Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Te tudod a tipusát, neked van hozzá gyári specifikációd a gyártótól. Én honnan tudnám így általánosságban vajon mivel kínlódsz?
Mi lenne neked a válasz? Egy 48V-os ki tudja mit, kínozol 12V-ról(lehet nem is mikrofon az)és az lenne a JÓ válasz, hogy ugyanúgy kell szólnia 12V-ról is? Számomra ez meg nem kérdés volt, úgyhogy én befejeztem
Amúgy a gyártótól megkérdeztem, és azt írta, 9V-ról működik 70mA-t fogyaszt 48V-on. Ezt lehet elírták. De ebből sem derül ki, hogy 12V-on halkabb-e.
Próbáltam megtudakolni a szerzőjétől, hogy milyen képleteket használ, de kitért a válasz elől.
Nem. Az lett volna a válasz, hogy halkabbnak kéne lennie, vagy nem kéne halkabbnak lennie. De te NeM TUDOD, ahogy én sem... Ezért nem válasz...
Valaki akinek van fantomtápos mikrofonja, és ki tudja próbálni alacsonyabb tápfeszültséggel, az meg tudja állapítani, vagy már megtette rég, és meg tudja mondani.
"A legtöbb mai, modern kondenzátor mikrofon kapszula nem igényel ilyen magas tápfeszültséget, s már pár Voltról (3-9V) is tökéletesen működnek."
Már fentebb linkeltem
De én meg azzal kezdtem, h 12V-on, konkrétan milyen kapcsolással, halk, és nem jó...
Mikor teszed már fel a ki mit építettbe? Ennyi idő után legalább mulatnánk egy jót…
Soha.
Várd meg, biztos lesznek akik kibelezik a 100 ezer forintos studió mikrofonjukat, hogy kipróbálják neked 12V-ról, ami egyáltalán nem fogja azt jelenteni, hogy a te titkos gyártmányú kínai mikrofonodra is vonatkozik-e az eredmény, hisz még a gyártó sem tudja
Nincs értelme a mondataidnak. Vagy legalábbis nincs összefüggésben az én írásaimmal...
Igen. Nekem megvan papíron is, meg PC-n is. Anno a bibliám volt. Ezért is gondolom, hogy a kezdők számára ez egy alapmű. Érthetően fogalmaz, minden részletre kiterjedően magyaráz, tankönyvként is használható simán.
De nem értem, hogy miért kell megsértődnöd... Az, hogy a kérdésre nem tudsz választ adni, az kétségtelen. Ha nem tudom meg a válaszodból, amire kíváncsi vagyok, mert nincs benne, miért kell előadnod, hogy én vagyok a hülye?
És amit nem tudsz miért nem vagy képes úgy írni, hogy szerinted? Én csak átlátom, hogy te se tudod... Miért kell erőltetned a hited?
Idézet: „miért kell előadnod, hogy én vagyok a hülye” Te szoktad előadni, hogy: "Mindenki az mondja hogy hülye vagyok." Te mantrázod ezt folyamatosan. Nem vitatkozom, biztosan így van, ha ennyire bizonygatod.
Valahogy akkor neked se sikerült egyetlen alkalommal sem értelmezned a mondataimat, amiről nem én tehetek.
Tiszta nevetség, hogy egyiken se tudjuk, de ti vitát csináltok abból, hogy de igen, ti tudjátok, miközben leírtátok, amit írtatok, amiből egyértelmű, hogy nem...
Újabb kör a mikrofonnal?
Jelenleg mekkora feszültségről használod? Csak tudsz szerezni, vagy barkácsolni egy 48V DC körüli kis tápegységet, nem? Vannak elektronikai alkatrészeid, szoktál építeni ezt azt? Ha nincs, rendelj a HESTORE-ból egy 48V-os tápegységet, és máris megkapod a választ. Meghallgatod a jelenlegi táppal, majd rákötöd a 48V-ot, és egyből hallod a különbséget, ha van.
Ln olyantól várom a választ, aki tudja... Ha nem tudod, nem tőled...
Ha már megkérdeztem nyilván felmerült bennem, hogy ha lenne tápom, tudnám a választ.. az, hogy ez neked nem esik le, a te szegénységi bizonyítványod.
Én csak abban akarok segíteni, hogy te ezt hogyan tudnád önmagad számára egyértelműen tisztázni.
Akkor nem kéne idegeskedned a számodra nem megfelelő válaszokon. Összerakod, meghallgatod, és ha jó fej vagy, még beírod ide is a tapasztalataidat, hogy másoknak már ne kelljen ezzel vesződnie.
Ha ezt akarnám csinálni, nyilván nem kérdezném meg...
Ezért mondtam, hogy szerezz egyet, meg is adtam a linket. Az meg a te szegénységi bizonyítványod, hogy itt a halálba szekálsz mindenkit, aki nem a neked megfelelő választ adja.
Ez egy elektronikai hobbi fórum. Nem ördögtől való egy olyan tanács, hogy építs egy elektronikát.
Azért mondtad, mert rosszindulatú vagy, és unatkozol... Ne legyél már a pénztárcámban!
Én vagyok a hülye, hogy még szóba állok veled, de megérdemlem.
De tanultam a leckéből, többet neked soha semmilyen kérdésedre nem reagálok, még akkor sem, ha tudom a választ. Ég veled.
Amúgy is csak akkor válaszolnál, ha nem tudod... Vagy ha tudnád is azt mondanád, hogy te tudod de nem mondod meg.
A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2022
Nem vagyok megsértődve, a kérdés pedig attól válik komolyan vehetővé, ha konkrétumot tartalmaz, jelen esetben minimum a tipust! Kicsit abszurd, hogy lecseszel itt mindenkit, miközben szerencsétlenkedsz valamivel amiről azt sem tudja senki, hogy micsoda.
Látnok nem vagyok, a választ pedig megkaptad szakirodalomból ollózva. Ha nem tetszik akkor az magánügy! Más jótanács nem maradt, vidd el valakihez aki konyít valamit az elektronikához |
Bejelentkezés
Hirdetés |