Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   55 / 1271
(#) benji13 hozzászólása Júl 26, 2008 /
 
Sziasztok mindenkinek.Van 1 BEKO tvém,kb;7 éves. Az aprobléma,hogyha bekapcsolom csak hangyák háboruja,se kép se hang,és a készenléti állapotjelő sem világit,csatorna se hang kijelzés sincs!!! tudok valamit segiteni??
(#) patexati válasza svebis.zoltan hozzászólására (») Júl 26, 2008 /
 
Hát a samsungba régi a jó csak az újak nem mennek sokat sajna!Én lcd-t javaslok ha veszel szerintem jobb mint a plazma (erősebb a kontraszja lehet látni világosban is a plazmával ellentétben)Hogy milyen fajta Panasonic szerintem elég jó!Igaz nekem samsung lcd van és meg vagyok vele elégedve bár sokan szidják őket,hogy hamar tönkremegy szerintem ez azért van mert az lcd-k fele magyarországon szerintem samsung és így több kerül szervízbe mint a másik fajtákból így azt gondolják ez a rossz de szerintem olyan mint a többi tipus
(#) ini válasza patexati hozzászólására (») Júl 26, 2008 /
 
köszi!
akkor lassan vadászok másikat
(#) ini válasza patexati hozzászólására (») Júl 26, 2008 /
 
enyém tv kb 6-7 éves
de szinte minden nap ment reggeltől késő estig
tehát üzemóra van annyi benne mint átlag használatnál 15 év alatt

amúgy lcg tv-ben van 4:3 képű??
mert ezek a 16:9-esek nem jönnek be tv nézéskor
egy 106 os lcd-nek(16:9) kb akkora a képe mint egy 72es képcsövesnek
dvd-t meg alig nézek
(#) budavaril válasza dewid hozzászólására (») Júl 26, 2008 /
 
Tranyókat nem csipogó állásban mérünk, hanem félvezető mérés(dióda embléma) Bázishoz képest a másik két lábnak 4-600mV körüli értéket kell mutatni, de csak helyes polaritással.Ha megfordítod a 2 mérőcsúcsot, akkor végtelent kell mérjen!! Ez csak normál tranzisztorokra igaz! vannak olyanok, amikben 2 vagy több tranzisztor van házon belül(pl.darlington kapcsolásban) és van amelyikben van plusz dióda integrálva.. Lényeg az,hogyha zárlatos,akkor 000-át mér.Ha szakadt, akormeg hiába forgatod a polaritást, akkor is végtelent...
(#) Doncso válasza benji13 hozzászólására (») Júl 26, 2008 /
 
Valószinűleg akkor táp baja lesz szerintem, vagy a táp indulását valami akadályozza, én megpróbálnék egy olyat hogy lekötném a tápot a tévéről és elsősorban azt mérném ,hogy üzemel e, ha nem akkor primer oldali elkók kidobál és ujakat bele, majd átméregetném a félvezetőket ellenállásokat, hogy minden rendben van e. Egyébként rosszul írtál valamit, a hangyaháború az az amikor nincs adás és sisterek a hang, ebben az esetben lehetetlen mivel ahogy írtad még a standby-led sem ég. De mielőtt hozzákezdesz ajánlom figyelmedbe EZT az oldalt áttanulmányozni amennyiben nincs rutinod a tv-javításban.
Üdv: Doncso
(#) dewid válasza budavaril hozzászólására (») Júl 26, 2008 /
 
Dióda állásban mértem őket és sehol semmi.
Kipróbálom az izzós megoldást. Hátha lesz belölle valami.
(#) punkkazy hozzászólása Júl 26, 2008 /
 
Üdvözletem.
A gond egy Schaub Lorenz típusú TV-nél jelentkezett. A képernyő közepén éles a kép, de a széleken egyre homályosabb, életlenebb. Nemcsak a műsor, hanem a menü is. Meg lehet-e ezt a problémát könnyen oldani, vagy inkább hívjak szerelőt? A hiba pár áramszünet után jelentkezett.
(#) dewid válasza budavaril hozzászólására (») Júl 26, 2008 /
 
Kipróbáltam az izzós megoldást és világított :heureka: . Ami félsiker.
(#) Skyline hozzászólása Júl 26, 2008 /
 
Sziasztok!

Van nálam egy METZ-típusú tv ami egyáltalán nem akar bekapcsolni,ha jól láttam a tápegysége impulzusüzemü de nem vagyok benne biztos.
Ha valaki tudna segíteni h hol keressem a hibát vagy lehet-e ehez a tipushoz kapcsolási rajzot szerezni?
Elöre is köszönöm a segítségeteket!!
(#) budavaril válasza dewid hozzászólására (») Júl 26, 2008 /
 
Már hogyhogy semmi? szakadt, vagy semmi hiba??
(#) sebestyen_ferenc válasza Skyline hozzászólására (») Júl 26, 2008 /
 
mindegyik tv táp kapcsoló üzemű, meg kell mérned a kapcsoló tapba a tranyot és a sorkimenőbe is. Az elko kondikat érdemes kicserélni!Elsőre enyi!
(#) punkkazy hozzászólása Júl 26, 2008 /
 
Üdvözletem.
A gond egy Schaub Lorenz típusú TV-nél jelentkezett. A képernyő közepén éles a kép, de a széleken egyre homályosabb, életlenebb. Nemcsak a műsor, hanem a menü is. Meg lehet-e ezt a problémát könnyen oldani, vagy inkább hívjak szerelőt? A hiba pár áramszünet után jelentkezett.
(#) punkkazy válasza punkkazy hozzászólására (») Júl 26, 2008 /
 
Senki?
(#) Skyline válasza sebestyen_ferenc hozzászólására (») Júl 26, 2008 /
 
Szia!

A tranyó jó az impulzusrészen de az egészet valami TDA ic vezérli most pontosan nem tudom mien ma már nem foglalkozom vele.
Amugy az volt a jelenség h egyik este még ment a tv reggel mikor bekapcsolták volna egyszerüen elment a standby olyan volt mint ha kihuzták volna a tv-t a konnektorból
Biztik mindenhol jók!
Majd holnap még jobban átnézem!
Köszi az eddigi tanácsokat!
Jó éjjt!
(#) dj-mike válasza hard hozzászólására (») Júl 26, 2008 /
 
Már szét is szedtem, nem találtam hibát!
Dvd-n sincs kép, meg semmin se, a hang viszont tökéletes.
(#) Doncso válasza Skyline hozzászólására (») Júl 27, 2008 /
 
Szerintem is valószinüleg csak táp baja van az egésznek, vagy a kapcsoló tranyó ment el, vagy a kondik szoktak zárlatossá válni, eseteg egy ellenállás is magadhatja magát ijenkor, én mindent át szoktam mérni a tápban elsőként, legtöbb esetben egy apró hiba miatt nem indul el a táp.( ellenállás megszakad).
Az ic-re nem jellemző a halál, de ha van szkópod hamar rájöhetsz ,hogy müködik vagy nem, ugyanis ha minden igaz ez adja az impulzust a tranyónak/fetnek ami kapcsolgat a tápban, ha az impulzus megvan az ic jó. Ha nincs akkorsem biztos hogy rossz, de akkor már érdemes erre felé keresgélni.
(#) lithium hozzászólása Júl 27, 2008 /
 
Szevasztok!
Adott egy orion ctv 325 tip.tv készülék. (kaptam, mert rossz) nem éled fel. F1 bizti kimenve, T501 mosfet csere( mivel itthon nem volt irfpe40 ezért W9NB80 al helyettesítem ez jó helyette?), táp primer oldalán elkók csere., c 614 kondi forrasztása rossz, javítom. A biztit izzóval helyettesítve indítom, semmi....jó bizti betesz..semmi készenléti led nem jelez, viszont halk kb 1 hz-s kattogás a táp felöl. Merre kutakodjam tovább? Mindenféle 5letet szívesen fogadok.(a doksit feltettem)
(#) svebis.zoltan válasza patexati hozzászólására (») Júl 27, 2008 /
 
üdv ma reggel bekapcsoltam az ominozus samsungot kb 1 órát ment hiba nélkül utánna megint a piros szin dominál ,lehet h mégsem képcsöves?vagy a rgb végfok?
(#) benji13 válasza Doncso hozzászólására (») Júl 27, 2008 /
 
Köszi!A ezt úgy akartam írni,hogy be tudom kapcsolni a tvt de csak szemcsés a képernyő!!A készenléti led sem világít,és távvezérlőről sem megy Megnézem a tápkörül nincs e valami zárlat!A panelon semmi elváltozás nincs.Ez nekem is érdekes !!
(#) Skyline válasza Doncso hozzászólására (») Júl 27, 2008 /
 
Köszi az ötleteket!
Átnézek mindent a táp környékén!
rem meglessz a hiba
Üdv!
(#) Doncso válasza benji13 hozzászólására (») Júl 27, 2008 /
 
Ja értem, tehát bekapcsolódik a tv és nem világit a standby-led? Ezzel nincs is baj mivel ez csak akkor világit ha távkapcsolóval kapcsolod ki a televiziót. Tehát ha bekapcsolni be lehet akkor nézd meg hogy pl DVD-t rákötve és AV-re átkapcsolva megy e a tv. Ha át lehet kapcsolni AV-re és megy akkor valószinü KF-probléma lesz.
(#) Doncso válasza lithium hozzászólására (») Júl 27, 2008 /
 
Én megnézném hogy a FET amit betettél kap e 100kHz feletti vezérlőjelez a TDA ic-től. De ezt csak szkóppal tudod megnézni. De mindezek előtt a tápot lehuznám a televizió paneljáról mert lehet hogy a panelon van zárlat és ez akadályozza a tápot hogy elinduljon, ez szkóp nélkül ugy nézheted meg hogy a lehuzott csatlakozóban méricskélsz , hogy jön e ki feszültség. Ha nem akkor rossz a táp.
de hangsulyozom, hogy a TÁP NEM GYEREKJÁTÉK ? ÉLETVESZÉLYES!!!!!
(#) hard válasza lithium hozzászólására (») Júl 27, 2008 /
 
Nagyon sok esetben megy meg a sorkimano tranyo,lehet neked is az van
(#) benji13 válasza Doncso hozzászólására (») Júl 28, 2008 /
 
Sziasztok.A tv be kapcsolódik de sehova nemtudom kapcsolni a távkapcsolóval sem,av-re sem!!!Szerintem az a panel valami véget nemkap áramot Az egyik fett is kiment benne,a kondikat megnéztem,nincs velük probléma más hibalehetőség esetleg A fettet bekel szereznem Egyenlőre
(#) hard válasza benji13 hozzászólására (») Júl 28, 2008 /
 
A taviranyito jo?
(#) benji13 válasza hard hozzászólására (») Júl 28, 2008 /
 
Helló!A távirányitoval semmi gond nincs!A tv-n a kapcsoló gombokra egyáltalán nem reagál,az a vezérlő panelra nemmegy áram Semmit nemtudok vele kapcsolni
(#) hard válasza benji13 hozzászólására (») Júl 28, 2008 /
 
Szia
A tap szekunder oldalan van a gaz,egyik aganal,jo lenne ha lene hoza rajzod,hogy letud merni minden agat
(#) benji13 válasza hard hozzászólására (») Júl 28, 2008 /
 
Heló.Sajnos nincs meg hozzá a rajzom!Nekemis könyebb lenne ha látnám a rajzi értékeket De megnézem a javaslatod!Az 1-ik FET az kiment!!
(#) Szabolcs1 válasza hard hozzászólására (») Júl 28, 2008 /
 
halli

van egy trnyó a tv-be és az van ráirva hogy c2611 és és a neten csak ugy találom hogy 2sc2611 szerinted azzal menni hog?
Következő: »»   55 / 1271
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem