Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Codefon kaputelefon
ezt töröld ki...
kb 30 db DP rendszerem van soha nincs gond vele se szoftveresen se hardveresen. A síkmágnes vezérlője is teszi a dolgát rendesen hiba nélkül
Milyen eeprom olvasót és programot használsz ha nem titok?
DPxxx esetén a 18-as menüponttal simán kikapcsolható a Kód használat, maradnak a proxik.
Pis
Szervusztok! Igen nem Codefon, de itt még van élet
Kérdésem... a képen látható csoda készülékből elfekvőben valakinek volna-e egy db? Törött a ház, újonnan nincs, alternatívákkal meg nem szeretnék sokat vacakolni. Köszönettel: A hozzászólás módosítva: Feb 11, 2021
Mindenütt van élet ha hozzászólsz...
Ne legyél türelmetlen !
Arról nem is beszélve, hogy van egy illyen topik is!
Kötelező az hogy rossz legyen amit telepítek?
Holnap megnézem, pár éve bontottam egyet és félreraktam! (szép állapotban volt)
Szia!
Elöre is nagyon köszönöm. Üdv. Tibor Már ha ez nekem szólt... A hozzászólás módosítva: Feb 12, 2021
Szia. Igen neked szólt! ))
Sajna kidobtam! De Teslát szoktam rakni helyette! ) Ma is cseréltem egyet, Codefon+mkt-s rendszerben volt, Tesla ment helyette!
Szia!
Ez a "ma is cseréltem" az is ki kett dobva? Nekem csak a ház kell. Ha hibás az nem baj..
Törött burkolat miatt lett cserélve. Celluxal volt körberagasztva.
lol
Nekem is pont ez volt a problémám.... Mindenesetre köszönöm!
Sziasztok,
egy digitális interfészt szeretnék összerakni, hogy másik helységekből távolról is lehessen kezelni a kaputelefont. A lakáskészülék "CODEfon digital system", a 8 lábas IC-je 12C508A-04 , a tápfesz 13.55DCV , a központ DP3000. Terveim szerint a kapunyitást a mikrokapcsolóval párhuzamosan kötött relével tudnám vezérelni. Amit nem tudok, hogy a telefonhanghoz digitálisan hozzá lehet-e férni vagy A/D D/A átalakítás kellene a kagyló hangszóróhoz/mikrofonhoz tartozó pontokon. Ti hogyan oldanátok meg?
Szia !
A hang analóg, akassz egy oszcilloszkópot a vonalra és meglátod. Nem egyszerűbb egy második lakáskészüléket vásárolni ?
Szia, úgy értsem, hogy azon a két dróton, ami bejön a lakásba a központból, amin a +- tápot is kapja, azon van rajta analóg a hang is, összemixelve a lakásban beszélő és a központba beszélő hangjai?
Amit szeretnék, hogy pl. okostelóról, laptopról stb. is lehessen telefonálni, magyarul LAN-al összekötni. Közben találtam még itt is infót az ajtónyitáshoz: távvezérlés
Jól érted, a vonalon analóg hang van. Miért szeretnéd megbonyolítani a kaputelefont, amikor úgy is oda kell menned az ajtóhoz, hogy kinyisd ? Ha bármilyen rendszerhibát okoz a bütykölésed, akkor a ház kaputelefon szerelője megtalálja a hibás lakáskészüléket és levágja a rendszerről. Te meg kifizeted a szerelő munkadíját.
Nagyon jó a kérdésed, köszönöm. A telefont nem szeretném megbonyolítani, pláne nem a rendszerben bármi galibát, zavart okozni. Viszont jó lenne tudni ha a postás becsönget miközben én pl. fülessel laptopozok éppen a teraszon vagy kertben vagy akárhol . Ezért lenne jó minimal/non-invazív módszerrel egy interfészt rákötni, ami digitális és a lehető legjobban (pl.galvanikusan) el van választva, legvégső esetben akár úgy hogy a kagyló hangszóró mellé teszek egy plusz mikrofont a mikrofonjához pedig egy kis hangszórót és ahhoz csatlakozom csak, de gondolom azért ennél elegánsabban is meg lehetne -elvileg- oldani. Nem utolsósorban a jelenlegi rettenet, non-baby-friendly csengőhangot is tetszőleges, a szomszédétől különböző ("zöldebb" ), emberi fülnek is kellemes melódiára lehetne "cserélni". 2021-ben szvsz SZERÉNY VÉLEMÉNYEM SZERINT nem űrtechnika lenne, ha a laptopról is megkérdezhetném, "ki vagy", és ha nem a postás hozott csomagot, csak valaki szórólapozni akar, akkor egyáltalán nem kell az ajtóhoz szaladni.... Nem csinált még senki hasonlót? Biztos másnak is eszébe jutott már, készen nem kapható ilyen?
Az oldalon a chat-szleng használata nem megengedett! A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2021
Moderátor által szerkesztve
Ha terasz és kert, akkor ezek szerint ez egy családi ház saját kaputelefonnal? (Ha igen, akkor vegyél egy vezeték nélkülit )
Sziasztok!
Hónapok óta nem működik a panellakásban a kaputelefon. beírom a lakásszámot és OFF jelzést kapok. Jól gondolom hogy a Közös és a lakás vezeték között valamilyen váltó feszültséget kéne mérnem? Mert csak zajt (10-30mV AC-t) mérek. Ezek alapján központi vagy vezetékezési hiba lehet. A4FP21106 Telefon van felszerelve. Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2021
Szia !
Egy kép többet mond ezer szónál ! Tudsz képet készíteni a lakáskészülékről, belülről ?
Természetesen
Sziasztok! tudom, hogy nem codefon kaputelefon, de remélem valaki tudna segíteni. Adott egy probléma. A kaputelefon működteti a mágneszárat, de szeretnék egy beléptetőt is felszerelni. A beléptető viszont nem 12V + és - ad ki, hanem csak + ad a két kapocsra. Kérdésem, hogy lehetne összehozni a két rendszert? Esetleg egy segédrelé beiktatásával működhetne? Köszi a segítséget.
Sziasztok..!
Elkezdtem egy HEX editort faragni, ha valakit érdeket.. LeTöLt kezdeti stádiumban van mesterkód elvben átírható a programmal, lakás kódokból 0-4 lakáig olvas további lépésekhez szükségem lenne tartalomra (feltöltött) Köszi Beni
A központra a mágneszár helyett egy jelfogót teszel. A jelfogó érintőjét, meg a beléptető kontaktusát, egy tápegységet, meg a mágneszárat utána már összekötözheted büntetlenül.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |