Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   518 / 627
(#) Massawa válasza bbb hozzászólására (») Jún 12, 2023 /

Igyekszem, de sajnos sokszor a kinálat csapnivalo. Rengeteg mindenféle csili vili doboz van, de valoban jo egy sincs. ( sokban ugyanaz a keret, csak a boritás más).
Ráadásul nem igen akarom magam összerakni a gépet, mert már néhányszor még a megrendelésre összerakott géppel is évekig szivtunk, mert utolag derültek ki a kompatibilitási gondok, és érdekes modon „never ending story“ lett minden ilyen projekt. Valamennyi upgrade egy ujabbat generált, és évente egy HW upgradet is megfizettetek. ( a jelenlegi PC-m több mint 7 éves és gond nélkül müködik benne minden - a kártyaolvason kivül -, csak már nem mennek a legujabb programverziok (W7 miatt).
Már azon is gondolkodtam, hogy egy jol müködö gépet átrakok egy másik dobozba.
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2023
(#) bbb válasza Massawa hozzászólására (») Jún 12, 2023 /

Igen, nehéz jó házat találni, válogatni kell. Én egy Sharkoon REX-8 economy házat néztem ki annakidején és két gépet is építettem bele. Mindkettő háznak ugyan az a baja, vagyis a bekapcsolást jelző LED nemigen világít (ez dizájnolt vacak - két sáv legfelül), de ez pont nem is nagyon érdekel Másik nyűgje, hogy amikor kiválasztottam, még nagyon gyerekcipőben volt az USB3, így ennek az előlapján nincs is belőle egy se, hiába van rajta 6 USB csati, viszont az mind felül, könnyen hozzáférhető helyen. A bekapcsoló gomb is felül van, így hajlongani nem kell miatta.

Én ezzel a házzal inkább a "modding" irányba fogok elmozdulni, vagyis inkább kicserélem az előlapi USB-k egy részét USB3-asra, meg kijavítom majd a visszajelző világítást (csak ugye ehhez le kell venni az előlapot, szét kell szedni a házat annyira, hogy a méreteket le tudjam venni, stb.).
(#) Bakman válasza bbb hozzászólására (») Jún 12, 2023 / 2

Nem találni kell, építeni.
(#) Massawa válasza bbb hozzászólására (») Jún 12, 2023 /

Nemrégen, sajnos közben elhunyt barátom PCjét javitottam, mert nem müködött a kapcsolo rajta. Amikor szétszedtem láttam a totális agymenést, a kapcsolot egy fényvezetö meander tartotta ( rugoztatta) ami a kapcsolo keretét is megvilágitotta, meg egy feliratot az elölapon. Nos ez a meander törött el, igy a kapcsolo már nem volt pontosan ott ahol lennie kellett, igy nem tudta megnyomni a mögötte levö mikrokapcsolot. Vagy fél oráig tartott, mire le tudtam bontani az elölapot, kivenni a jo 15 cm nagy fényvezetö darabot, megragasztani az eltört részt. Utánna jött az összeszerelés.
Azota megy a PC, csak már a tulajdonosának nincs rá szüksége.
(#) sany válasza Bakman hozzászólására (») Jún 12, 2023 /

Milyen szabvány? Szuper.
(#) bbb válasza Bakman hozzászólására (») Jún 12, 2023 /

A "digitalizáló állomásom" szintén fából készült egyedi, kompletten egybeépítve a videomagnó polcával, s monitortartóval. Már nem szórakozok ilyennel, kényelmesebb és kompaktabb tud lenni egy normális ház.

A készülő NAS-om, meg az olimex lapkára épülő SDR rádiós kis állomásom meg régi kiszuperált switchek dobozába kerülnek s így rack szekrénybe építhető lesz mindkettő
(#) Inhouse válasza Massawa hozzászólására (») Jún 12, 2023 / 1

Hogy kell elképzelni ezt a meandert?
(#) Inhouse válasza bbb hozzászólására (») Jún 12, 2023 /

A ház tervezők nem igen használják a saját művüket...fekete előlapon egy fekete bekapcsoló gomb, pl., az is középtájon, vagy lent. Asztalon már kevesen tartanak álló házat...
Volt egy jó PC ház, felül fogantyú, a bekapcsoló gomb is a tetején, meg az USB-k is, na az tetszett valamennyire.
(#) img válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 12, 2023 /

Erősen rágondolsz és vizualizálod.
(#) bbalazs_ válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 12, 2023 /

A meander szó csak a kacskaringósságát jelöli.
Tulajdonképpen a műanyag rugalmasságának fokozására tekergetik, meg így egyben lehet fröccsönteni több dolgot egyben és összeszereléskor is gyorsabb betenni.
Gyakran használják, főleg, ha több gomb van egymáshoz közel.
(#) kameleon2 válasza szs hozzászólására (») Jún 12, 2023 /

Nem vagyunk egyformák. Majd egy másik életben talán megérted, hogy vannak kibírhatatlan emberek.
(#) Massawa válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 12, 2023 /

Ugy ahogy a képeken látod. Kb 15 hosszu, 5 cm széles átlátszo müanyag izé, ami középen egy kb 4 cm átméröjü gyürüt tart, abba meg a nyomogomb gombja van van. A gyürü körbevilágitja a nyomogomb gombját. Ez látszik kivülröl.
A gyürühöz a müanyag öntvény 2 lapos S görbét ir le. A két végen meg egy-egy LED világit bele a fényvezetö anyagba.
(#) Inhouse válasza Massawa hozzászólására (») Jún 12, 2023 /

Ahha...dereng valami! Köszi!
(#) Udvari Zsombor válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Jún 12, 2023 /

Ne hidd el, amit az Avast próbál elhitetni veled. Ez egy vírusirtó, másra nem jó.
(#) img válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 12, 2023 /

"Ne hidd el, amit az Avast próbál elhitetni veled. Ez egy vírusirtó, másra nem jó."

Elég lett volna annyit írnod, hogy

"Ne hidd el, amit az Avast próbál elhitetni veled.", mert

az vírusirtónak sem jó.
(#) lelkes amatőr válasza img hozzászólására (») Jún 12, 2023 / 1

Nem is hittem neki, nem frissítettem. Viszont valamire mégis csak jó lehet, mert 2009 óta (azóta megy ez a windows az avasttal) eddig még nem kaptam vírust (vagy nem tudok róla), amire riasztott, az tényleg problémás volt és nem is engedte át.
(#) img válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Jún 12, 2023 /

Sajnos a "vagy nem tudok róla" a valószínűbb, mert a szaklapok eléggé lehúzzák az Avast. Ha javasolhatom: vizsgáld át valódi víruskeresőkkel is a géped, mint az ESET Online Scanner, a Malwarebytes vagy a Hitman.
(#) sargarigo válasza img hozzászólására (») Jún 12, 2023 /

Vagy érdekességként ki lehet próbálni a linuxot is

És igen, tudom hogy nem létezik abszolút biztonság, de a linux azért eléggé közelíti..
(#) img válasza sargarigo hozzászólására (») Jún 12, 2023 /

Az már rég volt, sajnos. 1, 2, stb...

Egyébként Ubuntut is használok.
A hozzászólás módosítva: Jún 12, 2023
(#) sargarigo válasza img hozzászólására (») Jún 13, 2023 /

Ha füstjelekkel kommunikálunk, előbb utóbb azt is meghekkelik.
(#) img válasza sargarigo hozzászólására (») Jún 13, 2023 /

Egyetértek, lásd a pápa választását.
(#) erbe válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 13, 2023 /

Idézet:
„Volt egy jó PC ház, felül fogantyú, a bekapcsoló gomb is a tetején, meg az USB-k is, na az tetszett ...”

Ismerős.
Volt egy Albacompos házam (Sulinet). Alul, talajszinten kis ajtó, mögötte USb-k. Persze addig rugdostam (nem szándékosan) míg letörött. Na azt csak a "bűnbánó ember" tudta használni.
(#) Udvari Zsombor válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 13, 2023 / 1

Idézet:
„Asztalon már kevesen tartanak álló házat...”
Én is az asztalon tartom az álló gépházat, mert egyrészt máshol nem igazán férne el, másrészt pedig meg szeretném akadályozni, hogy lábnál legyen és bele lehessen rúgni akár óvatlanul is. Valamint persze az asztalon nem szippant be a gép annyi port, mint ha a padlón állna a fal mellett, nem potyog rá a kosz és sokkal hozzáférhetőbb is. És bizony, még a kétezres évek elejéről származó nagy torony gépházat is fel tervezem tenni az asztalra a közeljövőben.
(#) Massawa válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 13, 2023 /

Sajnos az asztalon nálam igen rossz helye lenne, mert elég sok audio meg video témán dolgozom, és ott a gép zaja kimondottan zavaro. A jelenlegi PC nafyon csendes, de mégis hallani egy kis zümmögést. Igy az asztal alatt egy kerekes állvánxon van kb 15 cm a padlo felett. Ott vannak kialakitva a polcok is a külsö berendezésekre, vinyokra, stb.
Igy már a gép zaja nem zavaro, de a hozzáférés továbbra is nagyon körülményes.
(#) Epu2 válasza img hozzászólására (») Jún 13, 2023 /

"vizsgáld át valódi víruskeresőkkel is a géped"
Ez szubjektív. Az ál víruskeresők is így kelletik magukat. Ha meg egy vírusról soha em tudsz meg semmit, az még nem jelenti, hogy van.
(#) Macsek71 válasza Bakman hozzászólására (») Jún 13, 2023 /

Az '90 évek végén ( mikor a CD írás "mindennapossá" vált) építettem egy hasonló gépet ...
Az asztalon egy akkori "midi-torony" levágott teteje volt, 2 optika (cd olvasó-író), floppy, kapcsolók -visszajelzők. A gép többi része az asztal aljára volt építve, a 90 cm szalagkábelek így adták ki
A fadoboz szellőztetését egy fénymásolóból kibontott mókuskerekes végezte, keménypapír légcsatornákkal terelve a levegőt a hűtendő alkatrészek között ...

Kedveltem, mikor ismerőseim az asztalon lévő "fél" gépet látván csodálkoztak, hogy tudtam olyan kis gépet összerakni
(#) img válasza Epu2 hozzászólására (») Jún 13, 2023 /

Ál-víruskeresők, mint Antivirus 360 és társai? Én biztos nem ajánlok olyat. A fentebb említett háromról még soha, senki sem feltételezte, hogy azok lennének mert az eredményeik igazolják őket. A saját tapasztalatom az, hogy az Avast után ad-hoc feltett MBAM 12 mindenfélét talált. A rootkiteknek például pontosan az az elsődleges célja, hogy minél tovább elrejtsék a "payload"-ot vagyis az általuk szállított malware-t, hogy az minél tovább tudjon adatokat gyűjteni (vagy amit a gazdáik szeretnének). A manapság divatos ransomware-ek egyik nagy erőssége, hogy a bekerülésük után, alvó módban szinte bármeddig rejtve tudnak maradni, így amikor kvázi váratlanul aktiválják magukat már nem számítanak rájuk és jóval nehezebben azonosítható, hogy hogyan kerültek fel a gépre.
(#) img válasza Massawa hozzászólására (») Jún 13, 2023 /

Néma orvosi DICOM, és majdnem néma 3D / grafikai / videós munkaállomásokat szoktam építeni kérésre. Most pl. 8+2 ventilátor van a könnyebb hozzáférés miatt az asztal sarkára állított gépemben, de 60-70 centiről már nem hallani a hangját. Persze ha odalépsz neki akkor megjön a hangja, de akkor mindennek, aminél komoly teljesítményt kell eldisszipálni.
(#) Massawa válasza img hozzászólására (») Jún 13, 2023 /

Ha a hanggal dolgozol, akkor csend kell, nincs kompromisszum, nincs más lehetöség.
Még a klima hangja is zavaro, ha eljutnak a hanghullámok a füledhez.
(#) lazsi válasza sargarigo hozzászólására (») Jún 13, 2023 /

Idézet:
„És igen, tudom hogy nem létezik abszolút biztonság, de a linux azért eléggé közelíti..”

A Spektrumomon egészen biztosan nem volt vírus...
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2023
Következő: »»   518 / 627
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem