Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
hogy ismeretlen?nem mutat semit?jo,ha szakadas vizsgara van alitva.Na most ted a masik polust a multidnak a bazisra es nezd meg ugy?
igen a kicsit nem talata a google
igen megtalaltam,azt mar nehezebb kimerni,mivel egy mosfetrol van szo.merd ki azt is ugyanugy mint a masik tranyot,meglatsuk mijen erteket kapunk
Úgy sem mutat semmit.Nekem a másikra ezt adta ki a google:n-fet/600v/8A/50W/900pf.
igen,nagy valoszinusegel jo a sorkimano tranyo,merd meg a masikat
Sziasztok!
Nekem van egy Samsung 21A083 típusú TV-m, sajna nemrég elromlott és nem találom a hibát! A TV normál esetben úgy viselkedik, hogyha nincs rajta antennajel, akkor kék a képernyő. Az én tv-m azt a hibát produkálja, hogy rajta az antennajel, viszont ugyanúgy kék a képernyő, némi vízszintes csíkozással, a hang mellette tökéletes. Kérlek írjatok, ha valaki tudna segíteni. Előre is köszönöm!
A kicsinél egyetlen dolgot tudtam mérni úgy,hogy + a jobboldali lábra a másikat a középső lábra téve 474-et mértem.Az összes többi lehetséges variációra nem mutatott semmit.
akkor az is jo,valszeg,kicserelted a pupos kondit?meg nem artana a primer korben levoket mindet,ott valami eleg kicsi elkok vannak
Kicseréltem a púpos kondit,megnéztem a többit,de nem változott semmi,még mindig ugyanazt csinálja.Van valami ötleted rá?
Udv
probaltad mozgatni az antena bedugojat?nem csak valami erintkezesi hiba?usd meg oldalrol,leht hogy csak erintkezesi hiba?euroscartal nem probaltad?kos ra egy dvd,akkor sem lesz kep?
Probaltad leterhelni izzoval?tudnunk kenne hogy jo e a tap.Utana mehetnenk tovabb.Van messengered?
Azt hiszem megtaláltam a problémát.Mégegyszer átnéztem.A sorkimenő tranyo közelében van egy zöld,azt hiszem dióda,ami kicsit kiégett.Miután kiforrasztottam már van kép is,bár homályos rajta a menü,stb...
A következő van ráírva:?b 222k 2kv c+35 A kérdőjel valamilyen betü,csak az égésnyom miatt nem látom. Lehet ezt mással is helyettesíteni,ami pont ugyanilyen? Jelenleg nehézkes lenne beszerezni,itthon meg nincs. Köszi!
Kivancsi lennek en is hogy mi az az alkatresz, csakhogy ez nem kep, ez egy homaly.
Sziasztok!
Nekem van egy Sony KV-C27 TD tipusú trinitronos tévékészülékem, ami az utóbbi időben azt csinálta, hogy túl széles volt a kép(tehát kilógott a csatorna emblémája is félig), és néha meg visszaugrott normálisra... Egyik szép derűs nyári napon , üzemelt magának napközben, aztán egy pillanatban mikor ránéztem már nem volt kép, hang az van... Mikor ki be kapcsolgatom a főkapcsolóval, halványan látszik hogy fény villan be a 1-2 sarok fele... Esetleg tudnátok segíteni, mi lehet a baj? Előre is köszönöm!
Ennél jobb képet sajnos most nem tudok csinálni.
hali
szerintetek mitől van az hogy a piros szín fura a tv-n erősen pirosas a kép és pl egy ember fejének a körvonala is piros de ha zöld mező van a képen vagy kék ég az szép de ha piros is van a képbe akkor megkergülnek a szinek ez egy samsung 72es tv érdemes csináltatni vagy szerezzek másikat?? tapasztalatok? köszi!!
Mindkettőt kiszedtem, kimértem és egyik lábnál se mutat semmit. Csak az alephelyzetet. Ilyenkor mi van?
Képcsöves!Pontosabban a piros elektonágyú fáradt!Sajna az újabb samsung csövek (vékonynyakúak) nem bírnak sokat viszont a régiek szinte soha nem mennek tönkre (nekem is van egy 15 éves olyan mint az új!)Ha tudsz szerezni egy bontott csövet mi jó is úgy éri meg javítani mert egy új méregdrága!Lehetne még regenerálni is de az nem fog sokáig jó lenni nem ajánlom!Használd így ha nem tudsz mást csinálni vele vedd le a fényerőt és adj rá kontrasztot úgy,hogy még élvezhető legyen így még megy egy darabig igaz nem olyan szép éles de nézhtő!
Udv
ez nem dioda ,ez egy parna kondi,2,2NF,vagy 2200PF,ne hasznald a tvt meg ki ninccs ez cserelve.
Udv ,csipogo alasban volt a multid mereskor?Ha nem mutat egyiknel sem semit,akkor szakadasod van,de nem hinem hogy mindketonel ugyanaz lenne.
Udv,szerintem valami elkos hiba lesz.Nez korul a sorkimeno kornyeken nem latsz pupos elkot,na meg a tapban?
Nem lehetne egy másik párna kondira kicserélni,aminek az értéke ugyanilyen?
Lehet, csak a feszultsegturese legyen ugyanolyan, vagy nagyobb.
Köszi!A feszültségtűrését melyik szám vagy betű mutatja meg?
Előre le kell szögeznem azért nem vagyok egy nagy szaki , de megnéztem ahol mondtad és sajna egy púpos kondit sem láttam...
Ezt értem.De sok szám van ezeken,valószínüleg a gyártóé.Érték meg sehol.Nem tudsz egy olyat mutatni?Hát ha találok a sok limlom között
Van multid?akkor elo,csipogo alasba,es merd le minden elkot,ezel lehet nem talalod meg a hibast,de ha zarlatos van azt igen,nehez kiszurni oket capacitas vagy ESR mero nelkul
üdv patexati hasonló problémája van az én samsung tv mnek mint az ini nek szétszedtem keresgéltem hibát benne de nem igen láttam ha csak nem a tápegység mellett lévö 330uf kondi ami enyhén pupos érdekeseg hogy a képcsöve thomson ez 8 éves 72cm samsung tv ,szóval képcsöves lessz?akkor kérdéses a javitása is már csak az érdekelne ha cserélem akkor mien tv-t vegyek,hagyományos,lcd vagy plazma kinek mien tapasztalata van ?esetleg gyártót illetöen ?ddig a a samsungra azt hittem h jó no de 8 év és képcsöves !hol van ehhez a régi orion fekete fehér tv m ami majd 20 éves és még muxik!
Bővebben: Link
Ez a tranyó volt benne. Csipogó állásban volt és meg se szólalt, meg se mozdult. Egyik tranyónál se. |
Bejelentkezés
Hirdetés |