Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
A dohányboltok 0-24-ben nyitva vannak többnyire.
Vegyetek egy üveg pezsgőt és, mehet a romantika....
Van valóságalapja a dolognak:
Kollégám megy haza az albérletbe, bal keze hátul, jobbal nyitja az ajtót és "tadam". Barátnője ránéz, "Ez a bor most dugós, vagy csavaros?" "Ez csavaros, de dugós is." És még mondják, hogy kihalófélben a romantika...
Itt nem hogy nem 0-24-es de végül a 18-kor nyitó bolt volt az ami megmentett minket. Igaz rohadt drága minden.
Van az úgy: mindegy már mennyiért, de adjanak enni
Örülók, hogyha megoldódott
Sziasztok! Dilemmában vagyok. van egy csomó régi 2 ajtós szekrényem és fahulladékom, viszont nagyon rosszak a tárolóhelyeim. Számolgattam és százezrekbe fájna egy normális tárolórendszer. Arra jutottam, hogy mivel eladni nem nagyon tudom a régi bútorokat és feleslegesen ne foglalják a helyet, fájó szívvel, de feldarabolnám őket 40cm-es csíkokra, amiből polcrendszert készítenék. Itt jön a technológiai kérdés, mivel egyedül vagyok mindenre, talán egy merülőfűrész lehetne a megoldás a daraboláshoz. Sok fával dolgozó fórumtárnak hátha van épkézláb ötlete, tapasztalata, merre induljak? Sok, még megfizethető merülőfűrészt találtam, de semmilyen tapasztalatom nincs sem a típusokkal, sem a tartozékok beszerezhetőségét, megbízhatóságát, kezelhetőségét illetően. Nyilván a legjobb lenne, ha nem kellene szerszám a beállításokhoz, ha lenne lézeres vezetővonal, lakkozott (politúros) bútorlapokat is el kellene vinnie, vagy ha tönkremegy a fűrészlap, kell utánpótlás, vagy éppen ha van olyan tartós lap, amivel nem lenne gondom, az lenne a legjobb. Hosszú 2m-es lapokat is kell vágni, így vezetősín mindenképpen kellene. Kinek mi vált be? Vagy éppen mit ne vegyek semmiképpen? Mit gondoltok?
Most kétségbeestem, de szerintem te a kézi körfűrészre gondoltál. Ha igen:
-én a lézeres irányzékot csak kipróbáltam, de nem használtam. De ha követni szeretnék egy vonalat, arra mindenképp hasznos. -írtam azt is már, hogy másfél szezont bír ki egy körfűrészem, mert az áttétel felőrli magát. De: egyrészt másfél szezon az másfél évi tűzifa (amiben szögek is vannak, nehéz elkerülni azt is ), másrészt: amióta a nejem sűrűfogú körfűrészlapot vett (valami 44 fogú) az 3 éve volt. Azóta nem kellett új fűrész. -mindegy milyen gyártmányú, ez is tacskós, ami most van. Pont meg fogja tenni a célodhoz. - a 185 átmérőjű, 2,4 vastag, 20-as lukú körfűrészlapot lehet általában kapni szinte mindenhol, tehát olyant végy, amihez az passzol. - Maga a gép: nekem az 1500W környékiek bőven beváltak. Ja, és idén kaptam rengeteg dekorációs izének használt bútorlapot. Azt a 16 (vagy 18? ) fogú is szépen vitte -amíg el nem kaptam keresztben egy szöget. Mostmár csak 44 fogúm van, és xzemüvegben vágok, hogy meglássam a nem kívánt vasakat A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2022
Szia! Köszönöm. Ha nem vagyok indiszkrét, neked milyen típus van? Mert kissé tanácstalan vagyok és nem akarom elszúrni.
Franc sem emlékszik -valami teszkós. De mindjárt kiballagok, megnézem.
Megnéztem, raikel. Mint láthatod, ridegtartáson
Bírja. Főleg a negyvenakárhány foggal (azt is párezerért adják, ott Szigetszentmiklós felé menet)
Mikor vágtam hasonló hosszabb darabokat, a vágás mentén hosszában egy egyenes vasat(léc is jó) fogattam fel a két végén pillanat szorítóval. Ilyen vezetéssel vágtam már kör, és dekopirt fűrésszel is, mindkettő egyenes lett.
Köszönöm. Az általad adott paraméterek mentén találtam ilyen gépeket:
1.) Graphite 58G492 2.) Scheppatc PL75 3.) Makita Van kisebb teljesítményben Metabo is, az 1200/690W. Hajlanék afelé is, mert a nagy flexem kb 25 éve megy folyamatosan, de nem tudom a lapok vágásához elég lehet-e ekkora teljesítmény. Nekem csak bútorlaphoz kell, mert van Güde fejezőfűrészem és egy régebbi, bár nagyon pontatlan Black & Decker kézi körfűrészem a más jellegű darabolásra, elődarabolásra.
Szia! A Black & Deckerrel én is próbáltam sima vezetősínnel, soha nem lett jó. Az a gép egyszerűen képtelen az egyenes vágásra, mióta egy ismerős elkérte és a tiltásom ellenére szöges tetőlécet darabolt vele. A fele már lóg, sajna csak tüzifára, vagy a cnc-hez elődarabolásra használom. Ami a félelmem, hogy régi politúrlakkos lapot kell vágni, ami elég kemény felületű. Lehet, hogy szikrázni fog a lap az 1960-as lakktól.
Ja, még:
Adtak mindhez ilyen "vezető"-t. Tehát ha egy egyenest sikerült vágni (mindjuk előrajzolva és a vonalhoz a lézeres irányzékot használva), utána már könnyű egyenes léceket vágni.
Ha egyenest akarsz vágni merülővel akkor mindenképpen kell vezetősín. Az összes többi csak "kb".
Kaptam ma egy Parkside ipari porszívót az alábbi típust csak csövem nincs hozzá. Valakinek nincs most elfekvőben tartozéka? Akár csak a csatlakozó csonk. Nekem megmaradt a Samsung cső de nem kompatibilis.
Mester és tanítványa (remélem SALáta mester nem haragszik meg érte, legalább látszik hogy Füzesabony nyomot hagyott).
Mellesleg van rajta egy durva (telefon) szoftver hiba.
Ha nagyon jófej akarnék lenni, akkor írnék rá a Samsungnak ticketet...
A tuskón nem könnyebb hasogatni?
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2022
Valóságban a fejsze nyele nincsen eltörve...
De hogy ezt miért csinálta a telefon, az egy jó kérdés.
Valójában nem mindig. Ha ráérez az ember, sokkal kevésbé fárasztó a földön fekvő gurigákat széthasítgatni, mint minden gurigáért lehajolni, tuskóra tenni. Az erdészetnél mutatta egy ember, akinek a hasogatás (is) dolga volt. De ha a göcsre csapsz, akkor jól elgolfozhatsz vele És nem a nehéz hasítófejszével, hanem a könnyebb döntőfejszével csinálta.
Kerestem pedog a hibát a képen, de magamtól meg nem találtam. Ha nem árultad volna most el, én meg nem találtam volna.
Igazán sok "misztérium" előfordul és előfordult már.
Mondjuk nem irígyelném azt a kollégát, aki kap egy ilyen ticketet: Idézet: „Galaxy A32 5G készülékkel fekete kapucnis ruhában favágó embert fényképezve előfordul hogy a fejsze nyele tévesen töröttnek látszik.” Az ilyenben különösen nagy szívás, hogy ha ott van csatolva a kép és nem mondhatja, hogy ez nem lehetséges. Mi is jártunk már úgy, hogy "Ha a hölgy azt mondja hogy ..., akkor az történik, mintha ezt tárcsázta volna ...". És tényleg, ott volt a hangfájl, és a trace. Igazuk volt, ki is lett javítva, de a kollégának pár szál haja bánta. De ez se volt kutya: Janet Jackson Rhythm Nation. Ugyanez eredetiben. Ez is hasonló. A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2022
Sziasztok. Rendeltem pár dolgot pár eladótól az egyesült Királyságból. December közepe óra a csomag meg sem mozdul az országban. Rákérdeztem az eladónál, az angol royal mail sztrájkjára hivatkozik.
Rágugliztam, de nem találtam infót róla. Tud valaki róla valamit, tényleg van sztrájk?
Ő sztrájkol a royal mail ellen
Hát ha ki van fizetve akkor határidőig elküldi jó, ha nem akkor pénz vissza és még várakozás. Ha több független mondja, akkor azért valami lehet. Bővebben: Link Bővebben: Link Amúgy van valóban, nehéz úgy keresni, ne legyen találat. A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2022
Én magyarul kerestem rá, úgy nem találtam. (mondjuk igaz, nem napokat töltöttem a kereséssel)
Végül én is rátaláltam a hivatalos angol oldalukon.
Szabadon felhasználható képek között találtam egy régi CD-n.
"Flexibilis madárodú" szellőzőcsőből! |
Bejelentkezés
Hirdetés |