Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   110 / 3610
(#) szamóca válasza Frankye hozzászólására (») Júl 1, 2008 /

A hirdetettel ellentétben igen jól előkészített felületet igényel, ahogy a szomszéd hívja "Hermelin festék" .
Nem rozsdás, zsírtalanított felületről alig lehet leszedni. Nálunk a gépek tartószerkezetei evvel vannak festve. 12évesek és a leütögetéseken kívűl bírják a gyűrődést.
De ahol frissen leütődött látható hogy nincs rozsda alatta.
Úgyhogy ez a "közvetlen a rozsdára"csak marketing fogás.
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 1, 2008 /

Idézet:
„anélkül nem is jó”

Akkor hogy maradt meg a gyári festés nálunk?
(#) Frankye válasza szamóca hozzászólására (») Júl 1, 2008 /

Én nem tudom, mi volt a gond. Az tény, hogy a dobozon az szerepel, hogy minél rozsdásabb, annál jobb. Hát(tal nem kezdünk mondatot ) ez egy jó nagy átverés! Új anyag volt, zsírozva. Természetesen jó alaposan lecsutakoltam, tökéletesen zsírmentesre. Majd az udvaron pihent egy ideig, míg egy kicsit rozsdás nem lett, de szinte csak éppen hogy a felületén jelent meg a rozsda. Akkor a lakatos bácsi, aki összeállította, kijött, meghegesztette a vázat, majd - még mielőtt rákerült volna a hullámlemez - lefestettem ezzel a micsodával. Eleinte szép is volt, bár az gyanúsnak tűnt, hogy felhordás közben kicsit "rágógumiszerűen" nyúlós volt (mint az olvadt sajt, finom szálakat húzott), de végül szépen felment. Aztán úgy 1/2 - 1 év után kezdett kiütni alóla a rozsda, majd peregni kezdett, most meg már olyan randa, hogy a fejemet fogom.
Szóval én nem ajánlom senkinek.
(#) KTobi válasza Frankye hozzászólására (») Júl 1, 2008 /

Szia!

Hát én ezt nem hiszem el :eek2: Bármit festünk, előtte lecsiszoljuk, leszedjük a lepergésre álló festéket. Majd rozsdamaró, és a már tiszta felületre kenjük a festéket. Hogy a festék megtapadna a rozsdán- hát ez szerintem fizikai képtelenség. Báris a rozsda szép színes lesz, de a festék nem marad a vason, hanem rozsdástól leválik.

Üdv. Tóbi
(#) Frankye válasza KTobi hozzászólására (») Júl 1, 2008 /

Alapvetően én is így gondolkodnék, de ezen kifejezetten az szerepelt, hogy minél rozsdásabb a felület, annál jobb... Csodálkoztam is rajta, de ha egyszer ez a gyártói előírás, minek vitatkozzak vele?!
(#) szamóca válasza Frankye hozzászólására (») Júl 1, 2008 /

Én tavaj ősszel csináltam a teraszt, akkor is festettem. Ezidáid nincs gond vele. Viszont a darabos rozsdára festett aknatetőn látszik a gond.
Nem lehet hogy neked lejárt szavatossági idejű festéket adtak el?
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 1, 2008 /

Gyorsabb voltál . Ezt én is hallottam a működéséről, De azért furcsálom hogy a német Buller cég nem rozsdás felületre keni, mellesleg sikerrel.
(#) válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 1, 2008 /

Közeli vegyészmérnök rokonom (fater ) szintén ezt mondta a hammerite-ról... A rozsdás, de drótkefével megtisztított felületre (hogy azért ne peregjen a rozsda) kell felvinni, és akkor olyan kémiai rekcióba lép a festék a rozsdával, hogy gyakorlatilag "beleépül" a festék az anyagba. Ezt igazából ennél pontosabban elmagyarázta, de már nemigen emlékszem rá. (gimiben nemhiába voltam kettes kémiából, amikor még tanították... )

szerk.: ja és azt is mondta még, hogy pont a működési mechanizmus miatt szigorúan tilos előkészített (értsd: rozsdamentesített) felületre felvinni, hacsak nem akarjuk nagyon hamar ismét újrafesteni
(#) KTobi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 1, 2008 /

A rozsdamaró az pezseg. Nem lehet, hogy valahogy keverik a kettőt? És akkor a festékkel letakart felület alatt minden rozsdát megesz a rozsdamaró. Lesz egy vegytiszta felület rajta a festékkel. És mivel rozsdás volt, ezért nem teljesen sima, hanem "rücskös" felületű (mint az elektrolit kondiknál- ha valaki ismeri az előállítás elméletét). Erre a felületre felhordott festéknek nagyon jó tapadása van.

Így esetleg el tudnám képzelni.
(#) Frankye válasza szamóca hozzászólására (») Júl 1, 2008 /

Nos, én készséggel elhiszem Nektek, srácok, hogy a hiba nálam volt. (Hogy azután a festékben, vagy a technolódiában, esetleg mind a kettőben? Nem tudom.)
De ezek után - bocsánat - senkinek nem merem nyugodt szívvel ajánlani...
Viszont örülök, hogy Nálatok bejött. (Így vagyok én a CellColor festékkel: nekem az vált be, de nagyon.)
(#) szamóca hozzászólása Júl 1, 2008 /

Ez igaz tényleg nem árt neki az UV. Sajnos most tesztidőszak van. Végül itt a felhasználási útmutatója,
(#) KeserűCukor hozzászólása Júl 1, 2008 /

Akkorén is elmondom az eddigi tapasztalatot....
Én aanno, amikor még kismotoros időszakomat éltem restauráltam egy babettát /ne röhögj!, legyorsulja a simsont és 60-nal megy /,azon most 5. éve tündököl a festék... Hammerite, és anno gondosan előkészített felületre fújtam. Legelőször vettem tescoban 800-ért sprét.... Én hülye! Elsőtankolás ==> garázs=> motor megint atomjaira=> higítóval lemostam azt a trágyalevet róla, és smirglivel megérdesítettem, aztán lemostam higítóval megint és arra kentem fel egy elég gagyi ecsettel /utólag azt is megbántam/, ellenben gyönyörű lett. A rágós jelenség teljesen idegen volt nálam! egyszer leesett a láncom, és szépen eldarálta a lengőkart, láss csodát a festék csak ott jött le, ahol a fémből is kimart egy darabot.... máshol semmi karc v sérülés
Én csak azért kérdeztem ezt, mert azt mondták, hogy ennél is jobb ez az új...
(#) Norberto hozzászólása Júl 2, 2008 /

Mostanság olvastam, hogy Békés megyében vannak óóóóóóriási levendula-mezők. És azt is hallottam még, hogy vannak magyar termelők, akik levendulamézet "készítenek" arrafelé. Van itt valaki azon környékről? Érdekelne engem ilyen fajta méz... bárki bátran megkereshet privátban is, ha tud ilyen termelőről arrafelé!
(#) Gafly válasza Frankye hozzászólására (») Júl 2, 2008 /

87-ben festettem le vele a keritest es a kaput.
Most is jo, bar egy kicsit megfakult...
(#) szamóca válasza KeserűCukor hozzászólására (») Júl 2, 2008 /

Idézet:
„legyorsulja a simsont és 60-nal megy”

Ez egy "babetta max turbó kerozin" változat
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 2, 2008 /

Jól van na! Nem bántani akartam. De olyan aranyos volt ahogy írta.
(#) zenetom válasza Norberto hozzászólására (») Júl 2, 2008 /

Szia!
Én is békésmegyei vagyok!
De nem hallottam ilyenről.
Szólj ha megtudsz valamit!
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 2, 2008 /

Nekem meg simóm van. Annak is van nyűgje mindig. Pedig már jókora összeget emésztett fel a teljes felújjítása elhiheted. De most jelenleg, az eggyetlen magyar gyártmányú motor felé húz a szívem.
(#) titi hozzászólása Júl 2, 2008 /

Pár hétig nem voltam netközelben, és meglepődve tapasztaltam, hogy jelszóemlékeztetőt kértem.
Nahát, igen feledékeny lehetek, ha arra sem emlékszem, hogy emlékeztetőt kérek.
Így érthető, hogy a jelszavamra sem emlékeztem.
Valaki a nevemben próbált belépni?
(#) Topi válasza titi hozzászólására (») Júl 2, 2008 /

A kérdésedre a válasz: Bővebben: Link
(#) titi válasza Topi hozzászólására (») Júl 2, 2008 /

Hali!

Köszönöm szépen az információt!
(#) Collector hozzászólása Júl 3, 2008 /

Sikerült elvágnom a 6-os wolfram rudamat sarokcsiszolóval 8,5 perc alatt
Ebből kéne páncélszekrényt csinálni, senki nem nyitná ki
Videó:Bővebben: Link
(#) Norberto válasza Collector hozzászólására (») Júl 3, 2008 /

Lesz belőle óriás körte alakú izzó?
(#) wg_kezdo válasza Collector hozzászólására (») Júl 3, 2008 /

Meg sem merem kérdezni, de : sokba kerül egy ilyen? )))
(#) Sergei válasza Collector hozzászólására (») Júl 3, 2008 /

annak a kisbendzsonak igencsak olyan a hangja mint ami zsirmérgezésben szenved
(#) Collector válasza Sergei hozzászólására (») Júl 3, 2008 /

A videó eleje gyorsítva van (4x). Jó kis black n decker
(#) Collector válasza wg_kezdo hozzászólására (») Júl 3, 2008 /

3800 forint 175mm hosszú 6mm vastag, 99,95% tiszta wolframrúd. Nem túl olcsó. Eredetileg tóriumosat akartam venni, csak az nem volt (az szerintem még drágább lett volna)
(#) Collector válasza Norberto hozzászólására (») Júl 3, 2008 /

Hát ha valami argon atmoszféra alá rakom, akkor meg lehet küldeni 300 amperrel, szép fénye lenne
(#) radiomano válasza Collector hozzászólására (») Júl 3, 2008 /

Az jo sok áram Honnan lehetne annyit szedni? Közvetlenül a magasfeszültségű oszlopról? Nem semmi lenne tényleg ha világítana. Amúgy ehetne üvegessel fujatni neki búrát, vagy nem tudna akkora buborékot fújni? Vagy ha ki lehet fújni akkor rögtön csak argonnal fujni és akkor nem kell vákumozni
(#) zenetom válasza Collector hozzászólására (») Júl 3, 2008 /

300 amper?!?!
Következő: »»   110 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem