Fórum témák
» Több friss téma |
csa. en meg pont arra lennek kivancsi hogy hogyan tudnam ravenni a hazimozimat hogy menjen rajta avi,divx fajlok is mert nekem csak az mpg fajlok mennek es meg arra hogy hogyan kene azt a firmwaret ha lenne cd rol vagy hogy mert a hazimoyimat nemnagyon lehet rakotni pc re egyebkent a hazimozim tipusa ORAVA DAV 100Y aki tud segitsen lecci elore is kosz
Helou arra volnek kivancsi hogy firmwarezni csak com cabellal lehet???usb kabellal nem???? mert telokat,mp3-okat akarnek firmwarezni elore is kosz
ha így kezdesz neki, akkor nem sok sikerben lesz részed...
de azért a kérdéseidre a válasz: bármilyen kábellel lehet, amihez létezik megfelelő szoftver. mivel egy eepromba írod be az adatokat, ezért olyan kábel kell hozzá, ami erre van kitalálva. pl. telefonok esetében ezt szervízkábelnek hívják, és telefontípusonként eltérő a felépítése. (persze mondjuk a siemens x55 szériától kezdve az utolsó darabokig mindhez ugyanaz kell, de pl. egy nokiához vagy akár egy siemens 45-höz már nem jó ugyan az a kábel) először ki kell találnod mihez kell, majd ahhoz kell megfelelő kábel és szoftver! persze létezik sorosporti, párhuzamosporti, és usb is, melyikhez éppen milyent találtak ki. a házimozid nyugodtan elfelejtheted, hogy tudni fog avit lejátszani. nincs hozzá olyan szoftver (firmware), amivel képes lenne erre. nagy valószínűség szerint nincs felkészítve a divx formátum dekódolására, így ha szoftveresen írnának is hozzá egy codecet, akkor is gyengén muzsikálna vele. (egyébként meg a gyártó már rég kiadta volna a divxes változatát) frissíteni pedig úgy lehet ezekben a szoftvert, hogy letöltöd a gyártó által kiadott (vagy éppen ügyes emberek által átírt) frissítést, azt kiírod egy cd-re, majd beteszed a lejátszóba, az beolvassa, és frissíti magát. amúgy meg a firmwarezni szó nem létezik, és ez nem index.hu, ahol ilyen stílusban lehet lehúzni a színvonalat.
kosz mindent hat vmit azert tudok en is de usb vel gondoltam telefonokat vagy mp3 okat csinalni a dvd vel kapcsolatosan akkor az hogy lehet hogy mikor megvettuk egyszer elvolt romolva olyan ossze vissza olvasta be az mp3asokat meg filmeket meg mindent vagy be se olvasta vmikor nah akkor visszakuldtuk a boltosok felkuldtek egesz pozsonyba es 1honap mulva visszahoztak osszeraktam minden bekapcsolom beteszem a cdt amin klippek es zenek vannak es nezem mennek a klippek is csodalkoztam mert elotte nemmentek csak a dvd,vcd,svcd,mp3,audio amikor meg visszahoztak akkor meg ment dvd,vcd,svcd,mp3,audio es az mpeg.akkor az hogy lehetseges???mert sztem nemnyultak bele csak szoftweresen csinaltak es mar megy az mpeg is nah ezert gondoltam hogy ralehetne venni a divix lejatszasara is
mpeg az más ha nem viszi alapból mert szerintem szinte mind támogttja csak a régiek nem és ez megoldható frissítéssel,de az avit szerintem felejtsd el mert a lejátszó fizikai tulajdonságai miatt nem képes kezelni!
jajjj ertem kosz es meg azt akarnam hogy pl. egy se k610i
hez ami van az a szurke usb vagy adatkabel mittom en mi az amivel rakod ra a zeneket,kepeket azzal meglehetne csinalni egy firmware frissitest???
hát nem értesz a szép szóból? kérlek használj írásjeleket! pár söröcske után már elég nehéz értelmezni az egybefolyó soraidat...
de azért a problémádra is válaszok: 1. a dvd-d azért játszik le mpeget, mert az ugyan az a kódolás, mint a vcd, ill. svcd, azt pedig hardveresen támogatja. (emiatt nem szaggat a dvd lejátszás se, hiszen ha szoftveresen kellene lejátszania, akkor egy erőművet kellene beleépíteni, az meg sokba kerül, olcsóbb egy célhardvert építeni) 2. te egy adatkábelről beszélsz. szinte biztos, hogy a se is kiadott hivatalos frissítőprogramot, amivel tudod frissíteni a telefonban lévő szoftvert.
ok megprobalok maskor jobban irni es kosz mindent
sziasztok a haveromnak van egy sony ericcson k550 i je es az a baj hogy firmware frissitest csinalt rajta de nem k 550 es firmwaret tett fel hanem w610 ha joul emlekszem mind1 a lenyeg hogy nem ra valot es azt irja ki hogy :configuration error. please contact your network operator
nemtudjuk mi a baj ha tudtok segiteni lecci irjatok es segitsetek ja es probalta k550es firmwarevel is es elsem indult a telo ha tudtok lecci seitsetek nagyon megkosszonnem
Helló
Ezekhez az mp3 lejátszókhoz milyen program kell amivel lehet frissíteni a firmware-t? A firmware-t már letöltöttem, de nem tudom mivel kell rárakni a lejátszóra. Előre is kösz. Ricsi
La még azt elfelejtettem, hogy sigmatel-es cucc van benne. pontosabban stmp3505-ös IC. letöltöttem hozzá valamilyen programot is, de az állandóan lefagy és nem tudok csinálni semmit vele. A lejátszót meg felismeri a gép, de nem tudom megnyitni, mert azt írja, hogy nincs ilyen meghajtó.
Valaki segítsen már!!!!
Tán fel kéne tölteni a custom fájlt is a TPA/PRESET/CUSTOM könyvtárba, és kell egy hozzávaló LCD driver is a IFS/SETTINGS/DISPLAY könyvtárba... meg még esetleg driver a kamerához... (mindkettő K550-hez való legyen... mivel szoftverben, amit feltöltöttetek alapból a W610 driverei vannak)
Erre ott a FAR manager SEPF pluginnal (nem ajánlom), vagy az XS++ ami sokkal biztonságosabb. Mindenekelőtt egy kicsit informálódni kéne, mert el is szállhat a bootloader, akkor meg lehet szervizelni BOX-al. Őszintén szólva customizálás előtt be sem kellett volna kapcsolni! Mostmár mindegy...
Miért akarod frissíteni? Hibásan működik? Így a "részletes" leírásod alapján elég nehéz pontos módszert adni. Mindenesetre az első lépés az legyen, hogy a PC-vel létrejöjjön a kommunikáció (driver telepítése). Utána - amennyiben tényleg szükséges - a gyártó honlapjáról letöltheted a frissítéshez szükséges fileokat, ugyanott részletes leírást is fogsz találni a frissítés pontos menetéről. Tudod: CIPŐT A CIPŐBOLTBÓL!
Leggyakoribb az adatkábelen történő firmware-frissítés, néha azonban lehetőség van pl. memóriakártyáról is elvégezni. A tipus, gyártó megadása nélkül ezt senki nem tudja Neked megmondani. Ha bővebb infót is közölsz a készülékről, sanszosabb, hogy valaki konkrét leírást ad a frissítés menetéről, akinek szintén olyan cucca van. Vagy valamelyik ráérős fórumtárs megkeresi, elolvassa helyetted a neten.
Szóval nem a készülék tipusa a lényeg, hanem a vezérlő IC. Azt viszont már leírtam, hogy sigmatel a gyártó és stmp3505-ös vezérlővel van ellátva. Az a gond a lejátszóval, hogy nem kapcsol be, de a gép felismeri, drivert rak, de nem tudja megnyitni. Ezért kellene frissítenem. A firmware fájlt már letöltöttem, csak nincs hozzá programom, amivel feltölthetném a lejátszóra. Egy gyári programot találtam hozzá, de az elindítása után ki is fagy az egész. Láttam valami másik programot is egy oldalon, de azt nem tudom sehonnan sem leszedni. Ezért lenne jó, ha valaki tudna mondani egy programot, vagy egy linket, ahonnan letölthetnék ilyen programot.
Idézet: „nem a készülék tipusa a lényeg” Feltételezem, hogy két teljesen azonos típusú készülékbe csak nem tesznek eltérő vezérlő IC-t. Kibökhetnéd végre a típusát, mert így elég nehéz lesz segíteni... és mellesleg szerintem 10 emberből max 1-2 tudja átlagban hogy milyen a vezérlő IC a lejátszójában, azt viszont feltételezésem szerint 10-ből 9 tudja hogy milyen típusú a lejátszója. Szerintem ha megmondanád, többet tudnánk neked segíteni. Többször is frissítettem már firmware-t úgy, hogy fogalmam sem volt hogy milyen a lejátszó vezérlője. Nem is érdekelt, mert felesleges információ. Ha tudod a lejátszó pontos típusát, az bőven elég. Szerintem.
ha ennyire fontos a típus akkor leírom. Technika MP607.
sajnos gé de... az én lejátszóm pont így járt. az enyémben ACT 2097-es chip van 9.0.48-as firmware-el, viszont ugyanez a lejátszó kijött ACT 2093-as chipel is és 9.0.43-as fw-vel meg a fene tudja hány van még
Hát ez fura...de értem amit mondasz. Velem ilyen még nem fordult elő. Viszont valahogy csak jelölik a különböző verziókat, gondolom én. A mostani lejátszómhoz például kétféle firmware létezik, SP és TP verzió, és a lejátszóban lévő vezérlőtől függően kell egyiket vagy másikat használni; és az a poén, hogy mindössze a lejátszó dobozán (!) van feltüntetve hogy milyen firmware kell hozzá. Így ha azt elhagyod, akkor már csak a találgatás marad, hogy melyik firm a jó... (hacsak nem vagy olyan elvetemült, hogy fejből is tudod )
Szerintem a te cuccodnál is fel van valahol tüntetve a dolog, csak lehet hogy a user manual kellős közepén van - hogy nehogy megtaláld - , apró betűvel, 'jobb' esetben valami távolkeleti nyelven, hogy biztos ne értsd meg
Az enyémhez fel volt. ATJ 2097_S75 9.0.48 2006-09-12 -es fw kellenne hozzá csak a 9.0.48-as fw-ket nem lehet feltölteni semmivel csak az ATJ Upload nevű progival, de az meg nem nyitja meg az fw-t amit találtam... szal totál csőd Viszont lehet biztonsági másolatot csinálni az Action chipes lejátszókról az s1clone nevű progival, szal frissítés előtt ajánlom mindenkinek hogy klónozza le az egész flasht
na most megy a program, de vagy húsz perce keresi a lejátszót. Néha kiír valamit a lejátszó egy pillanatra, de nem tudom mit. Mi a fenéért nem találja a lejátszót? Az xp pedig felismerte.
Ha a flash-nek lett baja, akkor csinálhat ilyet, ugyanis ez esetben, nem tudja kiszedni a lejátszóból h milyen fw van rajta.... próbáld átkapcsolni Recovery módba, amit azt hiszem úgy kell, hogy 4-5 mp-ig nyomod a "play" gombot, majd úgy csatlakoztatod USB-re. úgy talán felismeri
Találtam egy leírást, hogy hogy is kell megcsinálni . A recovery módot már megtaláltam, de még most sem ismeri fel. Mellékelem a leírást, hátha te rájössz hogy is kell megcsinálni.
Innentől, már csak két lehetőség van..
1. A lejászóból telefonelőlap lesz 2. Nem a megfelelő program van letöltve hozzá ami azt hiszem kizárható :\ Ha még recovery módben sem működik akkor ott már nagy gond van :S óh és még most lárom hogy Technika 607-esed van... Na nekem egy 707-essel volt dolgom, de sajna csak addig jutottam vele hogy zenélt de már a kijelző nem ment. viszont MP607-hez keress fw-t nem baj ha nem technika, csak a chip tipusa stimmeljen és a kijelző mérete.. (128x30 ; 128x32 stbstb )
Egyszer felismerte recovery módban, de utána megint elkezdte keresni a lejátszót. Most ott vagyok, hogy kiába dugom rá a gépre úgy ahogy ezelőtt még a recovery mód se jön elő. Nem tudom miért nem ismeri most fel. de caak simán ha rádugom akkor mint meghajtót látja. Na megpróbálom visszaállítani a gépet egy tegnap esti mentésre, hátha akkor felismeri majd. ha nem akkor szólok a tulajnak, hogy kuka.
Szerk.: A 707-esben milyen vezérlő van? Ha olyan mint a 607-esben, akkor milyen programmal csináltad a frissítést?
úgy emlékszem SMTP3505ös volt benne és egy olyan lejátszó fw-jét tettem fel ami nagyjából hasonlított rá :\
na most szerintem végleg annyi neki. Már a recovery módot sem tudom elérni. Mindent úgy csinálok, mint délelőtt, de semmi. Már az összes usb-t végig próbáltam és eygik sem ismeri fel, viszont simán ha rádugom még mindig felismeri. Az elemre is gondoltam már hogy szar, tettem bele újat és azzal is ugyanez. Szerintem hagyom a fenébe.
Helló
megint én. van egy Hyundai HE-DX135 tipusu dvd lejátszóm SPHE8281D chip-el szerelve. na most az a gond, hogy elvileg minden jó, de nem olvas be semmit, "no disc" felirattal. Lehet hogy firmware gondja van. Az adatlapjában olvastam, hogy van benne usb és soros bemenet is. Elvileg lehet frissíteni soros porton keresztül is. Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudnám felrakni a firmware-t soros porton. Találtam olyan firmware-t, amiben az usb port aktiválva van. Jó lenne rátenni azt a firmware-t, mert legalább pendrive-ról tudnák filmet nézni. ha valaki tud valamit, ne fojtsa magába. Minden infónak örülök. Üdv: Ricsi
Hy!
Nem biztos, hogy fw baja van, lehet a lézer van megzakkanva, előbb azzal próbálkoznék Üdv.: D. :smoke:
helló
Én már nem tudom miért csinálhatja ezt, de a lézer amikor bezáródik a tálca, elkezd világítani és fókuszálni is. Vagyis elvileg látnia kellene, hogy van benne lemez, mégsem csinál semmit. Költeni meg nem akarok rá, mivel egy fej áráért új lejátszót veszek. Nekem viszont annyi elég lenne, hogyha soros porton rá tudnám tenni a másik fw-t, hogy pendrive-ról tudjak filmet nézni. csak azt nem tudom, hogy milyen programmal tudnám soros porton keresztül rátölteni a fw-t. Ennél rosszabb már úgysem lehet.
Hali!Egy Samsung dvd-r121 asztalihoz kéne egy firmware ha tud valaki írjon sűrgős!Köszi!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |