Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3438 / 3599
(#) szs válasza antiktelefon hozzászólására (») Okt 12, 2022 /

Ezt kár volt.
Semmi gyűlöletkeltés nincs abban, hogy kimondtuk: a szolgáltatás árát ki kell fizetni valakinek.
Én elhiszem, hogy nem tetszik a reklám. De ha a reklámot feladó fizet helyettem, akkor én azzal fizetek, hogy látom.
Ha pedig fizetem a youtube-ot, akkor nem a reklámot feladó fizet helyettem -ebben az esetben nem kell nézzek reklámot.
(Én mondjuk nem fizetek elő, de nem is háborgok a reklámért. Mondjuk, nem is éjjel-nappal youtube-ozok)

Mert itt nem arról van szó, hogy ki segít ingyen másokon. Egy szolgáltatás használatáról -amit lehet használni "ingyen" is, ha reklámot nézel. Ez nem oly felháborító.
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2022
(#) antiktelefon válasza szs hozzászólására (») Okt 12, 2022 /

Nem volt kár. Nem azt mondta, más kárát kívánta. Reklám nem nézés az 2-4Ft kiesés legrosszabb esetben, ki nem fizetett munkák több tízezres mértéket jelentenek.
Tv-t is elég nagy mértékben a reklámok miatt nem néznek emberek, főleg a fiatalok és azért nem is újítanak már rajta, veszett ügy. Bizonyos csatornákra előfizetsz és kapod a reklámokat. Más csatornákat adóból tartják fenn, ott is kapod a reklámokat, fizetsz azért, hogy reklámot nézhess bárhogy is.
Youtubeon sem más, minden igazi videós rak integrált termékmegjelenítést, szponzort, reklámot a videójába.
3-4 ezer feliratkozósok is. Amivel lényegesen jobban keres. Az időd úgy pazarlod, ahogy akarod, de amikor egy kis podcastban 3 neves márka a reklám, akkor nem fogom a reklámok miatt sajnálni és ők is tudják. És a kínai cégek és az Amazon különböző szolgáltatásai nem válogatnak, amíg a videód nem ütközik az elveikkel, fizetnek örömmel a reklámbetétért. (És megsúgom neked, vannak fejlesztések, amikkel a videóba integrált reklámok is átugorhatóak, na majd ha elterjed és a szponzorok elkezdik a videó adott szegmensének a megtekintését alapul venni és nem a megtekintést/kattintást, akkor majd ennek lesz jelentősége.) De akkor élvezd a minigyurcsány meg hüvelygomba és hasonló reklámodat amikor mobilinteretről gyorsan valamit meg akarsz keresni egy videóban. Kettőt, hármat egymás után.
Vagy amikor ünnepen be akarsz nyomni egy zenét, biztos mindenki értékelni fogja a másfél perc reklámot.
De még jó, hogy minden egyes pendrivera fizethetem az artisjus díjat, amin csak a saját cuccaim vannak...

A youtube pedig NEM SZOLGÁLTATÁS. Az eredeti szlogenjük broadcast yourself.
És tudodmit, amikor huszadjára látom a videóban a jlcpcb vagy nextpcb vagy hasonló reklámját, akkor sokkal kisebb eséllyel pörgetem át, mint a videó előtti tömény politikai szemetet, gyógyszerreklámot meg mi van mit.
És kreatív videósok szkecseket csinálnak a reklám részből, esetleg a videó storylinejába integrálják olyan szinten, hogy ne pörgesd át, mert elvesz a videó értékéből. Így kell a reklámot csinálni, nem midroll ad-ot benyomni a videóra és mellé még jumpcuttal belerakni a saját szponzor szegmenst is.
(#) szs válasza antiktelefon hozzászólására (») Okt 12, 2022 /

Az csak sarkított hasonlat volt, csak azt akarta ő is érzékeltetni, hogy ha valamit pénzért ajánlanak fel, azt ki is kell fizetni.
Mint ahogy te is sarkítottál, mikor pár cent kiesésről beszéltél. De (például) a buszon jegyet nem venni is cak párszáz forint kiesés. Hát, nem. Azt ki kell fizetni. Vagy én, vagy más helyettem (volt olyan munkáltatóm, amely 100%-ig kifizette még a helyi buszt is).
A youtube igenis szolgáltatás, méghozzá ők minősítik annak, a fenntartója. Az, amelyik közben (más) ingyenes szolgáltatást is nyújt.
Tudod, ha veszek egy buszt, és az első tíz évben ingyen felveszek bárkit, majd utána már csak pénzért, akkor végig szolgáltatást nyújtottam, csak egy ideig promócióztam. Aztán is nyújtom, csak valaki ki kell fizesse.
(#) antiktelefon válasza szs hozzászólására (») Okt 12, 2022 /

Nem sarkítottam. Keress rá youtube ad pay per view. De most kérdezem ismerőst, konkrét adat mindjárt jön.
(#) antiktelefon válasza antiktelefon hozzászólására (») Okt 12, 2022 / 1

Elmúlt 28 napra vetített reklám megjelenítésre vonatrkozó mutató 1380Ft/1000 vagyis kemény 1.4Forintot ér a reklámnézésed. Magyar közönségről van szó, demográfia és mindenféle egyéb google által meghatározott dolog adja ezt, USA megtekintés például sokkal többet ér A boltban bármi vásárlásánál ennek többszörösét kerekítik mindenfele.
(Az RPM meg 487Ft, vagyis 1000 megtekintésenként járó pénz)
(#) SzervízMacska válasza antiktelefon hozzászólására (») Okt 12, 2022 /

Engem konkrétan nem érdekel, nem turkálok mások zsebében. Teljesen fölösleges azzal példálózni, hogy egy hirdetés milyen keveset (nem) fizet. Például ez az oldal is, ahol épp okoskodsz, azért ingyenes, mert reklámokat jelenít meg. Ingyen ebéd nincs, valamilyen módon mindenért fizetni kell. Aki meg bliccel, az tolvaj. Összegtől függetlenül…
(#) elactrofan válasza Gafly hozzászólására (») Okt 12, 2022 /

köszi, de az azúrba nem tudok bemenni munkaidő ütközés van:
de a munkahelyemhez közel van egy barkácsbolt ott tudok venni tegnap meg érdeklődtem.
elvileg 350ft/0,5kg
(#) granpa válasza elactrofan hozzászólására (») Okt 12, 2022 /

Azúrban van, ~2 eFT/kg, de kimérnek 10 dg-ot is. (hát nem "ócsó")
A ~700 FT/kg jó ár. Keressem elő a drótokat?
(#) Skori válasza antiktelefon hozzászólására (») Okt 12, 2022 / 4

Idézet:
„Tv-t is elég nagy mértékben a reklámok miatt nem néznek emberek, főleg a fiatalok és azért nem is újítanak már rajta, veszett ügy....”
Pontosan! Lassan 10 éve nem tv-zek, és nem is hiányzik. Ha a youtube-ról nem lehetne kiszűrni a reklámokat, akkor simán lemondanék arról is, ott rohadjanak meg a reklámjaikkal együtt, felőlem csődbe is mehetnek, kicsit sem sajnálnám őket...De persze mindig akad aki, attól érzi magát korrektnek, ha fizet, vagy ha megnézi a reklámot, hogy szegény google, meg youtube meg tudjon élni. Ez nem baj, erre is szükség van - így teljes minden. Persze nem kell meggyőzni senkit, aki akar, és tud is tenni, az nem néz reklámot, a többiek meg hadd nézzék, nekik ennyi agysorvasztás már eleve nem okoz további számottevő romlást.
(#) Topi válasza antiktelefon hozzászólására (») Okt 12, 2022 /

Csak erre az egyetlen egy, teljes tájékozatlanságodból eredő részre szeretnék reagálni, másban a vitátokba nem szeretnék beleugrani:

Idézet:
„Ja, hogy le lehet tiltatni a politikai videókat az adsense fiókban, csak azok fizetnek "jól"?”

A múltkori "tépapa" felhasználó által írt téboly után újra beleástam magam a google adsense finomhangolásokba. Ugyanis a HE-n minden politikai kategória tiltva van és volt is.
A közelmúltban változott az adsense rendszere, és onnantól Magyarországon nem lehetséges a hirdetések letiltása politikai témakör alapján. Rengeteg témakör van, amit be lehet állítani, de pár hirdetési kategória nem tiltható Magyarországon / magyar nyelvű hirdetésnél.

Bővebben: Block sensitive categories in AdSense - Supported languages

De ha ez még nem lenne elégséges, hogy technikailag nem biztosít már rá lehetőséget a Google hogy letiltsd a politikai hirdetéseket, akkor információként írom, hogy rengeteg politikai hirdetést jelentettünk már be a google felületén, mert főleg a magyar választásoknál fake kategória besorolással, direkt rejtett linket tartalmazva közöltek politikai hirdetéseket.

Legutóbbi, amire egyébként "tépapa" reagált, azt később megtaláltuk, és egy magánszemély facebook fiókjára mutatott a hirdetés (valójában szintén fake fiók), ami minden DK-s árnyékkormány posztot megosztott saját üzenőfalán.

Szóval én csak reménykedni tudok, hogy magyarország is bekerül a google-nál azon országok közé, ahol a teljes "érzékeny kategóriák" lista elérhető, és tényleg ki lehet valósan tiltani a politikai hirdetéseket. De persze ehhez az is kellene, hogy a hirdető betartsa a google hirdetési szabályzatát, mert az például az előbb leírt trükközést amúgy kifejezetten tiltja, de gondolom a hirdetőnek elég addig futnia a hirdetésnek, amíg szabálysértés miatt fel nem függeszti a google a hirdetői fiókját, és gondolom ahogy fake facebook accountra mutatott a hirdetés, úgy a google hirdetési fiók mögött sem valós személy van, szóval 12 perc múlva készül egy új fiók.
Nagyon nagy mamut a google, simán napokig tud futni egy szabálysértő hirdetés mire tudnak lépni, az az idő valószínűleg a szabálysértő hirdetőnek bőven elegendő.

Elképesztő mennyiségű munkát igényel a politikai hirdetések URL alapon való tiltása (jelenleg csak és kizárólag ezt a lehetőséget adja meg a google a megjelenítőknek, hogy szűrjék a hirdetést). És még mielőtt egy újabb butaság kelne szárnyra, nem, a hirdetés megjelenítő nem tud szűrni hirdetéseket az alapján, hogy mi mennyit hoz a konyhára. (Ellenkezik a google licit alapú policy-jével, ezért nem is ad lehetőséget rá), nagyon nagy butaság azt írni, hogy azért van valahol politikai hirdetés, mert az többet hoz. Mivel a hirdetések díjazásának 99.99% CPC alapú, ezért az adsense hirdetés megjelenítésből még senki nem vett teslát, vagy mustangot (az olcsóbb...)

disclosure: minden politikai információ amit itt megosztottam tényeken alapul. Még mielőtt valaki következtetéseket von le bármiből is, a történetet akkor is megírtam volna ha a hirdetést A politikai nézet indította, vagy ha B tette volna is.
(#) Skori válasza SzervízMacska hozzászólására (») Okt 12, 2022 / 2

Jelen oldal azért működik, mert vannak akik értékes, hasznos hozzászólásokat írnak - ingyen. Ha ők nem lennének, akkor ez az oldal sem lenne sehol (a reklámoktól függetlenül). Ugyanakkor, a fent említettek közül (és a többi felhasználó közül is) jónéhányan blokkolják a reklámokat. Viszont ha nem lennének ezek a felhasználók, akkor az oldal sem - tehát mégiscsak szükség van rájuk...
(#) elactrofan válasza granpa hozzászólására (») Okt 12, 2022 /

Köszi de nem, megoldottam.
(#) jani1987 válasza szs hozzászólására (») Okt 12, 2022 /

Ha ez így van akkor kérem a hozzászólásom törlését. Rendben?
(#) szs válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 12, 2022 /

De miért kéred (megint) tőlem? Nem én fogom törölni.
Én csak megjegyeztem, hogy ezt sokadszorra kérdezted me, és többször kaptál rá több választ. Semmi bajom azzal, hogy kérdezel, sőt! Csak ezt már ne
(#) Ódenka hozzászólása Okt 12, 2022 /

Én valahogy le, ki vagyok maradva... Operát használok sok éve, nekem 1 évben 1 sincs talán olyan, hogy kéretlen hirdetés. Talán 10 évnél is több, hogy ezen oldalon a jobb szélen reklámok voltak.
Aztán a fiam valamit vakargatott a beállításokon és nincs azóta egy sem. Nem tudom, mit csinált...
De olyan, hogy jutubon megnéznék valamit és reklámok jönnének? Mindennap programom bizonyos műsorismétlések megtekintése - így én nem is értem, mi a probléma, komolyan. valamit rosszul csinálok? Néha valamilyen tartalomnál megró az illető oldal, ha ad blockot használok, akkor nem szeret, de könnyen kihevertem és viszont nem érdekel az a tartalom...
(#) nagym6 válasza Skori hozzászólására (») Okt 12, 2022 /

Folytatva: nem csak szenvedünk a töménytelen reklámtól mindenhol, hanem ki is fizetjük a termékek árában benne van.
(#) Macsek71 hozzászólása Okt 12, 2022 /

Én attól tudok dühöngeni ha :
-"hír-portál" oldalon nagyon érdekesnek tűnő cikk - egy 15 másodperces videó, de előtte meg kell nézni egy legalább 30 másodperces reklámot ...
-lassabban töltődő oldal esetén meg kell várni míg a mozgó reklámok megjelennek, majd elolvashatom amiért kattintottam ...
-telefonon fordul elő : oldal görgetése közben felüvölt egy reklám ...

És arról nem beszélve, hogy nem korlátlan NET-csomag esetén minden letöltött bitet ki kell fizetni -> a reklámot is
(#) Rosszmáj hozzászólása Okt 12, 2022 /

Más téma jöhet?
Van-e valakinek kb. aktuális ára homlokzati hőszigetelés munkadíjáról, illetve egy szakképzett ember (vagy x fős brigád) mennyi idő alatt végez 90m2-rel?
(#) Gafly válasza Rosszmáj hozzászólására (») Okt 12, 2022 /

Nyugdíjas barátom eljött meghegeszteni a kiskaput.
Nekikészültünk, leszedtük a kiskaput.
Egyszercsak megjelent a szomszéd előtt egy Lada utánfutóval, rajta egy betonkeverő.
Ladából kipattant a brigád, egyik nekiállt a betonkeverővel csinálni az anyagot. Másik hordta a talicskával. Másik három tolta fel a falra, egyik alul guggolva, a másik középen állva, a harmadik meg felül létráról.
Mit mondjak, mi még javában hegesztettük a kiskaput, amikor már elvonultak.
De ez csak a nemesvakolat volt...
Szomszéd pár hónapig csapkodta fel a hungarocellt egyedül, jól el volt vele...
(#) Udvari Zsombor válasza antiktelefon hozzászólására (») Okt 13, 2022 /

Idézet:
„Tv-t is elég nagy mértékben a reklámok miatt nem néznek emberek, főleg a fiatalok és azért nem is újítanak már rajta, veszett ügy. Bizonyos csatornákra előfizetsz és kapod a reklámokat. Más csatornákat adóból tartják fenn, ott is kapod a reklámokat, fizetsz azért, hogy reklámot nézhess bárhogy is.”
Én még nézek tévét, bár jobbára csak rajzfilmes csatornákat, meg néha a "Discowery Science"-t a "Hogyan készült?" miatt. Sajnos kissé elharapóztak a reklámok, ez ellen nem lehet mit tenni. Addig jó egy csatorna (szerintem), amíg kizárólag a műsorok között tart reklámblokkot és nem közben többször is (mint pl. RTL meg TV2). Pár csatornánál még az is taktika, hogy a stáblistát le sem adják, csak megjelenítenek egy összegző képernyőt a címmel, rendezővel és forgalmazóval, mintha még ezzel is adásidőt akarnának megtakarítani.
Van olyan ismerősünk, akiknél már nincs otthon tévé előfizetés, csupán "streaming" szolgáltatók elérésére használják az okostévét, mint pl. Netflix vagy Amazon.
(#) antiktelefon válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Okt 13, 2022 /

Bárcsak lenne egy eszköz, amin online tudod nézni az említett dolgokat műsoridőhöz kötés és reklámok nélkül...
(#) nagym6 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Okt 13, 2022 /

Fiatalok nem tudják, volt idő amikor még fizettünk havidíjat a tv.-re, reklámok alig voltak, azok sem műsor megszakítással. Akkor néztem azt az egy-két csatornát ami volt. Ma a hatvan csatornányi reklám nem érdekel.
(#) jani1987 válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Okt 13, 2022 /

Nálam monitor tv van de csak azért van mert anyám azon nézte a műsorokat. Nekem meg jó lesz a géphez ha a másik behalna.
(#) zolika60 hozzászólása Okt 13, 2022 /

Mi lehet az oka annak, hogy az összes értesítésre jelölt témám törlődött?
(#) kaqkk válasza zolika60 hozzászólására (») Okt 13, 2022 /

UFO tevékenység ?
(#) zolika60 válasza kaqkk hozzászólására (») Okt 13, 2022 /

Lehet. Eddig éveken át működött, két napja már nem. Ma megnéztem az értesítések menüt és látom üres.
(#) Villanymozdony hozzászólása Okt 13, 2022 /

Sziasztok!
Mennyire díjazná a mosógép, ha a hidegvíz helyett a melegre kötném?
Most, hogy a rezsidémon kísértete járja be Európát, jobb lenne ha nem villannyal, hanem a gázzal/napkollektorral melegített vizet használná.
Mennyire ártana pl a szelepnek a melegvíz? Nálunk a villany a gond, mert klímával fűtünk.
(#) Bakman válasza Villanymozdony hozzászólására (») Okt 14, 2022 /

A mosógép elvileg bírja, a kérdés inkább az, a mosnivaló mit szól hozzá. Nem véletlen van mosógépeken 30 - 40 °C-os program. Tudtommal a túl magas hőmérséklet sem jó bizonyos mosástípusokhoz.
(#) Ge Lee válasza Villanymozdony hozzászólására (») Okt 14, 2022 /

Ha nem túl meleg a vized akkor csak annyi fog történni szerintem, hogy nem kell a mosógépnek ráfűtenie. Régebben amikor még mindenhol szinte csak energomat volt, rita volt a korszerűbb masina, a felettem lakó szomszédnál simán rá volt kötve a mosógép az átfolyós gázbojlerre. Kérdeztem is tőle, mondom nem veszélyes ez így? Az volt a válasz, hogy szakember kötötte be.
(#) Suba53 hozzászólása Okt 14, 2022 /

Hát srácok ez a népszámlálási online kitöltő egy nagy trágyahalom.
Idióta dolognál elakad, és nem lehet tovább menni.
Nem tudom, hogy ezt kik készítették, de ez még nagyobb katyvasz, mint az elhíresült TELEKOM program.
Következő: »»   3438 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem