Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Minden, ami modell
Helló azért érdekelne a szárnyprofil mert szeretnék egy rc vitorlázót építeni .Pontosabban már készülőbe van de mivel a model elég régi ezért azt gondolom hogy van talán hatásfok szerint jobb szárnyprofil
A model 3092 mm fesztávu.Súlyt azt még nem tudok .
Ez a "kis" gépecske lenne az első géped??? Ilyen méret csak "profiknak" való szerintem.
Nem nem első gép de építésben kihívás mert eddig még nem építettem egy komplett gépet se.
De hát megódíton a lehetetlen.
Nem ez az első gépem . Van már egy, de sajna összetörtem.
Képek a 6,5 ös testről (ugyenien csak zöldbe)[code=c]
hi
még a héten repképes lesz a repcsim majd holnap teszek fel képet
Valamelyikőtöknek nincs egy balanszer kapcsolási rajza 2 cellás Li-Po hoz kellene.
Előre is kösz.
Sziasztok! pár hét állás utánn beüzemeltem újbol Tamiya távirányítós autómat. annyi átalakítást csináltam rajta, hogy 4db 1,5-os elem helyett 5 db 1,2v-os ceruzaakkut tettem bele így a fesz ugyn úgy 6V maradt. azt csinálja valamiért a gép hogy elveszi a gázt meg egyik irányba kitekeri a kormányt menet közben néha. de csak ha pl gyorsan egyenesen akarok menni vele. ha pl gázfröccsöket adok meg ide oda tekergetem a kormányt hogy egyik oldalrol a másikra kifaroljon és vissza akkor semmi tünete a hibának. ja még annyi, hogy robbanómotoros. nincs valakinek valami ötlete erre hogy mitöl lehet? előe is köszi a választ!
Sziasztok.
Ki tudná megmondani nekem ,hogy 2-es menetmetszőt hol kapok, amivel a tolórudakra menetet tdnék metszeni.Sajna vidéken itt nálunk sehol sem kapok. előre is köszi.
sziasztok!én 1 benzines rc autót akarok csinálni.Már el is kezdtem!egy láncfűrész motor fogja hajtani a csoda gépet nagyon erős motor csak 1 kicsit fel kell újítani kormányzás 1szerű volt régi rc autóm elejét levágtam és egy szépen megmunkált deszkához hozzá fogatom a motrot is felfogatom és a háccsó kereket is!!!1szervóval fogom a gázt húzni és ha elengedem a gázt akkor alapjáraton fog járni a motor :yes: egy röpsújnak köszönhetően akkor nem hajtja a kereket
A kereket 1 elektromos gyalunak az ékszíja fogja hajtani ha tud valaki valami 5letet akkor várom
Nem tudom van-e itt olyan aki vasútmodellezéssel foglalkozik, de éppen most néztem kicsit körbe a témával kapcsolatban és meghű(ü)lt bennem a vér:
Az rendben van, hogy egy vagon 1-2.000 Ft használtan, de hogy a sínek újonnan ilyen árban vannak? Lehet, hogy rossz helyen néztem, de volt ahol egy váltó 12.000-be került. Annak idején a cocializmusban kaptam egy szatyor sínt két mozdonyt 5 személykocsit meg vagy 10 teherkocsit, váltókat, alagutat 3 épületet 3.000 Ft-ért. Ez akkor fél havi fizetés volt vagyis mai árfolyamon vagy 50.000 Ft. Most csak a mozdony+váltók kerülnének ennyibe. És azok minőségi nagyon élethű modellek voltak. Nyugtassatok meg, hogy csak rossz helyen kerestem . Amúgy szeretném elkezdeni kicsiben egy egyszerű pályával kb 2 váltó meg mozdony plusz kocsik (3-4) az elektronikát én építeném hozzá ahogy belejövök. Ha ilyen árak vannak viszont akkor kihagynám.....
Sziasztok. Rég irtam,de azért figyeltem az eseményeket. Kevés az időm , de azért készülget az ujabb lopakodóm.(kéttörzsü, tolómotor)
Nemsokára elkészül,és akkor .....töréspróba.
kicsit irigykedve nézem a műveidet :kalap:
Köszönöm. (hogy valaki megnézi )
Sajna kevés az idő ,hogy épitsek. Ez a gépecske a két motoros fényképező helyett épül, mert az nem elég stabil, és nagyon eszi az akkut.Sok videót csináltam vele, de igazán nem öröm reptetni.Nagyon örülök, hogy a sokkal jobb méretek, és felület viszonyok ellenére a repsuj 930 gr , igy az 1800 mAh akksi és az XM 2834 es dualsky összeállitás hosszú repidőt fog biztositani.
szép gépecske
nekem is elkészült már a gépem csak sajna a tizedik felszállás nem úgy sült el ahogy akartam ezért K.O. lett de már elkezdtem újjáépíteni
Ma berepültem, de valami iszonyatosan s.... volt.Szerintem a motor elhuzatása nem jó,de terepen nem tudtam korrigálni.A képen én, és a masina repülés előtt.
Idézet: „motor elhuzatása nem jó” ez mit jelent?, kevés a motor
Ez eléggé alap dolog .Ezolyan mint az "EWD" A repcsi alapvonalától húzómotornál jobbra és le kell állnia ,Ezek 1---3 fok körüli értékek. Oldalra a motor csavarónyomatéka,le pedig azért kell, hogy gázadásnál ne kapja fel az orrát.Tolómotornál ellenkezőleg.(de ennek még utánajárok)
És hogy mégegy cifrát irjak: betettem két merevitő szénszálat a hátsó törzsrészbe merevitésnek mert repülés közben " flatterolt "" a szárny.
Már egy ideje próbálkozom légpárnásmodellel is de egyenlőre nem sikerül eltalálni a szoknya méreteit
ha jutok valamire teszek fel képet is
Szia(Sziasztok)
Az ötleted nem lessz rossz,csak nem igazán fog működni.Hogy miért?Láttam már ilyen próbálkozást,ami nem sok sikerrel járt.Mégpedig azon egyszerű okból kifolyólag,hogy a láncfűrész motorja nem erre lett kifejlesztve,nem tud akkora nyomatékot leadni amire neked szükséged volna egy autó "repítésére"!Igazi nyomatékát csak magas fordulaton tud produkálni.Kis barátom ezek után(hogy menjen a taliga)1:8 arányú áttételt épített be a kocsiba,mivel nem volt képes elindulni (csak "hörgött).Na most ettől ugyan megindult keményen,de futva simán lehagytam.Ugyhogy vásárolt egy négyütemű modellmotort,amitől akkora erők szabadultak el hogy 30másodperces üzem után szétkenődött a falon. Na gondolta ennyit az autómodellezés ezen ágáról.Vett egy TT-01-et,és bele egy 10cm3-es mocit,és vígan játszadozik.Ennyit az én tapasztalataimról,de ettöl még nem biztos hogy nem fog sikerülni neked.Sok sikert.
Idézet: „TT-01-et,és bele egy 10cm3-es mocit,” NA EZT MEG HOGY CSINÁLTA???????????????
Sziasztok,
a hétvégén vettem egy Hyperion Cap 232-es balza gépet. Akkuval együtt 690 gramm. A motor egy Keda A20-20L-es kefenélküli, 9,5X4-es légcsavarral. A földön ha megfogom akkor úgy tűnik, hogy bőven elég erje van ennek az összeállításnak (függőleges helyzetben pont elbírja a gépet teljes gázon). De ha reptetem, akkor valami borzalmasan kevés az erő. Egy sima hurkot nem tudok vele megcsinálni teljes gázon, mert ahogy megemelem az orrát, látszik hogy kevés az erő, és vissza"esik" szegényke. Emelekdni is csak módjával emelkedik, nagyon nem az igazi. Kicsit (nagyon) csalódott vagyok. Egy nagyobb légcsavar pl. 10X5-ös szerintetek segítene? Vagy mindenképp vennem kell egy nagyobb motort is? Azért bízom a légcsavarban, mert elvileg az ajánlott motor van benne, a boltban az erősebb motorról lebeszélt a srác, mondván, hogy az túl erős lenne bele, éshogy bővel elég bele az A20-20L.
Szia.
Írd még le légyszi hogy milyen akku,szabi van a gépbe!!!!!Próbáld ki a nagyobb légcsavart.Segít az biztos.
Hy
Nem nagy ördöngősség,csak át kell építeni kicsit az autó 70%-át.Nem nagy durranás.Én nem állnék neki az tuti!!!!!!!
10*4.7 nél netegyél nagyobb légcsavart.Az rc panda ajánlása szerint 3D hez 400 Gr os gépig jó ez a moci.
Épül a repcsim
mivel nagyon kezdő vagyok (a középső nevem irányított becsapódás) egy oylan mindentbele repcsi lesz. (mindenből amit itthon találok) ha elkészül majd teszek fel képet u.i. A féltégla is repül csak b@$zott nagy moci kell rá.....
Igen, az RCpandában tényleg 400 grammig ajánlják a motort. Én ezt említettem is a srácnak a boltban (RCpanda), de lényegében csak kinevetett, hogy ne vegyem már ilyen komolyan. Most meg igazából sétarepülőnek épphogy jó az elvileg 3D-s gép...
Akkor első körben megpróbálok nagyobb légcsavart venni rá, aztán meglátjuk, hogy mi lesz. Azt nem értem miért fontos, hogy milyen szabályzó meg akku van a gépben, mert motorerőhöz csak a gép súlya érdekes. De egyébként 25 A-es KedaAdvanced Plus szabi, és egy 3 cellás, 1800 mAh-os XenonPower LiPo akku. |
Bejelentkezés
Hirdetés |