Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Feltelepítettem a laptopomra a Hard Disk Sentinel nevezetű programot. Egyből indítás után, kiírta, teljesítmény-100%, kondíció-92%. Ez mit jelent pontosan, hamarosan ssd-t kellene cserélni?
Kiírja a százalék okát is a mezőben fölötte, illetve a részletes listában is látszik, csak decimálisra kell állítani az értékeket.
Köszi a tippet, igazad van, visszaállítom.
Egyébként egy régi samsung nyomtató driverét akartam futtatni, amit a hivatalos oldalról töltöttem le. Mint kiderült, nem volt win10 kompatibilis.
Szia!
Ezt írja ki: A kondíciót a következő SSD-specifikus S.M.A.R.T. attribútum(ok) értéke határozza meg: #173 Wear Leveling Count
Az nem túl érdekes akkor, szimplán csak kopik. 80% alatt szokott erősen zuhanni, 60%-nál gyakorlatilag halott az ssd, de nem lineárisan változik. Ha a részletes leírásnál semmi durva hibát nem ír, akkor még bírja valószínűleg.
Köszi az infókat.
Lehet hogy a biztonságért veszek egy új ssd-t, mert rengeteg adat van a gépen, és ha ezek elvesznek, akkor nem tudom beszerezni, pótolni őket.
Nem kérdés, hogy a fontos adatokról másolatot kell tartani.
Én még nem cserélném, de ha kritikus, hogy mindig működjön, akkor cseréld. Ezt tudod teszt ssdnek használni, vagy esetleg külső USB3 tokban pendrive helyett.
Üdv! Inkább szoftveres problémám van. W 10 alatt, hol tudom beállítani, hogy az Office linkjei elinduljanak. Az általános infó nekem nem szerencsés, mert egy év használat után is áttekinthetetlenek a beállítások.
Át lehet állítani, mert régebben sikerült, de elfelejtettem feljegyzést készíteni.
Uraim SOS kérdésem lenne -Adott agy AM4 es lap Gigabyte ax370 Gaming 5 amibe tudnák venni olcsón egy Kingmax 1 csatornás XPM 32 Gb 3000 MHz es ramot.Viszont a lapban egy Athlon X4 950 processzor lenne ami az adatlapja szerint csak 2400 MHz ig támogatja a rendszer memóriát. Használhtó a ram , mondjuk nem megy 3000-ren hanem csak 2400 -on?
Ha Az alaplap csak 2400 MHz et támogat , akkor , csak annyival fog menni , illetve kérdéses , hogy lehet e húzni.Ha nem akkor felesleges 3000MHz eset venni a 2400 MHz es olcsóbb.Kérdés mennyire olcsóbb a 3000 es .
Alaplap az 3600 MHz-t Ramot is támogat,de az x4 950 proci adatlapja 2400 MHz-t. Nem Ryzen procit haszálok mert az még drága maradtam az egyetlen élérhetó X4 950 es procinál ezt az egyet támogatja a lap az x4 palettából.
Senki nem fogja ezt megmondani neked vakon, több embert látok fórumokon, akiknek nem ment, elméleti alapon kéne mennie, gyakorlatban lap függő lehet.
Sziasztok !
Youtube ferirat fordítási gondom van. Konkrétan, hogy pár nappal ezelőtt még működött ezen a gépen, de ma már nem. Sőt a bekapcsolt eredeti felirat is eltűnik. A rendszer: hivatalosan vásárolt WIN 10, a gép Lenovo Ideapad. Amiket kipróbáltam: cacha és csokik törlése, gép újraindítása, böngészés normál és privát módban, Google-ból kijelentkezés (de ha bent vagyok akkor se megy) Próbáltam Vivaldi böngészővel, meg Chrommal is. Természetesen olyan videót is próbáltam, amir már láttam fordítással nem régen ezen a gépen. Ha más nyelvet választok, akkor is eltünik az eredeti. Betűszin, stílus alapba visszaállítva. Úgyhogy egyedül már csak a fejvakarás maradt.. Várom a további ötleteket. Köszi !
Már nem aktuális, mert működik, mintha mi sem történt volna ! Biztos a szerverekkel volt valami gond... Köszi !
Szerintetek ez miért van:
Bizonyos weboldalak hibát jeleznek, ha be van kapcsolva az adblocker. Oké, kikapcsolom, majd ráfrissítek. Erre még mindig ugyanúgy jelzik, hogy kapcsoljam ki, de hisz már kikapcsoltam! Ennél jobban hova kapcsoljam?
Nincs másik adblock kiegészítőd? youtube ilyesmi több féle adblockert mindet érzékelik az oldalak és mindet kikapcsoltatják hogy nézhetetlenné váljanak a videók a sok hirdetéstől
Adblocker megjegyzi, hogy melyik oldalon lett kikapcsolva, ha legközelebb (miután újra indítottam a firefoxot) már kikapcvsolt adblockerrel nyitja meg a web oldalt, a Thingiverse ennek ellenére kiszúrja.
A gyorsítótár törlés se segít.
Ne rémisztgess légy szíves, hogy a youtube se fog menni (még most megy) adblockerrel, adom el a gépemet, ha végig kell néznem a reklámokat.
Bocsika, de rosszul értelmeztél valamit.
Nekem 2x2GB van az alaplapomban, ami tehát összesen 4GB. Többet a 32bites Windows7 tudtommal nem is képes kezelni! Ha meg még hozzáadjuk az alaplap saját gyári 512MB-jét, máris túl vagyunk szinte minden 4GB-os határon.
Tudom.
Mindig kiírja induláskor, hogy a használt memória valami 3476MB. De azért az egyik 2GB-os memóriakártyából még nem fűrészeltem le a felét. Benne van - "oszt jónapot!"
Csak a teljesség kedvéért a Pro, lazán tud sokkal többet.
A 32 bites Windows címterülete 4 GB. Ennek egy részét a rendszer BIOSai és a grafikus memória használják.
256 MB-os grafikus kártyával körülbelül 3,3-3,5 GB RAM-ot lehet megszólítani és felhasználni, feltéve, hogy rendelkezik 4 GB-mal. Ha 1 GB memóriával rendelkező grafikus kártyát illeszt be, akkor a RAM körülbelül 2,6–2,8 GB-ja lenne címezhető és használható.
Tehet be akár 6GB-os vga kártyát is, ez sem von le több ramot mint a 256MB-os..
A hozzászólás módosítva: Feb 10, 2021
Idézet: Igen, de amelyikben sikerül a PAE-t aktivizálni, az tud akár 64Gb RAMot is kezelni. XP-n kipróbáltam, működött. W7-en nem próbáltam, de a neten található leírás hozzá, hogy hogyan kell. „A 32 bites Windows címterülete 4 GB.”
Miféle Pro?
Windows 7 Pro? Még sohasem halottam róla. Nekem Windows 7 Ultimate Professional van a gépemen. Csak jelzem, tegnap este is frissített valamit.
98 is, de az Xp tuti, csak már nem emlékszem hogyan.
A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2021
|
Bejelentkezés
Hirdetés |