Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok szakik!
Segítség kellen az alábbi problémámban: Kaptam egy Airwell Trio Dakota 52 DCI R410A AW típusú multisplit kültéri egységet, és hozzá egy db. Airwell WDI 12 230V R410 AW beltéri és két db. Airwell WDI 7 230V R410 AW beltéri egységet. Előélete nem ismert, mert akitől kaptam, beköltözés előtt teljes házfelújítást végeztetett és a rendszert kompletten cseréltette. Az egyik beltérit táp alá helyeztem, elektromosan teszi a dolgát, pillangószelepet szépen nyitja csukja, mókuskereket forgatja. Kérdéseim: - szabad-e a kültérit ledugózott csövekkel kipróbálni? Kompresszor kibírja? - tudja-e valaki, hogy ezeknek a beltériknek melyik a kompatibilis távirányítója. Airwell RC-3 -tól 8 -ig kapható, de nem szeretném a teljes sorozatot megvenni. Esetleg ez csak a távirányító kivitelének változatai? - Az egyik beltérinek "elveszett" az elektonikája. Lehet pótolni, vagy 2 beltérisben gondolkodjak? - Mielőtt falat rombolnék, megnézném hogy a beltérik közül bármelyik ereszt-e. Nyomásmérőm, kompresszorom van, de nem tudom az üzemi nyomás értékét. Megmondanátok? Ha véletlenül minden összeállna, valaki segít majd csövet peremezni és gázzal feltölteni?
Szevasz!
Még mielőtt kíváncsiságól nekiugranál néhány válasz: Remélhetőleg az összes csonk és a kültéri légmentesen lezárva, hűtőközeg visszaszivatva. Beltérik ritkán szoktak engedni, de a fellépő nyomások R410-nél: megközelítheti a 30 bart. Levegővel nem célszerű nyomáspróbázni, vélhetően ilyen magas nyomást megközelítően sem tudsz előállítani, bár azért ez nem feltétel. http://hu.fluorined-chemical.com/news/what-are-the-characteristics-...5.html Itt van a részletes dokumentáció, ha eddig nem akadtál rá: https://lh.airwell-res.com/sites/default/files/imported/Airwell/c61...GB.pdf A kültérit (kompresszorát) akár van, akár nincs benne gáz ne próbáld indítani, megrokkan. Zárt csonkokkal elindulni se tud.. Lehet kapni tanítható távirányítót, de hogy viszi-e, azt előre nem tudni. Sok sikert hozzá! Üdv: StMiklos
Hol laksz ? Privátban írd meg ...
Ha invertes akkor amúgy sem tudja elindítani ....
Amúgy
Szevasz!
Tudom.. Az inverteresek amúgy is szívás, csak a saját kompresszor csak a saját inverterével indítható. Ritka kivétel talán akad. Elmúlt az az idő, hogy bejönnek és kérnek egy 2.6 vagy 3.5-ös kompresszort. Régebben azt kérdeztem hányat? Ma? Szakszerviz.. Üdv: StMiklos
Mindenkinek köszönöm, aki foglalkozik a problémámmal.
StMiklós: Sejtettem, hogy csapda van a dologban, szerencsére a kültérit nem indítottam el. A csövek nincsenek ledugózva, de fölötte ven két központi elzáró szelep, azok le vannak zárva. Picit megnyitottam - picit szisszent. Mint villanyszerelő a csatornázást, elektromos bekötést meg tudom csinálni, de utána csak néznék ki szomorúan a fejemből. Távirányítót már rendeltem, a kínai szerint jó hozzá, de hiszem ha látom. klimas 56: írtam. Üdv: Csaba
Üdv mindenkinek!
9 éve beszerelt, ezidáig kifogástalan Sinclair split klíma kijelzőjén jelent meg a minap - igaz, csak rövid időszakokra - a P0 és a P8 hibakód. Tudnátok abban segíteni, hogy ez mit jelent, és hogy mi a teendőm (ha van)? A gép mindemellett látszólag továbbra is jól működik, szóval nem tudom, mit jelent a dolog. (A magyar nyelvű leírásban precízen megfogalmazott választ nem találtam a kérdésemre). Köszönettel, Péter
Szia!
Azt írta együtt mentek, tehát ha nem volt velük addig probléma, akkor menni fognak...
Szevasz Miklós!
Klímámon a vákumozó menetes csonk menete külső átmérő 12.6mm, menetemelkedés 1.4mmm, tehát UNF 18. A 1/2" az 12.6mm, de 20me / coll. (UNF20) Szeretném megkérdezni, szerinted milyen (kupakot) hollandert, illetve, vagy milyen belső / külső menetes közdarabot vegyek hozzá? Köszönettel:
"Vizes menet" erre nem jó már ha azzal szeretnéd megoldani , de hűtés technikában ilyen nem igazán van készen. De meg lehet csinálni.
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2023
Szevasz!
Hogyne lenne, a kulcsszó R410.. (és R32) Más a csatlakozója. https://orczy.com/csap_516_coll_-_516_coll_r410_es_r32_hutokozeghez_94679 Millió helyen kapható, ott van a menetméret megnevezése. És mindkettő erősen tüzveszélyes.. És ne keverd a collos menetet, a vizes collos menetet ezzel. És akkor még nem emlegettem a collos kategóriába tartozó UNF, NPT, SAE menetjelöléseket. És hiába kezdődik úgy, hogy 1/2", sose fogsz 12,7mm-t mérni, a legelsőt leszámítva. Ez mind más.. Üdv: StMiklos A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2023
Sziasztok Szakértők!
Segítségre szorulok.. Adott 1 Sencor SAC09CH O split klíma melyet használtan de működő állapotban vettem. Felszereltem, de a táp bekötésénél fennakadtam. végig olvastam a fórumot és találtam is ezeket a képeket a bekötésre, de nálam nem működik. Az egyik képen látszik, hogy a betáp nem erre a sorkapocsra csatlakozik, hanem talán valahova máshova. utolsó képen az Én berendezésem... hova kell kötnöm a betápot? Mert bárhova kötöm még a led sem világít! esetleg köthetem a kültéribe és az 5 eres kábelen keresztül kapja a beltéri? Válaszokat, segítséget előre köszönöm. W
A képekből nem tudom neked megmondani, hogy hova kell kötni a betápot, csak azt, hogy hova nem. A kültérinek a beltéri szokta kapcsolni a tápot, szóval mindenképpen a beltérin kellene keresni a betáp pontot. Ha nincs hozzá doksi, bontsd meg kicsit jobban és keress egy tápegységet. Ha megvan atáp, akkor már látnod kell, hogy hol lehet a tápját közvetlenül ellátni.
kapocs deknin belül rajta szokott lenni bekötési rajt arról egyértelmű kel hogy legyen.
Az én mide klimámon kültéri kapja betápot és 5 eres megy a kül és beltéri között A hozzászólás módosítva: Júl 14, 2023
Sziasztok!
Az inverteres klímák hogyan kommunikálnak? Sima HIGH, LOW szintekkel, vagy valami speckó moduláció van? Egy logikai analizátorral akarok ránézni, de gondolom kellene valamilyen illesztőt csinálnom. A kommunikáció egy vagy két irányú? Egyébként hány V-os szokott lenni a jel? Ha valaki tud egy anyagot erről, előre is megköszönném! A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2023
Nincs róla anyag , elvileg RS232 a kommunikáció de minden tipusnak egyedi kódjai vannak , és természetesen kétirányú a kommunikáció . Még a jelszintek is tipustól függően változhatnak .
A hozzászólás módosítva: Júl 15, 2023
Köszi a választ,
Van rajz de erről nem tudom megállapítani, h hova kötöm a betáp 230v-t
Köszi.
A" betáp pont" a panelon kell hogy legyen valahol vagy láttam benne 1 trafót, talán annak környékén. holnap kibelezem és körbe fotózom.
Ezeknél a beltéri kéri a tápot, és külön vezetéken ami nincs a kapocsdekniben .
A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2023
Szia !
Probálok segíteni,nekem Midea van teszek képeket a bekötésről ! A költérit szokták 230V Ac-val megtápláni ,de lehet a beltérit is de ilyenkor két vezetéket kell kötni egy sorkapocsba !! Az összekötő kábel szinjelölései:-kék nulla -barna fázis -fekete kapcsolt fázis a kültérinek - szürke S-busz komunikáció -söld/sárga védővezető Ezekből már szerintem ki lehet következtetni ! Nagyon fontos hogy a fázis és nulla ne legyen felcserélve (szinhelyes legyen ) a betápnál !!!! A hozzászólás módosítva: Júl 16, 2023
Az utolsó kép a beltéri bekötése ???
Kellene kép a kültéri csatlakozóról is !!!! Inverteres Klima ???
A midea bekötése köszönő viszonyban sincs a régi klímák bekötésével . A tied kültéri betápos a kérdezőé pedig a beltérinél kapja (külön vezetéken) a 230v ot
Már én is rájöttem ,akkor ez régi on-off klima lehet !
Éppen törölni akartam a hozzászólást !
Sziasztok,
Belenéztem kicsit jobban, de a sorkapcson kívül nem láttam betáp helyet. pár fotó a látottakról. Az utolsó kép a kültériről készült. Sima On-Off klima. Segítséget előre köszi.
Szia!
Panelra biztos nem kell kötni semmit csak sorkapocsra. régebbi hozzászólásodban mellékelt dekni képen a kettő bal szélsőre megy a betáp és a föld.
Szia !
Az első képet kinagyítva ,a fekete kapocsléc ésa rézcső között alul van egy kék és barna vezeték azok hova mennek,azokat kéne kifűzni szerintem az lessz a betáp !!??? Az ősszekötő kábel:-kék nulla (panelhez is megy egy kék vezeték) -fekete kompresszor kapcsolt fázis (fehér) -barna mágnesszelep kapcsolt fázis (piros) -szürke ventillátor kapcsolt fázis (sárga ) A beltéri panelen a fekete relére megy egy fehér sarus vezeték, melette nem tudom jól kivenni mintha egy barna sarus vezeték lenne valószinű az lessz fázis betáplálás !?? A képekből ennyit tudtam kideríteni !
A mídeánál sorba kötsz egy optocsatoló ledjét a kommunikációs szállal polaritás helyesen, és kész az illesztés. Hátrány, mivel egy vezetéken kommunikál, nem tudod ki ad és ki vesz. Emlékeim szerint a kültéri adja a tápot 50-60V és 20-30mA. Ennek a szaggatásával üzen a beltérinek. A beltéri meg a hurok szaggatásával válaszol.
Optocsatoló után 600 baud 1 stop even parity. ellenőrző összeg az utolsó két byte a sor összege a0 és az utolsó karakter nélkül x+60 utolsó byte 0xff-x a0 00 01 25 0c 09 fc 41 06 00 00 00 00 00 00 00 00 00 e2 fd a sor összege 260 utolsó karakter 0xff-2 = 0xfd Azt hogy mit küldözget, nem sikerült megértenem. Alacsony szintű parancsokat küld szerintem aminek csak késleltetve van köze a távirányító által küldött jelhez, ahhoz is csak közvetve, hiszen a kültérinek nem kell tudni hány fokot állítottam be a beltérin.
Boritsd ki az elektronikát a dobozából és meglesz a (valószínűleg tőben elvágott betáp vezeték)
Köszi!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |