Fórum témák
» Több friss téma |
Olyan programot is tudsz ami Synology NAS-ból kiszedett meghajtót tud menteni és/vagy klónozni másik drive-ra? Régen egyszer kellett volna, és akkor nem találtam, jó lenne ha máskor kell ilyen akkor lenne kéznél hozzá valami használható program.
Ha MBR vagy GPT alapú akkor valószínű azzal is elboldogul (PC-re kötve), de ha LVM akkor nem.
(próba cseresznye)
A Macrium nekem sokat hibázott: volt, hogy el sem indult a migrált rendszer, vagy elszúrta az alignálást.
Inkább Acronis True Image vagy CyberBackup: az még a szektorhibás SSD-vel is megbirkózott.
Macriumot már használtam Win és Linux klónozásra is, gond nélkül megoldotta.
Viszont telepítős verzió, képes akár saját maga alatti rendszert is klónózni, de nem ajánlott mivel baromi lassú és kell hozzá dupla tárhely is. De tud készíteni bootolható PEN drive-ot amit aztán bármilyen gépen lehet használni. Érdemes ráírni a dátumot a pen-re, mivel csak pár hétig működik ingyenesen. De ha a gépen ki van húzva a net, és a biosban átírásra kerül a dátum, akkor a MACRIUM nem tudja ellenőrizni a dátumot, és teljes verzióban fog elindulni. Ha boldogulsz linux-al akkor a DD parancsot is ki lehet próbálni. Ez is fut pendrive-ról.
Clonezilla esetleg.
A linkelt Macrium ingyenes és még 30 év múlva is teljeskörűen használható minden trükk nélkül.
Igazad van. Nem kattintom rá a linkre. Azt hittem Macrium oldalára visz. De köszönöm a linket. Mentem a doksit
Üdv új kérdés. Win7 leállítás idegesítően sokáig tart. A regadatbázisban beállításra kerültek a
HKEY_LOCAL_MACHINE/System/CurrentControlSet/Control WaitToKillServiceTimeout HKEY_CURRENT_USER/ControlPanel/Desktop WaitToKillAppTimeout és HungAppTimeout karakterláncok 2000 -es értékre. Sajnos a helyzet nem változott. Érdekes, mert korábban többször is használtam ezeket a beállításokat, és gyakorlatilag mindig működtek, szempillantás alatt lelőtték a wint. Most viszont az az érzésem, hogy semmit sem használtak ezek a beállítások, a leállítás ugyan olyan lassú. Valakinek van valami tippje erre? A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2023
A helyedben csökkenteném a lapozófájl méretét, mert annyival kevesebbet kell kiírni a RAM-ból a meghajtóra és ez súlyos másodpercekben mérhető.
A 0-nál kevesebbet nem tudok beállítani. Le van tiltva. Ráadásul még a háttértár is SSD.
Igaz csak SATAI csatlakozós alaplap ABIT AS8-V, de nem hiszem, hogy ez lenne a probléma.
Valamennyi azért legyen, mondjuk 256-4096 MB.
Volt ilyen hibám. De nagyon rég volt. Ha jól emlékszem valami kártya (vagy driver) volt a ludas. Talán lpt kártya, vagy usb bővítő, sajnos már emlékszem pontosan. Érdemes megpróbálni úgy leállítani hogy mindent kiveszel, kihúzol gépből usb, lan stb.
Azt a ragyogóját. Ott a pont. Mivel a gép gazdája, nem hajlandó odavezetni LAN kábelt a NET miatt, mondván "na ő ugyan nem fúrja át a falat", egy USB-s WLAN eszközzel oldottam meg a hálózatot.
Persze ez ugye állandóan be van dugva egy hátsó aljzatba. Kihúztam próbából, és 2 mp alatt lelövi magát az egész kóceráj. A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2023
Frissítsd a driverét az USB WiFi eszköznek, hátha az rendbe teszi.
Mi se furkáltuk át a falakat, mi is WiFi adaptereket használunk az internethez, nem egyedi eset.
Majd ránézek, de ez ilyen kínai vacak, szerintem csak egy sima win beépített drivere van.
Nem fűzök hozzá sok reményt, hogy van egyáltalán újabb verziója. Ralink 802.11n USB Wireless LAN Card. A hozzászólás módosítva: Aug 27, 2023
Próbálj meg egy drivert mondjuk innen, sokféle találatot ad a Google, ez az egyik.
Örülök hogy sikerült megtalálni a hiba forrását. Arra emlékszem hogy megoldottam szoftveresen hibát, de ez akkor volt amikor a Win7 támogatott volt minden téren.
USB wifi amúgy is egy összvér megoldás. Használt WIFI kártya ára nem kerül többe mint egy új USB-s, mégis nagyságrendekkel jobban használható. LAN-nál felmerülhet hiba okként hogy kapcsolódik valahova a NET-en, így amíg nem záródik kapcsolat addig nem lép tovább. Hogy ez most Win probléma, vagy valami más szoftver, esetleg egy újabb PEGASUS ügy azt kellene kideríteni. Bár ez a probléma vezetékes LAN portnál is fel fog lépni. Érdemes friss vírusirtóval ránézni az SSD-re, akár kiemelve a helyéről egy újabb, frissebb rendszerhez csatlakoztatva. Vagy megnézni mihez kapcsolódik a háttérben a gép. Mi az a port ami sokáig nem válaszol leállításkor.
Jelenleg 2014-es driver van fent, szóval ennél nem találtam újabbat verziószinten sem.
Kábellel nem jelentkezik a probléma, tegnap direkt kipróbáltam. Ezt a vasat is én kukáztam össze csak, az itthon megmaradt alkatrészekből. Kisöcsém használja, mert a tesóm nem vesz neki egy normális gépet, "nincs most rá píz" jeligével. Szóval ebbe nemigen fog semmi kerülni. Ezt is én pakoltam össze az itthon elfekvőben lévő cuccokból, mert ennél még sokkal hulladékabbat használt. Most a CS 1.6 -ra cuppant rá (ingyenessé tették), na az megy úgy ahogy kb 40-50 FPS-el. Fel tettem neki a Train Fever -t, persze indításnál elhasalt, mert a jelenlegi GPU nem támogatja az OpenGL 3.2 -t.
Szóval ha tudok kukázni a helyi használt PC bontóból valami Radeon HD2xxx vagy feletti AGP-s olcsó kártyát (úgy látam attól kezdődik az OpenGL 3.2 támogatás) amit le tudok bartelezni a tulajjal, feltéve ha talál még valamit, akkor lesz TrainFever. Ha meg nem, akkor meg nem. A hozzászólás módosítva: Aug 28, 2023
Sziasztok érdekes probléma ütötte fel a fejét a gépemen.Ha megnyitom a böngészőt,chrome van fent,ha beirok valamit a keresőbe,bejönnek a találatok,szerintem lassabban mint kellene,kb.6 másodperc múlva eltünik minden a találati oldalról.Ha az egeret huzogatom az üres képen akkor látom hogy ott vannak a találatok,sőt ha találomra rákattintok az üres oldalra ahol sejtem a találatokat akkor be is jön a találat.De kép nincs.kb.1 hete vettem észre ezt a hibát és már nagyon idegesit.Mire elolvasnám a találatokat eltünik a kép.Tettem már alap helyzetbe a keresőt de nem segitett.
Mit kellene még esetleg állitanom csinálnom? Köszönöm előre is.
Első körben frissítsd a videokártya driverét, hátha, mert úgy tűnik, hogy csak vizuális gondod van.
Vagy akár vírust is kaphattál, futtass ESET Online Scannert, Kaspersky Online-t, MalwareBytes-t, Hitmant (breach módban: a bal SHIFT nyomvatartásával indítva a programot)!
Kipróbáltam másik gépen is a chrome böngészőt,és ugyan azt csinálja.Értetlenül állok a probléma előtt.
A legfrissebb chrome van fent? A segítőszándék kedvéért felraktam én is a legújabbat, de 11es OS mellett semmi baja.Google keresőt használsz vagy csak a címsort?Esetleg még lehet valami kiegészítő is ami bejelentkezés révén szinkronizálás végett felkerült a másik böngészőre is!
Win10 64 van fent és google kereső van.Szinkronizálva minden mindennel,telefon tablet laptop és a többi asztali gép.Többször tettem alaphelyzetbe,de nem segit semmi
Amikor a fiam megkapta az első gépét én sem voltam elragadtatva hogy sokat játszik. Viszont amikor elkezdett angolul beszélni (nem tanítottuk, a suliban is németet tanul) akkor meglepődtem. Kb. 2 év alatt odáig jutott hogy jobbára külföldiekkel játszik, és tart kapcsolatot, filmeket is angolul néz. Nem kell ecsetelni mennyit ér majd a lurkó jövőjében ha beszél idegen nyelveket. Ráadásul évek alatt kialakulnak barátságok, külföldi kapcsolatok is.
Fiam meg is mondta hogy nem fog itt maradni a sok "őslény" között, elfogja hagyni az országot (és ezzel a nézetével nincs egyedül a korosztályából). Vagyis egy jobb PC-re költeni nem csak egy agyromboló tevékenység támogatása, hanem befektetés is lehet a gyerek jövőjébe.
Na meg nem csak erről van szó, persze ma már minden közösségnek online fórumai és csportjai vannak szakfórumokon, discordon, telegrammon, facebookon is ami nagyon hazsnos mindenféle hobbinál és munkánál is. Egy rossz gép lassú, körülményessé tesz mindent és az ember idejét rabolja, amikor éppen belassul, lefagy vagy mindent be kell csukogatni, mert nem bírja a kevés proci és RAM ha több minden egyszerre fut. És most egy normális gépet kb 30 ezer alatt lehet kapni már hardveraprón, ami win10 tűrhető futtatására alkalmas és ha szerencséd van, nem is zabálja az áramot. Amennyi időt mindenki gép előtt tölt,l teljesen elfogadhatatlan 15+ éves hardverekkel kínozni bárkit is, mert heti szinten órákat vesz el az idejéből a semmire várással.Nem százezrekért kell gépet venni, de 5-8 évente egy 50-60 ezret csak rá lehet szánni a dologra, az nem jön ki napi 30Ft-ra sem még 5 évre számolva.
AGP, rossz vicc. GT710, 730, RX560, HD7800 valami meg hasonlók állnak itt halomra, csak hogy egy-egy alaplap tesztnél legyen valami pici videókimenet kártya, amit bele lehet dobni.
A szinkronizálás csuda jó dolog amíg fel nem települ valami ami bekavar, és addig nem tudod törölni míg pontosan ki nem szúrod mi is az és mindenhonnét törlöd.Egyik gépen ki kellene jelentkezni a fiókból újra telepíteni frissen az egész böngészőt, ha elmúlnak a tünetek a szinkronos gépeken már megnézheted vane bármi beépülőd, amennyiben semmi nem települt előfordulhat hardver gond is akár!
Ha a hirdetés blokkolót letiltom akkor csak villan egyet a kép de nem megy el az oldal látható marad,cserébe hirdetések mindenhol.Most opera böngészőt tettem fel vele nincs gond.Win.frissités óta van ez a probléma talán.Hiába töröltem a frissitéseket,amiktől szinte lebénult a rendszerem a böngészö probléma megmaradt a googlén.De felgyorsult a számitógépem azóta legalább.Átnéztem már a beállitásokat a google-ban de semmit nem találtam.Szerintem windows szivat engem.
Idézet: „Ha a hirdetés blokkolót letiltom akkor csak villan egyet a kép de nem megy el az oldal látható marad,cserébe hirdetések mindenhol” Nem vagyok nagyon "mágus" de szerintem közeledsz a megoldáshoz... Nagy Testvérünk G**E szeretne mindent tudni rólunk, és szeretné teletolni az arcunk reklámokkal ... Úgy emlékszem "harcot" hírdettek a reklámblokkolók, és alkalmazóik ellen ... |
Bejelentkezés
Hirdetés |