Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   189 / 2208
(#) kocos válasza djhans hozzászólására (») Júl 14, 2008
Nekem is 70 fok körül van a hálózati a gitárkombómban ... Bírják ezek vagy nem ....
Mekkorák azok az oljakondik, hogy eltakarnak ekkora trafókat?
10 cm2 az enyém is van, akkor már csak foglalatot kell venni, és lehet GU 50 erősítőt építeni Hol lehet GU 50 -hez foglalatot kapni ócsón?
150 wattos traffancs elég neki hálózatinak??? Ágoston Lajos is Sm85/b-t használ hálózatinak, az meg 160 wattos. Igaz a GU-k fűtését külön trafóról oldja meg
(#) kocos hozzászólása Júl 14, 2008
Láttátok a Müszi cikkét ?
(#) djhans válasza kocos hozzászólására (») Júl 14, 2008
Az olajkondik 8,5cmX8,5cm és 14cm magas. 100µF 1000V Én most már azt mondom hogy lehet a 200VA éppen elég de ha nagyon be van építve akkor 250VA jobb mert nem melegszik annyira. Bőrzén van olcsón foglalat. Én az elektroncso.hu-n vettem igaz nem olyan olcsó de porcelán és aranyozott érintkezős.
Börzére sajnos nem jutok el ( 180 km ) , elektroncso.hu-n, meg HAm bazárban meg drágább, mint amennyiért a csövet vettem ....
(#) kocos válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 14, 2008
OK! Köszönöm szépen!!!!!!!!!!!!!
(#) sturbi válasza djhans hozzászólására (») Júl 14, 2008
Szerintem szépen furkáld körbe a GU 50-ek körül, és a hálózati trafó környékén alul, akkor áthúzó légáramlat keletkezik, ami hűti a trafót és a csövet is (a meleg levegő ahogy próbál felszállni, a lyukakon átszívja a doboz aljában lévő hidegebb levegőt, oda pedig a környezetből még hidegebb levegő kerül, gyári készülékekben is szokták így megoldani a hűtést, valószínűleg elegendő lenne).
(#) djhans válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 14, 2008
Tehát a fűtés 30W az anódok 35W+35W plussz mondjuk 20W egyéb tehát 120W ennyit egy 200VA-es toroid elbír tartósan csak a csövek meg az egyéb melegedő alkatrészek közelsége sokat számít.
(#) djhans válasza sturbi hozzászólására (») Júl 14, 2008
OK. Annyi pont elég lenne mert szerintem most vagyo a határon. A kondik is elég melegek belül egy óra járatás után. A munkapont maradt mert az anódáram nem mászott el.
(#) sturbi válasza djhans hozzászólására (») Júl 14, 2008
A szívem szakad meg már megint. Ilyen kondikkal simán ki lehetne küszöbölni csöves erősítőnél a tápegység vacak elkóit örökre és bármilyen elkónál messze jobb minőségben (igaz kicsit nagyobb méretben, de nem kéne aggódni a kiszáradástól, öregedéstől és a hangra is jó hatással lenne.
(#) djhans válasza sturbi hozzászólására (») Júl 14, 2008
Ígérem már csak 2-őt fogok kinyírni ehhez az erősítőhöz. A PP-hez már nem lesz jó, nem fér alá a trafó Egyébként van vagy 50db. Ha kell szerzek Neked.
(#) djhans válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 14, 2008
A próbadeszkán hideg volt. A csövek foglalatai tűz forróak és átadják a doboznak. Meg belül az ellenállások, egyenirányító diódák melegednek. Majd kifurkálomn a dobozt, jó lesz ez.
a bélivel mit csináltál? Ha nem kell szívesen elfogadom
(#) burgdavid hozzászólása Júl 14, 2008
Neki kéne már kezdenem a PL500 PP nek, de köbzoli elkeserített hogy az SM85a nemjó kimenőnek
(#) kocos válasza burgdavid hozzászólására (») Júl 14, 2008
Jó az, csak max nem "megy" olyan mélyre az erősítőd...
Egyébként én is akarok PL500 PP-t ( mert már több, mint 20 db van )csatornánként 4 csővel triodának kötve, olyan 30 wattot saccolok, és M102 magom lenne kimenőhöz
(#) GDávid válasza cruisher hozzászólására (») Júl 15, 2008
Lehet, hogy kontakt, most már szétkapom nagyon az erősítőt, aztán csak előbukkan a hiba oka... Egyébként a kondikat külön panelra raktam, 2db 220u/400V került bele az eredeti 2db 2*100u/385V helyett, a többi kondival nem volt gond, azokat nem is cseréltem.
(#) GDávid válasza djhans hozzászólására (») Júl 15, 2008
Bocs, hogy belekotyogok, de nem lehet, hogy a trafó rögzítőcsavarja alul is hozzáér a dobozhoz? Mert ha igen, akkor van egy rövidrezárt menet a toroidon, amitől nagyon fel tud melegedni...
(#) dxzo4z hozzászólása Júl 15, 2008
Szevasztok!

A tanácsotokat szeretném kérni! Sikerült beszereznem egy pont olyan rádióvevő-egység dobozt, mint amilyen a HiFi-mben működik. Így az a terv, hogy erre építenék egy csövest, s így az egész megjelenésében tökéletesen illeszkedne a teljes cucchoz (mármint amennyire egy csöves egység illeszkedhet egy tranyós-IC-s CD-hez, kazettás egységhez, rádióhoz, lemezjátszóhoz )

Namost, erre az egy "HiFi egységnyi" dobozra/dobozba szeretnék belerakni egy lemezjátszó (RIAA) korrektort, természetesen csöveset, meg egy SE végfokot, kimenőkkel. Kérdésem: nem eleve elvetélt-e az ötlet, mármint amiatt, hogy viszonylag kis helyen zsúfolódna össze a sok alkatrész, s különösen a korrektort lenne bőven, ami megszórja.

Vagy tegyem a korrektor/vonali illesztő csöveit árnyékoló serlegbe?

Vagy építsek egy külön tápegység dobozt, amibe a végfok és a RIAA trafóit rakom (külön szeretném a kettőnek...)? S ilyenkor nem gond-e, ha egy 8-10 eres kábellel (két anódtáp + fűtések) kötöm össze a tápegységet az erősítővel (zajt szed össze)? Az egyenirányítást-szűrést még a tápegységben tegyem meg? Mert akkor az egyenirányító csövek nem gazdagíthatják az erősítőn láthatő csőtengert

Hirtelen ennyi Előre is kösz a tanácsokat!
(#) MrBrown hozzászólása Júl 15, 2008
Szia kocos, előkerűlt a hypersyl amit már egy hónapja igérgetek (persze még nem póstáztam el ). Gondolom valami SM65 ha van ilyen. Elvileg 12V / 2A a szekundere de te úgyis áttekered szóval nem gond a rövid kivezetés sem. Bocs a rossz képminőségért, telóval lőttem.

PIC068.jpg

(#) MrBrown hozzászólása Júl 15, 2008
Sziasztok, SM102 elég 20W HIFI-hez igényes mélyekkel?
(#) sturbi válasza MrBrown hozzászólására (») Júl 15, 2008
Szerintem 40-60 W.ig is.
(#) MrBrown válasza sturbi hozzászólására (») Júl 15, 2008
Most már értem miért mosolygott a bajsza alatt a trafó tekercselő bácsi amikor azt mondta "csak ezt a vasat tudom most adni, de a mélynek úgysem árt"
(#) CHZ válasza MrBrown hozzászólására (») Júl 15, 2008
SM102 A vagy B ?
Mert 5cm2 a különbség ,a kisebbel már húzos..pláne a a 40-60W
(#) MrBrown válasza CHZ hozzászólására (») Júl 15, 2008
Sajnos nem tudom de talán "A". De ez a GU50 PSE kimenője, ugyhogy te rálátsz a dolgokra, ez ugye max. 20W!. Egyébként a vastagságban van a külömbség? Az enyém úgy 30mm lehet ha jól emlékszem.
(#) djhans válasza GDávid hozzászólására (») Júl 15, 2008
Igazad van, alul is hozzáér a csavar
(#) djhans válasza MrBrown hozzászólására (») Júl 15, 2008
A Tiéd akkor az "A" lesz mert az enyémeknél 5,2cm vastag a lemezköteg és nekem "B" van.
(#) kocos válasza MrBrown hozzászólására (») Júl 15, 2008
Hali!
Igen, ez kb SM65 lesz! Pont jól jön csöves rackes gityóelőfokba Köszi előre is!
(#) CHZ válasza MrBrown hozzászólására (») Júl 15, 2008
SM102A PP-hez 20W- ra még ok , de 20W-os SE- hez már keveslem , csak 12cm2 ez a vas ....
(#) MrBrown válasza CHZ hozzászólására (») Júl 15, 2008
Oké, ha úgy hallom, hogy gáz van (az ősréi vidi hangfalakon úgysem hallom úgy), akkor mondjuk csak annyi a dolgom, hogy a GU50-ket pentódából átkötöm triódába és az így lecsökkentett kimenőteljesítmény (max. 20W helyett csak kb. 12W) már elég kicsi a kimenőhöz?
(#) djhans válasza MrBrown hozzászólására (») Júl 15, 2008
Ez most egy új erősítő lesz? Csak mono lesz?
Következő: »»   189 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem