Fórum témák
» Több friss téma |
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Nem lehetett senkit sem elérni, nem reagált az aliexpress sem rá, az élő ember sem segített semmit. Már akkor késő volt, amikor próbálkoztam. Ha nem mint "case open" intézed el a dolgod, nem érsz el semmit, és én második "case"-t nem tudtam nyitni... Az első pedig lezárult, mert a csomag még úton volt (vissza az eladónak), amikor én kértem a visszafizetést. Tanulópénz, és a szokásos: "mindenki átver mindenkit, senkiben sem szabad bízni"
![]()
Régen volt valami "Extended shiping time" vagy nem tudom hogy hívják...
A lényeg, ha csúszik a csomag, akkor kérvényezni kell és meghosszabbodik a szállítási idő, ezzel együtt a vita nyitásra adott időszak is, ha jól rémlik 30 nappal. Ezt mindenképp érdemes figyelni, és élni vele, ha közeleg a "vég"... Bár most nem látok ilyen gombot egyik rendelésemnél se, talán az eladónak kell írni ez ügyben. Mindenesetre én ilyenkor már egy héttel a lejárat előtt kértem a hosszabbítást (talán két vagy háromszor éltem vele), ami érvénybe is lépett. Esetedben akkor az utolsó napon belüli "Open disput" lett volna a megoldás ezek szerint...
Legközelebb megnézem majd...
Akkor sem, mert a csomag úton volt! Az más kérdés, hogy milyen irányba... Ha egy csomag úton van, nem kérhetsz rá pénzvisszafizetést...
Oly mindegy. Ha valami külföldről kell, akkor úgy is megvesszük... A többi meg politika, szóval nem ide való.
Minden árfolyamváltozásnál leírod? Bővebben: Link.
Velem többször eljátszották ugyanezt. Ha lehet kerülöm a postát, mint a tüzet. Maguk a postások mesélik a legjobb sztorikat, miért nem fognak semmit szállítani... Egyik nap mesélte a mienk, hogy kiszállított, jött a meglepetés-adó is mellé, amit se előre nem közölnek, se email, se sms, csak fizess. Nem volt pénz az ügyfélnél, másnapra újbóli kiszállítás, hogy át tudja venni. Nekem kiszállítottak 2db rs485-ös Arduino illesztőpanelt. A panelek ára úgy 5$ utólag rávertek még 1000Ft-ot.Nem az összeg a felháborító, hanem a módszer.
Üdv.
Nemrég rendeltem az alirol 3 ugyanolyan terméket egy eladótól egyszerre leadva a megrendelést. Miért 3x számolta fel a postaköltséget?
Kérdezd meg az eladót, erre ő tudja a választ. Sokszor van olyan, hogy mikor a mennyiséget változtatod, akkor a postaköltség is változik, de ezt a rendeléskor is látod.
Igen változik az összeg is sajnos nem vettem észre, 3 hétig éjszakás voltam és ma reggel van az első napom itthon nappal.
Ezt a "trükköt" szokták arra alkalmazni, hogy kompenzálják a termék ellenértékét. Az alapár olcsóbb valamivel, mint másoknál, de azt ráteszi a postaköltségre. Ilyenkor a postaköltség úgy van beállítva neki, hogy valamekkora összeggel növekedjen, mikor több terméket teszel a kosaradba. A kiszúrás, hogy a darabszám csökkentéssel viszont nem mindig ugyan úgy csökken a díj, mert esetleg közben hozzáadáskor szolgáltatást is vált (pl. ali super saving eco akármiről átvált ali standardre, de vissza már nem).
Sajnos a kettőt együtt kell nézni, ez nem olyan, mint a dealextreme, ahol egy összeg felett ingyen küldték a csomagot... (csak mióta az ali jelentősen több terméket és olcsóbban ad, azóta nemigen járok a dx-en, így nem tudom még mindig így megy-e a postázásuk, de évekkel ezelőtt még talán 20$ felett ingyen küldték trackinggel)
Ha visszaállítod egy darabra, és ráfrissítesz az oldalra, visszaadja az olcsóbb postázási díjat is.
Érdemes megnézni hány darabig tart az olcsóbb szállítási díj, és annyit rendelni. Ha több kell, akkor két/három tételben... A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2022
Legközelebb rendelj egyesével, egy két nap eltolással...
Kérdés megéri e, ha a posta elkapja mindhármat, és *** szórakozik vele... A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2022
Moderátor által szerkesztve
Akkor legközelebb pihenve rendelek nem félálomban. Dettó így volt, a posta költség emelkedett de nem arányosan hanem olcsóbban. De akkor is remek dolog. Amúgy nem igazán volt máshol az a termék. Vagyis igen de még így is drágább volt vagy nem jól kerestem. Bár még igy is elég jó árban sikerült megvenni a power bank házakat. 14 darab 21700 fér bele még ha tönkre is meg az elektronika benne akkor sem gáz mert átépíthető könnyedén. 14300ft 3 dobozért és az elektronikáért nem nagy pénz.
Régi motoros Az áfát meg kellett már előre fizetnem. Azaz elvileg nem lesz a postának dolga vele. A kapott számán is látszik a tax 27%
Szerinted a postát érdekli, hogy Te már befizetted az Áfa-t???
már többször jártam úgy, hogy nem küldtek emailt, hogy fizessem az ügyintézési díjat, inkább egyől az emelt összeget kérték, és még az ÁFA-t is fizethettem ki újból ( Az áfás összegre) ... Arra hivatkoztak, hogy valamit a kis kínai rosszul töltött ki! Na mondjuk az is igaz, hogy jött meg úgy pár csomag hogy a posta nem is látta! ( így nem is kellett t rá fizetni semmit!)
Akkor buktavári megy vissza a csomag és nem fizetem ki. A pénz úgy is visszajön csak utazik egyet
![]() Sőt ahogy áll a dolog még többet kapok vissza mert euróban fizettem. A hozzászólás módosítva: Júl 18, 2022
Hacsak a nyomkövetés nem jelzi, hogy a csomag megérkezett a helyi postához, de te nem vetted át.
Remélem olvastad az én esetem, amikor ilyen módon buktam kb. 40Eurót...
Valami rémlik hogy visszafelé tartott a csomag amikor megnyitottad a reklamációt. Azt le is lett zárva.
Igen. Tehát ne túl hamar nyiss ügyet, de ne is csússz ki a határidőből. Nekem csak egy lehetőségem volt ügyet nyitni. De ha felszívódik az eladó a 2-3 hónap alatt, ugyanúgy gondod lesz.
Most már egészen biztos, hogy balhé Budapesten van. Ismét eltünt egy kis csomag a budapesti elosztoban ( sajnos nem tudom, hogy a postán a vámon vagy az aliexpress budapesti raktárában).
Söt olyan dolgok is megtörténtek, hogy rendeltem hat kis csomag aproságot ( az összes nem volt 100gramm sem ), amit Kinában egy kis zacskoba csomagoltak ( van rola kép). Számomra érthetetlen okok miatt a zacskokat Budapesten kicsomagolták 6 bol 4 et átcsomagoltak 2 kis boritékba. Ezek meg is érkeztek budaoesti feladoval a maradék 2 eltünt. Természetesen a két uj csomagocska uj számot kapott. A jelenlegi szállitmány valahol megakadt a postán vagy a vámon. Az aliexpress mint kiszállitottnak deklarálta és lezárta az ügyet ezzel eltünt a tracking number is, ugy hogy reklamálni sem tudom. A felado elméletben tudja, neki meg azt mondják, hogy ki lett szállitva. Ilyen balhém csak a magyar elosztoval történt.
Hasonló nekem is volt, de nem ali, hanem ebay-ről rendelt teljesítmény-ellenállás témában, rendeltem vagy 10 darabot, és szétszakadt valahol. A posta átcsomagolta, és 1 ellenállattal kevesebb volt. Nem hiszem, hogy az egyik postásnak pont egy 3 Ohm/100W ellenállás kellett volna, és nem is balhéztem velük, mert ott volt az eredeti csomagolás is, láttam. Nem is tudom, hogy ezt a feladó mégis hogy gondolta, valami pukis fóliazacskóba bedobált vagy fél kilónyi szögletes és kivezetéses vackot, persze hogy kivágta az egyik előbb-utóbb...
Az esetemben miniatür szögecsek voltak. Azok még a vékony foliát sem tudják átszurni. Szoval az kizárt, hogy a csomag ut közben szétszakadt volna, ezért nem világos ki és miért csomagolta át és vesztette el a szállitmány 1/3-t. Csak az biztos, hogy Budapesten történt.
Mivel a trombitás holló nyugdíjba ment,így a szarka vette át a placcot csillogó szemekkel...
Üdv.
Úgy rémlik hogy meg lehet nézni hogy mennyit kell fizetni a külföldről vásárolt áru után az adót vagy előre beküldeni a papírokat. Javítsatok ki ha nem így van.
Jó hír!
Ma kaptam egy illatos levélkét, tehát megvan az 5 db nyáklapom, jún.29.-én a magyar határra érkező csomagocskám. Tegnap egy ugyanilyen tartalmú mail is jött, értékelem a dicséretes buzgalmat. Lemásoltam, fotóztam amit csak lehetett és elküldtem a tekintetes Hivatalnak. Most én tekinthetek a pénztárcámra és még a csomag is megjöhet, amilyen szerencsés vagyok... Olyan sokára jön, jött meg, hogy nem csodálkoznék, ha ajándék alkatrészekkel be is ültették őket. Körmükre nézek ez esetben, nem ám kiszúrják a szemem valami ócska alkatrészekkel. Ui: A május közepén gyártatott, kifizetett áru a külföldi pénz lengedezése miatt mos többet ér forintban, de jó. ![]() A hozzászólás módosítva: Júl 28, 2022
Üdv.
Megjött a csomagom is meg nem is. Érkezés előtt derült ki hogy a futár bent hagyta a depoban/másik kocsira került mint kellett volna. Úgy érzem ebből problémás csomag lesz. Ki mire tippel? Törés, szakadás, eltűnés vagy esetleg tényleg emberi mulasztás történt? Viszont a vámon simán átlépet.
Találós kérdés! Aliexpressen megrendeléskor mit választottam, honnan szállítsák, és mennyi vámot/ kezelési költséget kellett fizetnem?
"Segítségül" a nyomkövetési infók: Csomagolás állapota: Kézbesítve (7 Napok) Ország: Kína -> Magyarország Célállomás: Feladás: 2022-08-04 09:31 Szállított 2022-08-04 07:13 kiszállításra vár 2022-08-04 06:54 kikötőbe befutó 2022-08-03 15:40 hub scan (hub scan) 2022-08-03 15:35 elektromos hangleszedő 2022-08-03 15:05 szállítás helyi futárnak 2022-08-02 09:20 NL, Megérkezett a sort létesítménybe. 2022-08-02 09:20 Amszterdam, Amszterdam, Hollandia, Megérkezett a sortüzelőhelyre. 2022-08-01 19:40 Az egyedi vámkezelés befejeződött 2022-08-01 13:56 Megérkezett a rendeltetési repülőtérre 2022-08-01 09:11 Indulás a származási repülőtérről 2022-07-30 16:07 KÍNA, Érkezés a nemzetközi repülőtérre külföldre 2022-07-30 14:07 Sanghaj, elhagyott létesítmény a feldolgozó központban 2022-07-30 07:46 Sanghaj, elhagyott létesítmény Sanghajban 2022-07-29 00:27 Sanghaj, megérkezett a Sanghaji Rendezési Létesítménybe ====================================== Megfejtés: Franciaország! Semmit sem kellett fizetni, (futár hozta, előtte telefonált, 23 Eurós vásárlás, ingyenes szállítás) Jelentkezzen aki érti, hogy van ez! ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |