Fórum témák
» Több friss téma |
Most van egyszerűbb: Bővebben: Link
Sziasztok! Laptop akkut szedtem szét, az egyikben ilyen 2,36 V okat mértem, a másikba 1,85 V - osok az akksik. Érdemes még ezeket egyesével mondjuk Imax al megpróbálni feltölteni?, vagy ezek már végleg halottak. Mondjuk max villany lámpába vagy pumpához használnám. Csak a kérdés hogy ez végleg halott?
Valamennyire feltámadnak, nem nagy áramigényes helyre jók lehetnek. Feltöltés után időnként ellenőrizni kell mennyire merül, volt olyanom hogy a párhuzamosan kötött cellák egyike merítette a másikat is...
Van egy csokor lap akkum. Évekig őrzik a töltöttségüket, de a kapacitásuk és az áramterhelhetőségük elég szerény.
Köszönöm az infókat! ,akkor még adok rá esélyt hogy feltámadjanak ,aztán majd meglátjuk mi lesz velük.
Ugye tudod hogy csak igen pici árammal szabad kezdeni a töltést kb 3V-ig... Persze ha az emlegetett profi töltővel töltöd, az tudja...
Sziasztok,
15 éves kis Acer AOA150-es laposomhoz vennék új akkut, viszont amit árulnak hozzá, azok vajon mennyire friss cellákat tartalmaznak? Mivel régi gép, attól tartok, hogy a hozzávaló kész akkuk már ki tudja mióta állnak valami raktárban. Létezik, hogy hozzá lehet jutni valahol pár hónapja, esetleg max. 1 éve összeszerelt pakkhoz?
Szia!
Ismered a gépedet tudod mennyit ment régen az eredeti akkujával. Olyan helyről rendelj ahol van visszaküldési garancia, ha úgy teljesít mint a régi akkor megtartod ha nem visszaküldöd. Estleg érdeklődj melyik gyártó celláival rakták össze az akkupakkot.
Vegyél kínait és cellázd újra, azok le sem tiltanak tőle. De amúgy egy valódi új akku áráért valószínűleg kapsz egy HD+ kijelzős 6-8 óra akkuidős pentiumos celeronos 360 fokos touch+bill Lenovo yogat, ami 1.5kg alatti (30-ért nem tudom eladni, amim van, szóval valóban...)
9900-ér találtam akkut, ennyit még rá is szánnék, annak ellenére, hogy csak XP fut rajta, viszont kicsi, 13"-os. Külföldre mennék vele, képeket, gps adatokat lementeni elég lenne.
milyen géptől szabadulnál meg?
Én acer laptopom 12-14 éves, folyamatosan töltőn volt, utóbbi 1,5 évben használtam akkuról, 2,5-3 órát tud.
Az enyém már bejárta a világot (Kuba, Kanada, Ausztrália), rendszerint akku üzemmódban. Most talán 10-15 percet tud töltés nélkül.
Privátban leírom, mert fórumon nem szeretik.
Az az akku eredetire olcsó, kínaira drága, érdekes.
Nem tudni miről van szó! Ehhez a notebookhoz kínálnak komoly 12 cellás (10400mAh) és 3 cellás (2200 mAh) akkukat is (meg a köztes kapacitásokat is)...
Idézet: „Mivel régi gép, attól tartok, hogy a hozzávaló kész akkuk már ki tudja mióta állnak valami raktárban.” Ez volt a téma lényege, de megkockáztatok egy vásárlást.
Az akkukat folyamatosan "utángyártják"...nem a notebook gyártása óta állnak a raktárakban!
Persze én is vettem használhatatlan, "alulmerült" telefonakksit...de a netes vásárlásnál 2 hét van arra, hogy visszakapjuk a vételárat, ha valami gond van a termékkel.
A Váci úton ( https://www.akku-elem.hu/ ) vettem többször noti akksit, nem csalódtam.
Megrendeltem személyes átvétellel, hónom alá kaptam a notit és bebattyogtam, megkértem őket hogy kipróbálhassam, ha noti megy akksiról és töltés is látszik a windoz alatt akkor számlázható Az új akksik sincsenek fullra, töltve, arra nem lehet adni hány százalékot mutat a win.
Én is vettem ott régen egy kis Compaq notiba akkut... Sajnos ment a kukába, mert a tulaj nem rakta be rögtön a gépbe, mire belekerült már "alulmerült" és használhatatlan volt...
Reklamáláskor mondták, hogy fontos, hogy az első berakás után kellett volna azonnal töltőre rakni és max. feltöltésig rajta hagyni. Mert ez a művelet határozza meg az akku jövőjét. Ez ütközik az általad leírt "próbával"...
Azon az 1 perces próbán nem múlik semmi...
Nem értetted: rá kell dugni a töltőre és [quottöltés végéig rajta hagyni[/quote]. 1 perc alatt mikor a "töltés is látszik"...nem fejeződhet be az akku 100%-ra feltöltése...
Értettem, én, de kicsit hülyeséget mondott az ember... Az hogy kipróbálod, nem okoz semmi "illegálist", majd ha hazamentél, megebédeltél, felteszed a töltőre és békességben feltöltődik ,
ugyanúgy 100-as lesz Idézet: „Reklamáláskor mondták, hogy fontos, hogy az első berakás után kellett volna azonnal töltőre rakni és max. feltöltésig rajta hagyni. Mert ez a művelet határozza meg az akku jövőjét.” Teljesen úgy mint a kiscsirkék... Amit meglátnak a tojásból kikelve, azt követik, mert bevésődik nekik. Ha a kotlóst, akkor azt követik, ha egy embert, akkor azt... Akkunál ez teljesen komolytalan.... Nyilván fel kell tölteni 100%-ra, de ezt nem muszáj a legelső alkalommal megtenni. Különben is, ki tudja, hogy mi a legelső alkalom? Valahogy csak tesztelték a gyárban is. Vagy a forgalmazó is kipróbálhatta egy notebookban, és ha az éppen nem töltötte (mert csak eredetit fogad el), akkor annak az akkunak annyi?
akku csere után (akár a pulton is) kiszoktuk próbálni hogy beindul e a töltés egypár százalékot várni hogy tényleg veszi e.
Ebből még sose volt probléma
Aki esetleg bele akarja magát ásni a témába, találtam hozzá egy leírást:
Battery Firmware Hacking
Üdv!
HP 655 laptop eredeti akkuról kérnék képet (típus egyéb adatok). Nincs meg a régi és vennem kelene újat. Esetleg megbízható beszerzési forrást is köszönettel fogadok. (Nem aranyárban és után gyártott is jó.) Köszönöm. A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2023
Pontosítsd a típusát. pl.: Bővebben: Link
Bővebben: Link HP 9-cell Lithium-Ion battery (100 Whr) HP 6-cell Lithium-Ion battery (55 Whr) HP 6-cell Long Life Lithium-Ion battery (55 Whr) HP 3-cell Lithium-Ion battery (33 Whr) A hozzászólás módosítva: Okt 27, 2023
Köszönöm.
Bővebben: Link Ehhez kerestem az akkut ( találtam, a bolt is megerősített). A hozzászólás módosítva: Okt 28, 2023
Sziasztok megjelent a tálcán az akkuállapot ikonon egy felkiáltójel,hogy cseréljek akkut.De 2.5órát simán bir még igy is,pedig nyüstölöm mert dolgozom vele. Ez egy Lenovo T30 laptop.Kinai 9 cellás akku van benne kb.3 éves. Aggódjak?
Samsungnál volt hasonló esetem... kb 1 hónap után már csak azt írta cseréljen akkut és letiltott.
A celláknak nincs különösebb bajuk, a fúrógépemben muzsikálnak. Az akksi akkumenedzsere számolja a ciklusokat, és ha szerinte elérte a ciklusszámot, letilt. Egy oldallal ezelőtt... https://www.hobbielektronika.hu/forum/topic_post_2476779.html#2476779 |
Bejelentkezés
Hirdetés |