Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   519 / 627
(#) sargarigo válasza lazsi hozzászólására (») Jún 13, 2023 /

Ja, meg a tetriszemen se. De azért azzal már lehet nem próbálnék meg 3D tervezni..
(#) lazsi válasza sargarigo hozzászólására (») Jún 13, 2023 /

Pedig, azt hiszem, volt 3D Tetris is...
(#) Teaway válasza lazsi hozzászólására (») Jún 13, 2023 /

Megerősítem: felülről láttad az aknát, amibe az elemek potyogtak.
A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2023
(#) lelkes amatőr válasza lazsi hozzászólására (») Jún 13, 2023 /

Még néha én is előveszem a Spectrum gépemet, pl. a könyveim nyilvántartása máig azon van. Még egy vírus se próbálta lenyúlni az adataimat, pedig sok össze-vissza másolt játékaim is vannak.
(#) img válasza Massawa hozzászólására (») Jún 13, 2023 /

Aktív zajzáras fejhallgatót próbáltál már? Akár zene nélkül is: binaurális frekvenciákkal, alváshoz. Hosszabb repülőutak alatt is jó szolgálatot tesz mert nincs bömbölő kisbaba, meg veszekedő házaspár, stb.
(#) Massawa válasza img hozzászólására (») Jún 13, 2023 /

Van, csak az nem zene/hang feldolgozásra valo. Az tényleg csak a repülöbe vagy hangos közl. eszközben használhato, de nem hangfeldolgizásra, korrekciora stb.
(#) img válasza Massawa hozzászólására (») Jún 13, 2023 /

Melyik modell?
(#) Massawa válasza img hozzászólására (») Jún 13, 2023 /

Több is van. Egy régebbi ( akkor méregdrága) Bose, ( azt hiszem az elsö vagy a második modell amit Bose kihozott, még az USAban vettem). Utánna van egy füldugos Philips ( aktiv zajkompenzacioval), mert Bose elég kellemetlen meg nagy a fejen, ha orákig ülök a repülöben. ( szerencsére már csak évente párszor fordul elö).
Tavaly vettem valami pehelykönnyü zárt fejhallgatot, az is aktiv zajcsökkentös. Az kényelmesebb mint a Bose, meg vagy 20 évvel modernebb, de ezekkel nem lehet studioban dolgozni. Ott van egy jo Sony meg egy Sennheiser füles, de azok is csak arra jok, ha valami konkrét hangot keresek.
A fejhallgato mindig egy mü hangteret csinál, amit a valoságban (hangszorokkal) nem tudsz elöállitani, ezért használhatatlan ilyen munkákra.
(#) Udvari Zsombor válasza Massawa hozzászólására (») Jún 14, 2023 /

Engem nem zavar, csupán nem szeretem, ha lábnál van, kitéve az óvatlan belerúgás veszélyeinek ‒ középsuliban voltak a gépek az asztalok alatt, a gépházak oldalának ment neki a tanulók lába. Az igaz, hogy én nem csinálok semmi olyat, amit zavarna a gép zaja (3 HDD, nincs SSD), de biztosabbnak érzem, ha inkább fent van az asztalon, még ha helyet is vesz el...
(#) Massawa válasza Udvari Zsombor hozzászólására (») Jún 14, 2023 /

Elvben én sem tudok belerugni, mert a kerekek miatt kb 12 cm-re van a padlotol.
De mégis nagyon hülye a kezelése, mert minden stekker stb az elsö oldal kb felsö 1/3-ban van, mindenféle ajtokkal védve. Azaz ha a felsö fiok ajtaja nyitva van eltakarja az alatta levöt, ahol pl az USB foglalatok vannak. Ha legalább az ajto mögötti front nem lenne fekete, akkor legalább látni lehetne mi van ott. Már azon gondolkodtam, hogy szerelek oda valami LEDet világitásnak, de lehet, hogy mégis egy ujabb PC lesz programon és akkor majd ott megoldom ezt a gondot.
(#) lelkes amatőr válasza Massawa hozzászólására (») Jún 14, 2023 /

Lehet, hogy a korral jár de már nekem is gond a fekete alapon fekete gombok, a nehezen megtalálható csatlakozók. Elkezdtem fehér lakkfilccel szépen sorban megjelölgetni ezeket.
(#) img válasza Massawa hozzászólására (») Jún 14, 2023 /

Mit stúdiózol: zene / film / más ?
(#) Massawa válasza img hozzászólására (») Jún 14, 2023 /

Már csak filmet.
(#) img válasza Massawa hozzászólására (») Jún 14, 2023 /

Reklám vagy mozi? Más?
(#) Udvari Zsombor válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Jún 15, 2023 /

Hehe, az első képed ismerős helyzet, az én (jelenlegi) gépházamon is fekete alapon vannak fekete csatlakozók, este nem igazán látszik és ha nem látom, akkor "eléggé tönkremegy a lukérzékem" ‒ meg hát olykor a bedugott kábelek útban tudnak lenni az optikai meghajtó tálcájának is. Veled ellentétben én nem szeretném emiatt összejelölgetni az előlapot.
(#) img válasza lelkes amatőr hozzászólására (») Jún 15, 2023 /

A helyedben megpróbálnám letakarni azt a kék LED-et, mert szembe világítva összehúzza a pupilládat és valószínűleg amiatt rosszabbul látod a sötétben a részleteket.
(#) Massawa válasza img hozzászólására (») Jún 15, 2023 /

Mindenfélét, amihez speciális (robot) kamerák meg jigek kellenek, de csak müszaki témákban. Sajnos 2 éve betegség miatt a producerem abbahagyta a munkát, igy már én is inkább hobbibol csinálom, amit még csinálok.
(#) lelkes amatőr válasza img hozzászólására (») Jún 15, 2023 /

Az csak a foto kedvéért van szemből, alaphelyzetben szinte nem is látom.
(#) elektrorudi válasza img hozzászólására (») Jún 15, 2023 /

Elég lenne azt is fehér lakkfilccel besatírozni.
(#) somitomi válasza img hozzászólására (») Jún 15, 2023 /

Én egyszer USB hubban cseréltem ki a fényes kék LED-et egy direkt fonnyadt fényű zöldre, mert a laptop azt a portot nem kapcsolja le, ha hálózatba van dugva és éjjel képes volt az egész szobát bevilágítani.
(#) sargarigo válasza somitomi hozzászólására (») Jún 15, 2023 / 1

Nem hogy elé raktál volna egy könyvet
(#) img válasza Massawa hozzászólására (») Jún 15, 2023 /

Értelek. Ha szereted is csinálni, akkor miért nem szervezel be egy másik producert?
(#) img válasza somitomi hozzászólására (») Jún 15, 2023 /

Kékesfehér fényben sokkal élesebben látunk, viszont sokkal inkább fárasztja is az agyat mint a sárgásfehér, amiben életlenebbül látunk, de az legalább még a Melatonin termelést is beindítja, amitől meg elálmosodunk.
A hozzászólás módosítva: Jún 15, 2023

Mert sorban állnak a munkahivatal elött.
A kollégám több mint 40 évig bejáratos volt sok vállalatnál meg szerkesztöségben ahonnan megrendeléseket hozta és eladta a produkciot. Akik utodként jelentkeztek pontosan forditva gondolták a világot. Ugy meg sajnos nem megy.

Sejtem, amikor a gyümölcsös telefonos videók és fotók tömkelege letarolt mindent. Sajnálom.

Nemcsak az, de sokszor azt sem tudják mit kellene rögziteni, mire is van az látott szerkezet. Egyszer kölcsönadtam a berendezéseimet, és csak a helyszinen láttam mit is akartak csinálni. Hullára röhögtem magam, mert egy jégkrémröl akartak reklámfilmet csinálni, akkor még csak forro studiolámpák voltak. Mire beállitották a jelenetet a jégkrém mindig elolvadt. A rendezöt már a guta ütögette mert vagy 2 láda jégkrémet olvasztottak fel, és vagy 4 orát elszorakoztak. Egy amerikai filmet akartak utánozni. Ott természetesn nem olvadt el a jégkrém. ( azt senki nem sugta meg nekik, hogy az gipsz volt és nem fagyasztott hab. ).
Én nem szoltam egy szot sem hadd tanuljanak a szakik. ( csak a technikával voltam ott - hogyan kell kezelni. Mi már akkor sok pizza meg egyébb ételreklámon sokat tanultunk és már ilyesmit nem vállaltam).

Igen, Youtube-on én is láttam pár Mc Donald's meg pizzéria ételreklámot: vannak kemény dolgok, amikor a pizza oda van szegezve az asztallaphoz (arra már nem emlékszem, hogy miért), meg a hamburgerben semmi sem az, aminek látszik. Nagy mágusok ezek az ételreklámosok.
(#) somitomi válasza sargarigo hozzászólására (») Jún 16, 2023 /

Miért pont könyvet?
(#) SzervízMacska válasza img hozzászólására (») Jún 16, 2023 /

Én például közel fél éve csak a gyümölcsös telefonnal videózok. Vannak kameráim is, de mind nagy, kényelmetlen, és ami a legnagyobb hátrány: sosincsenek nálam, mikor kellenének. Már gimbal nélkül, vagy akár akciókamera helyett is egész jól használható…
(#) img válasza SzervízMacska hozzászólására (») Jún 16, 2023 /

De gondolom megrendelőnek, fizetett munkát azért nem azzal forgatnál ugye?
Következő: »»   519 / 627
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem