Fórum témák
» Több friss téma |
Mindkettőtöknek tökéletesen igaza van, nálatok akkor nincs is otthon védővezető kiépítve hisz teljesen felesleges.
Így a fotelből már csak 2 megállapításom lenne, aztán befejeztem hisz ha nem kell földelés akkor nincs miről beszélni. "Azon a hajszálvékony kábelen olyan árnyékolás van, amivel egy autót is be lehetne indítani" Igen. És a hdmi és egyéb csatlakozók 0,5 mm-nél vékonyabb csatlakozópontjain keresztül is be lehet bikázni egy autót. Nem is értem miért van a bikakábeleken, hegesztőtrafókon hatalmas csipesz. Jeleznéd a gyártóknak hogy ők mind hülyék, elég egy hajcsipesz is. Kadarist. Elvi tévedésbe vagy. A kettős szigetelésű tápoknál a kimenet egy nagy feszültségtűrésú, kis értékű kondenzátorral van a primer körre kötve. Földelt tápoknál meg a kimeneti negatív közvetlenül össze van kötve földeléssel. Ugye a két megoldás ugyanaz, nemdebár...?? De persze természetesen igazatok van. Baráti üdvözlettel egy fotelhuszár. Ugyanilyan baráti ajánlatom hogy száműzzétek a környezetetekből az összes földelt dugaljat, lde egalább a védővezetőt vagdossátok el hisz semmi értelme nincs.
Álljon meg a menet! Szerintem kikaphatsz, ha nincsen rendesen kiépítve a földelés a házadban! Például ha meghibásodik a hűtőgéped és rákerülne a fém házára a bemenet, akkor nem a te tested vinné el a balhét, hanem a földelés! Az oké, hogy régebben még nem igazán volt földelés a házakban, de ha jól tudom akkor ez ma már előírás, hogy meg legyen! Sőt, legutóbb mikor nálunk újra lettek húzva a kábelek, akkor a szerelőnek előírás szerinti kötelezettségéből kifolyólag ki kellett építenie a FI relét is, akármennyire meg lennénk nélküle is.
Na mindegy, a lényeg az, hogy az egy dolog hogy az ember mit gondol, de az viszont már egészen más tészta, hogy mi van előírások által kötelezve! Tovább nem szeretném itt vinni a témát mert lehet, hogy már így is eléggé off.
Az istenért! A HDMI kábel csatlakozójának (D-SUB DVI stb. is) háza, az a nagy fémlemez ami a csatlakozót körbeveszi az is az árnyékoláson van, igen arról is be lehetne indítani egy autót is akár.
Teljesen értlemtlen ez a cirkusz amit itt művelsz! Idézet: „Földelt tápoknál meg a kimeneti negatív közvetlenül össze van kötve földeléssel. Ugye a két megoldás ugyanaz, nemdebár...??” Ez konkrétan nem igaz minden tápra.
Persze, igazad van, de elektromosan, fizikailag akkor sem alakulhat ki veszélyes érintési feszültség egy védővezető-negatív kimenet összekötésű számítógép-tápegységnél, ha nincs bekötve a dugaljzatban a védővezető. A trafó kettős szigetelésű, ezt a követelményt biztosítja. Itt is, mint minden más kapcsolóüzemű tápegységnél a zavarjelek elvezetése miatt kell valamilyen szorosabb kapcsolat a hálózat felé.
Sziasztok!
Sajnos elromlot a monitorom vezérlője,kerestem másikat a neten de nincs sajnos. Nem szeretném kidobni a Lcd panelt tud valaki olyan vezérlőt vagy megoldást amiről meg tudom hajtani.Ha tv lesz belőle az sem gáz itt a panel tipuisa: LM230WF5 TR A2 Választ előre is köszi.
Ez Mini LVDS-en fogadja az adatot, ehhez nem fogsz találni vezérlőt, nekem is van egy ilyen kijelzőm, lámpa lett belőle.
Köszi
Nem tudom van értelm meg probálni javitatni a sajátját vezérlőjét?vagy javítható egyáltalán?
Általában nem, gondolom nem, vagy nehezen kapcsol be, kikapcsol, szétesik a képe, nem talál jelet stb. gondja van.
Amúgy 50 pin miatt vagy más az oka hogy nincs hozzá még univerzális sem.
Én ugyan laptop LCD-hez rendeltem univerzális meghajtó panelt, viszont esetemben az univerzális panel úgy tűnik, hogy túlhajtotta a panelemet, és így kissé kinyírta (felismerhetetlenül összemosódott a képe). Az ilyenekkel eléggé ajánlatos vigyázni.
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2020
A mini LVDS nem csak fizikailag mini, hanem más formátum is. Az univerzális panelek LVDS-el működnek.
Udvari Zsombor. Nem tudja túlhajtani a kijelzőt, nem kell vigyázni velük, a tiéd szimplán meghibásodott független okokból. Nem kell mindjárt elméleteket gyártani, például az általam javított TV-k, monitorok vihar utáni meghibásodását sem villámcsapás okozta, egyszerűen csak rosszak voltak benne a kondenzátorok és áramszünet után már nem indultak el, de villám nem csapott beléjük az esetek 99%-ában, a tulaj elgondolásával ellentétben. A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2020
Valaki szedett már szét LGW2243S 21,5 colos monitort?
Elég halvány már, gondolom gyengélkedik a fénycső benne. Ez jó lehet bele? : https://www.aliexpress.com/item/1789456586.html?spm=a2g0o.cart.0.0....p;mp=1 illetve érdekes hogy kondijavítókészlet drágább hozzá mint egy komplett táppanel: https://www.ebay.com/itm/LG-Flatron-W2243S-PF-TV-LCD-Monitor-CAPACI...Rd6uDT https://www.aliexpress.com/item/4000606524139.html?spm=a2g0o.produc...01603_ Nem akarom ledesíteni mert a ledek vibrálhatnak, a fénycső szembarátabb.
Már miért vibrálnának?
Egyébként a fénycső is vibrál, max nem látod a freki miatt.
Kedves Fórumtársak!
Van egy 7-8 éves LCD monitorom (DELL U2312HMt). Hibátlanul működött 2 héttel ezelőttig. Akkor kihúztam a konnektorból. A meglepetés akkor jött, amikor újra csatlakoztattam tegnap. Semmi életjel. Gondoltam, hogy a korából fakadóan biztosan az elkók gyengélkednek benne. Szétszedtem, de ránézésre nem látszanak hibásnak. Elkezdtem méregetni a tápot és úgy néz ki a dolog, hogy ez rendben van. A kimeneten megjelenik az 5V feszültség. Ez egy 13 vezetékes csatlakozó. Ebből 3 GND, 4 pedig 5V. Ahogy nézem, más feszültséget nem is állít elő a panel. A többi vezetéket nem tudom beazonosítani, mik ezek? A LED világítás külön csatlakozón kap tápot. Hogyan és mivel lenne érdemes próbálkozni szerintetek? Nagyon jó lenne működésre bírni ezt a monitort, mert hiányzik. Köszönöm!
Azt is mérd meg, hogy a processzor megkapja-e a tápfeszeket 1.8V, 2.5V, 3.3V ot kell mérned IC-től függően.
Most volt időm tovább foglalkozni ezzel. Az RTD2486RD IC adatlapját nem találtam meg, így nem tudom melyik lábán van a táp és hogy az mekkora. Az epromok 4es és 8as lába között mérhető 5V.
Van a panelen egy 1117 3.3. Ennek se a bemenetén, se a kimenetén nincs feszültség. Lehetséges hogy ez előtt van valami probléma. Na ezt megkeresni már kevésnek érzem magam (több rétegű panel).
Tápláb az lesz, ahol kis kerámiakondi van az IC mellett közvetlenül, eléggé feltűnnő. Ha a 1117 nem kap tápfeszt, akkor meg is van a nem indulásoka. Az a nyákc sak kétrétegű és nagyon egyszerű, nem okozhat gondot a szakadás megtalálása,c sak kövesd a vezetősávot a tápcsatlakozótól és méregesd, ahol eltűnik a fesz, ott a hiba. Lehet kis SMD biztosíték is a nyákon és okozhatja a hibát rövidzáras SMD kondi is.
Ja igen, van is a panelen egy F301 számű SMD biztosíték. Lehet valamelyik USB kütyüd volt rövidzáras, vagy az USB aljzatban gyűrődtek be a lábak és azok okoznak rövidzárat. Keresgélj csak, meg fogod találni a szakadt biztosítékot és az okát is. A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2021
Az usb csatlakozók nem voltak használva sosem. Ennek a hibáját nem tartom valószínűnek.
Szakadasmerővel végig mentem az összes biztosítékon és ezek jónak tűnnek (van vagy 15 db). A kis smd kondik közül egyik se mutat zárlatot. A "nagy" elkok sem. A 1117 előtt közvetlenül van egy smd tranzisztor. Ezen keresztül kapja a tápot a 1117. Emiatt nem mérhető a bemenetén a táp. Hogy ezt a tranzisztort mi kapcsolja azt nem találom.
Üdv !
Ugyanabba a hosszabbítóba dugtam be a Fémházas PC-t és az LCD monitort. Ha csuklómmal hozzáértem a PC házhoz, bizsergetett. Amikor összekötöttem őket VGA kábellel, akkor a kábel csatlakozójának fémrésze szikrázott egyet, mikor hozzáért az ellen oldalhoz. Le is csapta az automatát. Sajna azóta a monitor nem mutat képet. Ha megnyomom a bekapcs. gombját kiírja, hogy asus aztán no signal feliratot és visszaáll készenlétre.
Ez most élménybeszámoló volt, vagy kérdés?
Fogalmazok másként: Hogyan és miféle módon tudunk segiteni?
Hát igen! Bár "köztudott", hogy "áramtalanított" állapotban dugdossuk össze a készülékeink kábeleit...de ezt a legtöbben figyelmen kívül hagyják. Bár nem mindig történik baj...de elég egyszer. Az "automata" meg miféle szerzet? Van "fí-relé" meg kismegszakító...
Foldelt aljzatba dugtad a pc-t?
Ha igen, az aljzatba el a vedovezeto? Bar nem tudom miert pofazok ebbe bele mert parral feljebb elhajtottak mint a legyet mert egy kollega kiherelte a foldelt monitoraljzatot, en meg ezt nehezmenyeztem. es 5en orditottak le a maradek hajam. Megiscsak kene az a foldeles egy femhazas keszuleknek..?
A PC nem volt földelve, amikor rádugtad a monitort, akkor kinyírta a bemenetét. A monitorok bemenetére szoktak tenni védődiódákat, ha szerencséd van, csak azok döglöttek meg és az eltávolításukkal működni is fog a következő "kisütésig".
Nem, előtte kell összedufni, a nem földelt TV-k bemenetét is gyakran kinyírják így, akkor azokra is házilag kellene bájlágolni földelést?
Kérdés volt Gafly. Földelt hosszabbító-elosztóba földelt dugók. Ha az egyik dugót megfordítom, akkor nem csattan. De alapból miért bizserget a PC kasztni ? A kapcsolótápjában lévő kondik miatt, amik a fázis és a föld közt vannak. ? Uniman, szerintem ugyanaz lett volna az eredmény, ha áramtalanítva rakom össze, aztán csatt.
Ha bizserget a PC kaszni akkor ott nincs működő védővezeték. Ilyen egyszerű.
Nem, mert akkor az árnyékvezetéken keresztül földelte volna a monitor. Most a jelvezetéken keresztül földelődött a PC, mert gondolom kicsit hozzáérték a tűkket az árnyékhoz, ezért döglött meg a monitor bemenete, vagy a PC kimenete?
Attől függ melyiket dugtad rá másodjára. A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2021
Hali!
Van egy, a képen látható monitorom. Nem sok reményt fűzök hozzá, de hátha... Bekapcsolom a gépet, a monitort egyszerre. Annyi ideig van a monitoron kép, még bejön a háttérkép. Aztán eltűnik. Leveszem az áramot a monitorról kb.10-15 mp.re, majd visszaadom. Ilyenkor szintén működik megint, 10-15 mp.ig. A táp visszaadásakor, mindig működik egy rövid időre. Annyi időt ad, ha igyekszem, hogy a leállító ikonra rá menjek. Szinte az összes kondit kicseréltem. ??? |
Bejelentkezés
Hirdetés |