Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Sziasztok!
Ma lettem kész a rádió adómmal. BA1404-es IC-vel működő sztereó adó. Elég sokat vacakoltam vele mert itt nem lehet hozzá alkatrészeket kapni. Külön köszönet lewi -nek és novak-nak! Számítógépre van rákötve és ami bent szól, azt sugározza ki, mikor az udvaron vagyok vagy a műhelybe, akkor is tudom hallgatni. (persze a cd-s rádióra is rá van kötve egy házilag készített erősítő és egy jóféle hangfal ). Gépen először elég rossz hangja volt, de annyi az egész, hogy a Windowsban a hangerőt leveszem a legkisebbre ami még halható, a winapban meg felhúzom maxra és nagyon fain lesz. És egyáltalán nem halk. A minősége kb olyan mint egy kázettájé, erre a célre tökéletes Pár kép is róla:
Szuperul néz ki.. Ha szabad megkérdezni, olyan RF hangolható tekercset honnan szereztél be hozzá? Én is épp tervezem építeni egy ilyet, meg is van minden hozzá, a tekercset kivéve. Persze megtekerhetném magamnak is, de így mégis szebb és egyszerűbb lenne a dolog..
Köszi!
Bár nemakarom reklámozni, de remélem nemveszi sértésnek hogy elárulom, a tekercs az Novaktol van. Házilag nemsikerült elkészíteni, ám ezzel nagyon szuper és beis bírom hangolni hogy hol fogjam be az adót.
Ezt ha jól emléxem Skori eggyik tesla tekercsének meghajtó nyákján láttam. Nekem nagyon tetszik. De kell is ez a megerősítés hisz 400W fok ott majd szaladgálni
üdv!
Csináltam egy 2LEDes áttűnéses villogót LM324-el.
A telcsi kamerája érzékeny a piros színre...
Szia!
Tök jó lett a kapcsi! Látom, neked sem szimmetrikus a halványulás.. nem baj, valószínűleg a kapcsolás miatt! gratulálok! egyébként örülök, hogy utánépítetted, mert a témáját én nyitottam, így látom, nem feleslegesen!
Köszi
Megtetszett a kapcsolás, ráadásul szinte mindenben van LM324. A halványulás "hiba" szerintem a tranyók különböző paraméterei miatt vannak. Kondit nem találtam 30µF-at, csak 33µF-at, de ez már mellékes.
Sikeresen utánépítettem Attila86 Spektrum analizátor II-jét. Minden pöccre indult, csak kicsit megdolgoztott a sok alkatrész. Még egy szép átlátszó dobozt kéne csinálni.
Grat a tervezőnek. :kalap:
Még egy kép és VIDEO
Attila ha nem egyezel bele weboldalad linkjének kithagyásán törlöm Idézet: „Minden pöccre indult, csak kicsit megdolgoztott a sok alkatrész.” Potyo, bele rakot mindent :kalap:
Még egy apróság. Minden ledröl le kelett csíszolyam a karimát, mert nem fértek másképp.
Szép halál! :bummafejbe:
Amúgy tettszik, szépen megcsináltad, grat!
Ejjha, ez jobb lett mint az enyém, komolyan!
Idézet: „Attila ha nem egyezel bele weboldalad linkjének kithagyásán törlöm” Dehogyis. Sőt ha megengeded akkor én kérnélek meg, hogy hagy tegyek fel pár képet a spektrum analizátorodról, IDE! A sávszűrő panelon úgy látom félreértetted a potik alatt lévő furatok célját. Azokat ki kell fúrni, hogy az összeillesztett áramkörben a trimmerekhez hozzá lehessen férni. Hiszen felülről nem lehet őket tekergetni a középső nyák miatt. Az oldalamon lévő beállítást segítő mp3-nak hasznát vetted? Szép munka lehetett mind a 100db led karimáját lecsiszolni! Írtam is az oldalamon hogy szögletes ledeket kell használni. Mindegy, így még jobban is néz ki, csak hát az a sok munka... Kíváncsiságból megkérdezhetem, hogy a 100db ledből nálad mennyi volt hibás? Nálam kb 4-5db. Idézet: „Potyo, bele rakot mindent” Értem a célzást. Igen, a középső panelba rakott bőven. Üdv.!
Megengedm persze. Csak ilyen ledet kaptam olcsón, de minidrill hosszabbítójába fogott fogászati maróval ment mint a karikacsapás. A lyukat rendeltetészerüen használtam (poti megint ezt kaptam olcsón) A ledekkel szerencsére nem volt probléma, csak két tipusú zöld keveredett össze, de a feleslegnek köszönhetően csak egyet kelett betenni. A többit interneten rendeltem. Kicsit kelett módosítsam az LM-nél a fesz osztót mert nem vezérődött ki teljesen. Mellesleg dot módba elég élvezhetetlen.
Sziasztok,
Kész lettem egy forrasztóállomással, melyet nÁnÁ kollega ajánlott, (a kapcsolási rajz innen származik). Gondoltam megosztok pár képet, de még a dobozolás hátra van. Remélem arra is marad egy kis időm.
Azannya! Szép lett... Csak 1-2 dolog: A ledeket kivezeted az előlapra ugye?
Az aljáról is mutatsz képet? Meg majd ha bedobozolod?
A ledek fölé fényvezető műanyag megy be a doboz elejéről, így az fogja kivezetni a fényt az előlapra,..
Persze a dobozolt változatról és az aljáról is csatolok képet. Semmi fotózás/vasalás, csak kézimunka
Ehhe, jó, hogy előkerült a téma: nemrég kellett volna valami műanyag rúdféle, amit fényvezetőnek tudtam volna használni, és körbekérdeztem pár helyen, de mindenhol csak bámultak rám.
Te mit használsz fényvezetőnek és hol lehet ilyesmit beszerezni?
Azt nem tudom, hogy hol lehet beszerezni a hétköznapokban. Nálunk a cégnél dolgoznak ilyen plexi, pvc, stb, stb anyagokkal és innen kértem a műhelyes fiúktól. De szerintem bármilyen átlátszó anyag, műanyag vagy bármi ami vezeti a fényt és megmunkálható, azt lehet használni. Vagy a legegyszerűbb ha veszel egy fél méter száloptikát, üvegszálat aminek az egyik végét a ledre, és a másikat akárhová húzhatod.
Szia!
Én 5mm es plexit-et ajánlok :yes: A hépházam elején is kb 2-3 mm es plexit van és elég szépen vezeti a fényt... vagy ha tudsz szerezni valami átlátszó müanyagot ami üvegszállal be van szőve az mégjobb (lásd újfajta jelzőlámpák) üdv!
Hűamindenit! Ennál már csak bedobozolva lesz szebb 5/5
Látom ötletesen használod ki a felesleges nyákfelületeket (kép258),
a barátnőd biztos örült neki Amúgy tök jó lett
Végre befejeztem a saját dcc rendszerem parancsközpontját. Megvan minden alkatrész, most kezdődik majd a marathoni programozás. Szép feladat ugyanis a gyári Lenz rendszerrel és az XpressNet-tel kompatibilisnek kell lennie
Direkt nem tettem a nyákra ISP-t, így az az ami rá van forrasztva.
Topi, ez csúcsminőség! Ennél szebb nem is lehet!
Bárcsak a kínaiak is tudnának ilyen minőségbe dolgozni..
|
Bejelentkezés
Hirdetés |