Fórum témák
» Több friss téma |
Tudom valahogy növelni a teljesítményét plussz erősítővel esetleg ugy hogy mégis a fenton vezéreljen mindent hídba kötni stb barmi?
Ez egy gagyi karaoke erősítő. annak is gyenge cucc rá jöttem laikus vagyok . De mégis valami megoldás hogy meg maradjon ne keljen lecseréljem.
Vásárlástól való elállás, eladás.
Tájékozódás, esetleg tanulás, és normális vásárlása, nem kell megijedni a használt cuccoktól se!!
A "gyenge" mégi mit jelent? A belsejét ha megmutatnád...milyen végfok (IC) ketyeg benne (230V/0,4A táplálás mellett 2x200W-ot "csinál" !? :eek
Mellesleg a gyártónak 500 oldalas katalógusa van... hivatalos magyarországi márkaképviselete is van.
Érdekes jószágod van. 240v-on 0,2amper áramfelvétel a maximum a hálózatból. Ráadásul azt írja rajta hogy 100-240voltról is megy gyanús hogy kapcsolóüzemű a tápja. Bár a doboz kiépítéséből én maximum egy tda2005-ös erősítő ic-t gondolnék hogy benne leledzik.
Olvashatatlan a két smd IC felirata...tipp?:
A hozzászólás módosítva: Jún 7, 2023
Idézet: „Mit tegyek? Kukazni nem fogom” Nézegetheted, de attól a szar, az szar marad, akármennyire akarsz belőle várat építeni! Idézet: „modulnak gondolok nagyobbra tudom cserélni?” Hogyne! Csak ne felejtsd el, hogy nagyobb végfokmodulhoz, nagyobb táp is kell! Meg hűtés... Ami most benne van az pár watt.
Esetleg irnátok hozzá 2x 200 wattos modul fajtát amit a vezérlésre köthetek és hozzávaló hűtést meg tápot?
Ez így nem fog működni, nem olyan egyszerű, hogy pár drótot bekötsz és megy, meg szemét az egész ahogy van. Meg lehet csinálni, de értelme nincsen és neked túl komplikált lenne a mostani panelből kiszedni a jelet, visszavinni a kimenetre és a nyílt nyákon lévő kérdéses tápok fémdobozba szerelése sem olyasmi, amivel kísérletezni kéne. Nem mintha 400W-os kapcsolóüzemű táp és 2*200W-os erősítő elférne ebben a dobozban. Persze, ha ebbe tervezték és nincs benne egy nagy fekete kocka betonsúly? meg már meglévő panelek, akkor egy értelmes gyártó bele tudná préselni. Inkább vegyél valami jobb minőségű használt erősítőt...
Nem teljes értem ezt a 200W-ba kapaszkodást, ragaszkodást!
Van neked fogalmad "mekkora hangerő" egy valós 2x 200W ?? Van neked egyáltalán olyan hangfalad amire ezt rá lehet engedni?? A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2023
...ugyan a kérdésemre nem válaszoltál!: A "gyenge" mégis mit jelent?
DE...én pl. ilyet szerelnék be az erősítőd kimenete és egy rendes, komplett (külön dobozos) végerőstő közé...
Akkor még a chinesium class D torzítását is viszi tovább,l az egész egy hulladék konstrukció, nem éri meg pénzt lapátolni bele, mert minden egyes eredeti alkatrész ami benne marad gyenge láncszem lesz...
Idézet: „n pl. ilyet szerelnék be az erősítőd kimenete...végerőstő közé.” Minek??? Biztos gyönyörű hangja lesz!! Ki kellene lopni a jelet még a D oszt. erő előtt!! Ezt persze csak akkor lehet ha az analóg!!
Idézet: „nem éri meg pénzt lapátolni bele, mert minden egyes eredeti alkatrész ami benne marad gyenge láncszem lesz...” Ez így igaz!! Számomra már csak az a kérdés, hogy ezt MÉG hányszor kell leírnunk, mire a kedves tulajdonos is elhiszi, és e szerint cselekszik!?! Egyébként a "végfok" CS8676E D oszt. 2x20W-ot hazudik rá a gyártó! De nincs is varázslat, ha csak 12V-ról jár... 200 Watthoz oda kellene érni a 2x 50-70V tápfeszültséghez...
Add el.Hasonló marketing szöveggel amivel árulták.
Hiába kötsz rá külső erősítőt,az alapzaj és a torzítás a "kifinomult" kapcsolástechnika miatt megmarad.Sz@rfűrészelés,de ha a hangszóró helyére 2 db ellenállást műterhelésnek beraksz,és egy kicsatoló kondenzátor + potméterrel leosztod a jelet,esetleg egy LC sávszűrővel egy hasonló "minőségi" D osztályú bömböldét meg lehet hajtani vele.Nem kell a gitárhoz torzítót venni,gyárilag benne lesz.Tik tok tuc tuc zenéhez jó lesz.
Azért az EMAG is megéri a pénzét. Ezt a bolhacirkuszt 2x200W-os erősítőként hirdetni a vásárlók durva átverése. Persze azt mondják, hogy amíg lócitrom van, veréb is van.
Persze egy laikusnak elsőre lehet hogy nem tűnik fel az átverés. L7809 stabról jár a végfok, aminek 2A körül van az áramkorlátja. Lehet számolgatni.
A 2x200W-ot felejtsd el. Be lehet építeni ekkora helyre kicsit komolyabb teljesítményt is, de ahhoz a tápot is, meg a végfokot is cserélni kell.
De először mérd meg, hogy a jelenlegi belső táp feszültsége mekkora. Mivel a táp kimenete csak a végfok panelre megy, nyilván onnan megy tovább az előerősítő, meg a vezérlés felé. Azt is meg kell mérned, mert majd elő kell állítani azt a táfeszt a csere után is. Én egy ilyen 24V-os tápot, meg 2 db ilyen végfok modult építenék bele.
Idézet: „L7809 stabról jár a végfok,” Vagy az előfoknak stabilizál, igencsak vicc lenne 9V a végnek, mert bőven bírja a 20 voltot is.. Idézet: „2 db ilyen végfok modult építenék bele.” Ezzel sem lenne beljebb, ennyit tud(hat) az eredeti is!! 1x30W és ez a szupermaximum, atomtorzítással!! Cseberből vederbe!!
Nem tudom. Eleve a 24V, 100W-os táplálás komolyabb kimeneti teljesítményt adhat.
De belerakhat akár nagyobb, 60W-os modulokat is, meg combosabb tápot. Viszont már a 2x30W bömböltetése egy kerti bulin is elég lehet ahhoz hogy ráhívják a szomszédok a rendőröket. A hozzászólás módosítva: Jún 8, 2023
Idézet: „2x30W bömböltetése egy kerti bulin is elég lehet ahhoz hogy ráhívják a szomszédok a rendőröket.” Ez így van! ..azért nem értem a ragaszkodást az 2* 200W-hoz.. Nekem kb 50m2-en 3x70W elég jól hallható!
Köszönöm a segitséget a válaszokat..hallgatokrátok le fogom cserélni az erősítőt. Majd mutatom mit néztem ki mert kiványcsi vagyok hogy mit gondoltok róla aztán csak lesz valami zeném
Az se felejtsd el megmutatni milyen dobozokat kötnél rá!!
Ne essünk be megint 2 szék közé...
Hollywood impact 240? A hangfal még nincs megy de kb 100 watt osak lesznek ? Csak igy valami keverő is kéne mer igazábol karaokezunk , vagy olyan erősítő kéne ami be van mic be menet .. és legyen vagy 2x150, vagy 2× 120 w os de az annyi legyen
|
Bejelentkezés
Hirdetés |