Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Érdekességek

Témaindító: Gatery, idő: Szept 5, 2006
Lapozás: OK   520 / 627
(#) sonajkniz válasza img hozzászólására (») Jún 16, 2023 /

Most miért?
Melyik megrendelő nem díjjazza, ha a paradicsomszósszal gazdagon nyakonöntött pizza a telefonnal lefotózva és szuper képjavító technológiával felszerelt, végtelen kontrasztos LED TV-n visszanézve egy híbátlan felületű tűzpiros metálfényű tésztacsoda lesz?
(#) img válasza sonajkniz hozzászólására (») Jún 16, 2023 /

OMG, erről meg is feledkeztem.
(#) Gafly hozzászólása Jún 16, 2023 /

Mit csinál a ChatGPT, és miért működik?
Kicsit hosszú, és természetesen nem magyarul van (és azon is eléggé elvont).
(#) Massawa válasza sonajkniz hozzászólására (») Jún 16, 2023 / 1

Hát látni, amit te nem látsz. Nem az otthoni LED TVn kell nézni a felvételt, hanem benn a studioban, s nem az agyonkomprimált youtubon. Azután majd csodádlkozz, ha egy esti filmet egy almás kameràn forgattak le, othon meg orákig keresheted a TV beállitásain hogyan lehet a minösithetetlen minöséget egyáltalán nézhetövé tenni. Ráadásul a reklámnak mindentöl jobb minöségünek kell lennie, mert jol tudjuk a nagy semmit is sztaniolba csomagolva sokan megveszik.
(#) SzervízMacska válasza img hozzászólására (») Jún 16, 2023 /

Kapaszkodj meg, legutóbb jóval ócskább kamerákkal. És ahogy írják, szerkeszteni nem tv-n kell, hanem kalibrált monitoron. A megrendelő elégedett volt, és szerintem ez a lényeg. (Nem is került annyiba, mintha Red kamerákkal és népes stábbal vonultam volna föl.)
(#) Massawa válasza SzervízMacska hozzászólására (») Jún 16, 2023 /

Hát ez az, ha megrendelöt a munkahivatal küldi. Már annyira lezüllött a videoipar, hogy sirmi/ okádni lehet sok fényes produkciotol.
Ezért sajnos már menekülnek az igazi szakemberek is a studiokbol.
(#) Bakman válasza Massawa hozzászólására (») Jún 16, 2023 /

Ha a megrendelő (aki a pénzt adja) elégedett az 1000 Ft-os munkával, hiába mondod neki, hogy 10 000 Ft-ért sokkal jobbat tudsz. Ilyen a piac, alkalmazkodni kell.
(#) Inhouse hozzászólása Jún 16, 2023 /

(#) Massawa válasza Bakman hozzászólására (») Jún 16, 2023 /

Azért felettébb érdekes ilyesmit hallani pláne töled. 10 dolláros forrasztopákákrol stb kisregényni eszmecserét folytattok, a másik oldalon meg a mennyekbe dicséred az igénytelenséget, mert ugye a piac diktál.
(#) img válasza SzervízMacska hozzászólására (») Jún 16, 2023 /

Múltkor kaptam egy csajozós pólót "My Delta E is <3" felirattal. Már vagy 4-5 lány szólított le az utcán megkérdezni, hogy honnan van.
(#) img válasza Bakman hozzászólására (») Jún 16, 2023 /

Sajnos ez így van, az élet minden területén.
(#) img válasza Massawa hozzászólására (») Jún 16, 2023 /

Szerintem ő iróniából írta amit írt.
(#) Massawa válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 16, 2023 / 1

Mintha most rendeztek volna ott elöször egy F1-s rendszert…
(#) sany válasza Inhouse hozzászólására (») Jún 16, 2023 /

Végre valami izgalmas.
(#) Bakman válasza Massawa hozzászólására (») Jún 17, 2023 /

Kevered a dolgokat.

Ha a megrendelő 7seg kijelzőt kér, hiába ecseteled neki a grafikus kijelzők előnyeit tízszeres áron.
(#) Massawa válasza Bakman hozzászólására (») Jún 17, 2023 /

Hát igen. Látni, hogy te sem igen érted a szöveget. Èljen az igényesség.
(#) Bakman válasza Massawa hozzászólására (») Jún 17, 2023 /

Tulajdonképpen igazad van, nem kell igazodni a vásárlói igényekhez, majd a Szaki megondja, mire van szüksége. Az teljesen mellékes, hogy így nem lehet megélni.
(#) Gafly válasza Massawa hozzászólására (») Jún 17, 2023 /

(#) sonajkniz válasza Bakman hozzászólására (») Jún 17, 2023 /

Idézet:
„Ha a megrendelő 7seg kijelzőt kér, hiába ecseteled neki a grafikus kijelzők előnyeit tízszeres áron.”

Attól még, ha tudsz jobbat a megrendelő elképzelésénél, elő kell álljál vele.
Egyrészt a saját lelkiismereted megnyugtatásáért, hogy te felajánlottad a jobbat, másrészt, hogy hátha ráharap.
Tőlem pont a napokban kért valaki egy találat számlálót, legalább 5cm-es kijelzővel max. 10-ig számolva. Ő is 7seg kijelzőben gondolkozott. Aprópénzes tétel. Nekem, mint gyártónak nem éri meg a ráfordított energiát, mert hiszen menyit lehet ezért elkérni?
Felajánlottam neki egy 16x16-os pontmátrix kijelzést animált számváltásokkal. Ebben már nekem is van némi kihívás, (mármint a programban) A gyártásba nem kell több energiát fektetni, viszont már megérősebb.
Elfogadta.
(#) Bakman válasza sonajkniz hozzászólására (») Jún 17, 2023 /

Nem erről van szó, olvass vissza. Massava szerit, ha a megrendelőnek jobb az olcsóbb de kevésbé minőségi, akkor a megrendelő a hülye, mert nem veszi igénybe a drága szolgáltatást.
(#) Massawa válasza Bakman hozzászólására (») Jún 17, 2023 /

(#) szs válasza Gafly hozzászólására (») Jún 17, 2023 / 2

Ha csak a képet láttam volna, a szöveg nélkül -előbb gondoltam volna búgócsigára, mint hangszóróra. (És így is eszembe jutott)
(#) Massawa válasza szs hozzászólására (») Jún 17, 2023 /

Egyszer hoztak hozzánk is a studioba a náluk állitolag nagyon bevált hangszoro párost. Már gyanus volt, amikor becipelték a mi JBL hangszoroink elé. A kéményszerü ládában a közép és magas hangszorok felfelé néztek (a plafonra). A kémény also része meg a basszust adta.
Érdekes volt a hangzás, de meglehtösen pontatlan. Igen nehéz volt lokalizálni egyes hangokat ( pláne egy nagyobb szinfonikus zenekar esetében). De a hangmérnök mindenáron a magáét is szerette hallgatni igy most már 4 pár hangládábol lehetett ugyanazt hallgatni és összehasonlitani.
(#) Gafly hozzászólása Jún 19, 2023 / 1

(#) Kinka István válasza Gafly hozzászólására (») Jún 19, 2023 /

Nem látok a mozdony után szerkocsit, lehet csak vízforraló volt benne.
(#) Gafly válasza Kinka István hozzászólására (») Jún 19, 2023 /

Mert nem is volt: Bővebben: Link
(#) szs válasza Gafly hozzászólására (») Jún 19, 2023 /

Ez milyen érdekes! Ennek délután majd igyekszem utánanézni.
(#) Massawa válasza Gafly hozzászólására (») Jún 19, 2023 /

Van ettöl jobb is. Ez nem gözmozdony mégha annak is néz ki.

IMG_5528.jpeg

(#) Massawa válasza Kinka István hozzászólására (») Jún 19, 2023 /

Igy van. Egy svájci probálkozás volt a szénhiányos korban. Valojában akárcsak egy bojlerben elektromos energiával forralták a vizet. Nem vált be, igy maradt a rövidéletü prototipus.
A hozzászólás módosítva: Jún 19, 2023
(#) lazsi válasza Gafly hozzászólására (») Jún 19, 2023 / 2

A cikk úgy kezdi, hogy "hibrid hajtás", de valójában ez nem az volt. A hibrid (ahogyan a cikk is írja) azt jelenti, hogy kétféle módon lehet meghajtani, tehát a hibrid autó tud benzinüzemmel is és elektromos meghajtással is menni. A cikkben (és pontosan így működnek a dizel-elektromos mozdonyok is!) csak egyféle motor van, és egy "másik félé" biztosítja ahhoz az energiát.
Vagyis gőzmozdony, de nem szénnel (vagy olajjal), hanem árammal hozzák létre a gőzt. Ahogyan a dízel-elektromos mozdonyokban is a dízelmotor egy generátort hajt, ami áramot termel a villanymotorok számára.
Egy atom-tengeralattjárót sem nevezünk hibridnek! Ott is az atomerőmű állítja elő a gőzt (de a gőz nem hajtja meg a tengeralattjárót), a gőzzel áramot állítanak elő és villanymotorok adják a meghajtást.
Ezzel szemben a "hagyományos" tengeralattjáró viszont igazi hibrid: Működhet dízelmotorral is, és villanymotorral is.
Következő: »»   520 / 627
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem