Fórum témák
» Több friss téma |
Hello! Feltehetően kosz szorult a szelep alá, ami most már átment rajta. Minden villamos szelepnek feszültség mentes állapotban zárva kell lenni! Más működése nem lehet..
Whirlpool AWT 2050-ben nem tudja valaki hol az elektronika?
Én csak ezeket találtam benne : Bővebben: Link, Bővebben: Link. Azt csinálja hogy program közben néha megáll, de fűtőszál, szivattyú, stb jó.
Nincs benne "elektronika"...SM-je letölthető: Bővebben: Link
Akkor ezért nem találom. Amúgy kefe nélküli motor van benne, nagyon csendes gép, lenne....
No most volt időm foglalkozni vele. Kiszedtem a diódákat, mindegyik jó. A LNK, az ellenállás és s tekercs új. 42 V váltóval próbáltam, a primer kondin megvan a feszültség. Kivettem a táp trafóját és megtápláltam a puffer kondit 12V-al. Valami nagy gáz lehet, mert 2.8 A volt az áramfölvétel és a tekercs azonnal elkezdett melegedni. Szóval úgy döntöttem, hogy pazarlom rá tovább a "drága - nyugdíjas" időmet... Köszi mindenkinek a hozzászólásokat !
Sziasztok,
Az alberletben ahol lakom, az egyik pillanatrol a masikra a Zanussi mosogep "meghalt". Bekapcsolas utan piros villogas a start gombon, 3x3 csipogas. Elinditani ertelemszeruen nem lehet. Minden praktikat megprobaltunk, ami az interneten olvashato volt, de semmi sem javitotta meg. Szerelo 91-es hibat, vezerlopanel problemat allapitott meg. Utanaolvasva en is ezt a hibat veltem felfedezni a kod miatt. A lenyeg a lenyeg: tegnap bedugva maradt a gep, miutan a szerelo is megnezte. (Hozzateszem napokig ki-be dugtam, probaltam hatha reset-elodik stb.) Hajnalban arra ebredtem, hogy kikapcsolt allapotbol elindult egy mosas, es vette mar be a vizet. Azt hittem almodok, de nem. Ti talalkoztatok mar ilyennel? Mi tortenik? Most kivancsisagbol elinditottam egy 30perces programot, eddig szepen mos. Elore is koszi!
Szia! Ilyennel mint leírtál nem találkoztam, igaz nem is vagyok szerelő. A mi mosógépünk az élete vége felé olyat produkált, hogy a mosás utáni első szivattyúzás és "centrifugálás" (kicsit megpörgette a ruhát, hogy a koszos vizet kilökje a ruhákból) közben lefagyott és csak pörgette-pörgette a dobot. Ez addig ment míg túl nem melegedett a motorvezérlője és le nem tiltott! Már az összes relét, kondit kicseréltem és mindig meg is javult az első mosásig, ahol is ugyanúgy kezdte a hülyeségét.
A véletlen úgy hozta, hogy kivettem a motorját, gondolván, hogy baromira szénporos, mi lenne, ha kitakarítanám. Beraktam a kádba és tusolóval jól megáztattam. Jött is belőle a szénkefe por. Nagyon szép tiszta lett. Kiszárítottam, visszaszereltem, de csak pár percig működött, aztán lecsapta a firelét. Na ez megdöglött, gondoltam!!! Szereztem bele másik motort, amivel meg tökéletesen tette a dolgát. Semmi program lefagyás, hülyéskedés. Még évekig használtuk utána, mígnem a felültöltő ajtaja el nem rozsdált teljesen. Tehát lehet hogy elektronika hibát állapított meg a szerelő, de nem elaktronika baja van. A nővéremék samsung mosógépe valami hibakóddal szált el. Addig jártam utána a hibának, hogy csak a fűtőszálat kellett kicserélni. Persze a hibakódnak köze nem volt a fűtőszál hibához! Persze ettől még a te gépednek még lehet panel hibája, de azt meg valaminek "okoznia" kellett, ha az egyáltalán. Sorry, ha kicsit hosszú lett! A hozzászólás módosítva: Aug 6, 2021
Nehéz kitalálni, hogy mi lehetett. Én arra gondolok, hogy volt/van valahol egy átvezetés, pl. szénpor vagy hasonló, amit az elektronika megfejthetetlen hibának vesz. Ez csak egy tipp, nem látok bele
Sziasztok!
Samsung Eco Buble 6kg mosógép motor szaggatottan megy, mihelyt kap egy kis terhelést, ezáltal hangos a mosógép. Motorban új szénkefe, és kitakarítva. Viszont kötöttem rá egy másik motort, és ezzel is ugyan ez a hiba, hogy nem folyamatosan megy. Ebből eredően a vezérlőből jön a hiba, csak nem tudom, mi okozza. Ebben kérném a segítségeteket. video
Laposszíj hajtást ellenőrizd!
Nézd a videot.
Nézném,ha látnám is a dolgokat,ezt sajna elvette a látóidegek sorvadása!
Hangja is van, hallható, hogy nem fain.
Ez nem kapja meg a 230-at,gondolom a tekercsbekötés sorendjén nem változtattál?
Az a baj, hogy a 230 az meg van, rá mértem. Esetleg a relé csinálhat ilyen tünetet?
Sziasztok!
Van egy Aeg Lavamat 64740VFL típusú mosógépem, ami nem kapcsol be. A vezérlőpanel benne EWM2100N. A táp részét átvizsgáltam. Meg van az 5V, illetve a 12V. Tudna valaki segíteni benne, hogy mit vizsgáljak rajta? Üdv: Tityi
Igen,de akkor hallani lehet a ciripelését,a 230 folyamatosan megvan,és az amper is????
Szia!
A motorvezérlő triakot és a gate-jén levő kondenzátort cseréld ki. Üdv, Palkó.
Köszönöm!
Odáig jutottam el, hogy rámértem a processzorra menő C23 és C24-es pontokra. Ott stabilan megjelenik az 5V.
Rámértem a kijelzőre menő VEE (3) pontra, itt +12V-ot, illetve az YCC (4) pontra, ahol +5V-ot mértem. Továbbá a panel LED+ és LED- között mértem 4.5V-ot. A kijelző még sem világít. Lehet, hogy ez ment tönkre és ezért nem kapcsol be a gép?
Nem lehetetlen, hogy az a kis kijelző halott. Nem is tudom azt hogyan lehetne csekkolni. Kb cserével, de az nem valami profi
Itt a képen, ahol bekarikáztam csak a fény csillant meg vagy hibás a forrasztás!?
Ezt jól látod, mert ez nekem is feltűnt.... Nekem elsőre lakkcseppnek tűnik...Holnap ellenőrzöm.
De ha a LED+, illetve a LED- ponton tudom mérni a 4.5V-ot, akkor annak világítania kellene nem?
Ha a kijelző vezérlő nem megy, akkkor nem.
De hát megkapja az 5V és a 12V-ot is. Bocsánat, ha értetlenkedek, de ennyire azért nem értek hozzá, csak ismerkedem vele...
Igen, a tápokat megkapja, az az első, amit ellenőrizni kell. Ha a tápot megkapja az még nem garantált, hogy a vezérlő működik is. Továbbá valamiféle kommunikáció van a kijelző és főpanel között (legtöbbször I2C). Ezek bármelyike okozhatja a problémát, akár a főpanelon a uC hibája is, de a kijelző is. Ezt már egy fokkal bonyolultabb mérni. A kommunikáció meglétét nem is tudom, hogyan lehetne. Nem ismerem a protocollt. Ha valaki ért hozzá majd megírja itt.
Annyi még erdekes lehet, hogy hogyan kezdődött a hiba!?
Egyik napról a másikra nem kapcsolt be.
Szisztok!
Találkozott már valaki olyan hibával samsung mosógépnél, hogy random módon megáll a programban, várakozik kb 5 percet és megy tovább. Pár forgatás után újra megáll. Ezt kb 5-ször megcsinálja és teljesen megáll. Amikor meg-megáll akkor az idő sem pereg vissza, viszont a “kettőspont” jelzi, hogy “telik az idő”. Ez esetben egy samsung eco bubble gépről van szó. Olvastam sokat ilyenről, hogy forrasztás vagy szoftver hiba, de ugye a forrasztás ellenőrzés kb lehetetlen. Ha van valakinek tapsztalata, szívesen vennék bármit. Előre is köszi. Üdv, Palkó.
Ezeknél nem lehet azt a trükköt bevetni, mint a tv alaplapoknál, hogy felmelegíteni az egész panelt a forrasztások újraélesztése érdekében?
Hááát nem igazán. Az egész panel 2cm vastag gumiszerű gyantával van beöntve. Állítólag forrasztási repedések okozzák ezt a hibát, de óramű pontossággal ugyanúgy csinálja a megállást stb. Ebből én nem forrasztàsra gyanakodnék, habár sohasem lehet tudni láttunk már érdekes eseteket.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |