Fórum témák
» Több friss téma |
de, olcsóbb
de lehet, hogy van egy ismerősömnek ilyen...
Na meg van a dvi-vga átalakító!!!
egy haveromnak kettő is van, szóval ide adta köszi mindannyiótoknak a segítséget, hálás vagyok érte!!
Én úgy tudom hogy azért van két DVI kimenet mert az újjabb 2xxx szer 1xxx -es monitorokat csak két DVI kimenettel lehet meghajatani. Nem tudom hogy ez igaz-e de ezt olvastam valahol.
Hát ez szerintem hülyeség.... Inkább azért, hogy 2 monitort tudj egyszerre használni.
Én is ASUS dvd írót vettem, (szerintem ugyan olyan tipust mint a tiéd) rá van írva a dobozára hogy: extra bonus: white panel. Amikor otthon kibontottam akkor látom hogy nem is fehér hanem ezüst.
Nem tudom ki mondta, de hülyeség
Csak azért van 2 csati + a TV- hogy több megjelenitőt tudj használni. A fehér színű csati az elsődleges megjelenitő.
Idézet: „Nem tudom ki mondta, de hülyeség.” Én se, asszem valamelyik fórumon olvastam. Miért nem elég egy szabvány csatlakozó? DVI, D-SUB, USB, Fire-Wire, LPT. Már jojózi a szemem.
enyém fekete színű, de szerintem még kellett volna lenni benne egy fehér előlapnak, csak hát ugye kicsórták belőle...
hát akkor dugják fel maguknak
Bocsi de a DVI-csatin kijön az analog jel is egy egyszerű toldoval rá lehet dugni az analog bemenettel rendelkező monitort is.
nem -.-
összerakattattam Miskolcon a Darkcompban...
SZiasztok
Ilyen csatlakozóra szeretnék rákötni normál monitorkábelt. Van tippetek, mi ennek a kapcsolási rajza? Vagy legalábbis mi a csatlakozó neve? Köszönöm
Nagyonszépen köszönöm a gyors választ.
egy gondom még van. nem tudom a sima csatlakozó (asszem vga a neve)pontjainak a nevét. azt hol találom meg? vagy netán egy olyan leirást ami azt tartalmazza, a DVI mely pontjait kell összekötni a VGA mely pontjaival? Köszi
Az előbb linkelt oldal legalján, középen rányomsz a Back to index linkre és ott pedig a listában már választható lesz a VGA lákiosztás is.
Bővebben: Link
Ha laptop-ot Notebook-ot vasarol aa ember legyen HDMI kimenete ( ne csak VGA ) . Ha meg mar megvan a szamitogep akkor a monitor/TV -nek legyen VGA bemenete is . Egy VGA- HDMI vagy VGA -S Video stb adapter elegge draga ..kb..100 Euro .Jobb elkerulni egy ilyen koltseget.
Hali
Van egy nagy problémám. A videókártyámon csak DVI kimenet van viszont a monitorom egy régi 19"-os CRT (Medion vagy mi a márkája). Ha rádugom a monitorra a DVI-VGA átalakítót a monitor teljesen elsötétül és a led sárgán világít rajta. Ha valaki találkozott hasonló jelenséggel segítsen légyszí! Thx
Válts kisebb felbontásra, és úgy próbáld.
Hali!
Mennyi a képfrissítés? Nézd meg 60Hz-el, ha nem azon van. Jól összevan dugva? Nekem az volt a baj hogy kicsit "lötyögött" egymásban és ezért nem volt semmi kép.
Igazábol teljesen mindegy, hogy van beállítva. Ha a monitorból kijövő VGA kábelre rá dugom a DVI2VGA átalakítót akkor megy el a kép és nincs csatlakoztatva a videókártyához. :S nem vágom.
Hogyan akarsz képet kapni, ha nincs az átalakító a géphez kötve? Én sem vágom.
Üdv!
Meg tudna szánni valaki egy DVI-I - VGA adapter sematikus rajzával? Fontos lenne. Üdv, J
Helló!
Neked több szerencséd van mint nekem. Csak össze kell kötnöd a csatlakozók megfelelő pinjeit. Mellékelek kettő bekötést. Az azonosak összekötendők. 5 darab vezeték, plusz a GND ill. a csatlakozó fémteste.
Üdv!
Köszönöm a képeket, ezeket már ismertem. Engem az érdekelt volna, hogy a VGA ID pinek hova vannak a DVI-I-n bekötve az adapterben. Ebben is tudsz segíteni? Üdv, J
Megfogtál, pontosan nem tudom, és a mellékelt oldal szerint: http://pinouts.ru/all/VGA15_pinout.shtml , valószínűleg sehova. Illetve bizonyos kombinációkkal GND-re lehet húzni és szerintem ott lehet visszajelezni a videokártyának azt, hogy milyen monitort dugtak rá. mit supportál, és milyen felbontást támogat.Ű
Ezért becsapós a előbb csatolt ábra, mert a 4-11 nincs bekötve akkor nem érzékel monitort
Akkor sem érzékel monitort, ha a kártyán a VGA4 és VGA11-et a kártya GND-jébe kötöm?
Mert ugye a VGA az kevésbé finnyás, mint a DVI-I. Ha a színek és földjeik közt 75 ohm-t észlel, akkor ad jelet (szín + szinkron). DVI-I-nél ez nem elég. Ott bár látja az analóg megjelenítőt, de nem ad szinkronjelet. Egy VGA-SCART kábellel próbálkozom. Egy ismerősömnél DVI-VGA átalakítóval nem akart menni a dolog, de a monitorral jön kép. A kábel nálam natív VGA kimenetről jól működik. Igazából az eredeti kérdésem is arra vonatkozna, hogy mit kössek a kábelben, hogy a DVI-I oda is adjon szinkront, ne csak ha monitort kötnek rá. Talán 2.2K Ohm-ot a szinkronjelek és a szinkronföld közé? Üdv, J
Az első kérdésben benne foglaltatik a válasz is, vagyis, szerintem ha nem kötöd be akkor nem érzékeli a videókártya a monitort, és így jelet sem küld ki.
A DVI-I-vel semmi tapasztalatom sincs, így írni sem tudok róla. A többivel próbálkoznod kell, mert úgy látszik, hogy nem taposták még ki az utat hozzá, ez látszik a neten uralkodó információkból. Sajnos abból is, hogy vesz az ember valamilyen többnyire kínai átalakító kábelt, vagy csatlakozót, és nem működik... Lehet, hogy nálad is ez a helyzet a DVI-VGA átalakítóval.
A poén az, hogy monitorral oké a DVI-VGA adapter.
De igazad van, ezt nekem kell kideríteni, mert se a yahoo answers-ben, se az nvidia fórumban nem válaszolnak. Üdv, J
Teljesen értelmetlen. A DVI-n ki lehet hozni az analógot, az analógon a DVI-t viszont nem, a +1 DSUB meg nagyon macerásan fér már el, felesleges NYÁK-ot bonyolítani vele.. Az újonnan eladott monitorokon kevés kivételtől eltekintve van DVI, a többihez meg az a +4cm-nyi kitüremkedés az átalakító formájában, amit MINDEN analógos VGA-hoz adnak. Ha hiányzik, akkor bemégy egy számtek boltba és hozzád vágnak egyet. Ha pénzért, akkor mész a másikba. Mi nem szoktunk vele szórakozni, van egy zacskóval, ide is ingyen jött, ingyen is megy tovább.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |