Fórum témák
» Több friss téma |
8P DIN csatlakozó.
Itt ugyan azt írják, hogy megrendelésre, de nem kerestem tovább. Vigyázz, mert kétféle hasonló 8P csatlakozó van, neked arra van szükséged, amelyikben az 5P van kiegészítve 8P ra, a másik az egyenletes elosztású.
Sziasztok!
Valaki találkozott már valaha ilyen (vélhetőleg magyar kisipari) LED kijelzővel? Elkezdtem vissza rajzolni, és rájönni, hogy lehet megvezérelni...de nagyon nem akar sikerülni. Ha esetleg valaki ráismer/tud tippet adni a feltámasztáshoz azt nagyon megköszönném! a kijelző 16*32 méretű, és 4db 8*16 modulból épül fel. A vezérlés 32*64 kimenetű, tehát a 4db 8*16 mátrixot "külön" kezeli. A panelen található 8db 74LS273 ezek vezérlik a 64 oszlopot, a sorokat pedig 2db 74LS125 és 7445-ön keresztül..érdekes, hogy itt egy kimenetről két sor tranzisztora működik egyszerre.. Előre is köszi a segítséget! ![]()
Találtam rajta egy Rávisz matricát, illetve neten böngészve rá akadtam néhány hasonló kijelzőre. RÁVISZ Informatic szövetkezet felirattal. Lehet tudni valamit erről a cégről? Hátha sikerül megtalálni a tulajdonost/volt tulajdonost aki talán tud segíteni.
Hívd fel a telefonszámot. Ha valaki felveszi, nyert ügyed van...
Üdv minden ráérőnek !
Mi lehet ez az izé, itt a képen ? A panelen T3 volt a jelölése. ( A panel eredeti funkcióját nem ismerem. ) A feliratok, felsősor: egy Motorola embléma és 101. Alatta 100V.
Ugyan azon a panelen volt ez a 3 valami is ... Olyasmi, mintha kondi lenne, de akkor mekkora ? Vagy hasonlít a polifuse -ra is, de akkor szintén mekkora ? A felíratok, felsősor: valami ismeretlen gyártói embléma(?) és 72. Alsósor: XF050 A másik oldalán felül: PGLA Alatta: CHINA
A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2021
Rá van írva a típusa, le is írtad. A google első 30 találata alapján ez egy 500mA biztosíték.
Köszi mindkettőtöknek ! Hogy ez polifuse, az miből derül ki ?
majkimester: a 2 szélső láb valóban másabb kivezetésű. A kondi másik lába a tekercs közepén ?
Igen, T alakban képzeld el, vagy nézd meg a linkelt adatlapban a kapcsolást.
A ferrit gyöngyök kis induktivitások 2db sorban, a közepéről pedig egy kis kerámia kondi a középső láb fele. A polifuse a típusszámból derül ki: XF050. Kinézet alapján lehetne kondi is, de arra mást írnak.
Megnéztem, köszi mégegyszer !!!
Mára van mégegy kérdésem, igérem több nem lesz ...
Ez ellenállássor és, ha az mekkora az értéke. Felírat az alkatrészen: L7IS472 933 A gugli nekem nem talált rá semmit ...
4700 ohm (472), de a multimétered megmondja, ha nem annyi.
Mi alapján lehet ezt beazonosítani ?
472
![]() Fekete csik a közös, elméletileg... A hozzászólás módosítva: Aug 4, 2021
A fekete csík rendben van. A 472 is kimatekozható. De mi az L7IS ?
Idézet: „De mi az L7IS” Lába 7 IS van. ![]() Bocsánatot kérek, ezért jár neked egy sör a következő találkozón. ![]()
Rád meg, rádférne egy jó nagy verés, husánggal !
![]()
Ugynaz, mint a VAZ2101. Gyári kódolás.
Adatlap tudná megmondani, de a belső kapcsolásra utal. Ilyen tokozású alkatrészben különböző kapcsolásokat szoktak létrehozni. Például:Resistor Networks - harmadik oldal.
Ez a beszéd ! Egy ilyen kódsorozatnál a halandó honnan tudja mi-hol kezdődik és mit jelent.
Idézet: „halandó honnan tudja mi-hol kezdődik és mit jelent” Akkor marad a "B" terv: Fogja az szent multimétert, és nem fél használni. ![]()
A találkozóra legalább egy rekesz - nem alkoholmentes ! -sört hozz magaddal ...
Látott már valaki ilyen 7912 bekötést ? Ennek olyan a kiosztása, mint a 78xx sorozaté ... In-Gnd-Out
A 79xx -nél a szélen szokott a GND lenni. És ami az érdekes, műkszik MŰKÖDIK! Ad 12V -ot ... Ejnye! A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2021
Moderátor által szerkesztve
Ráadásul a felső sorban lévő kilencesnek úgy görbül az alsó szára, mintha nyolcasként folytatódna.
Az alatta lévő sorban a kilenceseknek kókadtabb. És a fejük is nagyobb. Elképzelhető lenne, hogy lekopott a fehér festék a kilencesnek látszó nyolcasból? Vagy fekete festék került rá? A hozzászólás módosítva: Aug 5, 2021
A felület tiszta, de "festési hiba" előfordulhat. Minden esetre megnyúlt az orrom, amikor megláttam ...
Ez 7812, csak a marking hibás. Jól látszódik a 9-es karakterektől eltérő forma.
7812 lesz az. A greatz pozitívja megy a bemenetre, piros vezeték meg el a kimenetről. Plusz a elko polaritása is ennek megfelelő.
Ezek szerint még más sem találkozott ilyen lábkiosztású 79xx -el. Ez megnyugtató. A mai világban minden előfordulhat ... Valószínűleg festés hiba lesz. Az alatta lévő sorban a "9" -es valóban teljesen más kinézetű a görbületeknél.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |