Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Köszönöm. Jó neked, hogy ilyen könnyen meggyógyultál. Tényleg, van itthon Hubertus. Ezt még kipróbálom.
Sok sikert hozzá!
A kezdők topikjában a kolléga deklarálta, hogy csak ólommentes technológiát akar használni. Ilyenkor merül fel bennem a kérdés, milyen állapotban van a pákahegy?
Az általad kidolgozott technológia tökéletes, és márkafüggetlen. Működik szederpálinkával és Kőbányai Világossal is. Kipróbáltam! Van itt olyan, akinek nem vált be? A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2022
Örülök, hogy egy univerzális gyógymódot sikerült bevezetnem a köztudatba!
Amióta kereskedelmi forgalomba egyeltalán nem kerülhet - ólom tartalmú, valami idióta uniós rendelkezés miatt - jó páran kénytelenek lesznek ráállni az ólommentes forrasztóanyagra. Ennek jó 30 - 40 °C -al magasabb az olvadáspontja, mint az Sn60Pb -nek. Ezen nem segít másfajta folyasztószer. A páka hőmérsékletét kell megemelni ennyivel. A régi pákák nem az SnCu3 -ra lettek kitalálva ... Wellernél a 7 -es hegy helyett a 8 -as megoldás a problémára.
Egyébként a múlt héten megtértem én is ... Amióta kitalálták - kormányoktól függetlenül - én unió párti voltam. Több előnyét láttam, mint - engem érintő - hátrányát. Egy hete bementem a közeli autósboltba és aksi savat akartam venni. Az eladó közli: - Nincs és nem is lesz !!! - Mi ??? - Uniós rendelkezés miatt nem kerülhet kereskedelmi forgalomba. - És mit tegyek az akkumulátorba ? - Hát, ő nem tud segíteni ... Egy ország vegyiparának a fejlettségét az előállított kénsav mennyiségével szokták jellemezni. Nem állítom, hogy a "kisemberek" használják fel ennek a jelentős hányadát. Az viszont teljesen világos lett számomra, hogy olyan idióták kerültek döntéshozási helyzetbe, akiknek fogalmuk sincs, hogy miről döntenek. Ha már ennyire lelkükön viselik a kisemberek sorsát, inkább nézzék már meg, mit etetnek meg velünk a multik ... Na, oda mehetnének akár kombájnnal is kaszálni, lenne mit ...
Erre a szürke hozzászólásodra adnék dupla like- ot is, de a rendszer sajnos nem engedi.
Sprint-Layout-ban egymás tetejére akárhány vonalat húzhatunk. A nyomtató vajon egyszer nyomtat, vagy annyiszor ahány vonalat húztunk ?
Ezt hogy érted? Egy plotternél talán elképzelhető, hogy többször is átmenne az adott vonalon, de a nyomtató egyben tölt be egy oldalt és csak egyszer alkotja meg a képet, nem húzza vissza a papírt, hogy többször is rányomtasson.
Nem visszahúzásra gondoltam. de abban biztos vagyok, hogy alkotható olyan program ami a már nyomtatott tetejére is képes nyomtatni (tehát a papír nem mozdul el, de a fej újra nyomtat ugyan oda ahol már egyszer nyomtatott (aztán a következő sorban megint)).
Milyen elvű nyomtatóra gondolsz? Lézer, tintasugaras, vagy mátrix?
Tintasugarasban biztos vagyok, a lézerben bizonytalan, mátrix nem játszik.
Ha rendelkezel elég programozói tudással, hogy írj egy nyomtató illesztő programot, akárhányszor - ahányra beállítod - fog végigmenni egy-egy soron. Egyébként értelmetlen az egész, mert a tinta csak eláztatja a papírt, a tonerpor meg csak maszatolódni fog.
Annak idején mi ZX Spectrumhoz illesztettünk egy Schneider mátrix nyomtatót. Na annak meg kellett írni a programját - hol volt még akkor nyomtató illesztő program. És megcsináltuk ... Igaz a haver programozó matematikus szakra járt az ELTE -re, a másik meg villamos mérnökin tanult a Mű. egyetemen. Egyik az assembly-t olvasta úgy mint én a mesét a gyereknek, a másik meg megtervezte a PIO illesztőt a nyomtató és a Spectrum közé. És láss csodát ! Ismerte az összes ékezetes magyar betűt, valamint 256 szürke árnyalatban nyomtatott színes képet. Bármit megtehetsz, ha rendelkezel a hozzávaló tudással vagy van a környezetedben ilyen személy.
Be lehet iktatni várakozási időt is (vagy nem ?)
Egyébként az Elektor valamelyik számában volt egy tintasugarasokat saját szájízünk szerint vezérlő program.
Feltettem egy egyszerű kérdést. A válasz lehetett volna : nem a nyomtató csak egyszer nyomtat mindegy hány vonalat rajzolok egymás tetejére, slussz.
Te viszont valóban nem értesz ehhez és még megpróbálod lejáratni is a kérdés feltevőt. (MekkElek)
A nyomtató gyártója által megírt driver program vezérli a tényleges nyomtatást. Kétszer nem fog ugyanoda nyomtatni. Nyilván a nyomtató hardveres felépítését ismerni kell ahhoz, hogy valaki meg tudja írni rá a drivert.
A fórum címéből gondolom, hogy azon töröd a fejed, hogy hogyan lehetne rábírni a nyomtatót arra hogy sötétebben nyomtasson. A driver programját kellene meg hekkelni. A másik módszer hogy magát a nyomtató hardverét hekkelni. Sajnos példát nem találtam egyikre sem. Esetemben egy Samsung lézer nyomtatóval kapcsolatosan érdekel ez a téma.
Megnyugodhatsz tud a nyomtató egy azon rétegre több réteget is vinni egy nyomtatásra. A csak monó lézernél is van erre lehetőség , de a színes lézernél is pláne.A tintasugaras nyomtatónál ez nem játszik.
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2022
Egy menetben hogyan tudja felvinni a monó lézernyomtató a több réteget?
Hát pedig egyszerű , és még programozni sem kell hozzá.
Szerintem félreérted ezt a driver dolgot, (nem kell belenyúlni a driverbe), szerintem a driver azt csinálja, hogy a nyomtatónak adott általános és szabványos parancsokat átalakítja az adott típus belső nyelvére.
Ez egy tipikus "nesze semmi, fogd meg jól" válasz. Valószínűleg a négy színt nem egy menetben nyomtatja a papírra a nyomtató de a kérdés messze nem erre vonatkozott.
Itt nincs papír visszahúzás meg több menet , és nem beszélve nem csak négy szín képződik a végleges nyomtatáskor .Itt egy menet alatt végzi el az összes szín felvitelét a papira , és a többi szín keveredése is akkor jön létre a meleg hatására.
A Idézet: az egy olyan mellékes szövegelés ami pont arra jó , hogy semmire.És persze bármire bárhová lehet alkalmazni , viszont mögötte nincs tartalom , tehát felesleges is.„"nesze semmi, fogd meg jól"” A többit meg egyszerűen ki lehet találni , csak gondolkodni kellene . És nem semmit mondó szövegeket beírni. A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2022
Szia!
Nekem egy EPSON EPL 6200 nyomtatóm van, és azzal nyomtatom a pozitív filmjeimet az itthoni nyák gyártáshoz. Hőálló, ( lézer nyomtatóba is használható ) írásvetítő fóliára nyomtatok. DE. Az egyszeri nyomtatásnál a toner nem fed rendesen, és ha azon keresztül világítom meg a P20 réteget, akkor hibbecsúf lesz a végeredmény. Porózus, lyukacsos, szóval használhatatlan. Ezért rá kell nyomtatnom még egyszer ugyanazt a rajzolatot, és akkor már fed rendesen, és kiváló lesz a végeredmény. És megint csak DE. Sajnos a nyomtató nem elég precíz, így amikor visszateszem a filmet, hogy nyomtassa rá újra a rajzolatot, nem mindig sikerül tökéletesen fednie egymást a két nyomatnak, így az a próbálkozás kuka. Szerencsére elég sok ilyen filmet sikerült szereznem megszűnt irodákból, ezért nem dőlök a kardomba. Nagyon sok nyák filmet készítettem már ezzel a módszerrel, és a nagy átlag az, hogy kb. minden második, negyedik próbálkozás lesz jó. Úgy tudok spórolni, hogy az A4 filmet, ha éppen nem sikerül jól a fedés fordítva teszem be, így egy film 2-4 próbálkozáshoz elég, függően a nyák méretétől. Nem hiszem, hogy ez a nyomtató tudna olyat, hogy a film kivétele nélkül újra rányomja ugyanazt. De ha találsz rá megoldást, akkor az engem is érdekelne.
Ne egy elrontott szón lovagolj, négy szín helyett négy alapszínt akartam írni.
Mindenféle hátsó szándék nélkül mert látom, nem érted: az eredeti kérdés arra vonatkozott, hogyan lehet sötétebb nyomatot készíteni egy normál nyomtatóval, pl. levilágításhoz. Suba53 kollégát is ez foglalkoztatja.
Na látod tudsz te ha akarsz tartalmasabban is fogalmazni.
Attól , nincs írva konkrétan az , hogy miért kellene a több réteg , attól még tudom , hogy mire kell Nyilván a topik címe is jelez valamit nem de ?? Viszont visszatérve a dologra ez a téma is jócskán ki lett már vesézve , csak vissza kellene keresni rá.
Én is végigjártam ezt az utat. (végül a P20-as szenvedéseimet feladtam (ami ugye ott kezdődik, hogy fújd le egyenletesen a nyákot ,szárítás stb.)). Megoldás az volt, hogy a közelben volt egy Ecoplan nevű cég aki átlátszó fóliára képes volt fekete rajzolatot felvinni.
Ha minden klappol gyönyörű nyákot lehet vele csinálni, de soha többet P20 (inkább kirágom)
Ha kinyomtatnád kétszer, akkor azt egymásra lehet tenni tökéletesen.
Nekem működött 5 éven keresztül, akkor neked is menne. Annyi a lényeg, hogy egymás alá mellé ne nyomtass, csak mindig egy rajtot és azt mindig ugyan oda a filmen.
Igen kicsit félreérthető voltam, a driver hekkeléssel. Az utasításait sem ismerjük. A vezérlő program a gyártótól származik. Nem foglalkoztam még ilyen fajta programozással.
Azt írtad, megoldahtó: Bővebben: Link. Mono lézernyomatóval hogyan lehet megcsinálni úgy, hogy jó is legyen mindig?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |