Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   449 / 625
(#) Massawa válasza majkimester hozzászólására (») Jan 29, 2022 /

Nem ebben látom a gondot, hanem abban, hogy az ujabbnak, modernebbnek kikiáltott OLED TV-k rosszabb kategoriába kerültek.
(#) proba válasza majkimester hozzászólására (») Jan 29, 2022 /

Amikor ezt olvastam, azon tanakodtam magamban ezek nem tanulnak a hibáikból? Elég lesz egy új valamit felfedezni és megint jönnek az A++++++ kategóriák. Ha nemes egyszerűséggel megfordították volna a skálát, pár évig nem lenne rá gond. Más részről kezd az egész a 20-30 évvel ezelőtti pmpo őrülethez hasonlítani. Sajnos a pmpo sem tükrözte az erősítő használhatóságát, ezek a betűk sem jelentenek semmi információt a szerkezet használhatóságára, csak valami ismeretlen szabályok kijátszása utáni besorolást. ( pl diesel botrány) Azt azért megnézem, aki pl TV-t az energia cimke alapján vesz...
(#) majkimester válasza Massawa hozzászólására (») Jan 29, 2022 / 1

Nyilván ennek technologiai okai vannak. Nem a fogyasztás miatt jobb az OLED, hanem például a nagy kontrasz, a fekete szín visszaadása miatt. De aki megengedheti magának, az biztosan nem nézi, hogy F vagy G.
A hozzászólás módosítva: Jan 29, 2022
(#) Massawa válasza majkimester hozzászólására (») Jan 29, 2022 /

Ez ma már aligha probléma már a korábbi LCD TV-k is tökéletes feketét tudtak. Sokkal inkább a gyártási technologia meg a méret szol az OLED mellett, - a képernyö akár 1 mm vékony is lehet és igy könnyü. Söt akár szövetre, papirra is nyomtathato. Arra persze nincs informácio, hogy milyen élettartalommal számolnak.
(#) Skori válasza Massawa hozzászólására (») Jan 29, 2022 /

Az LCD panelek nagyságrendileg 1000-es esetleg kicsit jobb kontrasztarányt tudnak (a TN panel 700 körül, az IPS 1000...1500, a VA panel kicsit jobb - de csak ha pont szemből nézed.) . A CRT képcsövek (és némelyik plazma képernyő) tudták ennek a tízszeresét. Az OLED meg kb. az ezerszeresét (a marketing végtelent ír).
Az áruházi sok kW-os világítás mellett ez nem látszik, de otthon sötétben, vagy félhomályban eléggé.
A vékony képernyő engem nem igazán hat meg, felőlem lehet több cm vastag, úgysem azt nézegetem. Elsősorban az ára miatt nem vettem OLED-et, bár a kép sokkal jobb rajta, de hajlamos a beégésre - ezt a mai napig nem tudták igazán jól megoldani. Azon kívül már készül a direct led képernyő, amelyben normál félvezető ledek a képpontok... persze az elején ennek is horror ára lesz - de majd lejjebb megy, mint ahogy az OLED ára is lefelé megy (bár néha a forint gyorsabban romlik....).
(#) Massawa válasza Skori hozzászólására (») Jan 29, 2022 /

Sok évig a profi video világban dolgoztam. Az OLED csak annyival jobb, hogy ott a fekete valoban nem világit, de erre már találtak ki technologiákat az OLED elött is, ami messzemenöen kimeritette a video produkcios világ igényeit is.
Tavaly nyáron dolgoztam nekik utoljára és nem akartak OLED monitorokat ( biztos volt okuk erre), pedig már léteztek szinte, ugyanabban az árban, mint a már bevált LCD monitorok.
(#) szs válasza proba hozzászólására (») Jan 29, 2022 /

Idézet:
„ Azt azért megnézem, aki pl TV-t az energia cimke alapján vesz...”

Na, azt én is megnézném.
Akinek kevés pénze van, de TV-t venne, az az olcsóbbat veszi, -és egyáltalán nem az energia-címke foglelkoztatja.
Akinek van rá pénze, az a (számára lényeges) minőséget nézi meg (a számára lényegtelent kihagyja), -és egyáltalán nem az energia-címke foglalkoztatja.
(#) Massawa válasza szs hozzászólására (») Jan 30, 2022 /

Pontosan ez az, akkor meg minek ez a felhajtás, okoskodás, félrevezetés?
(#) Udvari Zsombor válasza Massawa hozzászólására (») Jan 30, 2022 /

Az egy dolog, hogy az átlag felhasználó nyilván nem energia besorolás szerint fog tévét venni, hanem a funkcionalitás (és az ár) lesz az egyik fő szempont a választásnál, a másik dolog pedig a gyártók szabályoknak való megfelelési kötelezettsége. Decemberben a tesóm se aszerint kapott tévét, hogy mi a besorolása, hanem funkcionalitás, méret és ár alapján.
(#) Massawa válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jan 30, 2022 / 1

Nem vita képen, csak a gyártok belsö szabályai miota tartoznak a nagyérdemüre meg az eladokra. Amiota létezik a kapitalizmus, mindenki jobbat akar gyártani a konkurenciánál, ezt teljesen felesleges politikai agymenésekkel szabályozni.
Azt bezzeg nem szabályozzák, hogy mennyi ketchupnak, babnak, lencsének vagy paradicsomszosznak kell lenni a flakonban meg a konzervdobozban. S csak otthon bámulok, hogy ugyanabbol a dobozbol tavaly még ketten jol laktunk, most meg egynek sem elég a tartalma. ( természetesen az ára is felment, mert mindenhol inflacio van…).
(#) nagym6 válasza Massawa hozzászólására (») Jan 30, 2022 /

Idézet:
„ugyanabbol a dobozbol tavaly még ketten jol laktunk, most meg egynek sem elég a tartalma.”
Vagy nem kevesebb, hanem annyival finomabb.
(#) nedudgi válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 30, 2022 /

Vagy finomabb, vagy egészségesebb.
Mint a csökkentett sótartalmú sóskifli, vagy ropi.
(#) nedudgi válasza Massawa hozzászólására (») Jan 30, 2022 /

Még ha csak jobbat akarna gyártani, de gyakorlatilag ugyanaz, csak a markecing duma fellengzősebb, mint a konkurrenciánál. Ezzel keményen szembesültem két hónapja, amikor tévét kerestem.
(#) Massawa válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 30, 2022 /

Valoban ez van. Emlékszem vagy 20 éve a cég ahol dolgoztam, azzal érvelt, hogy azért jobb a termék, mert más szinü a nyomogomb.
Igaz, Tel-Avivban meg azzal szekiroztak honapokig, hogy egy gomb a készüléken rossz helyen van, át kellene csinálni ( gondolhatod mennyire voltak hajlandok az amerikaiak ilyesmire).
(#) nagym6 válasza nedudgi hozzászólására (») Jan 30, 2022 /

Vagy nagyobb a befogadótér azóta. Nem Massawa-ra gondolok. Mint ismerősöm panaszkodott, hogy hirtelen többet kezdett fogyasztani a kocsija, több lett a benzinköltség. Új munkahelye lett távolabb, ahova most is kocsival jár.
(#) Massawa válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 30, 2022 /

A minap voltam egy borpincében vacsorázni. Ajándékba egy üveg bort adtak, csak otthon nëztem meg tüzetesebben, mit is kaptunk. 0,433 l bort!
Az üveg tele volt, azaz ilyen ürtartalmura tervezték…
(#) dB_Thunder válasza Massawa hozzászólására (») Jan 30, 2022 / 2

Ezt tiltanám meg!
Szabványosítanám az alkalmazható űrmértékű csomagolásokat! Vagy elfogadják, vagy kivonulhatnak a magyar piacról!
(#) antikzsolt válasza dB_Thunder hozzászólására (») Jan 30, 2022 /

Akkor itt hagyják mert a bevételük mindösszesen a 0.01% származik innen.
A hozzászólás módosítva: Jan 30, 2022
(#) Rosszmáj válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 30, 2022 /

Még pintben is csak 0,91509199.

Egyébként (ha jól emlékszem) régebben a Lazurán 1 literes volt. Most 0,75.
(#) nagym6 válasza Rosszmáj hozzászólására (») Jan 30, 2022 / 1

Van ellenpélda is. Nitrohigító 1L helyett 0.9L lett. Most megint 1L.
Így lesz majd a 60mm hosszú csavar 51mm. Egyszer majd a referencia méterrúdból is levágnak, a liter víz 1 kg is csonkítva lesznek.
(#) Kari55 válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 30, 2022 /

A fél deci (pl. konyak) is régóta csak 4 cent.
(#) Massawa hozzászólása Jan 30, 2022 /

Akkor mit szoljunk az EU szabványositäsához? Vagy 50 évig az M10 csavar feje a DIN szabvány szerint 17-s volt ( ilyen kulcs minden készletben van ).
Most kijött az uj EU ISO szabvány, ahol az M10-s feje 16 mm-s lett. Ilyen kulcsot meg csak nagyitoval találsz, egyszerübb egy 15-s kulcsbol kiköszörülni 1 mm-t.
(#) tbarath válasza Kari55 hozzászólására (») Jan 30, 2022 /

De azt nem is felesnek mondják, hanem 4 centnek.
(#) _BiG_ válasza Massawa hozzászólására (») Jan 30, 2022 /

Spórolnak az anyaggal.
Anno meg a 8-as csavarnak volt 14-es feje (szidom is, amikor találok valahol ilyen nki-foglalatot, emiatt kellett külön csőkulcsot vennem), mert az oroszok úgy gondolták, a nagyobb jobb... A hülyeség konstans, csak költözik
(#) Massawa válasza _BiG_ hozzászólására (») Jan 30, 2022 /

Hát igen és gondold mit kezdesz a csillagkulcsokkal meg a diokkal. Nem is csodálom, hogy milyen sikeresek azok az univerzalis kulcsok, amik minden anyához, csavarhoz jok, mégha azokat egyben ki is nyirják.
(#) Gafly hozzászólása Jan 30, 2022 /

Macska legyek, ha ezt értem :
Idézet:
„Lezuhant egy B–2 Spirit lopakodó bombázó az Egyesült Államok Whitman légi bázisán. A baleset az után történt, hogy a gép műszaki problémák miatt kényszerleszállást hajtott végre.”

Már az eredeti cikk, és forditása sem kutya.
(#) Massawa válasza Gafly hozzászólására (») Jan 30, 2022 / 1

Ilyen hirekben ne keress igazságot. A minap is egy anyahajot nem talált el egy szuper titkos F 35-s a kinai tengerben. A személyezet közül is többen megsérültek, valoszinü elszakadt a fékezö kötél. A pilota katapultált a vezérkar meg azt sem tudja hol a gép és retteg, nehogy a kinaiak találják meg.
(#) nagym6 válasza Massawa hozzászólására (») Jan 30, 2022 /

Annak át kellene startolni ilyen esetben. Talán nem akarják a géphibát bevallani.
(#) Gafly válasza nagym6 hozzászólására (») Jan 30, 2022 /

Hindiaiak szerint szokott ilyesmi előfordulni.
Az egy más kérdés, hogy amennyire tudom, aki előbb kiszedi, hazaviheti.
Repülni már nem fog, de legalább rácsodálkoznak otthon.
(#) _BiG_ válasza Gafly hozzászólására (») Jan 30, 2022 /

Idézet:
„Az egy más kérdés, hogy amennyire tudom, aki előbb kiszedi, hazaviheti.”

Ez még a kereskedelmi hajózásban sincs így, a katonaiban pláne nem. Persze, csak ha rájönnek.
Következő: »»   449 / 625
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem