Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Azért a gyufásdoboznál stabilabb megoldásra gondoltam.
Ez gyári. De korrektnek tűnik árban is. Egy fiókban akár 3 érték is tárolható, így 180 érték/rekesz, ami már elég jó. A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2023
Szia!
Ha nem sürgős, akkor pl. az Aldi, Lidl szokott ilyeneket akciózni. Az utóbbiban 5 ezer alatt volt legutóbb egy ilyen 300x410x140 mm-es tároló, többféle fiók mérettel. Amiket én vettem, abban 36 db (65x110x35 mm-es) fiók van, fiókonként ez is 3 részre osztható, ha szükséges. Én az elválasztók helyett inkább ilyen tasakokat használok. Azért ez: Idézet: ??? Amiket én vettem, ahhoz már alapból jártak ezek a tartozékok. „"A fiókokhoz külön tartozékként lehet vásárolni elválasztó lemezeket, melyek a fiókokat 2-3-4 részre osztják."” A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2023
Nekem is ilyen van, ehhez nagyon hasonló, árban negyede volt: Bővebben: Link LIDL/Hofer-ben vettem.
Mondjuk a linken 2db kerül 30eFt-ba... A hozzászólás módosítva: Máj 11, 2023
Felfigyeltem egy furcsaságra, ami öröktől fogva ilyen, mindenki megszokta, de mégis fordítva működik.
Azoknál a paramétereknél amik változnak, és ezt a változást valamilyen forgatható kezelőszerv befolyásolja, szinte egységesen az óramutató járásával azonos irányban történik a növekedés. Pl. hangerő, tápegységek paraméterei, hőmérséklet, időzítő órák, a gáztűzhely tekerőkéje stb. De a vízcsap (ha tekerős) éppen fordítva van. Akkor zár el, amikor maximumon kellene lennie. Mi lehet ennek az oka, miért alakult így már a kezdetektől?
Az a néhány tíz darab csap-betét, ami az én kezemben volt eddig, kivétel nélkül balmenetes volt.
Nem kímélve magam, lementem és lefotóztam egyet.
Tudja valaki hol találom windows 8.1 rendszerben a media playeren belül az online rádiókat? Néha hallgattam de most ekkora kihagyás után nem tudom hogy kell előhozni.
Médiaplayer és win 8.1 támában nem tudok segíteni, de a rádiót én évek óta itt hallgatom.
A másik vége ellenkezően mozog, ezért kell rá a balmenet, nem úgy pl mint egy tolózár esetében. Na mégegyszer módosítom Azaz nem mozog, rosszul mondtam. Amit tekersz az csak forog és a balos menet szorítja rá a gumit az ülékre. A jobbmenetes csavarok az általánosan elfogadottak, balmenet csak ott van ahol feltétlen szükség van rá. Lehetne máshogyan is de így alakult. Nyit-lazít, zár-meghúz.
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2023
Nem tudom, talán azért mert a zárva az alaphelyzet. Alaphelyzet jellemzően "óramutató járásával" azonos szokott lenni.
Szerintem mennyiségek szabályozásánál az alaphelyzet a minimum, és ehhez képest történik növekedés a kezelőszerv óramutatóval azonos irányú elfordításakor. Ez szinte mindenhol meg is valósul, kivéve a vízcsapnál.
Tehát a vízcsap mindenképpen kilóg a logikából, és nagyjából csak ő lóg ki. Idézet: Vízcsap, gázcsap, levegőcsap olajcsap stb., ahol anyag áramlás van szabályozva, ott mindnél szerintem óramutatóval azonosra zár. Elektronikában fordítva valóban. A csapok jelentek meg előbb időben, később az elektronika és szabályozóik, amik nem követték a csapokat. „Ez szinte mindenhol meg is valósul, kivéve a vízcsapnál.”
Másik lehetőség, hogy megnyitod a VLC-t, a "lejátszólista aktiválása" gombbal előhozod a lejátszási listát, bal szélen az "internet" kategóriában bármelyiket kiválasztva sok lehetőséget tud kínálni, amik nézhetőek és/vagy hallgathatóak ‒ itt leginkább külföldiek vannak. (Azt nem írtad, hogy hazai vagy külföldi forrásokat szeretnél hallgatni.)
Üdv,
Angolszász országokban a meleg óramutatóval egyező (clockwise) A hideg óramutatóval ellentétes (counterclockwise) Állítólag a jobbkezesség miatt van így. tj
Másnak is szöget ütött a fejébe, jó kis gumicsont.
Az újak igen,de a régi szelepek szerintem nem negrálva zártak és ezért maradhatott így..Most is van mindkettő féle..Ez jobbmenetes
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2023
Külföldi rockot akarok hallgatni.
Berettyóújfaluban lakóktól kérdezném. Hol találok minőségben és árban elfogadható gyors kajáldát.
Pizza, hambi, hasonló. Holnap látogatni megyek a kórházba. (nem Lajcsihoz )
Nem ott lakok, de mivel már van róla tapasztalatom, ezért szerintem a "Csontos", Berettyóújfalu, Dózsa György u. 43. a barátod.
Miből következtetsz a menet irányára?
A fotó ebből a szempontból nem mutat semmit, és a szövegben sem találtam rá utalást. A régi-új kevéssé konkrét fogalmak. Amit én fotóztam, az egy kb. 30 éves gyártmány, és kb. 15 éve cseréltem ki (és akkor sem lett volna indokolt, de mivel a másikat muszáj volt cserélni, ezért ezt is bevontam a karbantartásba).
Már megint (mint rendszerint) hülyeséget mondtam, hiszen szerintem holnap (is) zárva lesznek.
Ha az emlékezetem nem csal akkor az Oláh Zsigmond utcában van egy kajálda. Gyros, hamburger stb.
Vagy Bellacosta
Kollégánk kis szerencsével már/még tud gondoskodni magáról, akkor is ha segítünk neki. A hozzászólás módosítva: Máj 20, 2023
Stop vendéglő, Móló, vagy a Matyi csárda. Berettyóújfaluban esetleg a Macskafogó az otp utcájában.
Köszi mindenkinek. Megoldódott. A legtöbb hely vasárnap zárva, vagy csak délután van nyitva.
Viszünk egy tál rakott krumplit.
Sziasztok. Medencefűtésről lenne szó, de végülis fizika kérdése. Van két feltekercs csövem spirálba, ami eddig egy srég tetőn volt, egymás mellé téve, párhuzamosan kötve, jól működött, de most az elhelyezése így már nem megoldható. Muszáj volt úgy elhelyezni egy másik srég tetőn, ahogy a második ábrán van, tehát egmás alá-felé. Amíg egymás mellett volt, egyenlő nyomással ment a víz méndkét spirálba, de most gondolom ez az összekötés,hogy párhuzamosan van a kettő nem lesz jó, mert a felsőbe nagyobb nyomással kellene keringetni, az alsóba meg kisebb nyomással. Tehát a kisebb ellenállású spirálon forgatná a vizet, a nagyobb felsőbe meg csak állna a víz. Így van? Vagy teljesen roszul látom a fizikai részét, és semmi baja nem lesz így se?
Az alsó spirálba tegyél egy golyóscsapot és akkor be tudod állítani hogy egyforma legyen a két ágban a nyomás
|
Bejelentkezés
Hirdetés |