Fórum témák
» Több friss téma |
Tisztelt felhasználók!
Kéretik a politikai és egyéb felekezeti ill, obszcén viccek bemásolását mellőzni szíveskedjetek.
Hát én úgy vagyok ezzel, hogy azt a pár reklámot el tudom viselni, ha ezzel is támogatom az oldalt. Ez a legkevesebb, amivel hozzájárulhatok a Hobbielektronika működéséhez. Lehet, hogy ez másoknak furcsa, viszont nekem meg ez természetes.
Csakhogy ez nem egy akármilyen oldal, ahová csak úgy odatévedtél röpke pillanatra véletlenül. Úgy látom, hogy 2007 óta vagy tag itt.
Idézet: „Csakhogy ez nem egy akármilyen oldal...” Az biztos! Hiszen függőséget okoz. A hozzászólás módosítva: Ápr 26, 2021
Hmm, erre nem gondoltam, de azt hiszem rátapintottál a lényegre.
Sziasztok!
Egy érdekességre akadtam számomra. Nem tudom, hogy sikerült összehozni, hogy 100g kész termékben 140g sertés hús került. Egy magyar bevásárló áruházban találtam. Talán olyan mint a neutron csillag? Kis helyen nagy tömeg?
A feldolgozás során a hús egy részét eltávolítják, és a nedvességtartalom csökken.
Pont úgy, mint amikor az almából nem szokták megenni a csutkáját.
Méréssel kell bizonyítani:
1 - Készíts egy szál kolbászt. Mérd meg a felhasznált alapanyagokat, főleg a húst még a szárítás, füstölés stb előtt. Jegyezd fel az adatokat. Számítsd ki az össztömeget. 2 - Szárítsd, füstöld, érleld az előírt recept szerint. 3 - Az eljárás végén mérd meg az össztömeget. 4 - Mérés kiértékelése Ps: A "hús" vizet is tartalmazhat. A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2021
Valóban tartalmaz vizet is. Az ipari húsdisznók meg főleg. Ellenben a házi tartással. Aki sütött már házi húst és boltit, ismeri a különbséget.
De poénnak szántam, mint a régi rendszerben, hogy 4-et fialt a koca, de papíron már 8 ment ki a vagonba... Mert nem lehet rossz termelési statisztika. De köszönöm a kioktatást.
Nem kioktatásnak szántam...
Más. Egyszer olvastam egy könyvet az olaszországi állapotokról. Valahol a hegyekben sertéseket tenyésztenek, azokat vonattal viszik az átrakó állomásra. Másnap jön csak a vonat értük. Az állomási alkalmazott vesz egy malacot, elkezdi hizlalni. Amikor már "elég" nagy, éjjel kicseréli a vagonokban levő egy kicsit nagyobb példányra.... Elég hatékonyan működik a hizlalása, amíg egy gikszer be nem üt.... A többit olvasni kell... Sajnos nem tudom a címét és a szerzőjét sem.
Ez a viz dolog igaz, legalábbis a bolti sertéscombot simán meg tudom főzni saját levében pörköltnek...
Idézet: „Sajnos nem tudom a címét és a szerzőjét sem.” Így egy icipicit azért nehezített a pálya
Segíts egy kicsit, akkor kitalálhatjuk. Legalább a pályaszámra emlékezel? A vasútállomás, vagy az alkalmazott neve csak beugrik?
"kicseréli egy nagyobb példányra" Ezt a juhászok magasabb szinten csinálják.
Már az újszülöttekkel elkezdődik az ügyeskedés.
Az újszülöttekkel? Sőt, még korábban! Pl. 25 éve a szaporulat-hiányt klónozással igyekeztek pótolni.
Valami ilyesmire gondoltál? : Bővebben: Link Tényleg vicces A facebookon is működik, ha úgy nézelődök, hogy közben nem is vagyok belépve.
A scroll megy a billentyűzettel, de amúgy hogyan kapcsolod be?
Ez az Megkeresed a body taget és beírod a stílusba: overflow:auto;
Totalcaron pl. ez none-ra van állítva, ott csak át kell írni.
Erről eszembe jutott egy érdekes könyvcím: Bővebben: Link
Piaci szerzemény, 250 Ft, ennyit megért nekem a vicces kép
Azt gondoltam, a bűvös 10k-t nem lövik meg, de úgy tűnik tévedtem. Akkor most már cél a 20k
szerk.: Kíváncsi vagyok mennyire lesz nehéz feladat a nyomdában átállítani 2-re az 1-est! Már biztosan sokan éjt nappallá téve dolgoznak az problémán! A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2021
Számoljunk!
10000MAH x 3.7V = 37000MWH = 37GWH Azért ennyivel ellennék otthon egy pár évig... Most megnéztem Magyarország éves energiatermelését. 1300 db ilyen akku fedezné egy évre... Idézet: „1. Egyetemes szolgáltatás (lakossági piac) Ez a szektor felel a teljes magyarországi energiafogyasztás mintegy 26 százalékáért. Számokban kifejezve ez annyit jelent, hogy a 45,4 TWh összefogyasztásból 11,7 KWh történik ebben a szektorban.” Érdekes, hogy 45,4TWh -nak a 26%-a 11,7KWh... A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2021
Előbb fel kellene töltened azt az akkumulátort.
Nekem az a tippem, hogy a mAh és mWh keveredik ezeknél a termékeknél. A 10000 mWh vagy 10 Wh már egész reálisnak tűnik. Lehet, hogy az első fordító eltévesztett valamit, és azóta az egész piac bambán követi. A kisbetű/nagybetű különbözősége nekik "kínai". Ráadásul többször leírtam, hogy az ilyen adatok valójában típusszámok. A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2021
Az érdekesebb volt, már nem tudom min láttam, százalékosan összeadva az öszetevőket, több jött ki 100-nál.
Na ja, legtöbbször csak ráírnak termékekre dolgokat mert szabály által kötelező, amúgy végül franc se ellenőrzi és úgy megy sorozatgyártásba.
Múltkor vettem a lomipiacon egy zöld lézerpointert, 9999 mAh akku volt benne. 0 V, töltést nem vett, viszont zörgött a belseje. Megmértem, 21 g, egy 2750-es 45 g.
Felboncoltam a kínai csodát. Belül rozsda, szaga semmi, a töltelék kb. 2mm-rel kisebb átmérőjű, mint az akku belvilága. Gondolom, a sok-sok elektronnak hagytak helyet. Más. Conradéktól rendeltem egy 45 mm átmérőjű mini hangszórót. Doboz a dobozban csomagolás A rosszabbul látó kollegák kedvéért bekarikáztam a hangszórócska dobozát
A Conrad-on ne csodálkozz. Már a HE is régen bevezette az egyendobozt. Ha egy ellenállást rendelek, és személyesn veszem át, akkor is egy jó nagy dobozban adják, pedig egy papírzacskó is elég lenne, ha az ember fia maga veszi át.
~25 évvel ezelőtt az akkus fúrógépembe hozattam NiCd akkukat. Nagyobb volt kicsit, nem fért bele. Kíváncsi szervizesként belenéztem. Pont akkora akku volt benne, mint a fúrógépemben. Így mégiscsak összejött a csere.
És mi volt a 2 doboz közt, hogy ne lötyögjön a kicsi a nagyban ?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |