Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Nekem az alattunk lévő rózsabokorra csöpög a víz ...
Kár, hogy a gazdája nem ért a meccéshezMETSZÉSHEZ, ezért nem szokott virágozni. Sajnálja megmecceniMEGMETSZENI rendesen ... A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2021
Moderátor által szerkesztve
Gyerekek ez megér egy említést. Parabola a dzsumbujban.
A györöki szomszédom antennája is hasonló környezetben van; azóta jó a vétel.
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Egy szemes sarut kellene a hegesztőkábelre nyomni, a gyárinál hatékonyabban lehetőleg Nekem sajnos nincs szerszámom hozzá. A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2021
Nem hangyás a kép? Nézd, lehet a kódolt természetfilmek is bejönnek majd.
Egy satu és egy anyacsavar kombo pont ugyanígy tud sajtolni. De előtte ráhúznék pár gumi és zsugorcsövet is tehermentesítőként. Aztán rámelegíteném. Akkor nehezebben törne így meg.
Fogó, de inkább satu sarka. Utána pedig le kell forrasztani, és örök élet + 1 nap.
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2021
Satu, anyacsavar, zsugorcső, hőlégfúvó, bazinagy páka és forrasztóón van, ha megint erre jársz.
Nem kell még "bazinagy páka" sem, én is kb. úgy préselem rá, mint ahogyan Ge Lee írta. A páka helyett a régi rezsón olvasztott ónfürdőbe mártom.
Jó reggelt!
Azt kérdezném a Tisztelt Uraktól,van-e valakinek használható ötlete, arra vonatkozóan: miként melegíthetném fel kb. 100-150 C fok közé ezt a lencsét,lehetőleg fokozatosan és egyenletesen. Ha készen lehet ilyen szerkezetet kapni az is jó, mivel előfordulhat,hogy még kellhet. Mikrózás, hőlégfúvó,gázsütő ,”zsebsárkány”,vízforraló nem opció, ahogyan a Jedi fénykard és hasonló jópofaság sem. Tényleg használható ötlet kellene, egy igen drága objektív egyik lencsetagja ez. A pénzérme a mérete miatt van mellette, a fekete szél nem műanyag, ez fényzáró festés,nem gond ha ez leég. Ha nincs semmi ötlet, azt is tudomásul veszem,sőt hálával tartozom azért,ha egyáltalán bárki elolvasta a kérésemet, nagy megtiszteltetés számomra, ha energiáját ráfordítva gondolkodik a használható megoldáson és azt közzéteszi.
Szinte minden lehetőséget kizártál. A forralás miért nem jó? Kuktában magasabb hőmérséklet is elérhető.
Miért akarod melegíteni?
Én Vötsch VC3 7060 klímakamrát ajánlanék az tudja amit szeretnél
Amúgy a reflow kemencék környékén is körbenéznék amik nem online-ok (az online-ok a konveyor sebességével és a zónákkal állítják a hőprofilt). A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2021
Milyen hőátadó közegben gondolkozhatunk?
Csak levegő?
Igen,leginkább az lenne a jó, és ha közben figyelemmel kisérhető a melegítés,akkor pláne
Látni kell a melegítés közben a szétválást.
Ragasztott lencsetag, a két üveg között elöregedett a kanadabalzsam. Ez a természetes ragasztóanyag 130 C fok körül veszíti el adhéziós tulajdonságát, a két lencsetagot így szét lehet választani , és tisztítás után újra ragaszthatom,kanadabalzsamom van.
A hozzászólás módosítva: Okt 29, 2021
Köszi,az ötlet jó,már csak a horror árával kell megbarátkoznom,de egyelóre ezt nem erőltetném, mivel ezért az árért 100 ilyen komplett objektívet lehetne venni.
Amit el tudnék képzelni az 2db halogén izzó. Azért kell a 2db, mert ha csak az egyik oldalról melegíted akkor tuti hogy el fog pattanni mert nem lesz egyforma a két tag hőtágulása. Na meg kell hozzá valami tartóka is, ami ott tartja adott távolságra a két izzót a lencsétől.
Hőmérséklet szabályozásra meg vagy labortápok, vagy a távolságok növelése-csökkentése. A kromatikus lencse elég kényes jószág, el nem tudom képzelni hogy azt újra úgy össze tudd ragasztani hogy az jó legyen, de hajrá.
Köszönöm szépen a segítséget mindenkinek!
A satu-anyacsavar kombinációval oldottam meg! A forrasztás gondját levette a vállamról, hogy kívülről szép rézszínű aluszálakból van a kábel.
Csak a szétválasztása és a tisztítása a komplikált, az újra ragasztása gyerekjáték, még kollimálni sem kell, a két lencsetag hajszálra azonos átmérőjű, ezt könnyedén lehet tartani egyszerű eszközzel. Egyébként csináltam már több hasonló ragasztást, de ott a ragasztó, UV fényre kötő anyag volt, azt teljesen más módon lehet/kell szétválasztani . Majd küldök fotót az erdeményről ,hogy elhidd, ez nem lehetetlen feladat. Köszi a hozzászólásod, a halogénlámpás megoldás jó lehet.
Szia!
Ha a közelemben laksz, akkor a melegítésben tudok segíteni. Van a laborban klímakamra.
Ez igazán kedves felajánlás tőled,de ha jól sejtem Miskolc környékére kellene mennem, az pedig nem épp a szomszédban van. De azért nagyon köszi !
Én egy ilyen felajánlásnak örülnék (mint majom a farkának), mert nagylelkűbbet nehéz elképzelni.
Hőlégfújó? Létezik viszonylag precíz verzió ami állítható hőmérsékletű.
Szárítószekrényben (kis kemence, pontos hőfokbeállítással). Ezt termény (kukorica búza stb.) nedvességméréséhez használják, laborkészülék. Kb.: 180°-ig jó, a hőfokbeállítóval lehet lassan folyamatosan növelni a hőmérsékletet. Legtöbb mezőgazdasági üzemben van, ha esetleg ilyen helyen ismeretség, hozzáférés lenne.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |