Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Bojler javítása, kérdések
Ha ennyire érezhető a különbség, az nem normális. Nálam 3-5 bar között (szezonfüggő) jön be és ~3-al jön ki (ennyit minden bojler bír), az nem érezhető szinte semennyire.
Persze lehet csőtörés is és valahol elmegy a víznyomás.
De egy biztos, hogy a meleg víz nyomása mindig kisebb, mint a hideg víz nyomása. Ha nem így van, akkor is baj van. .) És igazad van szezonfüggő, télen lényegesen nagyobb a víznyomás, mint nyáron. Ez is lehet a megfigyelés alapja. A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2020
Üdv,
körülbelül 3 éve jártam így, amikor a fürdőszobai csapokat tartottam karban. A lényeg hogy nálam fémszövetes flexibilis csővel van a hideg/meleg víz a boylerbe bekötve, és a meleg vezetékben lévő gumicső összezsugorodott, összeugrott (nem tudok rá jobb kifejezést). Kerestem mindenhol a hibát, elsősorban a saját munkámban, mert az összes meleg vizes csapból csak úgy 'fél gőzzel jött a meleg víz. Ha Nálad is így van bekötve a boyler, javaslom hogy a kijövő meleg csatlakozásnál szedd szét, és ott nézd meg a kijövő nyomást. Ha már ott is gyengélkedik, akkor a bejövő hideg ágat kell végignézni, amint azt előttem már többen leírták. Boldog(abb) Új Évet Kívánok, mindenkinek!
A boljerről levéve a melegvizes csövet ott is kis nyomással jön? Ha aránylag új a bojlered, akkor benn a bojlerben a felnyúló melgvizes cső lesz a ludas. Ugyanis a maiakban ez a cső műanyag! ( nem vicc, valóban!!!) Többször volt olyan esetem, hogy ez a cső összelapul benn a tartályban, a vízben, így nem tud kifolyni a meleg víz. Itt vannak ilyen belső csövek. A csövek cserélhetők, de kis barkácsolással rézcső is betehető, ami örök.
Köszönöm a hozzászólásokat!Nyomáscsökkentő és vízszűrő nincs ,de flexibilis fémszálas csövek vannak a bojlerre kötve.Akkor ezzel kezdem , bár még nem tisztítottam a vízkövet se./ 3 éve enyém a tanya/Tehát vízkő tisztítás is időszerű lehet.
Köszönjük a visszajelzést, várjuk a továbbiakat is .
Hajdu ZA10 vagy ZA15-öt szeretnék mosdó alá. Sajnos a mosdó alatt fűtéscső megy át, akadályozza a falra felszerelést. Átmenetileg megáll valamelyik bojlertest a padlóra helyezett fán vagy bútorlapon? Szabad a 2kW-os bojlert dugvillával konnektorba kötni, amíg nem lesz kiépítve neki saját kábelezés?
Nem szabad dugvillával bekötni. A haszutmellémaforban is ez van.
De a 2 kW-os fűtőkészülékem is dugvillával van szerelve. Mindkettő 2 kW, mindkettőnek van hővédelme, mindkettő ugyanarról a hálózatról megy. Úgyhogy érzésed szerint. De lesz, aki ezt jobban tudja, és minden mondatát felkiáltójel követi A hozzászólás módosítva: Jan 16, 2021
Köszönöm, elfogadom, hogy nem szabad, de érzésem szerint rövid időre nem lesz baj belőle.
Főleg az érdekelne, hogy a saját testén megáll-e a ZA10 (szögletes forma, 10l-es) vagy ZA15 (kerek, 15l-es). Mindkettőnek felül vannak a bekötései. Láttam már ilyet bútorban, az simán megállt, de nem Hajdu volt.
Nekem is 2000w van és konnektoros megtáplálás. 1 év alat 1 konnektor adta fel a harcot. Bár lehet összeszerelés hiba volt.
Biztosan mosdó alá szeretnél elektromos készüléket szerelni?
Miért?,nem láttál még mosogató alá szerelhető,álló elrendezésű,dugvillás,átfolyós vízmelegítőt?!
A mosdó alatt a fűtéscső is átmeneti állapot ?
Ha átmenetileg szeretnéd, akkor szereld fel a falra egy védett helyre, ahol egy megfelelő konnektorod van és a víz szerelést old meg másképpen, én a padlóra nem helyezném fára, bútorlapra.
Próbálj meg egy oda illő mosdó alatti fürdőszoba szekrényt keresni és abba szereld bele. Szebb és jobb is lesz. Védett helyen lesz akkor és a csövek is maradhatnak, a helyét ki lehet vágni. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2021
Nekem kb. 15 éve megy 2200W-os egy konnektorról.igaz minden tavasszal utánhúzom a csavarokat az egész vill. hálózaton,egyébként szabadkifolyású,álló vízmelegítő van a mosogató alatt,és nevetni fogtok,egy erős gumipókkal van a faház oldalához húzatva!
De láttam. Viszont a biztonság kedvéért oda soha nem tennék elektromos készüléket amire vizet lehet kipacsálni. De a bajhoz elég lehet egy csepegő lefolyó, vagy egy mosdó takarítás is. Még konnektort se.
Nem jó ötlet! Ez direkt mosdó,mosogató alá tervezett álló rendszerű,flexi csővel szerelhető készülék. Lehet akár átfolyóst is csinálni belőle,a megfelelő csapteleppel!
2000W-os fogyasztó az kb.9A-t vesz fel a hálózatból.A szabványos dugaljak 10(16)A-esek.Nem szabad, hogy probléma legyen belőle, még hosszú távon sem.Főleg, ha azt is nézzük, hogy kevés a víz a bojlerben, de nagy teljesítményű,így rövid idő alatt felfűti a vizet, ami a kézmosáshoz kell,ergo rövid ideig folyik az a 9A is.Persze ha lehetőség van rá, én is fixen kötném be, abból baj nem lehet alapon.
Még egy dolog, ha levágod a dugvillát, szerintem elveszik a garancia.
Értem, de nálam 20 éve ilyen van, semmi gond nincs vele.
Értem én. Mindenki úgy játszik a saját és családja életével ahogy akar. Csak a véleményemet írtam le. Aztán vagy átgondolja vagy nem.
Persze,értelek,de ezeknek a vezetékezése szuper biztos tömítésű,de nagyon gondosan kell szerelni!
Igen, erről beszéltem, amikor azt írtam, hogy a 2kW-os fűtőkészülékem is dugvillával van szerelve (gyárilag), akkor ennél sem lehet baj. Bár a használati mást ír, de ugyanaz a villany ugyanazt csinálja mindkettőnél, tehát nagy baj nem lehet
A mosdó alatt van az egyetlen ésszerű elhelyezési lehetőség (máshol másnak lenne útban vagy a csövezés miatt 2-3m hosszan szét kellene verni a nemrég felrakott csempét). A mosdó alatt átmenő fűtéscső fix, emiatt csak egy erre készített távtartó konzol segítségével lehetne a csempére tenni, amelyhez ki kellene fúrkodni a csempét. A képen látható jellegű szekrényt a mosdó alá saját magam szeretném elkészíteni, az lenne a bojler végleges helye. Addig is fúrás-faragás nélkül szükség lenne a melegvízre. A kérdés továbbra is: megáll-e a kis szögletes vagy kerek bojler a saját testén, esetleg szigetelőanyagon keresztül odakötöm a fűtéscsőhöz.
Idézet: Egyetértek, a vízvezetékcsövek rövidsége kulcskérdés. Csaptelepet egyébként is cserélni kellene (tekerős van, keverőszáras kellene). Milyen csapteleppel lenne belőle átfolyós? „Ez direkt mosdó,mosogató alá tervezett álló rendszerű,flexi csővel szerelhető készülék. Lehet akár átfolyóst is csinálni belőle,a megfelelő csapteleppel!”
Átfolyós vízmelegítőhöz speciális csaptelep kell. Három bekötési pontja van. Ha meleg vízre van szükséged, akkor az egyik csövön keresztül hideg vizet engedsz a kis tartályba. A nyomás a benne lévő meleg vizet a második csövön kersztül felnyomja a csaptelephez. A harmadik cső maga a hálózati víz.
A vízmelegítő nincs nyomás alatt, cserébe felfűtéskor csöpög a víz a csaptelepből, mintha nem lenne elzárva a csap.
Értem, köszönöm. Kár, hogy tekerős csapteleppel láttam csak átfolyós Hajdu-t. Egykaros csaptelepet szeretnék. Hagyományos egykaros csapteleppel nem átfolyós rendszerű lenne.
Szia! Ez egy karos, igaz nem alsó szerelésű de lehet, hogy olyan is van itt:Bővebben: Link
Köszönöm, de ragaszkodom a Hajdu márkához. Mosdóhoz kellene és alsó rendszerű. Az FTA5 majdnem jó, csak a csaptelep mosogatóhoz való, nem mosdóhoz.
A hozzászólás módosítva: Jan 17, 2021
|
Bejelentkezés
Hirdetés |