Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Érdekességek
Ezeket az orosz klón Z80A CPU-kat itt is gyártották az országunkban? Érdekes, hogy a neten orosz klónak írják.
A Vaterán is szokták árulni NDK-s csomagolásban. Nem csak a 8080-at gyártották hazánkban? (MEV)
3 napja bajlodnak valamit az internetkapcsolattal ( azaz gyakorlatilag nem megy hétfötöl a vezetékes kapcsolat).
Ma besétálok a szolgáltató szép irodájába, huzok számot, de rajtam kivül csak 4 alkalmazott bámulta a monitorokat. Mondom, hogy mi a gond. Jön a válasz, ez nem rájuk tartozik, nem is tudjak kezelni, és nem is tudják, hogy ilyen gondok is vannak. Adnak egy telefonszámot, akikre állitolag az ilyesmi tartozik. Kérdem, és az kire tartozik, ha egy honapban 3-4 napig nem müködik a szolgáltatás, és hogyan kompenzálja a szolgáltato az elöfizetöket, azt sem tudja senki. Na jo! Biztos még egy gyorstalpalora sem futotta.
Ez inbább NDk klón. Az oroszokénak más olt a tok színe. Ld orosz orosz 8255
Meg néha nemes egyszerüséggel az 1/10 inch raszter helyett 2,5 mm lábtávolságot használtak és akkor szidtam a felmenöket, mert ilyen foglalat nem volt, és a szabványosba nem lehetett bedugni.
Bocs, hogy beleszólók, de jó a linken levő kép.
Általában a Szovjet IC-ket gyártották fekete, barna műanyag és fehér, rózsaszín, (barna?) kerámia tokozásban is.
Tudtommal nálunk nem gyártottak semmi ilyet. A Mikroelektronikai Vállalat még az elkészülte előtt leégett. A magyar "gyártású" IC-k mind külföldiek voltak, itt csak tokozták őket.
Legalábbis ezt olvastam erről. Ha valaki tud rá referenciát az tök jó lenne.
Kelet német. Csak meg lett.
![]() Pedig "magyaros MEV" kinézete van.
De , ezt a típust hónapokig gyártották.
Számos cikk található erről a neten, pl.: https://lazarbibi.blog.hu/2015/08/27/mikroelektronikai_vallalat Magyar emberek fejtették vissza (rétegenként lecsiszolták...) és magyarországi (elavult) gépsoron készült a szilíciumlapka is.
Talán arra gondolsz, hogy az olaszoknál be van festve a sín nyaka fehérre? Az intenzív napsütésmiatti túlmelegedés csökkentése miatt.
A hozzászólás módosítva: Jún 9, 2023
A hőtágulás miatti síndeformáció csökkentése miatt. Jó sokat kellett maszatolni, biztosan gépesítették.
Ma már igen, eredetileg inkább a járványok miatt meszelték le a pályákat, beleértve a kövezetet is Romátol délre. Közben meg rájöttek, hogy a mész csökkenti a sinek hömérsékletét is. Igy most már csak a sineket fujják le fehérre az egész országban. Erre extra jármüveket épitettek.
Akkor kérdés, hogy a négerek miért sötét színűek, mikor a legnagyobb napfényben élnek. Ahogy a földön kevesebb a nap hősugárzása, egyre fehérebbek az emberek.
Akkor miért sötétebben az eszkimók, mint a svédek?
Mert az eszkimók indiánok, úgy költöztek északra ...
Ezt sem értem, miért jó az eszkimóknak ott a fagyban hóban semmi másban létezni.
Még egy tranzisztor sincs ott. ![]() A hozzászólás módosítva: Jún 10, 2023
Addig a 120 évig amíg eléldegélnek, gondolom kibírják tranzisztor nélkül....
A szervezetünknek ez sokadlagos. Biztosan van némileg olyan hatása is ránk, de sokkal fontosabb dolgok miatt van ez a (látszólagos) ellentmondás. És simán azért alakult ki, mert bizonyos helyeken a világosabb bőr, bizonyos helyeken a sötétebb bőr jelent előnyt. A sötét szín fontosabb dolgoktól véd, mint a melegedés, a világos bőr is fontosabb dolgok miatt alakult, mint a hővisszaverés.
Nem is tudom összeszedetten elmagyarázni, ezért inkább kerestem nálam értelmesebben megyarázót, inkább másolok: Idézet: „A sötét bőrszínárnyalatok jobban védenek az UV- és más káros sugárzások ellen, míg a világosabb bőr lehetővé teszi a D-vitamin nagyobb hatásfokú szintézisét, így nagy általánosságban az Egyenlítőhöz közeledve sötétebb az emberek bőre, mint az északi és déli területeken. Habár korábbi kutatások arra jutottak, hogy az első, még az afrikai kontinensen élő emberek bőre sötét volt, az újabb tudományos munkák már arra mutatnak, hogy a legkorábbi feltárt emberi leletek gyengén pigmentáltak, tehát világos bőrűek lehettek. ” Idézet: Lehet hogy sűrűbb szőrzet takarta a fehér bőrüket ?„legkorábbi feltárt emberi leletek gyengén pigmentáltak, tehát világos bőrűek lehettek.” ![]()
Vagy a hótól visszavert nagy uv fénymennyiség miatt. Hegymászók is a nagy hegyeken a hó birodalmában hidegben csak fekete szűrős szemüvegben vannak.
Á, inkább arra gondolok, hogy akkoriban másabb klíma volt, kicsit hűvösebb, mint az utána következő. Ezért akkor még afrikában sem volt akkora szükség a sötétebb bőrre.
Talán végül emiatt (a melegedés miatti dolgok) is vándorolt később a kialakult emberiség egy része északabbra, és ott pedig inkább a fehérebbek maradtak fenn, míg az afrikában maradókból a sötétebb bőrűek, mert ott ez volt a nyerőbb. De oly nagyon (nagyon-nagyon) nem értek én hozzá, ez az én elméletecském.
Hova jutottunk a mezei fehèrre festett sinektöl..
![]() ![]() ![]()
Egy időben a konyhai gépek is mind fehérek voltak. Manapság egyre gyakoribbak a szürke (inox) színűek.
Pont úgy, mint a PC-k esetében is: eleinte szinte kizárólagos volt az a jellegzetes bézs szín, de manapság sokkal gyakoribb a fekete változat. (És az analógiát folytatva, a Commodore és Spektrum tekinthető a neander-völgyinek és a homo floresiensisnek - amik már kihaltak. ![]() Hát igen, a globális éghajlatváltozás már a konyhában és a dolgozószobában van (az most nem írom le, hogy kik vannak a spájzban...). ![]()
Én kimondottam utálom a fekete PCket, nem látni rajtuk mi hol van ( USB stb portok). Egy agyalágyult tendencia.
Ismerősnek volt fekete oszcilloszkópja. Nem látni rajta a gombokat, totál beleolvadnak az előlapba. Fehér, vagy halvány szürkén tökéletesen láthatók.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |