Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » 12V-os kis súlyú aksi
Lapozás: OK   1 / 1
(#) gammabuta hozzászólása Júl 1, 2008 /

Üdv,

érdekelne, hogy létezik-e (no meg persze beszerezhető-e) 12Voltos akku, amely könnyű és zsebben elhordható, nem úgy mint az ólmos, zselés aksik, viszont hasonló tudással.
1AH alatti kellene egy mobil áramforráshoz a túraferszerelésembe.
(Amit eddig találtam zselés az már túl nehéz, 10dekából jólenne ha kijönne.)

Sok NIMH AA aksi vagy akkupakk nem lenne megoldás mert az is nehéz és nagy súly ráadásul a cellák sorba lennének ami nem túl hatékony.
Litium meg macerás lenne mert a töltőfeszkóm eléggé ingadozó, (és ígyis cipelek egy stepdownt és egyéb kütyüket a mobilhoz, PDAhoz) az áramforrásom egy ólomaksi töltésére tervezett 5wattos napelem (0-18Voltot ad összevissza).

Más dolog, hogy ólomaksit repülőre sem engednek fel és hoszú repülőutakon is használnám kisegítő áramforrásnak az utastérben.....
(#) Medve válasza gammabuta hozzászólására (») Júl 1, 2008 /

Üdv! Legyen két AA cella, (vagy 3, amit elbírsz) egy DC-DC konverterrel, a 2Ah ból a veszteség után is marad elég...
(#) laci222 válasza gammabuta hozzászólására (») Júl 1, 2008 /

miért kéne 12v-os?
Általában 5-6voltműködtet 1 mobilt
(#) gammabuta hozzászólása Júl 1, 2008 /

A toltés miatt kell 12volt, mint írtam az aksira folyton rálenne kötve egy napelem ami 0-18voltot ad összevissza tehát néha töltené amikor az akkufeszkót meghaladja (egy dióda védi a merítéstől).

Töltés alatt nemkívánok konvetert használni hogy semmi ne vesszen kárba.

Utána amikor kell az áram természetesen dc-dc konverterrel alakítom a kívánt feszkóra ami a 12voltos aksiból.

Eddig ólomakkut használtam de túl nehéz cipelni viszont nem igényel karbantartást és bírja az ingadozó feszkót.

Nemtudtok hasonló aksit csak könnyebbet?
(#) watt válasza gammabuta hozzászólására (») Júl 2, 2008 /

Idézet:
„egy napelem ami 0-18voltot ad”

Tehát, ha ráteszel egy 6V-os akkut, akkor 6V-ot fog adni és valamekkora áramot.
(#) EcoPityu válasza gammabuta hozzászólására (») Júl 2, 2008 /

Nem tudom miért félsz a sorba kötött Lion akksiktól...
3 db csonierikcson p.l. T300-asé telefonostul megvan 3x1000-ből, kapsz érte 3db 3,7v/töltve/ 700mAh-t, az már 11v, nem elég?
Azokat meg amennyibe kerülnek, még félteni sem kell, a napelem meg úgysem terhelhető, ezért annyival töltene, amennyivel nem szégyell...
(#) gammabuta válasza EcoPityu hozzászólására (») Júl 2, 2008 /

11voltnyi litiumos cella jolenne, sulyban is feszkoban is, vannak is cellaim, de tudtommal a litium aksikhoz bonyolult toltoaramkor kell, nem kothetem kozvetlen a napelemre

Nem az ara miat feltem, hanem kristalykepzodes felrobbanas stb....

ugy 4.2Volt cellankent, es meg a sorbakotve toltest se szeretik annyira
Honnan szerezhetnek icuripicuri toltoaramkort hozzajuk?

(#) szdavid válasza gammabuta hozzászólására (») Júl 2, 2008 /

Ha telefonostul veszed, akkor ott a töltőáramkör a telefonokban. Az csak elég pici
(#) denes44 válasza gammabuta hozzászólására (») Júl 2, 2008 /

12V-os 1,8A-es lithium akksi: link
(#) gammabuta válasza szdavid hozzászólására (») Júl 2, 2008 /

csak az nem egyszerre tolti mind a 3at sorosan es van benne veszteseg
(#) gammabuta válasza denes44 hozzászólására (») Júl 2, 2008 /

wow nemrosz, azert a sulyara is kivancsi lennek, meg hogy milyen elektronika lehet benne es mennyire birja a 18voltot
Hatha van belole kisebb kapacitasu konnyebb modell!
(#) gammabuta hozzászólása Júl 2, 2008 /

Mi lenne, ha siman sorba kotnek 3db 3.6voltos litium cellat persze vedoaramkor nelkul, aztan ratennek egy lowdropos 12voltos regulatort majd erre kotnem a napelemem?

Az sose adna nekik 12.6voltnal tobbet, ami ugya a cellak egyuttes toltofeszkoja 4.2Vx3, csak persze teljesen egyforma cellaknal oszlana el csak rendesen.

Pl. ilyen IC-re gondoltam:

LM2940-12V-1A-Low-Dropout-Regulator

Mar csak az lehet a masik gond hogy hogy akadajozom meg a visszaaramit a stab fele es az ezzel jaro meritest esetleg rovidzarat? meg egy diodan mar sok fesz esne.....
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem