Fórum témák
» Több friss téma |
A h61-nek ha jól emlékezem akkor két usb csomópontja van. Mint írtad fesz megvan így adatvonali baj lessz ami a hűtőborda alatti chip-ben van. Elképzelhető hogy a chip mivel bga (mi más is lenne) golyói vagy a forrasztása elengedett lehet a ludas mindezért. Hacsak nincs lehetőséged reballozni és újraforrasztani a chip-et akkor alaplap csere lessz. Szerintem! De lehet csak szerintem.
Mindegy a lap gond nélkül működik. Tehát teszek be egy HUB-ot. PCI kártyán gondolkoztam, de a videókártya hűtője annyi helyet foglal, hogy belelóg a PCI slotba. A másikba teszem, akkor is a levegő áramlását rontom le. Így akkor marad a HUB-os megoldás.
Ehhez a problémához egy utolsó gondolat, mert még most is elôjön hogy nem áll le a Win10 minden alkalommal:
Adminisztrátori parancssorból, amit elérünk a lent: keresés -> "cmd" -> legelsô találat: "Parancssor", ezen jobb egérgomb, -> "Futtatás rendszergazdaként" -> a parancssorba beírni : "powercfg -requests" Fel fogja tételesen sorolni, mi az ami miatt nem tud elaludni a gép. Ezeket kell módszeresen kiiktatni a Feladatkezelôbôl (legtöbbször a folyamatok fülön).
Napot!
Cégünknél van egy CNC élhajlító ami szépen működik, egy dolgot kivéve, a monitort. Régi, képcsöves darab, masszívan beégve, fényerőt már nem tudjuk jobban tuningolni. Lecserélnénk egy konverter közbeiktatásával LCD monitorra de nem tudjuk, milyen videó jelkimenete van. Régi ipari PC, egy öcsipanelre van kötve a monokróm monitor. Képek alapján meg tudja valaki mondani, milyen kimenettel rendelkező videókártya (?) lehet ez? A monitor csatlkazozója bekarikázva. Öt vezeték (fekete, fehér, lila, citrom, zöld), normál 2.54 mm-es tüskesor.
Monokróm vga vagy cga vagy bármi kb, ebből nehéz megmondani.
A monitort kéne megnézni. A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2022
Mindenféle értelmezhető felirat nélküli ipari kivitel.
Szia! Annak az öcsipanelnek a túloldalán vannak alkatrészek?
Annak a PC/104-es rendszerű videokártyának a másik oldalán vannak az azonosítására alkalmas részletek!
A hozzászólás módosítva: Nov 15, 2022
Mivel monokróm monitort írtál feltételezem , hogy valóban az is.
Tehát , ha a DB 9 csatlakozót nézed , akkor sorban a következők a bekötései. 1:Földelés 2:Földelés 3:Nem használt 4:Nem használt 5:Nem használt 6:Fényerő 7:TTL videójel 8:Vízszintes szinkronizáció (18,432 kHz) 9:Függöleges szinkronizáció (50Hz) MDA videó kártya 80X25 ös felbontás grafikus üzemmód nincs.
Esetleg egy ilyennel rá lehet kötni egy mai monitorra.
Nincs DB 9 csatlakozó sehol, de a többi adat stimmel, nincs semmilyen grafika a kijelzőn csak karakterek. Ezek szerint MDA jelet ad. Köszönöm!
Több ilyet használtam már, ismerem a dolgot. Az MDA jel miatt vannak kétségeim.
Szerintem meg kell szkópolni, megnézni a szinkronjelek frekijét, polaritását, utána lehet elmélkedni milyen kijelzőt lehet rábarkácsolni.
Ha találsz olyan analóg vga bemenetes monitort ami ismeri a ~18kHz sorfrissítést akkor már könnyű építeni egy (akár passzív) szintkonvertert.
Az mda 80x25 tudtommal 320x200-as CGA-ban működött, szóval ha valami retro gamingre tervezett konvertert talál, ami azt támogatja, akkor jó lehet. És az olcsóknál csak a delay a probléma, de nem hinném ilyen alkalmazásban sokat számít az.
Parancssoros ffmpeg használatához kérek segítséget.
Adott egy film, ami angol, és magyar nyelvű hangot is tartalmaz. Viszont a Tv-m nem tudja lejátszani a film hangját. Szeretném átkódolni a fájlt úgy, hogy video része változatlan maradjon, az audio részéből pedig csak a magyar nyelvű maradjon meg, sima mp3-ba átkódolva.
Közben sikerült megoldani, kb. így (hátha segítség másnak):
ffmpeg -i INFILE.mkv -map 0:0 -map 0:4 -acodec mp3 -b:a 256k -vcodec copy OUTFILE.mkv
Esetleg egy másik megoldás, ahol nem kell parancssorozni az MKVtoolnix. (meg persze egy program, ami mp3-ba átrakja előtte, legyen az Audacity) Ingyenes és grafikus. Egyebek mellett ezt is pár kattintással megcsinálja. Nem lepődnék meg, ha az alapja az FFmpeg lenne.
A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2022
Köszönöm, végülis megoldódott a dolog. A filmben (kislányom egyik meséje) volt egy "marék" hangcsatorna, meg sok feliratsáv is, a tv meg besokallt tőle. A teljes konverzió mindenestül kb. 3 perc alatt megvolt. Így most csak 1 videósáv, és 1 sztereó mp3 magyar hang maradt a fájlban, amit gyakorlatilag minden le tud játsszani.
MKVtoolnix pont erre való. Nem tömörít át, nem csökkenti a minőséget és 10s alatt végez.
Sziasztok! Régi Olympus VN-240 PC, vagy hasonló régi diktafonhoz tud valaki illesztőprogramot? A számítógép érzékeli, hogy csatlakoztatva van, de nem ismeri fel. A gombok nem működnek rajta, úgyhogy nem tudom meghallgatni.
Muszáj volt az audio tömörítést (is) lecserélni. Az MP3 előnye mára az lett, hogy mindennel (is) kompatibilis.
Az MKVtoolnix nekem nem indul el win7 alatt, esetleg megpróbálom a 32 bites verziót.. Az se megy. Az ffmpeg viszont igen. A hozzászólás módosítva: Nov 16, 2022
Pedig az ajánlott "MKVtoolnix" tényleg egy frankó szoftver, egy hónapja nekem is kellett hasonló gond orvoslására (felesleges hangsáv, felirat kiütésére). Direkt GPL/open src szoftvert kerestem, mint mindenre elsô körben. Másik hasonlóan praktikus (GPL/open src) video-kezelô szoftver a "LosslessCut", a neve mindent elmond.
Keresd meg a hardverazonosítókat, és az alapján keress drivert!
Egy másik fórumon ajánlották a Driver Easy programot, én nem ismerem, de állítólag sokat segít. Én nem úgy, mint a DriverGuide oldal...
MKVtoolnix-ben ki lehet exportálni a hangsávot akármivel áttömöríteni, majd visszaimportálni.
De valóban az ilyen ősrégi oprendszer támogatásával már sok program felhagy...
Próbáld ki a portable verziót, ha az sem működik akkor régebbi verziót használj.
Régebbi biztonságos verziók: Link
Elvileg ez a hozzá való illesztőprogram. Én 7 éve kerestem ezt utoljára, akkor már 64bites rendszerhez, szóval szerencséd van
Szoktam bütykölgetni és egyszer volt hasonló hibám, történetesen nem minden usb port működött. Igaz azért én voltam a hibás, mert fejlesztés közbeni elkötés miatt 25v váltó ment be az usb porton. A védő diódák zárlatosak lettek, ha jól emlékszem a GND felé. Az usb portért felelős ic meg hibaként érzékelte hogy mindkét adatvonal folyamatosan a GND-n van. Levéve a hibás alkatrészt részben megszűnt a gond, mert az a port nem működött, de a többi igen.
Nod szokott néha feldobni ablakot, miszerint a cím le van tiltva. További információ nincs.
Mégis hogy a fenébe lehet kideríteni, hogy mi kezdeményezi a kapcsolatfelvételt? Valamelyik böngészőkiegészítő / beépülő / akármi / mittudoménmi volna? |
Bejelentkezés
Hirdetés |