Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Kompresszor építés (levegő)
Nézhetsz hozzá Bútorösszehúzó anyát is végső esetben. Bővebben: Link
Létezik belőle M8-is, de az elég ritka, hátránya az amit pipi a körmös anyánál leírt.
Idézet: Felejts el a gumibakot! Nem fogja bírni a szíjfeszítést! (szerintem) „Mit tegyek?”
A gumibak tetejére úgyis legalább akkora alátétet kellett volna tenni, mint a gumibak maga. Akkor bírná a terhelést. Tegyél másikat! Tehetsz gumi alátétet (alátéteket) hosszabb csavarral. A kompresszor furatában csövet kell ráhúzni. Lehet vékonyabb falú mipolán vagy más lágyabb cső, nem kell feltétlen gumi. No meg ez esetben felülre is kell gumi alátét.
Szia!
A klímások használnak gumi pogácsákat, átmenő csavarral alátétekkel alkalmas lehet, én tennék a tartó lemez alá is ha fér, azt viszont vedd figyelembe, hogy a szivárgó olaj megeszi a gumit. Autós boltokba is érdemes lenne szétnézni, vannak nagy teherbírású is, aminek az üregbe rugó van, és olajállóbb. Jó gondolkodást, sok sikert! A hozzászólás módosítva: Szept 14, 2021
Később jöttem rá, hogy ez egy nagyterhelésű gumibak. A csavarcsonk alatt lemezkorong van belesütve a gumiágyba. Nem kellene rá semmi, csak az anya (lehetőség szerint önzáró). Persze, ha elég hosszú lenne.
A vízben meghegesztés nem is rossz ötlet, a megfurast gyengének tartom erre.
Először turbóval megkínálom a sűrítőt, lereszelek a lefogatóból, kb 10mm kell.
Ez klímatartó gumibak
Arra is gondoltam hogy felfúrom 10-re a kompresszort lefogó furatokat, és egy 10-es rész menetes csavar a fúrok menetet, es az lesz az anya. De túl bonyolult. Azt is lehetne hogy egy lemezre rakom a kompit, és a lemezt rogzitem gumibakkal. Sajna elég kemény ez a gumibak, a kis kompresszroromon c sokkal puhább van, szerintem az jobban felveszi a rezgéseit a dugattyunak.
Sziasztok! Milyen fordulattal kellene hajtani a TK200-ast 2,2Kw háromfázisú, 1440 ford/perces motorral hogy üzemszerűen bírjon max 10 bar-t 210-250 literes tartállyal?
Ezen az oldalon gyanúsan olcsón kapni jófajta nyomáskapcsolót:
Bővebben: Link Van 230-as is, 200forinttal olcsóbb, ezt éri meg sztem venni, ez háromfázisú, de jó 230-rá is egy érintkező kihagyasaval.
Ezt az ékszíjtárcsát szabad használni ifa kompresszrorra?
Valami olyasmire emlékszem hogy rezonál, igaz ez? Ha leesztergálom a végéről a kiálló butykoket, akkor jó lesz?
Hagyd rajta azokat a sonkákat! Jól jön annak a lendülete, mikor csúcs nyomáson át kell fordítani a kompit!
Centrírozni kell, nem esztergálni....
Hogyan tudom centírozni?
Én is rendeltem onnan néhány éve 3 fázisút, bár akkor még kicsit magasabb áron. Azóta is működik.
Pl centrírozó géppel...
Vagy nagyon kis súrlódású tengelyre szerelve, a nehezebb fele fog alulra beállni.. Biztos van erre vállalkozás! Én nem szenvednék vele otthon!
Ez nem a gyárija az IFA-nak? Cak mert nekem van itthon 2db és mindegyiken ilyen van.
Igen ez a gyári tárcsája az ifának.Ha valakinek van egy feleslegbe átvenném.
Ja, azt találtam a skoda 706 motorról, hogy 1900as fordulaton volt a teljesítménymaximuma, tehát ideálisan az adagoló, és vele együtt a kompresszor 950-1000fordulat környékén mehetett.
Közben megnéztem a motoromat, rosszul emlékeztem, 2830 a motor fordulatszáma, úgyhogy jóval kisebb ékszíjtárcsát kell rá kerítsek. A kompresszorfejen egy 25 centis ventillátoros tárcsa lett, úgyhogy kb 9cm átmérőjű kell a motorra, hogy kiadja az 1000fordulatot.
Sziasztok!
Azt szeretném megkérdezni hogy van-e itt valaki aki 220-as villanymotorral hajt Rába kompresszort és ehez mekkora teljesítményű és fordulatú motor kellene hogy stabilan el tudja hajtani? Válaszaitokat köszönöm előre is .
Nekem gyári 230-as 2.2-es 2800-as fordulatú motor hajtja harmadolt (900) fordulattal. Hibátlanul megy, stabilan tudja a 10 bart, el is tudja inítani könnyítés nélkül is.
Képet kérhetünk róla?
Mekkora tartályt, mennyi idő alatt nyom fel?
Elkészült.
Kell rá egy ékszíj ami nem Gyorskotozovel van összefogatva, és már mehet is. Ajándékba csináltam egy ismerősömnek. A bojler 80 literes, és 14 bárnál kezdett el furcsa hangokat adni, pattogni. De nem robbant fel, nem is tudott volna, vízzel próbáztam.
Látom, a szériatartozék megvan. Utolsó kép.
Sziasztok! Nem rég építettem egy kompresszort ZIL130 sűrítőből vízhűtésel. Eddig jólbevált belett járatva rendesen új gyűrűkkel új csapágyakkal jelenleg 960 as fordulat percen dolgozik. Szerintetek hogy viselné ha meg dupláznám a fordulatot 1920 ra?
Gyorsabban kopna.
2 kompresszort használj inkább.
A hatásfok és az élettartam nem a felére csökken, hanem a negyedére kb.
De a technika bírja 2000ig, a gyári adatokat tekintve. Nekem van itt egy darabokban, nem kell?
Tök jó ez a kis tömzsi tartály. Miből való?
Hogyan nyomáspróbáztad vízzel?
Sima 80 literes bojler.
Vízzel feltöltöttem csurig, a nyomást egy hutogep kompresszrorral nyomtam meg, minimális levegő volt csak benne, amit a kis kompi belenyomott. 14 bár ig nyomtam ha hol emlékszem.
Tök sok előnye van. Kis tömzsi, kevés helyet foglal.
Van az elején egy rohadtnagy nyílás amin keresztül a belsejét is meg lehet nézni hogy milyen állapotban van. Ha még nálad van, készítenél képet a bemeneti és kimeneti oldal megoldásáról?
Persze!
És iszonyat erős anyagból van. Hőálló szerintem. Nyomásprobazni mindenképp kell, mert gyárilag 6 bárban maximálták a legtöbb bojlert. Igaz, ezt 100 fokon is kell tudnia.
Tök jó, egyre jobban tetszik.
Tudsz szerezni még ilyen bojlertartályt? Esetleg nyomáspróbázva? |
Bejelentkezés
Hirdetés |