Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autós erősítős kérdések, problémák
Témaindító: Thomas10100, idő: Dec 28, 2005
Témakörök:
Szia.Ramtalaltal ismet
A23V koruli ertekek is gondolom azonosnak kene lenniuk?
Ha nincs terhelés a kimeneten akkor lehet éppen szimmetrikus a főtáp.
Marmint nincs jel a bemeneten vagy nincs hangszoro rajta?
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2022
Azt írod , ha be terheled, és max bemenő jelnél a power led villog , illetve le esik a fényereje. Nekem ez táp gyanúra utaló hiba.
Igy igaz…alig eszrevehetoen de pislant a led.
Kesobb meg ramerek a feszultsegekre,hogy pontos kepet kapjunk a zener es az ellenallasok kozott.
R601-nel +16,1 R602-nel -11,3 V-ot mertem,hangszoro es bemenetre csatlakoztatott barmi nelkul.
Mi volt a mérés testpontja? A zenerek lábán mért feszültség például mérvadó.
Az R602 valós ellenállását vesd össze a párjával, illetve a színkóddal!
A betap negativjahoz viszonyitva.Zenerek masik vegen ugyanigy a betap testjehez viszonyitva -+2V-ot mertem
A betáp test sajnos nem jó referencia pontnak, mérd meg a zener-diódán eső feszültségeket!
Szerk.: A zener-diódák közös pontja és egyes hangszóró csatlakozók között találsz vezetést, azt használhatod a továbbiakban a mérések kívülről is jól megközelíthető testpontjának. A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2022
Jo reggelt.
R601/DZ1 pontnal:+14,1V R602/DZ2 pontnal :-13,3V Kimenetre nem raktam terhelest es a bemeneten sem volt jel ugy mertem. Ahogy irtad,a hangszorokimenet volt a referenciapont.A ket ellenallas kozeliti a szinkod alapjan merheto erteket 148,6 illetve 148,1 Ohm.Meresnel egyes labakat kiforrasztottam. A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2022
Ehhez a testponthoz képest mérj tápfeszültséget terhelve és terheletlenül. Az R601/602 zenerrel áltellenes lába, vagy a végtranzisztorok kollektora lehet a méréspont.
Mertem ott is csak elfelejtettem irni.
Ugy emlekszem,hogy a pozitiv agon 25V van a negativon valamivel tobb mint 1V -al kevesebb. Igy a Zenerek es a ket ellenallas szerintem rendben vannak. A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2022
A képek alapján két táp van, a másikat is mérd meg!
Megtortent a meres.
Masik tap is rendben van +23,4V a J88-on merve illetve -23,5V a J102-n. Terhelt es terheletlen allapotban fixek. Viszont a+-15V ami nincs meg csak kozelitve az teljesen kivezerelt allapotban hangszorokkal terhelve kozel 1V-ot esnek mindket agon. Szerk.: A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2022
Gyengének néz ki a táp. A ±23 V értékben is elég alacsony. Lehet csak azért, mert nem 14 V-ról megy és a jelenlegi forrásról is van feszültségesés mire az erősítő tápcsatlakozójáig elér. Rámérhetnél terhelés közben a 12 V bekötési pontjaira.
Bekapcsolás pillanatában 12,4V ,protect atvalt és 12,1V-ra beall.Terheles alatt sem esik,aramfelvetel kivezerlesnel 1A.
Ezek az eredmények azért azt mutatják, hogy az erősítő érzéketlensége, mármint halksága nem a táp állapotából ered.
A használati utasításból nem tudom kiolvasni mi az a külsőleg csatlakoztatható 0-18 dB szabályzó. Most mi a jelforrásod?
Az utolso mereseknel telefon vonalkimenetet hasznaltam.
De hangkartyaval se valtozott a helyzet. Holnap este bekotom kocsiba,gondolom mar az ottani korulmenyeknel adta meg magat.
Ezt mondod?A kulso hangero szabalyzo szerintem…
A LP vilagos de a BP mit takar? Bypass lenne? A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2022
Bandpass, azaz sáváteresztő szűrő. Ami lent, es fent is vág - de nem értek hozzá…
Nem az volt a kerdesem
Szerk.:Ja varj mar ertelek.A BP tehat Bandpasst jelol A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2022
Szia.A bemeno jelet honnan vehetem le esetlegesen egy kulso erositore ahogy dB_Thunder forumtars emlitette?
Kocsiba bekotve 14,4V tapfesznel +-28 megvan mindket tapon illetve +15,6V es -15,3V is.
Terhelesre nem pislant a power led…
Akkor mégis gáz volt azzal a PC táppal, legalábbis erre a felhasználásra. A feszültség figyelő rész átalakítása nélkül nem lesz használható a 12V-os ág.
Probakeppen kotottem ra.
Van tartalek auto akksim viszont kb.9V feszultseget mertem rajta.Gondoltam lidlis toltore teszem aztan arra kotom de egyszerubb volt a tapra tenni. Toltos akksis megoldas jo lehet ?
Bar ettol fuggetlenul azert beindulhatott volna az erosito ,javitottam mar rola masikat is.
A töltőtől is függ, hogy jó lehet-e. Egy egészséges akkun ki tudod próbálni töltő nélkül is. De az erősítőknél szokás egy adott feszültség alatt tiltani. A 9V nem egészséges, azt már lehet, hogy hiába töltöd.
Mivel a tápodról hülyéskedett, az akkuról meg jó, egyértelmű, hogy nem volt jó. Nem nagy kaland átalakítani, hogy stabil 13,8V-ot adjon.
Jelenlegi helyzetben nem pc tap atalakitasra akarok koncentralni
Majd a jovoben lehetseges. Kicsipogtattam az osszes diodat fetet es vegtranzisztor,zarlat nincs. Nagyobb teljesitmenyu ellenallasok is megfelelo ertekuek.
Töltő, és egy jó akku jó tesztre! Persze van olyan erő amihez 100 amperokat kell még elővenni!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |