Fórum témák
» Több friss téma |
Na - akkor nekem is lenne egy kérdésem:
A következő alkatrész vajh micsoda lenne? HA17324 Elvileg Hitachi gyártmány. A belső felépítését tekintve akár egy LM324-nek is kinézhet, hisz csupán 4 műveleti erősítő van benne. Sehol sem láttam róla más utalást, és persze ráadásul sehol se lehet kapni. De ha valamivel helyettesíthető? (mondjuk bármely 324-gyel?) Eredetileg egy számítógéphez csatolható kis sztereó erősítőben (2x3 W-os) volt az előfokozat ... Valójában nem lehet egy nagy durranás, mert például az alibaba.com-on 0,20 $ az ára.
Szia!
A 324 Hitachi megfelelője, egy az egyben cserélhető.
Biztosan?
Nem valami extra csodatulajdonság, amint az van egyes IC-k esetében? Ott van - csak példának okáért a uA741, és 747, ami ugyabár "csupán" tranzisztoros kivitelű, de mégis van már mellette modernebb - a TL071-es, amelyek már FET-esek. És így persze ragozható a sorozat többi tagja, a TL072-es, a TL074-es, TL082-es, netán a TL084 - amiben meg már 4 darab műveleti erősítő lapul.
Aa 741 és a 071 között nem az a különbség, hogy modernebb az egyik, hanem az, hogy mások a tulajdonságaik és ezért másra jó. Egyébként árulkodó a Hitachi típusszámában a 324-es számsor.
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2023
Valójában gyanítottam, de biztos nem voltam benne.
Tisztelt Fórumtársak!
Az alábbi alkatrészről ha tudtok valamit akkor kérem írjátok meg!
Mármint milyen valamit? Ott van rajta egy dióda jel, sanszos, hogy az lesz. Teljesítménydióda.
500 A-es dióda, 150-2400 V.
B500: 150-3800 V.
A hozzászólás módosítva: Ápr 14, 2023
Amúgy: Lengőtekercses, függőleges skálalappal használandó, 4-es osztálypontosságú, 2kV vizsgálati feszültséggel.
FFV gyártmányú, ( Talán Fővárosi Finommechanikai Vállalat ) 70 DA típusszámú alapműszer. Mivel deprez műszer, egyenáramra tér ki jobbra vagy balra az áram polaritásától függően. De ezeket te is tudod, mi lenne a kérdésed lényege?
Granpa mestertől kaptam Balatongyörökön a kegytárgyat.
Két M6 csavar van a fenekén (nem Granpának), közötte a "szent drót"-ot levéve >200 MOhm mérhető. Pedig már műszerdobozt is megvettem hozzá Békéscsabára készülve.
Lehet, hogy már a halála után avatták szentté. Előtte nem is nagyon illik.
Tedd vissza a "szent drótot" söntöt, mérj raja ellenállást, ha kitér akkor jó, ha nem, akkor nem. Bár ha drót nélkül szakadás, akkor valószínűleg szakadt is.
Szedd szét, ha nincs le(meg)égve a lengőtekercs, akkor valamelyik hozzávezetés vált le. (hátulról négy csavar a négy sarokban) Idézet: „Szedd szét, ha nincs le(meg)égve a lengőtekercs, akkor valamelyik hozzávezetés vált le. (hátulról négy csavar a négy sarokban)” Meg hátul kettő, ami mérőművet rögzíti. Meg elöl kettő, ami a számlapot rögzíti. Elmentek ti a
A mérőművet, meg a számlapot nem biztos, hogy ki/le kell venni. Szétszedted?
Helló mindenki.Valaki megmondaná hogy M10 trimmer potmétert milyen kódszámúra lehet cserélni?
Az M10 az 100kohm, egyebet nem lehet tudni.
A hozzászólás módosítva: Ápr 18, 2023
Ha erről beszélünk, akkor 1 W.
(Jó, jó. Ő nem is azt vitatta, csak véletlenül 100kV-ok ról írtál, miközben 10kV X 10kV-ról szerettél volna írni.
Jogos, tényleg elírtam.
Helo.
Hibrid ic bevonatát mivel lehetne szépen eltávolítani szerintetek? Van egy donor meg egy dög, egy 8 lábú ic t át kéne rakni. A dögről lerobbant, azzal nem lesz gond |
Bejelentkezés
Hirdetés |