Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Az oké eddig, hogy ezt az egyet kézzel megcsinálom, de a kész rajzon 30 db ilyen relét kell behuzaloznom. Mind a 4 felhasznált lábát!
Azért az már elég húzós kézzel...
Én az autorout után is szoktam igazítani !
a munka ugyan anyi !
Nézted a képet? Az a poén, hogy az összes többi láb behuzalozódik, csak a relé lábak maradnak ki, pedig ha megnézed simán be lehetne huzaloznia.
Valami konkrét probléma kell legyen a dologban, mér csak azlrt is mert a teljes rajzon is mindet kihagyja. Tudni kell, hogy ezt a relét kézzel alkottam, és lehet valamit nem jól csináltam!?
Na most aztán már tényleg egyértelműen látszik, hogy a relével van valami!
Csatoltam a relé alkatrészem lbr-jét, rázézne valaki szaki , hogy mi lehet a baj??
Na a DRC azt mondja, hogy off grid a 20-as layeren, és a relé 6db pad-re mutat.
Tulajdonképpen a pad furatait reklamálja, hogy nincsenek griden, ezért nem tudja bekötni. Mit lehet ilyonkor tenni? Mit állítsak át a design rulesban?
Nézd meg az alap libben a grideket, és aszerint szerkezd meg a saját relédet.
Melyik az alap grid? Mellesleg ha egszer ott van a pad akkor nem tehetem máshova, mert nem ott van a grid.
Nagyon hálás lennék ha a csatolt paraméterekre valaki megrajzolná a relémet. Ha valaki gyakorlott szerintem annak max 5 perc. A méretek mm-ben értendők!
Hát ezt az 5-ös eaglet sem tudom rávenni, hogy alkatrészlábhoz ne húzzon top oldali vezetéket, bár egyre jobb lett ahogy játszottam a costokkal, és megcsinálta autoroute-al az egészet, csak a nyákot kicsit meg kellett növelni, mert a kétsoros csatlakozó nagyon a szélén volt, a a második sorból alapból nem tudott vezetékezni.
Szóval a kérdés még mindig az, hogy kell kikapcsolni a top oldali vezetékezést alkatrészlábhoz.
Tulajdonképp csak annyi a gond,hogy nincs meg a relédnek a középpontja,amivel forgatni,áthelyezni,stb tudod. Te az egyik sarkát nevezted ki a közepe helyett.
Rakd le a padokat a középponthoz képest,és a külső körvonalaknak is az inch méret szerint rajzold meg. A legegyszerűbb,ha a gridet 0,05-re állitod.
Hali!
A képen a hangszóróknál látható alkatrész miképpen szerepel az eagle-ban? (ha szerepel)
A J1-re gondolsz? Az csak egy sima relé, az kapcsolja DC feszültség esetén le a hangszórókat az erősítőről.
Üdv
Egy kedves modinak ajánlanám hogy a 8045 és a 8128 hsz csatolmányait töröljék mert nem minden esetben működnek hibátlanul. Immár egy hete idegesítem magam eagle miatt mert egyik verzió se akar jól működni. Ami meg megy az meg éppenséggel nem enged bizonyos helyekre mozgatni alkatrészeket. Crackelve pedig rossz fájlokat ment el. :bummafejbe:
Na majd én küldök neked mindjárt valami jót...
Üdv.! Szerk.: Mi az e-mail címed?
Hi
Az emailom feki00[kukac]gmail.com Remélem segít
Itt is megköszönöm csak hogy ne higgyék azt hogy bunkó vagyok
Bocs, de most néztem meg:
A #8045 sz. hozzászólás csatolmánya egy kép, ami az Eagle hibaüzenetét mutatja (...illegal copy...). A #8128 sz. hozzászólásnak pedig melléklete sincs. Biztos, hogy erre a két hozzászólásra gondoltál?
Én voltam a hülye, rossz hsz számot írtam 8134 és 8049 tuti szám. Az első link a második csatolmány.
A progik arra valók hogy legalizálják a eagle fájlokat de nekem nem csak hibás fájlokat "generált". Azért gondoltam hogy törölni lehetne mert könnyen hazavághatja a fájljait az embereknek. Idézet: „A melléklet tartalmáért nem vállalok felelősséget, aki kipróbálta törölje 24 órán belül.” (Ezt az egyik, hivatkozott hozzászólásban olvashatod.) Ezek mind a 4.13-as Eagle-hez készültek. (Valamennyi, a környéken található linket, mellékletet töröltem.)
Köszi, így mások nem esnek abba a hibába amibe én.
A figyelmeztetést olvastam én is még van 5órám hogy töröljem
Megterveztem a kétoldalas nyákomat, de elbizonytalanodtam a nyomtatási rétegekben.
Csak furatszerelt alkatrészek vannak benne. Jól gondolom, hogy kell a: - bottom+via - top+via+pads Egyik nyomat ide, a másik meg oda a kétoldalas nyákon. De bizonytalan lettem, hogy melyiket kell tükrözni, ha minden beállítás defaultban van eagle-ben. Csatoltam a terv képét.
Ne tükrözzél semmit nyomtasd ki a piros és a két zöld
réteget majd a kék és a két zőld réteget a sólyom tudni fogja mit terveztél.
Minden oldalra nyomtass szöveget, és ugye a szövegnek olvashatónak kell lenni a megfelelő oldalon, tehát a top szöveg a top oldalon olvasható legyen és a bottom szöveg a bottom oldalon szintén olvasható kell legyen. Így nem tudod eltolni.
Jaj azt elfelejtettem mondani, hogy vasalásos módszerhez kell. Ezek szerint tükrözzem mindkét oldalt?
Azt hiszem igen, a lényeg, hogy vasalás után mind két oldalon rendesen olvasható legyen a szöveg.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |