Fórum témák
» Több friss téma |
Mármint olyan mozgásérzékelő ami lámpát kapcsol?
Mert akkor szerintem is triac. Darabja nincsen meg, a felirat bal alsó sarkával?
Sziasztok! A google nagyon nem volt a barátom
Ki tudna nekem valamit mondani a BEAG TK129-M röl, azon kívül, hogy transzformátor?
Jelölésrendszerük alapján (TK -> Trafó Kimenő) lenne, de ilyet, ráadásul igy kiöntve még nem láttam.
Vagy fél órát én is elszórakoztam a kereséssel.
TK125-M az AKT 408 BEAG keverőben van, a vonali jelkimeneti trafó.
De hogy a képen látható TK129-M mibe lehetett jó kérdés. Esetleg lehet az is, hogy nagy keverő asztalban volt. Gafly -nak igaza lészen. A hozzászólás módosítva: Okt 20, 2021
Sziasztok.
Torony tetején vannak ezek a műszerek. Leginkább az üvegbe zárt forgó fém lap érdekelne, hogy az mi lehet. Felismeritek a többit is, hogy mi célt szolgálnak? Köszi. Az én tippem az 1029 feliratúra egy szmog szenzor, az agancs alakú melletti egy sima hőmérséklet-páratartalom-nyomás mérő, az agancs talán egy villámlás detektor, üvegbúrába zárt forgó: UV mérő? Egyébként fogalmam sincs, csak tipp. A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2021
Talán egy szelénes fényerő mérő lehet, de hogy a többi kütyü mi...?
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2021
Az üvegbúrás forgó izé azt detektálja, hogy süt-e a nap vagy nem. Én sem tudtam mi az, de volt aki igen: Bővebben: Link.
szerk.: A négyágú szerkentyű, ha minden igaz, ultrahangos szélmérő. A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2021
Netes infók...
A hozzászólás módosítva: Okt 22, 2021
Szuper, köszi. A német szöveg fordítása meg az, hogy ha van egy kis különbség a szenzorok által mért fényintenzitásnak (az árnyékolás miatt), akkor a napsütéses órákat tudja számolni. Gondolom így detektálják a felhős, beborult eget, mert az nem "napsütéses", és nem ad annyi árnyékot, ami a szerkezetnek be van állítva.
Uniman: Köszi, ma is tanultam valamit.
Nagyon jó a kérdésed, maga a cég sem kutyaütő.
Köszönöm szépen a szemfelnyitást.
Sziasztok!
Meg tudja valaki mondani, hogy a mellékelt kapcsolási rajzban milyen transzformátort használják? A válaszokat előre is köszönöm.
A csövek nem igazán az én asztalom, de ha 27 voltot adsz a fűtőszálra akkor nem lesz hosszúéletű a szerkezeted ...
Az nem fűtöszál (indirekt katód fűtés), hanem a pentóda 2. rácsa. a segédrács. A lerajzolt áramkör amúgy ebben a formában működésképtelen.
Szerintem egyikőtöknek sincsen igaza, javaslom az adatok tanulmányozását.
Idézet: „A csövek nem igazán az én asztalom, de ha 27 voltot adsz a fűtőszálra akkor nem lesz hosszúéletű a szerkezeted ...” Dehát ha pont ezt szereti? Idézet: „A lerajzolt áramkör amúgy ebben a formában működésképtelen.” Erre sem vennék mérget. Diszkóban nem lehet vele dübörögni, de megszólalhat. Ne vegyük el a kolléga kedvét az épités örömétől. Legalább nem csapja agyon az áram, és szépen világit. Ekkora áramnál szinte bármilyen akár légrés nélküli (pl. csengőreduktor) transzformátor is jó lehet próbára...
Bocsánat, még fáradt voltam, igazad van, működhet, de ez így csak játszásra való. Ha viszont arra kell, szinte bármilyen hálózati trafóval ki lehet próbálni, nem fog telítődni a vas.
DE! PL504
A cikk szerint 230/24V hálózati trafóval lehet próbálkozni.
Bővebben: Link
Elektroncsővel annyi kapcsolatom volt, hogy a "régi rádiókon" a "macskaszem/varázs szem" mutatta az adóra való pontos hangolást. Ez nekem - gyerek fejjel - nagyon tetszett. Aztán kijött az a verzió, ami már egy csíkkal mutatta ugyanezt. Talán EM72(?). Kaptam egy ilyet egy öregebb szakitól, aki berhelgette, javítgatta a TV -ket, Rádiókat. Rettenetesen megörültem neki és be akartam üzemelni. Első lépésben meg is vettem Magyari Béla - Elektroncső atlaszát. K..va drága volt a többi könyvhöz képest -akkor. Végig nyálaztam, különösen az engem érdeklő szakaszokat. Végül is egy rádióból kibontott trafóval "színeket varázsoltam" a csőre. Földöntúli boldogság töltött el. Viszont ez így önmagában semmire nem volt jó. Az atlaszt forgatva rájöttem, hogy rengeteg féle cső van. Egyéb támogatás hílyán el is ment a kedvem a csövektől. Annyi viszont megmaradt bennem amit a mai napig se értek: miért 6.3V a fütőszál feszültsége - álltalában ? Miért nem 5 vagy 10, 12V ???
Ha valaki elárulná, megköszönnêm. Ne halljak meg tudatlanul ...
Az akkori autók 6 voltos ólom akkumulátorai ilyen névleges feszültséggel működtek, ezért lett az E csősorozat fűtése 6,3 V.
Sziasztok.
Ez szerintetek milyen értékü elko lehet?
Sziasztok, SMD dióda 14, alatta 55 a jó 530Ω körüli. Gugliban sem katalógusban nem találom. Jó -e a sima, vagy van valakinek valami infója?
Szia! Esetleg ez? SMD14RGP SCHOTTKY Diode 1A,40V SMD14APT SMD marking 14
Szia, Köszi a tippet, elfelejtettem írni, keresztben van a felírat. A Shottky-k 150-250Ω körül vannak általában. A panelt nézegetve, lehet csak egy sima védődióda a kimeneten.
Szia!
Supressor dióda esetleg? Sajnos a begyűjtött SMD katalógusokban nem találtam 1455 címszó alatt semmi egyértelmű adatot.
Szia, annyit tudok, hogy elektomos targonca, vagy emelőgép elektronika, tehát 12,24,48 esetleg 72 V os rendszer vezérlője lehet. A másik oldalon van 14db SMD-FET.
Ez milyen OPA lehet? Értem én hogy ami rá van írva, de mintha nem is létezne ilyen.
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2021
A PL504 fűtőfeszültsége 27V. úgy gondolta a szerző, hogy egy táppal működik. Nem tudhatom, de komoly teljesítmény nem jöhet ki. A trafó meg a kimenőkre jellemző légréses, szerintem 1-2 négyzetcentis vasmag. Menetszámot nem írt a szerző ezért a régi emlékeim alapján 500/100 menet.
A hozzászólás módosítva: Okt 31, 2021
|
Bejelentkezés
Hirdetés |