelt a TDA7293, 7294. A TDA2030 amolyan műhely rádióba elmegy minősítést kapott, a TDA7498 ezt a szintet sem érte el. Ezt az is bizonyítja, hogy a konyhai rádiómban (DIY) korábban TDA2030 volt, és mióta LM1875 a vége, szinte egész nap szól. Pedig sem zajban, sem átvitelben nem mutatkozik nagy eltérés. A TDA7498 egy PC hangját generálta, és nem tudtam végighallgatni egy teljes albumot, mert valami zavart. Inkább mentem szerelni. Most TPA3116 van helyette, és ha PC elé ülök, szinte azonnal valami zenét indítok a háttérben. TDA7293 vagy 7394 esetében ha szól szól, nem zavar, de nem éreztem késztetést hogy bekapcsoljam ha hazaestem melóból.
Szia.Eredetileg a tápnak a nulla és a +-ot használja segéd feszültségek le osztására.Én azt gondoltam ha a táp +- használom akkor feszültség eséskor<nagyobb hangerőn>nem annyira befolyásolja az előfok és a radió működését,később torzit be.Nem a táp felét használnám mint eredetileg.Igen ám ami eddig nulla volt az ezután negatív polaritáson lenne.Az árnyékolt kábelek eredetileg is földön vannak.Igen ám ami az utolagos végfoknál nulla az előfoknál negatív lenne HA eltérnék a gyári bekötésektől.Na erre irányult volna az eredeti kérdésem,egy erősítőn belül mennyire működő képes lenne ez a bekötés?Kellemes ünnepeket minden fórumozó kollégának.
Szia.A TDA szerintem se, így utólag,csak még nem volt szerencsém meg hallgatni.Az LM3875 próbálok egy kicsit utánna járni.A neten fent lévő kapcsolások mennyire használhatóak?
Nekem egy Cambridge Audio Azur 340a erősítőm van. Annak a végfoka is LM3886. Én kedvelem a hangját.
Szia!
Gyakorlatilag csak öt lába van, a többi nincs bekötve. Ami körítés kell még hozzá, az ott van neked a HD modul helyén, mivel annak is van visszacsatolása, tápszűrése, és egyéb, tehát nem kell túlbonyolítani. Az, hogy mi van a neten, az sok mindentől függ. Ha mód van rá, akkor a gyári ajánlást érdemes követni.
Amit nullának nevezel, arra jobb kifejezés a test, angol rövidítése a GND.
A segédáramkörök közül ami eddig a testen volt, azt ott is kell hagynod! Azzal, hogy a szimmetrikus tápból csak a pozitív oldalt terheli, nincs semmi gond, egészen biztosan így van helyesen méretezve. Ha az előfok betorzít, az az egység meghibásodására utal, könnyen javítható.
Szia.Elsőnek is köszönöm válaszaitokat.Meg hagyom a gyári bekötést.Valószínű marad a te ötleted,a panel eredeti bekötését tudom majd használni egy ic bekötésére.Meg hallgatás után kiderül kell e változtatni bármit is.Az eredeti vég láb kiosztását egy orosz oldalon találtam meg,és lám csodát egyezik.
Üdv!
Egy érdekes dolgot tapasztaltam, amit nem értek igazán. Adott egy Yamaha erősítö, aminek a mély kimenetére készítettem egy aktív mélysugárzót egy D osztályú erősítő modullal, amely 24V-ról üzemel. Viszont az lett a végeredmény hogy valamiért brummog a mélysugárzó, ha rá van dugva a bemenet. Ha leveszem akkor elhallgat. Maga a kábel az árnyékolt.Tápnak egy kapcsoló üzemű dugasztápot használtam. Próbáltam több félével is de a brumm midíg megjelent. Az erősítővel eddig nem volt ilyen panasz, nem új de megbízható helyről jött. Egyik közeli ismerősömtől. Nála nem csinálja ezt a mélysugárzója. Szerintetek mi okozhatja ezt a hibát? Másik kérdésem, esetleg valaki tud elö erősítőt hozzá, nem szimmetrikus táppal? Úgy érzem az erősítő nagyon szolidan hajtja a mélysugárzót. Jól jönne plussz néhány dB előerősítés. Köszi! Békés ünnepet mindenkinek! A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2020
Földhurkod van. Kösd le a jelkábelt és zárd rövidre a PWM végfokod bemenetét egy drótdarabbal és akkor is halgasd meg. Ha megszünt, akkor tuti földhurok. Szerintem.
A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2020
Köszönöm, ki fogom próbálni.
Egy dolgot egyébként még tapasztaltam, csak eddig nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget. Ha be van dugva az aktív subwoofer és a jelkábel be van dugva a mélyládába, akkor a rádió vétel leromlik, szinte hallgathatatlan. Ha kihúzom a sub tápját vagy a jelkábelt, akkor a rádió vétel hallhatóan javul. A Rádió antenna csupán egy darab zsinór, semmi több. A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2020
Ha az aktív mélysugárzó külön tápról megy, azaz csak a jelkábelen keresztül kapcsolódik a jelforrásához, akkor valószínűtlen bármilyen földhurok. Más hibát kell keresni.
Csak megjegyzésként kérdezem, milyen dugasztáp képes egy SUB-ládát ellátni energiával? Mert a dugasztápok kb 12V/1A körüliek maximum, a SUB-nak meg akár több száz Watt teljesítményre is szüksége lehet. Persze sokféle SUB létezhet, de akármilyen is, a hangerőhöz biztosan teljesítmény kell.
Nos természetesen csodát nem szabad várni egy TPA3118-as modultól. Elvileg 60W körüli teljesítmény nyerhető ki belőle 4ohmon 24V-os tápfeszültségnél. Viszont a semminél nagyságrenndel jobb (lenne) ez is. A kérdésem második fele ezért irányult az előerősítőre, mert -ahogy írtad is- kicsi a teljesítmény és a mély kimenet hangerő vezérelt az erősítőn. Egyébként ha jók az infóim, akkor ezt a kis csalást előszeretettel használják kisebb házimozi mély dobozoknál. Persze az is igaz, hogy nagy hangerőnél visszaüt az egész és elkezd torzítani a mélysugárzó.
Amivel eddig ki tudtam próbálni:24V/1A dugasztáp, 19V/4A laptop töltő, 24V/5A led tápegység. Mindegyikkel ugyan az a hibajelenség. És mind kapcsoló üzemű. Igen, csak a jelkábelen van összekapcsolva az erősítő a méllyel. Próbáltam azonos és más konnektorról is, de semmi változás. Egyetlen egy dolgot nem tudtam megpróbálni még, a hagyományos transzformátoros táplálást trafó híján. A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2020
Sziasztok!
Sztereó integrált erősítőről van szó. Az egyik oldal csak akkor jön meg hidegen, ha hirtelen, kb fél állásig feltekerem a hangerőt, majd ezután már tökéletesen működik. (Nem hallgat el alacsony hangerőn sem.) Látható jel a panelen nincs, kondik szépek, potik, kapcsolók takarítva, jól működnek. Fejhallgató kimeneten is jelentkezik a hiba, ezért én előerősítőre gondoltam. Ott kicseréltem minden kondit, de a hiba megmaradt. Dual CV1250 a típus. Merre indulnátok?
Szia! A kimeneten található relé több mint gyanús. A fejhallagató is a relé után van.
Mikor nem indul, kocogtasd meg a relé burkolatát!
Jó meglátás, köszi. Bár a relét is átfújkáltam, elkerülte a figyelmem, hogy a fejhallgatót is kapcsolja.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |