Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   3439 / 3599
(#) bbb válasza Suba53 hozzászólására (») Okt 14, 2022 /

Az. De ne politizálj
(#) jani1987 válasza Suba53 hozzászólására (») Okt 14, 2022 /

Annyira nem értettem a lényeget, hogy mire kitöltöttem annyit hazudtam mint egész életemben összesen.
(#) sany válasza Suba53 hozzászólására (») Okt 14, 2022 /

Gyorsan összevakarták, szerintem.
(#) gkari hozzászólása Okt 14, 2022 /

Hát nem igazán értem én sem, hogy néhány kérdésnek ugyan mi az értelme, de azért kb. 10 perc alatt készen lett.
(#) gg630504 válasza Suba53 hozzászólására (») Okt 14, 2022 /

És aki tovább megy nem talál vissza.

nsz.png

(#) gkari válasza gg630504 hozzászólására (») Okt 14, 2022 /

Nekem mindig sikerült visszalépni, ha úgy gondoltam, hogy kell.
(#) Skori válasza Suba53 hozzászólására (») Okt 14, 2022 / 1

Csak egy tipp a gyors kitöltéshez:
Ahol lehet olyat választani, hogy nem kívánok válaszolni: válaszd azt.
Ha több adatot adsz meg, akkor rákérdez olyan további részletekre is, amire egyébként nem.
Tehát pl.: ha nincs internetem, akkor nem kérdezi meg hol, melyik szolgáltató stb...
Ha így töltöd ki akkor gyorsabban végezhetsz. Amúgy meg baromság az egész, sima pénzégetés, hiszen "állam bácsinak" minden olyan adata megvan amiket kérdeznek: lakcímnyilvántartó, TB nyilvántartó (bejelentett munkahelyed), adóhivatal, stb... csak le kellene kérdezni az adatbázisokat és a kérdések 99%-ára ott a válasz. A maradék pár kérdésre meg amúgy sem kívánok válaszolni... De hogy a pénz hányféle és milyen úton juthat el az államkasszából magán zsebekbe, arra ez is egy példa. Kíváncsi lennék mennyibe is kerül ez a népszámlálás, az adófizetőknek.
(#) zolika60 válasza Suba53 hozzászólására (») Okt 14, 2022 /

Kitöltöttem még az első hétvégén. Nem ment gyorsan kb. egy órám ment rá. Aztán a végén amikor elakartam küldeni azt mondta, hogy próbáljam egy perc múlva. A kérdőív csak az én gépemen létezik. No ez mént vagy fél órán keresztül, aztán ráuntam. Vártam egy hetet és kitöltöttem még egyszer, mert valóban nem kínálta fel az előzőleg beírt válaszokat. Viszont akkor elment hála az égnek. Furcsa, hogy a kötelező kérdések között olyan van, hogy van-e kutam? Azt viszont nem kötelező megválaszolni, hogy mi a vallásom? Nem furcsa ez?
(#) granpa válasza bbb hozzászólására (») Okt 14, 2022 / 2

Ez nem politizálás, ez btk- be ütköző cselekmény felderítése.
(#) sany válasza Skori hozzászólására (») Okt 14, 2022 /

Én meg arra vagyok kíváncsi, vajon ki jön-e majd a számlálóbiztos annak ellenére, hogy online , kitöltve beadjuk.
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2022
(#) bbb válasza granpa hozzászólására (») Okt 15, 2022 /

Ha erre válaszolnék, az már politizálás lenne...

Egyébként én is nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy mi a búbánatért kell nekik az, hogy mivel fűtök, milyen egyéb "extrák" vannak, mekkora a terület, miből és mikor épült a hely, ahol élek? Ez nekem inkább vagyonfelmérésnek tűnik, mint népszámlálásnak, ráadásul megfenyegetve, hogy ha nem teszel eleget az egésznek, akkor még a pénzedet is elszedjük (nem mindet, de azért a 200000Ft nem kevés).
Persze azt már most tudják, hogy nincs elég emberük majd a ki nem töltőket körbejárni, a kormányhivataloktól lejmolnak hozzá humán erőforrást.
(#) Bakman válasza bbb hozzászólására (») Okt 15, 2022 / 3

Pl. a fűtés: ha kiderül, hogy a háztartások 0.1 %-a használ fűtőolajat, akkor az a kerekítési hiba kategóriájába esik. Ha 50 %-uk tud fűteni szénnel/fával és mással nem, akkor az ellátásról gondoskodni kell...

Magyarán az intézkedések terveinek alapjait adják a felmérések eredményei.

Az külön érdekesség az egészben, hogy egyesek felháborodnak bizonyos (ha nem az összes) kérdéseken, miközben önként és dalolva sokkal érzékenyebb adatokat osztanak meg tengeren túli cégekkel. Hazánkban vannak állampolgári jogok és kötelességek, mint kb. minden országban.
(#) jdani hozzászólása Okt 15, 2022 /

Üdv. Tudja valaki hol lehet Depeche Modera jegyet venni a jövő évi Budapesti koncertre?
Google sok oldalt feldob, csak nem akarok úgy járni, hogy valami kamu oldalon fizetem ki a jegyem.
Mi a hivatalos jegyvásárlási oldal?
(#) granpa válasza Bakman hozzászólására (») Okt 15, 2022 /

És ezt vigyorgás nélkül leírtad? "ellátásról gondoskodni kell" Értjük persze.
Lehet, hogy minden "tengeren túli"-ban jobban megbíznak? (sőt azokban megbíznak)
A szolgák "miniszterek" kötelességéről szó se essék. (valamint az állampolgárok jogairól)
(#) Ge Lee válasza granpa hozzászólására (») Okt 15, 2022 / 1

Szerintem a jövő nemzedéke (már aki tud) el fog kezdeni felkészülni a saját maga ellátására, ilyenekre gondolok, hogy az épülő házába a gázt már be sem vezeti, villanyt is csak azért hogy ha baj van a napelemmel akkor ne maradjon áram nélkül, meg vesz egy akkora területet magának amin a saját tüzelőjét meg tudja termelni. A kérdőívet meg majd kitölti hasra ütve.
Én inkább azon voltam kiakadva, hogy minek nekik a végzettség, na de az még nem is volt elég, a képesítés neve és megszerzésének dátuma is kellett. Egy 75 éves nyugdíjas vajon honnan fog emlékezni ezekre? Arra se emlékszik már, hogy ha meg is van a bizonyítványa azt vajon hova tette... És ha jól emlékszem elég volt belőle egy is, függetlenül attól, hogy valakinek van mondjuk három vagy négy is. Akkor minek kérdezi meg?
(#) Bakman válasza granpa hozzászólására (») Okt 15, 2022 / 1

Értem én, hogy vannak örök ellenzékiek, örök elgégedetlenek, összeesküvés hívők és gyártók stb. Egy munkahelyen vannak szabályok. Ha nem tartod be, kirúgnak. Egy államban is vannak szabályok csak a következmények mások törvényszegés esetén. Ami a jelenlegi népszámláls körül folyik, csak a szokásos műbalhé/hangulatkeltés, semmi több. Ráadásul mindez egy hangos kisebbségtől, miközben nagyon sokan már rég kitöltötték a kérdőívet.

Gyaníthatóan a következőt már úgy tartják meg, hogy összefésülik a különböző nyílvántartásokat a tudtunk nélkül. És akkor mi lesz? Semmi, megy az élet tovább. Ha nagyon akarták volna, most is így csinálhatták volna de biztos van oka annak, hogy mégsem.
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Okt 15, 2022 / 1

Elvileg a személyi számot azért nem lehet használni, mert akkor összefésülhetőek lennének az adatbázisok...
Így csak a lakcímkártyán van, de együtt kell bemutatni a személyivel rendszerint.
Én nem engednék be senkit népszámlálásra hivatkozva.
(#) sany válasza Gafly hozzászólására (») Okt 15, 2022 /

De hisz össze vannak fésülve. Az online kitöltés utáni kivonaton a személyek fel vannak sorolva. A kérdéseknél a neveket nem írjál ki, de odaírják alany 1, alany 2, alany 3, stb...
Akkor valahogy csak összefésülik. Nem? Nem beszélve, arról, hogy a születési nevet feltüntetik a kivonaton is.
(#) Gafly válasza sany hozzászólására (») Okt 15, 2022 /

Amióta nem kell neked adóbevallást kitölteni, akkor szerinted?

De akkor miért mondják?
(#) Bakman válasza Gafly hozzászólására (») Okt 15, 2022 / 1

A kérdezőbiztos (vagy hogy hívják) minden bizonnyal igazolni tudja majd magát. Itt a remek alkalom azoknak, akik nem bíznak a kérdezőkben, online is ki lehet tölteni.

szerk.:
Egyébként meg teljesen mindegy mert ha akarják, fél óra alatt kiderítik, tegnap mit ebédeltél.
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2022
(#) Gafly válasza Bakman hozzászólására (») Okt 15, 2022 /

Még holnap.
Aztán jön a kérdező és ha az sem, akkor a bünti.
(#) Suba53 hozzászólása Okt 15, 2022 / 1

Nekem nem a kérdésekkel volt a bajom!

Hanem azzal, hogy miután úgy mentettem el, hogy majd folytatom, a folytatáskor eltűnt a lapról, a korábban beírt személyek neve, nem lehetett kiválasztani, hogy kivel akarom folytatni, csak az én nevem volt látható. Majd amikor végig lépkedtem a kitöltött rovatokon, és oda értem, hogy a születésem helye Magyarország, a következő oldalon egyfolytában azt akarta megtudni, hogy mikor költöztem Magyarországra, és ott megállt a tudomány.
Órákat töltöttem el azzal hogy próbáltam valahogy megoldani. A megadott telefonszámot természetesen nem lehetett felhívni, mert jó magyar szokás szerint minden munkatárs foglalt.

Végül is visszamentem legelejére, kijavítottam minden beírt személyi sort nullára, beírtam hogy 1 személy lakik itt. Majd miután ezt elfogadta ismét átírtam a személyek számát a megfelelő számra, ismét beírtam a korábban beírt neveket, és akkor végre sikerült végig csinálni.

Nos nekem ez a bajom ezzel a tetves bandával, hogy képtelenek egy kifogástalanul működő rendszert alkotni, képtelenek biztosítani a megfelelő háttér támogatást, de a cég tulajdonosai milliárdokkal lettek gazdagabbak ezzel az egy, gondolom a közbeszerzést nagy ívben elkerülő üzlettel.
(#) sany válasza Suba53 hozzászólására (») Okt 15, 2022 /

Nálam is ezt csinálta. Sikerült felhívni őket. Azt mondta egy hölgy, hogy tudnak róla, hogy ilyen hibák előfordulnak. De nem tudjak mi okozza, javítás folyamatban van. Ez egy hete történt, azóta nem tudom javították-e. Szerencsére nekünk is úgy sikerült, mint neked, hogy újraírtam a kitöltők számát.
(#) Gafly válasza sany hozzászólására (») Okt 15, 2022 /

Ez nem olyan mint paksi regisztráció, ide simán lehet kamuzni ha valaki azt akar.

Az igaz, hogy itt lehet kamuzni. A pakson lekérik az adatokat. A rendőr is 1 mp alatt le tudja kérni.
A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2022
(#) jani1987 válasza Gafly hozzászólására (») Okt 15, 2022 / 1

Akkor én kamuztam mert kijevben születtem, beás cigány vagyok és keresztúron lakom a születésem óta. A többit kitalálhatjátok.
(#) Ódenka válasza Suba53 hozzászólására (») Okt 15, 2022 /

Hasonló, zaklatás szerű dologban azt írta KF: Meghaltam és vidéken vagyok eltemetve ... (Még a síromat se keresse.)
(#) sany válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 16, 2022 /

Nem baj, majd bizalmasan kezelik.
A hozzászólás módosítva: Okt 16, 2022
(#) nedudgi hozzászólása Okt 16, 2022 / 1

Szánalmas, amit a népszámlálás kapcsán itt hőbörögtök.
Következő: »»   3439 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem