Fórum témák
» Több friss téma |
Itt le van írva minden lépésről lépésre: Build a Raspberry Pi Webcam Server in Minutes. Próbáltam, működik.
Köszönöm. Biztosan jó, de ennyire "bonyolult" nem szükséges. Elég, ha a saját kamerájával látom az aktuális képet.
A szervert mindenképpen el kell indítani. Az osztja meg a kamera képét és ahhoz lehet csatlakozni egy tetszőleges böngészővel.
Értem, közben igen hasonlót találtam egy blog-on.
Picit off, de egy esp-cam natívan megcsinálja ugyanezt, és a raspi foglalkozhat komolyabb/fontosabb dolgokkal. Nekem térfigyelőnek van beállítva, és napi 24-ben megy. Böngészőben meg tudom nézni. 2000ft volt kb. És elsőre működik, nem kell vele szívni. Nem tudom erre gondoltál-e amikor a válasz irányultságát kérted, ha mégis akkor elnézést.
Természetesen ezt is köszönöm, de egyelőre csak az ismerkedés a lényeg. Szóval ezért kértem, hogy lényegretörőek legyenek a válaszok. Nyilván a későbbiekben a javasolt is előtérbe fog kerülni.
Sziasztok,
LED szalag (egy színű, háttérvilágítás lesz) PWM vezérlését akarom megcsinálni, először egy Arduino lapon gondolkodtam (nyomógombbal ki-be kapcsolás és PWM kitöltés állítás). De tervezem, hogy valamilyen netes vezérlést csinálok neki (web, app, esetleg home assistant), akkor pedig inkább egy Pi 0 W-re tenném, egyszerűbb mint utána még a uC-re illesztgetni mindent. Szerintem a következő feladatokat kell megcsinálnom: 1. Pi táplálása, erre ilyen modult használnék: Bővebben: Link. Kérdés: a Pi0 2-4 pinjén keresztül meg lehet táplálni az SBC-t? 2. Valamilyen FET, ami a LED szalagot kapcsolgatja és amit a PWM pin-en keresztül vezérlek. Szerintem ez viszonylag sima, van itthon IRLZ44, IRL530, IRL540 is, párszáz mA áramtól több nem kell itt. 100 Ohm gate ellenállás, gate-source közé 10k, szerintem sima ügy. 3. PWM, ezt sose csináltam még Pi-jal, de sima ügynek tűnik 4. nyomógombok bekötése optocsatolón keresztül (TLP281-4 modul). Itt még ellenállásokat kell számolgatnom, illetve az optó LED-es részét 12V-ra kötném. 5. program megírása Szerintetek van valami, amit kihagytam, kifelejtettem, potenciális szívási lehetőség amire figyeljek? Köszi, Tamás A hozzászólás módosítva: Szept 27, 2021
Én ESP-vel csinálnám. Home Assistant-hoz létezik egy ESP Home nevű kiegésztő, azzal nagyon hamar készen lehet lenni. Egy ilyen PWM vezérlő konfigurációja néhány sor kód.
Szia!
ESP -vel olcsóbban jössz ki, nem is kicsit. én is most ismerkedem vele. esp32-web-server-slider-pwm esp32-web-server-arduino-ide
Köszi az ötletet, még utánaolvasok, lehet hogy ez lesz. De home assistant sincs, meg igazából nem is nagyon lenne más feladata.
Szóval jelenleg pi0w a terv, ezzel kapcsolatban ha van tanácsotok ne fogjátok vissza magatokat
Köszi, de mindenképp 0 Ft lesz a költségvetés, mert Pi0W is van otthon, és ESP8266 alapú cuccok is. Szóval a pénz nem számít
Újdonság: Pi Zero 2 W. Röviden: a Pi3 4 magos procija 1 Ghz-en, fél giga RAM, pin kompatibilis a korábbi 0-kkal.
Nem újdonság, de ma dobta elém az internet: Pi3 boot 2 másodperc alatt
Remélhetőleg nem olyan hektikus lesz az elérhetősége mint az elődjének. Jónak tűnik első pillantásra.
Nem kevés az. Az ember megtanul rendesen optimalizálni programozás közben.
Ja, ha én programoznám elvoltam én a ZX81 -1K majd később a 16K ramjával is
Meg a pár K-s PIC-kel is elvagyok ))
512K-val en sem lennek boldog de az 512M azert sok mindenre eleg
Üdv. Van valakinek ötlete?
Több éve használok Raspberry pi 3b -n 4db bs18b20 szenzorral, Python3 programot. Egy ideje ezt hibát dobja: tempdata = thetext.split("\n")[1].split(" ")[9] IndexError: list index out of range Teljesen változó van amikor 2 napra, van mikor 2 óra múlva és nem mindíg azonos szenzorra. Csatlakozásokat átvizsgáltam, kipróbáltam 3b+ és 4B-vel is, hasonló a helyzet. Kifogytam az ötletekből, minden ötlet érdekel.
Valahogy naplózd a kapott eredményt. A hibaüzenet szerint a kapott adat rövidebb a kelleténél. Olyan pozícióra hivatkozik a függvény, ami nem létezik.
Köszi megpróbálom, de nem tudo mire megyek vele.
Arra, hogy a kapott hibás adatból jobban lehet következtetni a hibára. Ha nem akarsz ilyennel vacakolni, akkor rakj a programba hibakezelést. Miszerint ha hiba keletkezik, ismételje meg a mérést pl. háromszor.
Mekkora a felhúzó ellenállás a szenzorokon?
A kapott adatokat írasd ki, és vesd össze azzal amit várnál! Bakman már írta a lényeget, ez a hiba azt jelzi hogy valamilyen adat nem érkezik meg, amit a program megkövetelne. Például egy adatmező null értékű, és emiatt nem tudja szétdarabolni megfelelő számú elemre, ami miatt aztán nem tudod megfelelően indexelni.
Ideiglenesen probald igy (a space-t vedd ki a '\' es az 'n' kozul):
Latmi fogod mit probal feldolgozni a programod. A hozzászólás módosítva: Nov 6, 2021
4,7K a felhúzó ellenállás. Megpróbálom a hibakezelést.
Olvasgattam és találtam olyan infót hogy kernel frissítés után másoknál is jelentkezett ez a hiba. Az 1wire időzítés változott.
Azt tudom hogy nem érkezik meg minden adat, de nem tudom miért.
HW szinten nem változott semmi, hosszú ideje működik hibátlanul. A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2021
Nekem ott nincs space ahol írod, nem kell kivenni.
tempdata = thetext.split("\n")[1].split(" ")[9] Egyébként már itt hibát dob: gcrc=senzor1[0].split()[-1] #hiba adat beolvasas
A space-t a saját példájára mondta második sor közepén. A fórummotor fura dolgokat tud művelni, ezért tette bele, és jelezte hogy te majd szedd ki onnan.
Idézet: „Egyébként már itt hibát dob:” De miért próbálod "-1"-gyel indexelni a tömböt? Az mindig 0-ról indul! A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2021
Ezt a space dolgot értettem, azért jeleztem hogy amit én használok abban nincs. Tehát jól használtam.
Az indexelési -1-t nem tudom, valamikor régebben valahonnan 'vettem' a példát és azóta használom. Kipróbálom 0-val. Egyébként az ajánlott megoldással úgy tünik működik, hibát nem 'fogott' de azóta nem állt le. |
Bejelentkezés
Hirdetés |