Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?

Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   1125 / 1176
(#) ttindian válasza Gafly hozzászólására (») Júl 30, 2023 /

Hát köszi a lámpával való tanácsot, megpróbálom a napokban kiforrasztani és irok még.
A motor és a ködlámpa kapcsolatáról meg anyit,hogy:- tudatlan vagy és ebből kifolyólag elfogult is . 1 léteznek helyek ahol a motoros szezonban (nyáron hajnalba) is köd van . 2 ráadásul vadálatok is az út testen vagy az mellet ( őz ,szarvas, vaddisznó, róka, de cica kutya is) . 3 autós és motoros is vagyok, a visszapillantó tükröt nem sminkelni, vagy pattanások babrálására használom, jó érzés ha engem el engednek vagy én huzhatók férébb hogy haladhason a motoros ( ki kell probálni) . 4 ha elsőbbséget kell adnom, es a jármü lámpája motorra utal, akkor még többet várok mert jöhet 150el, én se és ő sem hal bele, fel kéne nőni a vezetéshez . Nem utolsó sorban 3 elhunyt és egy súlyosan sérült motoros ismerösömről kaptam hírt az elmult 2 hétben Tudod az erős lámpák ellenére szembe előztek velük azok az ügyes autósok. Amugy pont ezért választottam ezt a ködlámpa típust , mert van rövid és hosszú fény is repertoárjában, nehogy belevakuljanak a drága autósok akiknek a fényszórók vakitanak olyan ügyesen vanak megoldva , beállítva . Ha érvelni szeretnél akkor egyszer vedd figyelembe hogy évente csak a saját autómal 60 ezer km megyek, száguldoztam autóval 260km/h val, motorral még többel , van egy szekrény kupám , diplomám, érmém autó versenyekről , kettő kivételével mind első hely a kategoriámban. Harminc év alatt 2 balesetem volt , egy motorral es egy autóval. Egyszer sem a saját hibámból. A motoros után ujra kelett tanuljak írni ,olvasni, beszélgetni és azt is kik az ismerőseim ,szereteim.
Szép napot kivánok.
UI: amugy most a 16 éves kislányom motorkerékpárját szeretném felöltöztetni . Aki garantálom hogy figyelmesebb , ügyesebb mind az autósok 70%-a. Egy suzuki Intruder 125ccm.
A hozzászólás módosítva: Júl 30, 2023
(#) Epu2 hozzászólása Júl 30, 2023 /

Csak egy utólagos megjegyzés. A láma villog, vagy vibrál. A vibrálás lehet az egyenetlen tápfeszültség miatt is.
(#) Horvath65 válasza nedudgi hozzászólására (») Júl 30, 2023 /

Szia! Nem tudom nekem írtad-e? Ehhez milyen töltő kell? sajnos nem tudok angolul Ez jó lehet és hozzá ez a töltő? Ezek 3,7V-ossak. De találtam rcr123a akksit 3V-al. ezt és hozzá ez a töltő. Szerinted megfele, jó? Hozzá ez a LED. Mit szólsz hozzá? Járható út? További szép napot!
(#) nedudgi válasza Horvath65 hozzászólására (») Júl 30, 2023 /

A LED-hez nem tudok hozzászólni, soha nem jártam ilyesmi közelében.
Az első variáció hosszabb üzemidőt igér - ritkábban kell tölteni.
A Platon márkáról most olvasok először, a LiFePO akku jobban bírja a durva kezelést.
Én egyeztetnék a megbízóval, belefér a keretbe az első megoldás?

Az ilyen gyertyaimitátorokról nem tudok semmit, elég fényt adnak-e?
Egy deszkamodell sem árt, mert eléggé irányított a fény.
Két ceruzaelem és egy elemtartó (2xAAA), ha a megrendelő sokallja a lítium megoldást.

Pont az a baj, hogy a ceruza elem nem fér a foglalatba és nem találok olyan elemet ami 37X18mm-es.
(#) antiktelefon válasza Horvath65 hozzászólására (») Júl 30, 2023 /

Még mindig 2r10 elem való bele, de eléggé kihat típus.
(#) Gafly válasza ttindian hozzászólására (») Júl 30, 2023 /

Idézet:
„Amugy pont ezért választottam ezt a ködlámpa típust , mert van rövid és hosszú fény is repertoárjában”

Mi az amit még titkolsz? Hol van ez a rajzodon? Hogy kapcsolod? Stroboszkóp nincsen a "repertoárban"?
(#) nedudgi válasza Horvath65 hozzászólására (») Júl 30, 2023 /

A fényerő nem számít?
Mielőtt eltapsolsz hat-hét rugót az akkura, töltőre, ki kellene próbálni, elég fényt kapsz-e?

Az eredeti 4,5voltos izzóval 3,1volton szép fénye volt. A fent említett led-et megrendelem és kipróbálom, csak utána az akksi.
(#) Horvath65 válasza antiktelefon hozzászólására (») Júl 30, 2023 /

Ezekre gondolsz? 3 voltossak és hosszúak. 2db 1,5voltos elem kell bele ami ~35-37mm hosszú és max 20mm átmérőjű. Nem találok sehol.
(#) antiktelefon válasza Horvath65 hozzászólására (») Júl 30, 2023 / 1

Igen, ez 2db elem egy fóliában, ketté lehet szedni. Legalábbis az eredetit lehetett, nem tudom minden ma gyártottat is lehet-e.
(#) Horvath65 válasza antiktelefon hozzászólására (») Júl 31, 2023 /

Köszönöm. Nem ismertem ezt a típust. Ez megoldhatja problémámat.
(#) Gafly válasza Gafly hozzászólására (») Júl 31, 2023 /

Közben elolvastam megint az első linket, ami jó azt nem kell megjavítani.
Idézet:
„The main LED has three functions, high, low and pulse, accessed by switching the power on and off.”
(#) rectamas válasza antiktelefon hozzászólására (») Júl 31, 2023 / 1

Én használok ilyen elemeket, eddig nem volt gond a szétszedéssel.
A lényeg, hogy alkáli / szén-cink elem legyen.
Úgy rémlik, hogy láttam lítiumos típust is, az nem jó ilyen célra, abban egy cella van.
(#) Horvath65 válasza rectamas hozzászólására (») Júl 31, 2023 /

Köszönöm.
(#) ttindian válasza Gafly hozzászólására (») Júl 31, 2023 /

Szia. A led ,1 led 2x3 chipből áll, vagyis 2 sor led. A negatív ágon 2db P tranzistor vagy mosfet vezérli . Ha a rovid ( alsó sor led ) kap testet akkor az világít, ha a hosszú ágon is kap tápot akkor nyílik a rovid fény tranzisztora es kapcsol a hosszú ( felső sor led) fény . A led a nagyító lencse közepére van tervezve , igy az alsó sor fókuszálva lefele világít a felső felfele. Vagyis semmi koze ahoz amit én kérdezek. Csakis a meghajtóra fokuszáljatok , az érdekel hogy milyen alkatrész és mit tud . Valahogy megprobálok hozni 2 linket az aliról, ahol videóban látható mit tud az autó és a motor kődlámpa. A motor kődlámpa ic-n van írás az autón nincs , lent a rajzon láthato mindkét kapcsolási rajz, persze csak sejtem hogy az autó kapcsolásban is ugyan az az IC. Persze meg nem volt időm dolgozni a lámpaval ahogy tanácsoltad. Telefonról írogatok igy nehéz lesz hoznom a linket, de valahogy módosítók kétszer a hszen.

Sajnálom de nem tudom módosítani , valószínű tul sok idő telt el, de itt van az amely nem strobozik. Bővebben: Link

Ezt csinálja az enyém Bővebben: Link, persze nem ez a kivitel, de abból a formából van amely nem strobozik ,azért gondolom hogy az a meghajtó Ic-ből vezérlik ugy . Vagyis remélem nem kell mást rendeljek megoldható egy cinezésből.
Ez tetszett a lányomnak csak ami érkezett az szórakozik velem.
A hozzászólás módosítva: Júl 31, 2023
(#) antiktelefon válasza ttindian hozzászólására (») Júl 31, 2023 /

Annyit írsz, panel ki, ráforrasztasz egy tekercselőhuzalt az nc lábra, leszeded az ellenállást és lehet kísérletezni...
(#) ttindian válasza antiktelefon hozzászólására (») Júl 31, 2023 /

Igen azt csinálom 4 orája, sikerült 3 "modba " tenni. Erős fény ,gyenge fény ,es az az átkozott villogás. Felszabadítottam az Nc, kivettem az ellenállást, a gnd leköttem főldre.
(#) antiktelefon válasza ttindian hozzászólására (») Júl 31, 2023 /

És akkor most az nc pinnek milyen változtatása mit csinál? Illetve ha van ismerten nem villogós ic, miért nem cseréled le, ha nem tudod ezt megcsinálni?
A sikerült 3 módba tenni csak azt nem írja le, mit csináltál.
(#) hg6dab válasza antiktelefon hozzászólására (») Júl 31, 2023 / 1

Én is furcsálltam amiket reagál, de adatlapja alapján talán mégis érdemes türelmesnek lennünk vele.
(#) ttindian válasza antiktelefon hozzászólására (») Aug 1, 2023 /

De írtam, felszabadítottam az NC lábat ( le is törött ) , kibarmoltam az ellenállást a gnd és PWM kozül , a gnd-t testre csatlakoztatam. Most meg akadtam mert kinyírtam a test és FB közti R180 ellenállást. Bajba vagyok mert kiderült hogy a 200 ohmos állásban a mérőműszerem baromságokat mutat. Lasan tönkretettem az áramkört is, nem lehet kivenni ugy bele van ragasztva . A DISC lábbal is kisérleteztem, nulra csatlakoztatam de semmi változás ,most a levegőben van. Még mindig 3 mod.
(#) ttindian válasza antiktelefon hozzászólására (») Aug 1, 2023 /

Jelenlegi felállás. NC letörött. Adatlap szerínt a DISC, PWM, NE logikai lábak. Ha elhiszük hogy a jobb oldali is ugyan az az IC ,akkor GND, DISC test, EN levegőbe. Az esetemben a DISC semmit nem változtatott. Hova piszkáljak tovább??
(#) ttindian válasza ttindian hozzászólására (») Aug 2, 2023 /

Köszönöm a jó szándékot , egyesektől. Sikerült megoldani, a válasz az IC adatlapján, igy már pofon egyszerűnek látszik. Két nyiszantás és egy cinezés. Lás csodát, háromféle módba kapcsolható;1 csak erösfényel világít, 2erős fény és villógás, 3 erős majd gyenge fény és villógás . A három napban rájöttem pár dologra, a poros városunkba az egyetlen elektronikai alkatrészeket áruló üzlet leragadt a lámpás tv korszakban, és a mérőműszerem kukába való.
Jó éjt mindenkinek.
Járjatók sokat mezítláb, a földelés jó a szervezetnek is.
(#) antiktelefon válasza ttindian hozzászólására (») Aug 2, 2023 / 5

Azért leírhatnád pontosan mit csináltál melyik üzemmódhoz. Vagy legalább azt, hogy melyik adatlap melyik része. Nekem nem kell, de minden fórumon ez van, valaki megtalálja, akinek ugyanez a baja és a végén csak abba fut a kérdező megoldotta, de nem írja le, hogyan.
(#) Gafly válasza antiktelefon hozzászólására (») Aug 2, 2023 / 1

Merthogy nem tudta megoldani, csak az egójának kell, hogy ő okosabb mindenkinél.
(#) Suba53 válasza antiktelefon hozzászólására (») Aug 2, 2023 / 3

Sajnos ez van. Sokszor tapasztaltam én is, hogy sok kérdezőnek csak addig fontos mások segítsége, tudása, amíg problémája van. De arra nem gondolnak, hogy az adott probléma konkrét megoldása esetleg segítséget jelenthet másoknak is a későbbiekben.
(#) kameleon2 válasza Régi motoros hozzászólására (») Aug 2, 2023 /

Kép alapú keresésnek hívják. Ha van google fiókod és rákattintasz a kis színes ikonra, megadhatsz url-t, de fel is tölthetsz képet. Ez elég online?
Következő: »»   1125 / 1176
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem