Fórum témák
» Több friss téma |
Lehet, hogy az általam feltett fotón nem lehet jól látni, de a neten fellelhető fotók és az emlékeim alapján most már biztos, hogy ez a készülék volt, amit kerestem. Azért köszönöm mindenkinek a segítséget. Üdv
Szia!
Nagy valószínűséggel szétszerelhető, az alsó fémlemezen átmenő fülek elfordításával. Ezt megelőzően a potméter középső tengelyét és a rajta lévő " műanyagtolókát" érdemes , és kell kenni./ esztergált fogpiszkálót+ vazelint javaslok, a nyitott részen kis mennyiségben bejuttatva./ Elméletileg szétszerelhető teljesen,de nem biztos az anyagok öregedése miatt az összeszerelése, Cseréni kell, talán még az amatőr boltban van. Bővebben: Link
Sziasztok,
Pár hónapja vettem egy egy Technics RS-TR232 Decket. Előtte éveket állt az eladónál használaton kívül, de szerencsére az újra beüzemeléssel nem volt gond, meghallgattam vele 3-4 kazettát az elejétől a végéig. Néhány nap után feltűnt, hogy időnként lejátszás közben egyszerűen kikapcsol a mechanika, magától lekapcsolja a lejátszást. Majd pár napja elkezdte gyűrni a szalagokat, és ekkor észrevettem, hogy ez amiatt történik, hogy a kétkazettás deck mindkét egységében csak a bal oldali tengely forog a kazettában. Még sajnos nem volt időm szétszedni, illetve most nem is vagyok otthon, de mire készüljek? Ékszíj? Vagy elkopott benne a speckó sárga fogaskerék? Köszi előre is!
Szia!
Igen, sajnos ez a fogaskerék lesz. Van már helyettesítője, eBay-ről rendelhető, vagy Pesten van egy műszerész, aki a minta alapján tud gyárival megegyező pontosságú, de attól még tartósabbat készíteni. A kikapcsolás másik oka egyébként a fejszán pozíciót visszajelző kis fémnyelves kapcsoló lehet - ha bizonytalanul vezet, néha megállhat a mechanika -, de az gyűrést nem okoz.
Köszi!
Az Árvillnál utángyártva forgalmazzák, van róla esetleg felhasználói vélemény? A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2022
Nem próbáltam még ezt a fajtát. Az biztos, hogy az említett szakinál kb. a duplája lenne a darabár..
Szia!
Én ezt szoktam ezekbe tenni, picit sárgásabb a fénye arról a kb. 8-9 V-ról, amit kap a trafóról, de cserébe örökéletű lesz. Ha fontos, hogy teljes fényerővel világítson (számomra nem volt az), akkor a motor +12V-jára is át lehet kötni éppen.
Miért nem teszel az izzók helyett LED-eket. Soha többé nem fog kiégni.
Ez sem rossz ötlet, de nincs kapcsolási rajzom így nem tudom, honnét vegyem az egyen feszt.
Sehonnan. Két - két nagyfényerejű fehér LED antiparalell kacsolva, előtét ellenállással. Nálam már sokéve így működik.
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2022
Mindíg montam én, hogy tanult embernek párja nincs! Köszi.
Világít, próbáltam én is , láttam a vibrálást, egem zavart.
Nem csak a vibrálás zavarhat egyeseket, hanem a LED vs. eredeti izzó színhőmérséklete, fényeloszlása. CT-506 nekem is volt, eszembe se jutott volna a szép analóg műszereit átalakítani,.
A motor kapcsai szinte biztos, hogy használhatók (az a + 5..10 mA nem fog túlterhelést jelenteni, az tuti), persze szintén előtéttel. De valóban nem lesz pont olyan a fényeloszlása (nem is a színhőmérséklet a gond, abból van hasonló), mint a vonalizzóé.
Ragassz mögéje egy este világito foliát, az még kikapcsolás után is orákig fog világitani, ha már 100 Hz zavar. Akkor moziba sem nagyon mehetsz, meg a TV-t sem nézheted.
Üdvözlet mindenkinek!
Orion SM 1025 deckel kapcsolatban kérdeznék, nem ismerem annyira ezt a típust. Bekapcsolás után a mechanika gyönyörűen működik, viszont a kimeneti jel illetve a kivezérlés jelző kb. nyolc másodperc elteltével kel életre. Engem ez kissé idegesít. Ez természetes jelenség ennél a típusnál vagy valami gubanc lehet vele? Ez a jelenség csak a ki-be kapcsolás után van így, közben működik rendesen, ahogy kell. Előre is köszi ha valaki tud segíteni.
Nagyon köszönöm a választ, így már nyugodtabb vagyok!
A 100Hz nem valószínű, hogy bárkit tudna zavarni, viszont a kétszer 50 már igen. Régebben számítógép monitorok javításával foglalkoztam és ránézésre meg tudtam különböztetni a képfrissítési frekvenciákat 60 és 85 Hz között. A 85-öt már állóképnek láttam, de a 75 még vibrált. Gyakorlatlan szem a 60-at, sőt, még az 50Hz-et is állónak láthatja, legalábbis szemből, mert periférikusan már más tészta, a perifériás látásunk felelős a mozgás detektálásáért, tehát sokkal gyorsabb, mint a fókuszált előre látás.
Igen, a mozi, ha analóg vetítéssel dolgozik, akkor zavarhatja az erre érzékenyeket, viszont az LCD tévék nem teljes képet frissítenek, csak képpontokat, tehát a panel 60Hz-es frekije csak azt jelzi, hogy ennyiszer képes egy adott pixelt megváltoztatni másodpercenként. Nincs teljes képfrissítés, mint az analóg tévéknél, ahol 2x25 félkép volt.
Ne menj bele, mert nagyon messze elvándorolsz a témátol.
Maradjunk abban, hogy a 2 LED 2x50-szer világit és valoban 100x szakad meg a fény másodpercenként. Ha ez valakit zavar ( ami nincs kizárva) akkor valoban komolyabb megoldásra van szüksége. De azért felmerül a kérdés, hogy kit is zavarhat ilyen villogás egy kazettás magno esetében, aminek inkább a hangjával kellene foglalkozni, és nem a benne levö müszer megvilágitásával?
Általában nem szokott probléma lenni nálam sem, de van egy "Acer AL1716" LCD monitorom, és mikor újratelepítettem a számítógépemet, egyszer csak éreztem, hogy kezd fájni a fejem. Megnéztem, és alapértelmezetten 60Hz volt a képfrissítés. Fel kellett tennem a monitorhoz driver-t, hogy felismerje a Windoows, így lett 75Hz opció, amivel már nyugodtan tudom használni.
Az érdekes, hogy van mellettem 60Hz képfrissítéssel képcsöves monitor is, de azt meg se érzem...
Hát igen, mert az alap különbség a müködési elvben van. A képcsövon a sugár nem szines, csak szines foszfor pixeleket világit meg, amiknek pontosan definiálva van az utánvilágitása ( már nem emlékszem pár ms volt, de nézz utánna, ha érdekel).
Az LCD, LED-n stb ilyen jellemzö már nincs, ott a meghajtoban kell definiálni meddig világit egy pixel. Ezért kellett a moziban is felgyorsitani a villogást, mert ott sincs utovilágitás.
Sziasztok.
Vásároltam egy Akai CS-F210 magnót. Fiatalkorom nagy részében egy ilyesmit (F21, F14, F110 vagy hasonló, már nem emlékszem) használtam. Szóval amolyan "múltidéző" szándékkal vettem. Leírás és fotó alapján rendezettnek tűnt, de mint kiderült, tévedtem. Egyrészt az audio csatlakozóit átalakították. Nem gond, van kábelem megoldani. A nagyobbik gond, hogy műszakilag teljesen "gatya". A kombinált fej iszonyatosan kopott. Még ennyire mélyen barázdáltat nem láttam. Ahogy azt sem, hogy a műanyag törlő fej elkopott volna. De itt az is megtörtént. Amúgy a törlő fejről a kábel is le van szakadva, ami nem csoda, mert a mechanika rossz részén volt átvezetve. Láthatóan valami "szaki" rendesen szétbontotta. Hiányzó csavarok, elnyírt csavarfejek, stb. Sejthetőleg a potik is el vannak tekergetve. Csak remélem hogy a vasmagok a tekercsekben nincsenek. Szóval jelenleg ott tartok, hogy bontom amennyire szükséges és próbálom tisztává varázsolni. Ezután számolnom kellene, hogy mennyibe fog kerülni redbetenni. Felmerült pár kérdés közben. Tudnátok esetleg tanácsot adni az alábbiakban? 1. Hol lehetne megfelelő kombinált fejet venni hozzá? 2. Hol lehetne megfelelő törlő fejet venni hozzá? (van másik magnóból megmaradt, az esetleg jó lehet vagy itt is impedancia helyesnek kell lennie?) 3. Hol lehetne megfelelő szíjkészletet venni hozzá? 4. Ránézésre sanszos, hogy idler is kellene hozzá. Legalább a gumi része. Ilyet lehet venni valahol? 5. Csak sematikus rajzot találtam a kapcsolásról. Lehetne valahogy szerviz könyvet szerezni hozzá pdf-ben, hogy mérni tudjak a panelen? 6. ... megéri vajon az egész művelet?
Én minimum megreklamálnám az eladóval, mert nem volt feltüntetve, hogy a készülék ennyire gyatra állapotban lenne ‒ vagy valamennyi pénzt kérnék vissza, és/vagy visszajuttatnám az eladónak és inkább vennék máshonnan másikat.
Persze, megfordult a fejemben nekem is, hogy reklamáljak, de aztán elvetettem a gondolatot.
Mivel már magam is szétbontottam, így nem volna etikus visszaküldenem. Inkább amolyan hobbi melónak fogom fel a dolgot. Ha sikerülne életre keltenem, az nagy élmény lenne. Hogy rendbeteszem-e tényleg vagy sem, majd kiderül. Lepucolva már kezd kicsit pofásodni. Mondjuk az is kiderült, hogy a kazettaajtó burkolat egyik tartó "pöcke" is le van törve és emiatt "lötyög" becsukott állapotban is. De ezen is segít majd egy kis kétoldalas ragasztó csík. Úgy tűnik, most egy roncs-derby járgányt próbálok forgalomba állítani Mindenesetre az biztos, hogy anyagilag nem éri majd meg a készülék tulajdonságait, de hobbi esetén ez nem is számít talán. Mint fentebb írtam, azért vettem csak meg, mert "múltidéző" számomra. Az komolyabb magnóim szerencsére rendben vannak. Szóval, lehet csak hobbiból fogom rendbetenni valamennyire. |
Bejelentkezés
Hirdetés |