Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Elfogadnám, ha ingyen elvihető
Nekem van egy használaton kívül. Este lefotózom.
Tessék.
Kösz a képeket és a felajánlást is. Ez kissé magas nekem, így passzolom.
Akkor más valaki? A személyes átadás híve vagyok. Esetleg közvetítőn keresztül.
Van köztetek itt esetleg valaki, aki hagyományos, vonalas telefonkészüléket/elektronikáját megnézné/javítaná? Nyilván nem ingyen kérem, de mivel ez egy kisebb közösség a HE-n belül, gondoltam először itt kérdezgetek..
Talán valamelyik múzeumban keresd meg a portást!
Gyerekkoromban (ip. tan.) még tárcsamechanikát is javítottam. Ma már nem vállalnám. Pedig valamelyik dobozban még van centrifugálszabályzó.
Szerintem valószínűleg te is meg tudod javítani, segítünk benne.
De ne itt kérdezd, hanem van rá több vezetékes telefon topic is, ez talán a legjobban passzoló. A kérdésben írd le, hogy milyen telefon (tipus, esetleg fénykép) és mi a baja. Én leghamarabb pár hónap múlva járok arra, személyesen megnézni vagy elhozni akkor tudnám.
Nem tárcsamechanikás, hanem már újjabb korszak, ami dokkolóra való. Nem is lenne számomra sem érdekes, ha nem a C= logó lenne rajta...
Modernebb készülékről van szó, lásd itt a z elősző hsz-t...
Tisztelt fórumtársak!
Adott a képen látható 286-os alaplap, mely hogy takaros kis konfiggá éledjen, szükséges lenne az üres foglalatba néhány modul. (Jelenleg 640Kbyte van rajta, ami azért Bill óta tudjuk jól, hogy mindenre sem elég.. ) Szóval a kérdés az, hogy van-e valakinek a fiók méylén, esetleg eladó ramja, vagy hol lehet esetleg ilyet bele szerezni. Továbbá azoknak is a jótanácsait szívesen fogadom, akik építgettek már 286-386 konfigot össze, hogy esetleg mire érdemes figyelni (ram feltöltés iránya, stb?) A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2023
...valami itt nem stimmel! Én úgy látom benne van az 1 megához a RAM...
Ugye nem 2 megára vágysz? Talán hibásak a chippek ? Amúgy most működik? Ha igen mutass egy képet a monitorról, ahol a 640 kilobájtot látod. Az üres foglalatok SIPP-ek helye...vagy oda, vagy a DIP-be vannak memóriák. Bill Gates szerint 640K minden felhasználónak elég kell hogy legyen!
Érdemes lehet beletenni egy új elemet a helyére.
A processzortól jobbra lévő foglalat nem a billentyűzet-interface üres helye? (Ha mázlid van, akkor a 287-é... ) Sokat segít a dolgodon, ha szerzel hozzá leírást! Mi az alaplap típusa? Előfordulhat, hogy van hozzá leírásom... (Kedden meg tudom nézni, és ha megvan, akkor befényképezem a hasznos oldalakat.) A 286-os gépekben az a jó, hogy még használhatóak Bill nélkül... (Csak akkor IBM-DOS-t kell rá tenni...)
Hello!
Igen, már felvilágosítottak, hogy ez 1 mega, csak egyszerre nem elérhető a 640K és a 384kb EMS. Nos, nézzétel el nekem, ha triviális marhaságokat kérdezek, (mivel én mikor ezek a gépek esetleg itt-ott már felbukkantak, még otthon javában a c64 botkormányt rángattam) mert PC közelbe csak a 486/P1 korszak környékén jutottam, és hát akkor sem az volt a jellemző, hogy gépészkedtünk volna, örültünk, ha odajutottunk játszani.. Maga a gép indul, be is tölt a DOS. próbáltam kideríteni miféle gyártmány, de a HWinfo.exe nem indult el, é arra gondoltam, hogy kevés neki a 640Kbyte, vagy csak nem voltam elég türelmes...
Igen az alaplapot nem ártana azonosítani (teljes aklakos fotó...mindkét oldalról)...a BIOS-a CDtek. Pl. itt közel 300 AT286-os fel van sorolva... Az üres foglalat az NPU helye...a 82C113A VLSI chipben van a keyboard vezérlő (is). Külső elemmel működik (ott a csatija!)
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2023
Valószínű, hogy 287 coprocié, mert mint itt egy másik hszben írtam, működik a gép, DOSt bebootoltam róla.
Szia ,
engem érdekelne . tudnál valamit még mondani róla ? Én meg ilyesmit keresnék A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2023
Na most lehet én is badarságot fogok mondani (vagy 25 éve már, hogy ilyen kaliberű gépeket csináltam)
de szerintem a 640kB feletti RAM használatához be kell tölteni a memóriamenedzsert (himem.sys, emm386.exe meg ilyesmi) a command.com és config.sys fájlokban... Ajánlom ezek áttanulmányozását, a 640kB feletti részhez a config.sys "UMB" parancsát tanulmányozd. A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2023
Tehát cordless telefon.
Gondolom tropára van menve benne az akku...
C= azaz Commodore és nem cordless Inkább csak egy kis takarítás kellhet neki, esetleg kondik cseréje. Jó lenne képeket látni róla meg a belsejéről, de gondolom ilyenről van szó, mint a linken: Bővebben: Link
A hozzászólás módosítva: Jan 19, 2023
Üdv.
Egy régi kávéfőzőt keresek hátha van valakinek elfekvőben. Számomra eszmei értéke van mivelhogy a koffein tartalmú italok szigorúan be vannak tiltva. Sajnos egy éve szívizom gyulladással diagnosztizáltak és közel kerültem a kaszáshoz egy cseppet. A történetem ezzel a kávéfőzővel csak annyi hogy egy 4 éves időszakot ölel fel. Talán az életem legszebb éveit. A minap belefutottam egybe és bár nem láttam magát a gépet de felismertem a megszokott zörejeket.Rengeteg emlék jutott eszembe, sok ember akik már jó pár nincs köztünk. Saeco Family a neve. A képen láthatót hasonló kávéfőzőgépet keresem. Előre is köszönöm ha valaki megválna tőle.
Használtcikk oldalakon felbukkan néha 20 és 30 ezer forint között.
Gondolkoztam rajta, aztán inkább nem zsúfoltam tovább a konyhánkat. Idézet: „ami dokkolóra való.” Ebből asszociáltam cordlessre, azoknak szokott "dokkolója" lenni. Kéedező kolléga tud segíteni, hogy okosabbak legyünk...
Sziasztok!
Egy spirál hajtású fordulatszámmérőt szeretnék átalakítani elektromosra úgy, hogy a kinézet megmaradjon. Ehhez keresek bontott fordulatszámmérőt, kilométerórát vagy komplett műszeregységet, olyat ami elektromechanikus. A régebbiekben állandómágneses vagy kereszttekercses mérőmű van, olyat keresek. A mellékelt képen lévő óra olyan mint az alany. Kb ekkora szögelfordulást kellene tudnia a mérőműnek. Ha lenne valakinek és megválna tőle hálás lennék. A postát természetesen állom. A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2023
Idézet: „Egy spirál hajtású fordulatszámmérőt szeretnék átalakítani elektromosra úgy, hogy a kinézet megmaradjon.” Keresel egy megfelelő fordulatszámot produkálni képes kis DC motort és azzal hajtod meg az átalakítandó fordulatszám-mérőt. Így ahhoz hozzá sem kell nyúlnod, tehát a kinézet teljesen azonos marad.
Két dolog miatt nem járható.
1. A spirál kényszerhatással forgatja a mérőt. Ha dc motort szerelek rá és azt vezérlem a motor fordulatszámának megfelelően, a mechanikai súrlódás miatt nem lesz pontos. A fordulatszámmérő belső tengelye nincs csapágyazva. A bezsírozott tengely adott kitéréshez tartozó nyomatékigénye nem lesz állandó nyári melegben (amikor a kenőanyag viszkozitása alacsony) és a téli hidegben. 2. A motor az órában nem fér el, és az óratartóban sem. A videóban kb. 1:30-nál látszik kb mire lenne szükségem: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jan 20, 2023
Nekem van egy valamilyen szovjet fordulatszámmérőm, ha nem tévedek, egy kis 3 fázisú motor van benne. Talán fel tudnád használni.
Messze vagy, postát vállalnád?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |