Fórum témák
» Több friss téma |
A két képet, amit ismételten feltettem, ezeket te készítetted 2 évvel ezelőtt.
A hiba azóta is fenn áll ezek szerint. Az első képen levő hiányosságot a közös képviselőnek kell megoldani. Ezen látszik, hogy nincs az épületnek földelő szondája és a bekötés hiányzik. A második képen levőhöz meg hívj egy villanyszerelőt és az fogja megoldani. Ezen meg az látszik, hogy a feljövő védővezető nincs hozzád bekötve. Így mivel a védővezetékek a levegőben vannak és a víz és gázcsőre vannak rákötve nem csoda, hogy azok ráznak. Pláne, ha felújítás történt és a bejövő víz és gázcső KPE műanyag cső. Vagy a lakók ötrétegű műanyag csőre cserélték, aminek nagy a valószínűsége. Szerintem ezzel kapcsolatban minden segítséget elmondtunk, hogy mit kell tenned. Most már rajtad a sor. A hozzászólás módosítva: Dec 21, 2020
Nem mondtam mást, másik tulajdonos nem piszkálhat ugyan, de meglehet, hogy fog, ha van hozzá joga, ha nincs. Utasítsd a közös képviselőhöz, ott tegyen panaszt.
De így fellépni akkor lehet, ha biztos vagy abban, hogy nálad minden rendben van. Ha 100 % -ban biztos vagy abban, hogy minden rendben van, mert villanyszerelő vagy, akkor nincs dolgod a szomszéddal. Egyébként azt csinálsz, amit akarsz, ezt nem mint villanyszerelő, hanem, mint gyakorló közösképviselő adtam. Nyüzsöghetsz, ha akarsz, de most mondom, balhé, veszekedés lesz a vége. Ha ezt akarod, csináld.
Ha olyan gyökér kk. van mint a fiamáknál, vagy nálunk, akkor mehet akár a paphoz is.
Mindegy. Ha a szomszéddal van vitája, az mindenképp közös területet érint, (gerincvezeték) akkor ahhoz sem Ő, sem a szomszéd nem nyúlhat.
Fázist-nullát megszakít? Akkor az L azt jelenti csak a fázist figyeli, a nulla csak kapcsolt. Mindkettőt lekapcsolja zárlat esetén.
Tehát ez azt jelenti hogy a nullán nem mehet vissza a fázis. Legalább is a biztosítékra kötött fogyasztóról. Találkoztam olyannal hogyegy ág két pontról volt betáplálva, két biztosíték....
Sziasztok.
Ti hogyan oldjátok meg azt, amikor az automaták alatti fésűs sorolósín érintkezői vékonyabbak mint az első automatához csatlakozó vezeték és így az első automata alatt nem lehet megfelelően rögzíteni a sorolót mert az "lötyög"? Vagy ilyenkor sodrott vezetéket használtok érvéghüvellyel, ami képes egy kicsit "kilapulni" a rögzítőcsavar megszorításakor? A betáp vezeték 10 mm-es tömör és vastagabb, mint a sorolósín érintkezője. A sín nem villás. Ilyen: Fotó Köszönöm a segítséget... Idézet: „Vagy ilyenkor sodrott vezetéket használtok érvéghüvellyel, ami képes egy kicsit "kilapulni" a rögzítőcsavar megszorításakor?” Igen Másrészt vannak megfelelő bekötő elemek: "bekötő tüske"
Ez a sín olyan helyen használható szakszerűen, ahol az induló elem pl. Fi-relé. A felső oldal a betáp, az alsó oldalon van a sorolsín, a kismegszakítók felső oldala pedig a kimenet.
Ha ez nem járható, használj átvezető kapcsot vagy villás fésűs sínt. Vezeték mellett sehogy nem lesz jó. A hozzászólás módosítva: Dec 24, 2020
Olyankor a stabil résznek támaszkodik a sin, és a mozgó oldal szorítja a vezetéket a sinhez.
Tedd a vezetéket "alulra" és átlósan, tehát a kalapsín felőli oldalra a rögzítőnyílásban. A kengyel odaszorítja és a vezeték meg szorítja a tüskét.
Köszönöm.
Erre is gondoltam de valahogy nem bíztam benne, hogy stabil és szoros lesz a kapcsolat. Azt hiszem lecserélem villásra, az mellé be tudom tenni a vastagabb vezetéket. Köszönöm mindenkinek...
A villás sín nem fér be oda, ahova normál esetben a vezetéket rakod. Az közvetlen a csavarfej alá megy, már ha olyan a kismegszakító. 4-es alkatrész.
Igen, erre nem gondoltam.
Akkor ki lesz cserélve villásra és bármilyen keresztmetszetű vezeték mehet a megszakítóhoz...
Erősen figyelve, csak egy gyártó egy sorozatú kismegszakító/FI pároshoz jó, mert mindegyiknél másutt van a csavarhely, így a villa nem megy a helyére.
Sziasztok! Arra kell figyelni egy gyártmány legyen mind. Volt cég, ahol csak a sínból 3 félét használtunk, (Eaton, ABB, Schrack, mind más profil, nem kompatibilis). A vékony résbe a sín, alá az alatta levő résbe mehet vezeték. Pl szekrényben tovább az alsó sorba.
Amikor a Schneider biztosíték mellé nem lehet betenni a Schneider fi-relét (azt a drága alul-felül kanárisárga rögzítőpöcköst), mert nem kompatibális szélességre.... Ja, meg azon a fi-relén nincs hely a villás sínhez a csavar alatt....
Igen, nem árt ismerni, hogy mit kell összepárosítani.
Egy gyártó, de két különböző sorozat. Jól látni a különbséget. A hozzászólás módosítva: Dec 25, 2020
Egy gyártó és EGY SOROZAT jó csak. Sajnos ennek a mérete, elhelyezkedése nem szabványos.
A mellékelt képek magukért beszélnek, köszönöm az illusztrálást. Sajnos nekem nem nagyon van beleszólásom, milyen biztosítékokat szerez be az ügyfél a táblájába (én csak a fi-relét viszem, ha nincs, vagy nem megfelelő), vagy mi a meglevő, amivel boldogulnom kell...
Szia!
Akkor marad a vezetékkel áthidalás. Vagy keresel abból a biztosíték soroztból fi relét. A hozzászólás módosítva: Dec 26, 2020
6 mm2-es MCU, pár érvéghüvely (szimpla, dupla) és készen is vagy.
Sziasztok! Van egy régi villanyszerelésű lakás, ahol kizárólag a bojler kap védőföldelést, a lakás többi részében nincs. Szeretném, ha mindenhol lenne, ezért megvizsgáltam a lehetőségeket. Két mérőóra van, egy normál nappali és egy vezérelt. A nappalitól jön egy fázis, nulla és védőföld. A vezéreltről egy fázis és nulla. Utóbbi kettő megy a bojlerhez, illetve a "nappali védőföldje". Az összes bejövő vezeték keresztmetszete egyforma nagyságú. Az egyetlen védőföldre ráköthető biztonsággal a lakás többi része? Vagy a szolgáltatónak kellene még egy védőföld szálat adnia? A kersztmetszet miatt ütött szöget a fejembe a gondolat.
A fázissínt a kismegszakító alsó részére illik tenni, a kismegszakító is ennek megfelelően van kialakítva. Így a kismegszakító "bemenete" az alsó pontja.
Általában nincs kitüntetve alsó vagy felső megtáplálású. Ha mégis jelölik, bár ilyennel nem igen találkoztam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |