Fórum témák
» Több friss téma |
Egy próba vezetékkel villanyt adsz a szivattyúnak és azzal kipróbálod, hogy elindul-e. Ha segítség nélkül többször is elindul, akkor köss vele párhuzamosan egy jelzőizzót és úgy kapcsold be a mosogatógépet. Ezzel tudod ellenőrizni, hogy a paneltől megkapja-e a villanyt.
Kérem segítsetek
Candy cdx322 gépen cseréltem leeresztő csövet mert kirepedt. Visszakötés után lejárattam egy rövid programot,de a végén a szivattyú nem állt meg. Elkezdett szakaszosan sípolni hibát jelezve. Kikapcsoltam, bekapcsoltam semmi hiba, program indít de csak szivattyúzik. Mi lehet ez? Csöcsere előtt nem volt baja. Köszi
Ha nem ereszt az új cső. akkor az árasztás érzékelő akad, vagy víz van benne. Ugyan így jártam. Fejre állítottam és döntögetve kicsurgattam a vizet.
Elektrolux ESF 2420 mosogatógépet "örököltem". Az első próbák szerint működik, de a víz leeresztésekor nagyon zúg. Ez normális? Vagy mi lehet a hiba?
Szivattyú kopás, esetleg valami van benne.
Sziasztok
AEG mosogatógép félúton leállt. Azóta se kép se hang. Semmi nem világít. Bekapcsológombra is érzéketlen. Vajon mi lehehet baj? Vanezekben valamj bizosíték? Kösz, ha van ötlet.
Kicsit bonyolultabb... elektronika is van benne a biztosíték után
Sziasztok! Dolgom akadt egy Bosch mosogatógéppel, azt a hibát produkálja, hogy random módon program közben megáll. Ilyenkor minden jelző fény eltűnik róla, semelyik gombra nem reagál. Konnektorból párszor kihúzva életre kel, de hamarosan szintén leáll. Inverteres a vezérlőpanél, mármint ami a szivattyúkat illeti... Kimértem őket, jónak tűnnek, víz szelep is jó, főtűtest szintén jónak bizonyul. Tápon néztem kimenő feszeket terheletlen állapotban, 13,3V van a kondin (nem sok kicsit?), valamint 5V meg van. A táp TNY264gn - t tartalmaz... Talán elfáradhatott 9 év alatt? Köszönöm
Tápellátási problémára utal a jelenség. Ha legalább egy típust írtál volna, mert AEG az így nagyon kevés. A félúton sejtetni engedi, hogy fűtés közben, az pedig valamelyik vezeték csatlakozásának a meghibásodására utal.
A képek nem mentek át...
Szia. Nem sok. 13.5V van rajta meg terhelten is.
Majd megprobalok segiteni. Ezeket fejlesztettem meg par ev. Nem pont ezt a tipust. Vissza kell emlekeznem, megnezni a kepeket. Lehetne kozelebbit is mindket oldalrol? En szerintem behal az MCU. STM32F302/3CBT6 van rajta. A kijelzonek sajat logikaja van, arrol is kellene foto. Földelés jó? A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2021
Szia! Köszönöm a választ. Földelés jó, fotókat csatolom!
Vezérlőpanel hátoldal és kezelőpanel...
Szevasztok!
BOSCH SGS4009/13 típusú gép leveri az automatát ha a fűtési programhoz ér. A fűtőszál méréssel jónak tűnik, földzárlatot sem tudok mérni. Mi lehet a baj?
Talán a relé ami kapcsolja. A fűtésnek 8-10Ohm-nak kellene lennie.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2021
Hú, most ezzel megleptél. Ez valami régi verzió lehet Renesas mikrokontrollerrel.
Szűrő tiszta? Ajtó jól zár? Víz nem csorog az aljába? Ha pl. kiesik az áram és visszajön, folytatnia kell a mosást. A középső gomb hosszan nyomásával lehet resetelni a programot, ekkor kiszívja a vizet. Milyen körülmények közt hal meg a gép? Csak mosás közben, vagy standby-ban is? Nekem a leírtakból úgy tűnik mintha elmenne a tápfesz. Mi más váltaná ki, hogy elmennek a fények is. Én pl. ha minden mást kizárnák, akkor úgy indulnák el, hogy kivezetem a 13.5V-ot, az 5V-ot és figyelném multival mi történik. Esetleg még a mikrokontroller resetjét is. Esetleg valami periféria zárlatolná a 13.5V ot? Arról sokminden van táplálva. Bár ahogy elnézem ebben a gépben nincs sokminden. Melyik konnektorok foglaltak?
Szia!
Megnéztem, ajtó jó, szűrő ok, víz nincs az aljában! Megfigyletem, amikor épp megy, akkor ajtónyitás vagy táp megszakítás után folytatja a programot. Tápfeszt 13,7V-ot mértem, amíg ment az egyik program stabilan tartotta, ugyanúgy az 5V - ot is. Aztán egyszercsak megállt a mutatvány, relék kattantak és leesett mindkét fesz közel 0-ra. A táp ic felforrósodott, de más lathatóan nem. Valamennyi idő elteltével újra beindul és majdnem rögtön meg is áll... Hőkamerával figyeltem az ic-t, elég hamar felszalad a hője, 90 fok körül pedig lelövi magát...
Kicsit el van csúszva a kép, nem kalibráltam össze sajnos... De látszik a lényeg. Hatvan pár foknál még ment, aztán bemelegedés után megáll. Hűlni általában csak akkor kezdett ha elválasztottam a hálózati feszről, de ritkán pár percre csak hagytam és egy pár pillanatra elindult, majd újra megállt.
Szia.
Lehet már elhangzott, nem olvastam vissza.. Én ott kezdeném , hogy kicserélem a kondenzátorokat , főképp a szekunder részen / méretben a kisebbik , gondolom 16-25 V , 1000 -1500µF / . Ezek a CPU-k akkor melegszenek annyira, ha nem megfelelően sima a tápfeszültségük. A kondenzátorok pedig .. hajlamosak arra, hogy minél melegebbek, annál jobban szivárognak. Én már 2x cseréltem a SIEMENS-ben, ami 12 éves és eddig még nem volt más gond, csak a kondi, meg a fűtőszál, ...amit szintén megoldottam-megforrasztottam. Sok szerencsét !
Szervusz, fogalmam sincs mi válthatja ki. Valószinűleg túlmelegszik ahogy írtad és a belső védelem kapcsolja le.
Mint ahogy Morfi is írja cseréld a kondikat. A nagy par 100u 350V legalabb. A szekunderre nem emlékszek. Tehetsz nagyob kapacitast. Mindenképp low ESR-t. Nagy benne a hő, nyilván kiszárad idővel. Úgy remlik, hogy 12 ezer óra volt a szimulált, garantált élettartam, ami több mint az a mágikus 2-3 év. Kibir(hat) többet is. Ha a csere nemsegít gondolkodunk tovább. A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2021
Pontosan úgy kell működnie ahogyan írtad. Ajtónyitásra megáll. Légszives húzd le a fűtőtestet és indítsd el nélküle.
Elindul anélkül is, azon nincs diagnosztika. Nekem az a relé nemtetszik, hogy akkor esik le amikor kattan. Lehet kikellene venni és nélküle elindítani. Bár nemtudom mi baja lehetne egy relétekercsnek. Max kiég és többet nemkapcsol. Kontaktok összeragadhatnak. A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2021
Sziasztok!
a képen a baloldali áramlásmérőn szeretném kicserélni a reed relét! Tudnátok segíteni, hogy hol és, hogy milyet kellene venni? A hestore-ban néztem, de több fajta is van? Melyik lehet a jó?
Szia!
Méretre mekkora az a reed cső? Néztem a Hestore-ban, van 10-,14-, 21 mm hosszú is Igazából nagy áramokat nem kapcsol, bármelyik amelyik hasonló méretű szerintem tudja helyettesíteni. (KSK-1A66-1020)
Szia!
Tegnap kiszereltem, átmostam a labirintus, majd visszatettem. Lefutott 2 különböző program, de ma megint villogni kezdett a zöld led 6-ot! (whirlpool adp 4108/1) Most épp vissza van téve, de nekem nagyobbnak tűnt, inkább a 21 mm hosszú való bele, de majd holnap kiveszem megint és megmérem. A max 200V-os nem lesz kicsi, nem inkább a max 250V-os kellene bele? (KSK-1A52-2030) A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2021
Szia! A víz beeresztő szelep jó, nincs valami kontakthiba? 6-os kódra azt (is) írja... Vagy a kis kerék nem akad e el vízbetöltés közben?
Nem gondolnám hogy a számláló 230-at kapcsolgatna, de azon a pár forinton nem múlik
Köszi! Holnap rendelek kondikat, aztán csere után kiderül!
Nem tudom az a relé mit kapcsol, nem tudtam most kibogarászni... de áram alá helyezve a gépet behúz. Viszont rámértem a működtető feszére, miután meghúz pár pillanat múlva 13,7-ről leesik 9V-ra. A tápnál viszont nem változik, a 13,7 megvan továbbra is.
Az szerintem jó. Többi is így viselkedik?
A relékkel van sorban egy 47R ellenállás azért csak 9V ot mértél a tekercsen. Ajtózár, vízbeeresztő szelep, mosószer adagoló. Ha van oldalt tartály és zeolitos, akkor annak is van fűtése. Ezek jutnak eszembe hirtelen. A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2021
Szia újra. Közben eszembejutott, hogy az ajtózár csak sima 12V DC motor. Az zümmög mikor bezár program indításkor. Azzal nincs gond.
Kedves Kari706, sikerült végül megoldani? Ugyanitt tartok, kitakaríottam a szűrőt (egész a pumpáig kipakoltam), a cső végén levő szűrőt is kiszedtem, átmostam (valahol azt írták, hogy kettő van, de a másikat nem tudtam kiszedni). A led továbbra is villog...
Köszönöm, |
Bejelentkezés
Hirdetés |