Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok.
A képen látható termosztátot hogyan lehetne megfelelően rögzíteni? Mint látható, süllyesztett doboz lett neki kialakítva, ez pedig falon kívüli. Félő, hogy a csempe a fúrástól letörik.
Ragaszd fel. Vagy 6-os, éles vídiafúróval (nem kőélűvel, nem ütve!) 2 db. 6-os tiplivel. Nem törik el csempe (nem nyomod). A lyukak helyét egy pontozóval (vagy a fúróval) finoman megkoccintod, hogy a máz épphogy megpattanjon, így könnyen belekezd a fúró.
1. Üvegfúróval normál fúrógéppel ( nem ütvefúró ), vizet spriccelve, nem nagy előtolással gyönyörűen ki tudod fúrni.
2. Kétoldalas ragasztó + 2 csavar is elég. A hozzászólás módosítva: Dec 16, 2021
Nem értem mi a gond. A sárga szerelvény dobozon és a fehér termosztáton is ott van a 65 mm-es távolságra a rögzítésre alkalmas furat. Csak 2 db csavart kell betekerni.
De ugye nem az UTP kábelt akarod felhasználni a bekötéshez ?
Szia!
Ez a párszáz forintos csempefúró a megoldás. Bővebben: Link Minden előkészület nélkül, szárazon. Nem hittem míg nem láttam. Azóta van egy pár. Addig mi is vidiás fúróval ütvefúrás nélkül, óvatosan fúrkáltunk csempét…
A trükk az élben rejlik. Én meg szoktam köszörülni élesre, mint fémhez (azt is így fúrok vídiával).
Egy képet készítesz róla, hogyan köszörülöd meg?
A fémet is vídiával fúrod?
Nincs ebben semmi trükk, ugyanúgy, mint (keményebb) fémhez a csigafúrót.
Kénytelen voltam, mert kemény anyagot (saválló, késpenge pl.) nem visz az átlag HSS fúró, de még a sárgára festett (eloxált?) fúrók sem. Sajnos a "vídiás" fúrók se mindegyik alkalmas, mert bóvli a vídia bennük; köszörüléskor egyből látni.
Leselejtezett kapcsolóról/konektorról visznyereményezett karmokkal + M3 csavar és alátét.
Annál a púpnál egy furat a termosztát ház aljába, pont középre. Egy furat tiplivel a sárga kötődoboz közepénél a falba. A csavarfej alá tegyél fakötésű alátétet.
Miért nem jó a doboz erre a célra kialakított furata ?
Én még a kapcsolóknál is kiveszem a körmöket és csavarral rögzítem. A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2021
Szerintem teljesen jó, megfelelő, szakszerű. Mi csak brainstormingoltunk kicsit...
Akkor már csak a kérdés másik fele hiányzik. Miért UTP ethernet kábellel van bekötve ? Kombi kazán ? Fűt, vizet melegít és internet is egyben ?
Jobb lenne ahhoz is a villanyszerelésben használatos vezetéket használni. A hozzászólás módosítva: Dec 17, 2021
Ha 230 voltot kapcsol, akkor igen. De kisfeszültségű vezérlőjel az mehet UTP-n vagy riasztókábelen is, nem?
A szerelvények 230V-os felírt látszik. Az UTP kábel erre nem alkalmas. Az UTP kábelnek megvan a saját rendeltetése. A riasztó kábelben legalább van 2 db vastagabb szál. De azt is csak kaputelefon és csengőnek jó felhasználni.
Sziasztok !
A heti gyöngyszem . 4 X 25 mm2 alu kábelen mértem.
Mértem én 10-es MKH-n 78 A-t... Meleg volt meg zizegett.
A mérőóránál első fogyasztási pontként nálam 3 fázisú 4 pólusú LS-FI van, ami egy készülék és így egyben van az összes védelem, helytakarékos módon.
Nekem ütvefúrástól sem tört el, pedig jó pár ezer szerelvényt feltettem már. Igaz, nem Hiltivel, hanem csak kisebb ütvefúróval. Ha extra kemény a lap, akkor inkább üvegfúró. De a csempét röhögve meg lehet fúrni. Semmi baja nem lesz. Pontos kijelölés, néhány alcsony fordulatú kis kocogtatás után ha a középpontot kijelölte, akkor óvatos előtolással szép lesz a furat. Csak figyelni kell a vezetékbeállás irányára, nehogy azt fúrd el.
Én 1,5mm2-es MCU-n is mértem már ennyit.
T Zsolt 73! Dícséret a tervezőjének (ha volt) és a kivitelezőjének!!!
A pillnatpáka csúcsán nem tudom mennyi folyik....
Nekem csak 100A-es lakatfogóm van, az kiakadt, feszültségmérésből és számításból kb. 250A jött ki.
Hosszabb Reiser csavar, 50 mm hosszú, a doboz és a fal közé. már ha luk nincs. Aa van, akkor kiemelő.
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2021
|
Bejelentkezés
Hirdetés |