Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Lakásriasztó
Nem tudom hogy miért a villanyszerelő húzta le, egyáltalán!
Azért ez a 6 erű vezetékkel megoldható simán, még zónaduplázás nélkül is! A kezelő buszon keresztül beszélget, a PIR meg zónabemenetel. Az érzékelő nem eszik sokat viszont a kezelő a kijelzője miatt ehet annyit, hogy vékony lesz a 0,22mm2 ! Kezelőnek is van leírása ott biztos kitérnek az alkalmazható vezeték keresztmetszetre és hosszra is!! Meg kell nézni!
6x0,22-n be tudod küldeni a 3 infrát. Kettőt duplázol, a harmadik szimpla. A TM-50-nek meg jobban jársz ha külön vezetéket húzol, mert kevés lesz neki a tápfeszültség 0,22-n, pláne ha infra is van rajta. Mondjuk 2x0,5+4x0,22.
Idézet: „Kettőt duplázol, a harmadik szimpla” Vagy a központból még megfuttatja egy negyedik PIR felé! Lehetőségek végtelenek! A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2022
Idézet: „Vagy a központból még megfuttatja egy negyedik PIR felé!” Igen. Azért nem írtam le,mert azt hittem hogy egyértelmű
Sziasztok!
Van egy riasztó ami mindig beriaszt az egyik szobánál, én a mozgás érzékelőre gyanakszom. Csináltam egy képet róla, a piros led fel gyullad mozgásnál, meg töröltem a lencsét is ,de úgyszintén beriaszt. Az ellenállások lennének rosszak? Ha az érzékelővel van baj, és veszek másikat gondolom abba úgyszintén át kell rakni az ellenállásokat. Válaszokat előre is köszönöm!
Még az lenne a kérdés, hogy a képen baloldalt ami most van bekötve, és jobboldali képen csak egy NC-t látok. Melyik lenne a másik NC ?
A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2022
Szia
Com-NC közé kell kötnöd az ellenállásokat.
Szia!
A régin az NC - (NC közös láb)- TMP re van kötve . Akkor ezen úgy lenne hogy?: NC -(közös láb ellenállás- COM ) és TMP ? A hozzászólás módosítva: Okt 12, 2022
Igen, csak hogy értsd a működését:
Nc normal close, normál állapotban zárt. Tehát alap esetben rövidre zárja az egyik ellenállást, így a központ csak az egyiket látja. Ha bejelez, akkor megszűnik a rövidzár, a két sorbakötött ellenállás értékét látja, tehát jelez az érzékelő. A Tamper az szabotázs kapcsoló, az is normál zárt, mikor összerakod az érzékelőt, akkor zár, így ha kinyitod, megszakítja a központ, és az ellenállások közti kapcsolatot, szabotázst jelez a központ.
Köszönöm a leírást!
Megtévesztett hogy ennél csak egy NC van. Csináltam egy rajzot ,megerősíted hogy így jó lesz e? Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Okt 13, 2022
Rendben, még egyszer köszönöm!
Vissza térve a régire (Satel) még csak annyit, hogy ha a mozgásra fel villan a piros led, (úgy gondoltam hogy jó az érzékelő) viszont a központ egyszer csak be riaszt erre a helységre de még sincs ott senki semmi ,mi lehet még ezzel a M. érzékelővel?
Először ki kellene szűrni, hogy a vezetékezésben, központban , vagy az érzékelőben van e a hiba. Rákötöd az ellenállást a vezeték végére az érzékelőnél, de kihagyva azt. Ha így nem jelez be akkor az érzékelőnél kell keresni a hibát.
Az érzékelőnek van érzékenység állítási lehetősége a jumperekkel . A legérzéketlenebbre jumperolod és így is kipróbálod. Ha bejelez, csere.
Lehetséges levegő áramlás? Például radiátor, vagy ablakon befújó szellő.
Köszönöm!
Akkor igy ki lesz próbálva. A jumper nem lett elállítva, ez kb 10 éve van így, eddig így működött. ,az összes többi érzékelő igy gyárilag van beállítva mint a képen. Na de ki próbálom amiket írtál,(igaz lett véve egy másik érzékelő-ami a képen van.),ezt a "hibásat" egyenlőre még nem akarjuk ki dobni amig ki nem derül mi okozza a riasztást.
Azért rángasd meg a vezetékeket úgy az érzékelőnél, mint a központnál. Attól hogy tíz éve így van, meg lehet nem jól bekötve/meglazulva (engem is viccelt már meg, pedig én csináltam).
Sziasztok!
Használt SAGEM RT-30G gsm adapter szeretnék beüzemelni. A sim kártyáról előtte vegyem le a pin kód kérést? Az autopinnel lesz dolgom?
Sziasztok!
Szakértő segitségetek szeretném kérni... DCC PC585 müködöképes riasztó van telepitve., tasztaturávál., van minimum egy szabadzóna.., szeretném a Be-Ki kapcsolásást távvezérlőssé tenni.., A Be és Kikapcsolással a minimum távvezzel ., ha lehet maradjon a tasztaturás Be-Ki kapcsolás is.., de ez abszolult nem feltétel., elsődleges a távolról távirányitóval történő bekapcsolás! Lehetséges ennek a müszaki kivitelezése? Hozzávetőleges bekerülési ár? Készülék+ Munkadij? elöre is köszönök minden választ!
Ezt tedd el, jól jön még, ha tiéd a rendszer: Installation Manual
Maga a központ tudja a "kulcsos" élesítést: Idézet: „[23] Maintained Keyswitch Arm Zone When this zone is violated, the system will arm. When this zone is secured, the system will disarm.” A szabad zónát erre felprogramozod, és ennyi. Igazán az a kérdés, hogy mivel akarod távkapcsolni, meg akarsz-e a ki/be kapcsolásról visszajelzést. Maga a riasztó beállítása és felprogramozása semmibe sem kerül. A távvezérlésre az igényektől és elvárásoktól függően a világ minden pénzét is rá tudod költeni...
Köszi a Válaszod!
A helyi céggel csináltatnám..,akik annó telepitették és ahova most regisztrálva van.., csak nagyon nem felhasználóbarát stilusuak., ezért informálodom elözetesen...,kicsit lövök a témához , de nem szerelői szinten.. Ez volna az elképzelésem : Lakásból be-ki kapcsolnii a már telepitett riasztót ..,ami kb 30-40 m-re van a bekapcsolási helytől.., elfelejtettem hogy Pánikfunkció a távvezről kellene.., meg valami hang-fény visszajelzés is jó volna az aktiválásról..,Egyébbként van rálátás-ráhallás az objektumra..,bár gondolom drágább kivitelnél a távirányitón is lehetne látni a Be-Ki állapotot stb..,ennek fényében valami árelképzelés????
Ennyi tõrtént.., kijöttek az egykori lakásriasztó telepitő cégtøl , akiktöl árajánlatot kértem a meglévö tasztaturás riasztó távirànyitással tõrténö bekapcsolásra...
Némi mellébeszélés után, kiderúlt hogy csak a már beszerelt " márkás" kanadai cég saját távvezérlését telepitik...., ugymond pl esetleges nem mûködésnél történö " biztositási jogi esetek" kivédése" céljából..., ,magánemberként elismerve .,hogy ennek a tényleges valószinüsége körübelül a zéró körül mozog...., Valami utángyártott technikàval is kilehet vitelezni, ezt a távvezérléses riasztó bekapcsolást??? Esetleg valami hozzávetöleges készülékár???
Sziasztok!
Paradox SP5500+ K32LCD+ kezelőjével van olyan gondom, hogy random időközönként elveszti a központ vele a kapcsolatot, modul vesztést ír és utána egy 00000000 sotrozatszámu modul hiba is van a logban. A kezelő zónáján van az ajtó nyitás érzékelő és ilyenkor így be is riaszt. /Nem tudom másik zónára tenni az ajtót mert nincs több zóna./ A központ és a kezelő közti kábel lehet valahol megsérülve?
Szia! Riasztás elkerülése végett míg megoldás nem lesz tedd a zonát ATZ-vel valahová a központon!
Persze ha még nem ATZ-s. Lehet kábel gond de megoldás lehet a szoftver csere vagy frissítés. Volt ilyen gondom mindkettő. Sőt! hideg sérült forrasztás is a csatlakozónál. ha megint modul vesztésed lenne próbáld meg a 955 szekciót is
Ha bekapcsolom az zóna duplázást akkor a programben melyik két zóna fog egy fizikai zónához tartozni?
1-2 1 3-4 2 5-6 3 7-8 4 9-10 5 vagy 1-6 1 2-7 2 3-8 3 4-9 4 5-10 5
Szia! Baromi ritkán használom mert inkább bővítőt veszek! Az lenne a korrektebb megoldás! De elvileg a második és ellenállás is ugye csere az ATZ zónán. 2.2K-ra
Sziasztok!
Adott egy LYD-111-es GSM riasztó és ehhez egy SOLO kültéri sziréna egység. A bekötéssel még nincs is gondom, de hogy tudnám megoldani azt, hogy ha elveszem a kültériről a tápot vagy áramszünet van a kettő között tudjon különbséget tenni? Jelen esetben bentről kapná a tápot, de felénk nem ritka az áramszünet és ha elmegy a táp a kültériről ő azt szabotázsnak veszi és elkezd vinnyogni. Elszeretném kerülni a fölösleges riasztásokat.
Ez meg ez?
Idézet: „A bekötéssel még nincs is gondom” De. Pontosan azt csinálja amit kell: Idézet: „Szabotázs védelem A műanyag burkolat megbontása, vagy a sziréna faltól való eltávolítása egyaránt szabotázsjelzést vált ki. A szabotázs kapcsoló bekötése az 1. ábrának megfelelően történhet a riasztó központ zónájára (ekkor a központ vezérli a sziréna működését), és a 2. ábrának megfelelően a sziréna külső tápellátás körébe. Ekkor a külső tápellátás kör szakadása aktiválja a sziréna működését.” Szerintem kösd át...
Jó részben van gondom Valamit arra kéne kitalálni, ha elmegy az áram (mert az utcán a kedves vezeték, trafó stb. úgy gondolja), azt a kültéri ne szabotázsnak vegye. A LYD-ben a beépített akksi nem nagy kapacitású, ha az lemerül megint bekapcsolja kint az akksiról a szirénát de közben se szabotázs se betörés nem történt. Ha kiveszem az akksit, akkor meg betörés esetén a külső sziréna néma marad, de áramszünet esetén nem visít.
Vagy komolyabb riasztóknál gondolom a benti akksi hidalja át ezt a gondot, ez esetben ha jól értelmezem, hogy ha ott az akksi is haldoklik és elmegy az áram, akkor képes szabotázs riasztást indítani?
Nemigazán jól vázoltam az előbb a helyzetet. Szóval áramszünetet a LYD riasztó nem szabotázsként kezeli, csak dob egy SMS-t hogy elment az áram vagy épp visszajött, de nem indít semmilyen riasztást. Lényegében ha most teljesen csak a SOLO-ra fektetem a hangsúlyt, semmi nincs bekötve a riasztóra csak a SOLO doboz van magába. Ebbe van egy belső akksi. Ha adok rá adapterről simán 12 voltot (még mindig nincs a riasztóhoz semmi köze ) Akkor jelzi, hogy a külső tápellátás csatlakoztatva. Villant, füttyent ahogy kell. De ha elveszem külső tápot, akkor ő úgy érzékeli, hogy át lett vágva a kábel és már riaszt is. Ez eddig megvan, teszi is a dolgát ahogy még mindig kell, nincs is gondom vele. Viszont a tápot bentről a lakáson belülről adom neki. De ha áramszünet van akkor is elmegy a külső táp és a riasztó máris azt érzékeli, hogy "átvágták" a kábelt és közben meg nem. És itt még a szabotázskapcsoló be sincs kötve a panelra, csak az akksi, a hangszóró és a DC táp (mellékeltem rajzot). Ezt szeretném valahogy elkerülni, hogy ha elmegy az áram, akkor ne kapcsoljon fölöslegesen. Vagy akkor értelmesebb lenne bent a rendszert szünetmentesíteni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |