Fórum témák
» Több friss téma |
Ahogy írtam, a BIOS is a legújabb (2.47, amit megtalált magának, míg a honlapon csak 2.37 van fent). Nekem megoldotta a problémát az SSD cseréje, csak mint érdekesség írtam fel ide, hogy így jártam, szívtam vele pár órát a különböző beállításokkal.
Nincs ebben semmi extra az összees brand gép produkál ilyesmit. Egy forintot nem adnék ilyen hulladékokért, ha legalább olcsóbbak lennének.
ACER gépeknél az is előfordul, hogy BIOS szinten ott sincs az SSD, de bootol róla simán. A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2023
A HP500B ipari hulladék óta már semmin sem lepődök meg a HP-nál.
A Dell Optiplex legalább 7 generációjával foglalkoztam már. Soha ilyen gondom nem volt és minden Dell irodai célú asztali gépet és notebookot kommersz Kingston RAM-al tudtam eddig bővíteni.
Ja, az nekem kimaradt, hogy friss a briós. Akkor ennyi, nincs mit tenni.
Én nem jelenteném ki így, hogy az "összes" brand gép produkál valamit... S persze ennyi erővel azt is mondhatnánk, hogy az összes alkatrész produkálhat bármit. acer gépnél volt olyan, hogy a megvett 478db asztali gépből 478-ban kellett alaplapot cseréltetni, mert valami vacak volt a mikrokódban, ami miatt bármikor úgy dönthetett, hogy többet nem kapcsol be. A lenovo M82 szériájával én kifejezetten elégedett vagyok, közel ipari körülmények között se nagyon volt meghibásodás 9 év alatt (gépjármű vizsgasoron, ahol ott a korom, fékpor, olajpára, s nincs külön védve tőle a gép).
Amikor össze akarsz rakni egy gépet magadnak, akkor te vállalod magadra azt a felelősséget, hogy minden alkatrész klappol. Mikor megveszel egy brand gépet, akkor meg a gyártó. A HP prodesk 600 g1 gond nélkül megette ugyan ezt a fajta SSD meghajtót meg a noname kínai bővítőkártyákat is, amiket beleraktam.
Kicsit öregedik a gépem ami Samsung 850 EV SSD a C drive. Valamitöl nem indul magátol az SSD managere valami VMI áll és azt mindig inditáskoz kezzel kell inditani. Jo 9 evig hibátalnil ment.
Tegnam megprobáltam kipucolni az SSD ( valami 30 GB hulladék volt rajta. ) ma meg el sem akart indulni csak a W7Pro valami upgradeket konfigurált. Egy backup DVDröl sikerült elinditanom és most már megy az SSDröl is. De egy uj jelenség jelent meg. A kinyitott ablakok egy csilivili grafikával nyilnak meg zárodnak, ami csak felesleges idöveszteség ha egyszerre több program fut és az adatokat az egyikböl a másikba kell átvinni. Hol lehet ezt az diszmarhaságot kikapcsolni? Kösz.
"SSD manager"
Hát az meg mi..??? Semmilyen "manager" nem kell se hdd se ssd-hez. win7 alatt azért félévente illik ráerteszteni egy szabad hely kinullázást mert w7 ezt még nem tudja. De csak a háromból az első menetet, mert a 3.menet már károsítaná. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Aug 2, 2023
TRIM-nek hívják és megy windows 7 alatt, ha AHCI módban van a SATA.
Ugyanezeket már megcsinálták rendes felületekkel is, hozzá nem értőbb felhasználóknak. Semmi baj nincs ha egy mezei youtube rádió néző gyerek ezeket használja, és nem teszi teljesen tönkre a gépét a parancssori parancsokkal, bár a linux kezdetekben órákig tartó gépelés után vált használhatóvá, manapság arra is vannak előre megírt szép ablakos gombos megoldások, senki sem szeretne megtanulni egyetlen merevlemez takarításért 200 parancsot és megszakító billentyűkombinációt, pláne egy úgynevezett felhasználóbarát operációs rendszerben.
Amikre ezek ki vannak találva bőven jók és nyugodtan használhatóak is, a többi problémára meg itt vagyunk mi informatikusok akik nagy eséllyel megoldjuk a komolyabb gondokat, akár maszek akár szervizparkkal rendelkező szakemberről legyen is szó, sokkal rosszabb olyan gépet javítani ahol a hozzá semmit nem értővel mindenféle adminisztrációs joggal elkövetett, rosszul alkalmazott parancssori piszkálást elvégeztettek egy fórumon, vagy rosszul emlékezett youtube videó által!
Pedig a, Samsunghoz még van ilyen. És müködik, csak erdetileg magatol indult.
Viszont a win7 még nem tudja az időzített trim-et amit a 8-10-11 hetente lefuttat. Ezt optimalizálásnak hívja. Erre azért van szükség mert nembiztos hogy a win7 rendszeren keresztül történik mindig a lemezhasználat. Sokan pendriveról bootolnak ezt azt live rendszereket. Ezek alatt gyakran nem megy a trim.
Ezért a kinullázás az egyetlen megoldás win7 alatt ami segíti az ssd beépített Garbage collection működésében hogy idővel ne lassuljon be. Akinek 6 karakter begépelése nehéz és inkább internetről töltöget vírusos megbízhatatlan programokat az tegye azt..
Tán csak nem a Magician-t titulálod "SSD manager"-nek..?
Firmware frissítéshez használd csak, semmi másra nincs szükség belőle. Mindenre van jobb alternatíva: HDS, CDM, stb A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2023
Ez most nem elsödkeges ( minden FW a legujabb verzio), hanem az az extra grafika ami az ablakokat nyitja meg zárja nyügös.
Samsung Magician a neve. De jobb, ha letiltod az automatikus indulását, mert csúnyán bele tud rondítani az SSD-be egy véletlen rossz gombnyomással.
Kingston SSD Manager a Kingstonok firmware frissítője és egyéb más módon piszkálója.
Látom discordot nem olvasod...
Mi az a kiégett cucc, valami load swich? És kell az oda, ha hazsnálni akarom még, vagy átköthető egy bizti+tvs párral?
Mondtam, hogy a másikon gyorsabban megtalálsz. Egyébként válaszoltam.
Nem tudok olyan emberről a környezetemben, aki tudná mi az a live pendrive, pláne olyanról, aki használná is. Ez a sokan így bootolnak egy elég nagy baromság, pláne, hogy az emberek 99.9999 százaléka azt sem tudja mi azu a bootolás. Teljesen értelmetlen amibe itt belekezdtél, pláne a hiba okát tekintve, szóval hagyd már ezt a marhaságot.
Mivel volt már dolgom mindenféle brand géppel nem kis mennyiségben, én bátram jelentem ki, hogy szoftveres hulla az összes, különösen a dell, az mindennek a legalja.
Nekem is volt dolgom brand géppel nem kis mennyiségben és bátran jelentem ki, hogy az összerakott gépek se jobbak. S szerintem az acer az alja.
Érdekes modon 2003 ota kizárolag DELL laptokokat használok a mai napig mind müködik. Közben a cégnél kihaltak a Thinkpadok, a HP-k söt a Sony gép is a roncstelepre került. ( kizárolag laptopokrol van szo)
Eddig ez nem fordult elö. 2013 ota megy naponta.
Nem azt mondtam, hogy nem működnek, hanem hogy szoftveres hullák. A céges dell gépem közül egyik sem volt képes normálisan kezelni, működni a saját dokkolóival például. Ja és nálunk a dell-ek is hullanak szépen...
Sajnos az elmúlt években számos olyan Dell Vostrot dobtak piacra amely pár év alatt széthullott. (tőcsavar kitörése és a külső-belső csavarok kilazulása)
A még most is kapható Vostro 3510-nél széria hiba a kijelző hátlapján a zsanértartó tőcsavar kitörése akár 2 hónaposan.
Tudtok mondani olyan portable (nem kell telepíteni) progit, amivel át lehet migrálni egy win7et?
Aomei partition assistant standarot próbáltam, de szerintem ezt fel kéne telepíteni. Legalább is a mappáját átmásoltam egy másik gépről, és elindítom a migrálást, de láthatóan semmilyen lemezműveletet nem végez újraindítás után. A hozzászólás módosítva: Aug 26, 2023
Mit jelent a migrálni? Mi köze a migránsokhoz?
Ha klónozni vagy menteni-visszaállítani akarsz akkor a macrium. Csak ki kell másolni a tartalmát egy boot pendrivera..
Mondom máshogy, HDD-n lévő win7et átköltöztetni SSD-re újratelepítés nélkül.
Erre való a linkelt Macrium.
Kipróbálom...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |